Kapanan konu, dilimde kelimeler ve gençlik..!


Eskiler buna çocuğun yediği helal giydiği haram derler ben de alıp verme taraftarıyım, aldım da verdim de çocuğunun b.kunda boncuk bulmuş gibi davranan anneleri anlamıyorum

Ama ne biliyim bi doğumgünü de yapılır yaa, ısrarla çocuk eğlenmiyor anlamıyor aklı ermiyor demek abartı bence, çocukken hiç resmimiz çekilmese miydi o zaman, tabiki doğumgününü otel lobisinde yapın demiyorum ama ne biliyim hayata hosluk katmakta gerek
 

Dogum günü yapiyorlar tabii. Ama gidip te dünya kadar para verip pastaneden katli temali pastalar almiyorlar. 15 cesit yiyecek hazirlayip masa donatmiyorlar. Kadin kendi yapiyor evinde pastayi. Süslüyor icine ne malzeme kondugunu biliyor. Bebekse bütün yakin akrabalarini cagiriyorlar. Balonlar cocugun resimlerini falan asiyorlar. Cocuk dogum günlerini de aktivite merkezlerinde yaptiriyorlar. Mesela el isi kursu veya sanat atölyesi var. Oraya bir pasta götürüyorlar. Cocuklar 2 saat aktivite yapip sonra da pastayi kesiyorlar. Okulda nasil kutladiklarini söylesem sasirirsiniz. Büyük örgü ekmekleri var bizdeki paskalya cörekleri gibi veya kücük porsiyonluk ekmekler var. Bunlardan ve birer tane de cubuk seklinde cikolata götürüyorsunuz dogum günü icin. Her cocuga ayni olmali. Ailesi ister zengin ister fakir olsun okulda esitler. Ama istersen cocugun icin yukarida bahsettigim tarzda bir organizasyon da yapabilirsin. Benim iki kizim da yaz mevsiminde dogdugu icin dogum günlerini hep annemlere gelince yapardim. Gecen yaz arkadaslariyla ormanda yaptik. Agaclar arasinda ipler var, tirmaniyorsun agactan agaca geciyorsun. Cok büyük bir alan ve dogum günü icin cocuk parkuruna gitmistik. Limonata, taze meyve suyu ve pasta yaptim evde götürdüm. Cok abartiyoruz biz, 5 cesit tatli, 5 cesit tuzlu, cerez, meyve, dondurma, sekerlemeler... Hem maddi hem de manevi yük degil mi böylesi.
 
Bir kismi dogru evet ama cocugun egitimi gelecegi konusunda yapılan hicbir sey fazla degil. Imkan varsa neden koleje gitmesin neden devlette olacaksa da iyi ogretmende okumasin? Herkes cocugu icin en iyisini ister. Insanlar daha bilinclendi. Egitime yapilan yatirim bos degildir. Biz cocukken bu imkanlari gormedigimiz halde bir yerlere geldik, gorsek ne olurduk düşündünüz mu.
Ayrica imkani olan her devirde ona gore yasiyordu, tuketiyordu.Cocuguna sunduklari da ona goreydi. Ama simdiki kadar gorunur degildi. Simdi sosyal medya var gosterme modası var o yuzden cogalmis sanıyoruz ama her zaman vardi bu tuketim meraki.
 
Neden böyle biliyor musunuz? Herşeyi elde edebildikleri için. Bir şeyi ne kadar zorlukla elde edersen o kadar kıymeti olur. Azı karar çoğu zarar felsefesi yani. 90lı 80li yılların çocukları için her bir anısı çok özeldir mesela. öyle çok oyuncaklarımız olmazdı bir tane bez bebeğimiz olurdu arkadaşımız gibi, okuma fişlerimiz olurdu, ansiklopedilerden bulurduk saatlerce ödevlerimizi. şimdi bilgisayar ekranından bile yazmaktan aciz çoğu öğrenci. okulda mürekkep çalışmalarımız olurdu ne heyecanla giderdim o gün :) şimdi on çeşit kalemi olsa dönüp yüzüne bakmıyor çocuklar mızmız ödev yapmak istemiyorlar. kolaycılık arttıkça yaşam amacı azalıyor bence. ve tadı da kalmıyor. bu hepimiz için böyle aslında. ne özenerek aldığın mont iki gün sonra yeşilini neden almasıydama dönüşüyor..
 
Gorgusizce tuketim meraki olarak da ortadogu kafasinda olanlar boyle...ortadogulular b.kunu çıkartırcasına alus veris ve harcama merakindalar...zengin her yerde belki ayni ama orta ve orta ust kesimdeki gereksiz luks harcamalar tipik ortadogu kafasi...
 

Daha geçen gün bir başka üye sevgisinden ayrıldığı vs konusunda (belki o bile olmayabilir çok sıkıcıydı) edebii uzun uzun bir yazı yazmıştı.Bende onda çok sıkılmıştım ama herkezin dibi düşmüştü.Dönüp yazmadım ay çok sıkıcı diye..
 
belki de sorun çocukların hayata alıştırılmamasındadır.
hani çocuktur dediğimiz yaşlar.
kaçarı yok, hayat değişti, elbette çocukluk da değişecek, elbette çocuk yetiştirme metotları da değişecek.
doğru yöntemle çocuk yetiştirmek de tam olarak mümkün değil, sürekli hata yapıyoruz.
peki anne baba olarak neyi hedefleyeceğiz.

Adem Güneşin burada bir bakış açısı var, ben de paylaşıyorum.
Diyor ki, bugününün çocuğunu çocuk olduğu için sevin şımartın, ama geleceğin büyüğü olduğu için de saygı duyun, rehber olun ona.
O yüzden oğlumu yetiştirirken elbette çok hata yapsam da temelde hedefim geleceğin büyüğünü yetiştirmek ve ona her zaman bir birey olarak davranmak şeklinde. Hedefime uygun olmayan davranışlarım da oluyor, düzeltmeye çalışıyorum.

Ama yine de beni en çok etkileyen kendi anne babam. Babam bir keresinde demişti ki, ben kızlarımı meslek sahibi olsunlar, ekonomik güçleri olsun vs. diye okutmuyorum. Ben onları bir dertleri olduğunda kendilerini her ortamda çekinmeden ifade edebilsinler diye okutuyorum. Hatta bize en çok kızdığı zamanlar bizim bir şeyi söylemekten, bir kişi ile iletişim kurmaktan çekindiğimiz zamanlardır.
 
psikolojisi bozuk, anne baba olmaya uygun olmayan bireyler basit bir sevişme sonrası çocuk sahibi oluyorlar.
beyin yok, rahim var.
başka ne olacaktı ki içi boş bir nesilden öte.
yazdıklarınızın çoğuna katılmıyorum. mevzu anne babanın çalışması, hafta sonları şımartması filan değil.
mevzu zamanında iyi yetiştirilmeyen insanların günümüzde ebeveyn olması.
 
Okudum. Okumaya değer olduktan sonra uzun olmasi sorun değil aksine daha hoşuma gitti. Ellerine sağlık
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…