Kapanmami istemiyor artik...

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Hahah güldüm son cümleye, eşin istediği Allah'ın emrinden ne zaman önde olmuş? Boşuna sarılmasın dine, sarılacaksa eşiniz suçlu çıkar bu mantıkla çünkü.
Bu zihniyette çok insan var. Hani şu Gülben'den eksik olmayan bir "din bayanı" var ya, Cemalnur, o da bir kadına aynısını dedi. Eşi memnun etmek öncelikmiş.

Gerekirse anne-babaya bile zıt düşebiliyorsun ama kocaya mazallah bu tamamen türk toplumu mantığı aslında, yersen.

Hangi ülkeden geldi? Size Türke benzemiyorsun demiş ya beyefendi.
Dünya kendi etrafında dönüyor sanıyor herhalde. Anneme açık diye kızayım kapansın, aaa fikrim değişti şimdi de karıma kapalı diye kızayım açılsın.
Sizin kendi inancınız, kendi aklınız, kendi duygularınız var. Size psikolojik şiddet göstermesine izin vermeyin.

eşinizin düşünceleri değişip deistlikten dönerse gene kapan mı diyecek ? bence önce kendi iç dünyasında dengelenmesi ve kendi inandığı yolu bulması gerektiğini söyleyin.

çünkü bana nedense bu fikirleri de zamanla değişecek gibi geliyor.

bazı arkadaşların dediği gibi açıklık yada açık bir kadın onu etkiliyor da olabilir sanki.

evin içinde giyiminiz nasıl ? belki sadece evde eşinizin istediği gibi dolaşabilirsiniz.

Dini Cemalnur Sargut'tan öğrenmeye çalışırsak duyacağımız cevaplar bu mantıkta olur. Eşi tarafından zorla kapatılmak istenen kadın içinde eşini memnun et der miydi acaba?

Hiçbir şey bilmeye gerek yok aslında, bir yaratıcıya ve onun kitabına inanıyorsun, bu dinin gereklerini, yaratıcının yarattığı bir kul istiyor diye geri plana atabiliyorsun, çıkıp bunu savunuyorsun birde, din diye. İnsanlarda dinliyorlar ya akıl alır gibi değil.

öneclikle Beden sizin bedeninizi tercih sizin tercihiniz ya saygi duyacak ya duyacak .

muhtemelen Arkdas cevresindeki eslerine özeniyordur onlar gibi olmak istiyordur ama artik görüntünüzden utanmaya baslamis gibi.

Allah akil fikir versin ne diyem . Sizde Ne istiyorsaniz onu yapin kimse sizin Tercihinize karisamaz bu kocaniz olsa dahi!

Tabiiki farkinda değildim, kim farkinda olurki.. Baska öyle konudu bile yok hatta herkese beni ailesine arkadaslarina gururlar tanistiran adam

İnançsız bir ailede büyüdüm ( yani özenti şeklinde -sonradan olma- adlandırılan biçimde değil ) çevremde kapalı kimse yok yani gerçekten düşünüyorum ama bulamıyorum. Ama şunu söyleyebilirim ; bir kadına ‘kapan’ diye baskı yapmak ne kadar çirkinse ‘açıl’ diye de baskı yapmak aynı derecede çirkin . Önemli olan sizin ne istediğiniz . Eğer kocanız size sadece ‘şeklinizden’ dolayı iyi ya da kötü davranacaksa bence iyice bir düşünün .

Canim onu istemiyor,ne anladim o isden diyor..giysi alirim evde giymek icim diyorum.. Evde giymek icin aliyorsan alma boşuna diyor

Değerli kardeşimiz,
Karı Kocadan Biri İslâm'dan Çıkarsa :
İslamdan çıkmaya irtidat denilir. İrtidatla birlikte evlilik akdi fesh olur. Ancak mürted tekrar İslâm'a döner ve her iki taraf evliliklerini sürdürmek isterse, yeniden bir nikâh akdi ve mehir söz konusu olmaz. Ancak Hanefiler, kocanın irtidadına bağlı boşanmayı bâ'in talak olarak kabul etmişler ve yeniden islama dönmesi durumunda tekrar nikah yapılması gerektiğine hükmetmişlerdir.

Olayın dini boyutu bu. Bu açıdan bakılırsa dini nikahınız zaten düşmüş. Bence bir an önce resmi olarak ayrılın. Yok bi kafa karışıklığı eşinizin yaşadığı artık tercih sizin

Eşiniz şaşırmış... Allah yardımcınız olsun.. zararsız kurtulmanız dileğiyle..

Zaten evde başı acik duruyorsunuzdur yani bu yolda sokakta mi kapanmaniz sorun,? Bizim de arkadaş çevremizde nerdeyse tek açık benim sizin yerinize koyuyorum kendimi. Bu zor bir durum. Siz kapalı bir kadinsiniz ve bu size huzur veriyor. Onun için acilmayin. Siz ona deist olduğu için baskı yapıyor musunuz bu da onun gibi bir şey

Ban'ın kokusu geliyor, müdire hanım görmesin

Cemalnur sargut büyük işlerin oyunu gibi biri

esiniz baskici bi insan
deist olsa da musluman olsa da oyle
zamaninda annesine kapan baskisi dindar oldugunu degil baskici oldugunu gosteriyor.
3 yil sonra da ilham alip tarikata falan girer bu sefer de carsaf giyeceksin diyebilir.
bence hayatinin baska alanlarinda da illa ki baskisini goruyorsundur. tek kapanma mevzuu olamaz

Eski konularına bakınca adam zaten sinyalleri hep varmış , bEnce senin için çok süpriz olmamıştır. Ama gerçekten bu adamm olmamışşşş, bu saatten sonra da olmaz. Senin gibi kadın için ezik bu canım , sen iyi düşün derim.

Samsonn canım banlanacak ne var. dinim İslam diyorsan dinim için başımı kapattım diyorsan ben de yaşadığı şeyin dini açıdan bakışını yazdım. Bu fetvayı da ben vermiyorum.
Yok canım, benim için sorun yok. Forum kuralı olarak dini/siyasi yorum yasak. Modaratör görür, ya da biri ispiklerse 1-2 gün hesabına giremezsin.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…