Bu zihniyette çok insan var. Hani şu Gülben'den eksik olmayan bir "din bayanı" var ya, Cemalnur, o da bir kadına aynısını dedi. Eşi memnun etmek öncelikmiş.Hahah güldüm son cümleye, eşin istediği Allah'ın emrinden ne zaman önde olmuş? Boşuna sarılmasın dine, sarılacaksa eşiniz suçlu çıkar bu mantıkla çünkü.
Hangi ülkeden geldi? Size Türke benzemiyorsun demiş ya beyefendi.Sanmıyorum, tabii acik kadinlarin tarzi bak negüzel giyinmis bu simdi günahmi diyor ara ara.. Kadini kadin yapan sacidir falan.Böylesinde ne var falan..
Baska ülkeden geldi esim burda ne arkadas edinebildi ne bisey.. Bunalima girdi bence ve taktimi takiyor bu ara takintisi ben oldum
Dini Cemalnur Sargut'tan öğrenmeye çalışırsak duyacağımız cevaplar bu mantıkta olur. Eşi tarafından zorla kapatılmak istenen kadın içinde eşini memnun et der miydi acaba?Bu zihniyette çok insan var. Hani şu Gülben'den eksik olmayan bir "din bayanı" var ya, Cemalnur, o da bir kadına aynısını dedi. Eşi memnun etmek öncelikmiş.
Gerekirse anne-babaya bile zıt düşebiliyorsun ama kocaya mazallahbu tamamen türk toplumu mantığı aslında, yersen.
Tabiiki farkinda değildim, kim farkinda olurki.. Baska öyle konudu bile yok hatta herkese beni ailesine arkadaslarina gururlar tanistiran adamBaştan bu evliliği yapmasi onun için yanlıştı da siz bunun farkına varmadiniz mı?
Ya bir de demiş ya türk gibi gözükmüyorsun diye kısa bir ara bende onun sıkıntısını yaşadım, her kapalı gördüklerini yargılayan insan çok sanki kötü bir şey yapiyormusuz gibi.. ama bu eşinize haklılık vermez.. sonuçta sizi bilerek evlendi. Durumunuz cidden zor.
Resmen yarım akıllıhayatımda duyduğum en saçma şey.
kapalı kadın aldım diye hava atmak, sonra deist oldum deyip o kadından açılmasını beklemek...
Canim onu istemiyor,ne anladim o isden diyor..giysi alirim evde giymek icim diyorum.. Evde giymek icin aliyorsan alma boşuna diyorEşiniz istiyor diye tabiiki açılmayın yani üzülürüm aslında.
Ama evinizin içinde onun istedigi giib açılın, saçlarınızı yapın dışarıdakilere özenmesin.söylersiniz evde sana Özel bu şekilde giyinirim, ama dışarıya asla.
Ban'ın kokusu geliyor, müdire hanım görmesinDeğerli kardeşimiz,
Karı Kocadan Biri İslâm'dan Çıkarsa :
İslamdan çıkmaya irtidat denilir. İrtidatla birlikte evlilik akdi fesh olur. Ancak mürted tekrar İslâm'a döner ve her iki taraf evliliklerini sürdürmek isterse, yeniden bir nikâh akdi ve mehir söz konusu olmaz. Ancak Hanefiler, kocanın irtidadına bağlı boşanmayı bâ'in talak olarak kabul etmişler ve yeniden islama dönmesi durumunda tekrar nikah yapılması gerektiğine hükmetmişlerdir.
Olayın dini boyutu bu. Bu açıdan bakılırsa dini nikahınız zaten düşmüş. Bence bir an önce resmi olarak ayrılın. Yok bi kafa karışıklığı eşinizin yaşadığı artık tercih sizin
Cemalnur sargut büyük işlerin oyunu gibi biriBu zihniyette çok insan var. Hani şu Gülben'den eksik olmayan bir "din bayanı" var ya, Cemalnur, o da bir kadına aynısını dedi. Eşi memnun etmek öncelikmiş.
Gerekirse anne-babaya bile zıt düşebiliyorsun ama kocaya mazallahbu tamamen türk toplumu mantığı aslında, yersen.
Arkadaslar bugün dünyam allak bullak oldu diyebilirim...
Nasil toparlasam anlatsam ...
Esimin kuzeniyle yazistigi mesajlari okudum tesadüfen ve soka girdim ...
Kuzeniyle esim dertlesmisler kuzeni yeni bosandi bekarlik sultanlik diyor simdi sende bekar olsaydin burlari aglatirdik falan laflari..
Esimde evlilik bu zamanda akil isi degil disarda kizlar dolu hepside afedersiniz dünden razi..
Hele coguna evli erkekler daha cazip geliyormus,yüzversen..sunu anlamis analiz etmis evlilik erkekler icin bu devirde
kafese kapatilmis gibi oluyormus...ayni aslan misali nasil avlanma instinkti var dogada o hesapmis...eskiden cinsel hayati daha aktivmis falan filan evlilikle ölüyormus..bekarken hep evlenmekmis hayalli erkeklerin evlenince tersi...
Evlilik yaslilik icin yatirim gibi biseymis gencken olmuyormus ama evlendigine pisman degilmis o yola
bikere girmis gitti yere kadar götürürmüs..
Bunlari okuyunca kaynar sular basimdan döküldü gibi..ben kimlen evlenmisim, nasil bu hataya düstüm!
Esim bekarken hizli yasamis evet ama kimse zorla evleneceksin benle demedi..
Ben kapali biriyim ama kendine bakan biriyim, manken gibi fizikleri esmer tenli siyah sacli citir kizlarla hep beraberlikleri olmus esimin ..onun hosuna giden tipler onlara su dökemem ama güzellik bakimindan yarisirim gördüm cogunu cünkü cirkin biri degilim bi bakan bida bakiyor bakali halimlen beraber disari ciktikmi..ama iste kendiside demis eski yasantisini ariyor erkekler midlif crises diye biseyleri varmis
Bende acikcasi esimden önce hicbir erkek arkadasim olmadi gözümü onla actim
Kafese kapatilmismis...cogu evli erkekler böyle düsünür ama söylemezlermis sizce dogrumu yoksa benimi kandiriyor?
Karisini seven adam bunlari aklindan gecirimi??Bence hayir!!!!
..Kimse onu tutmuyor kendisinede dedim, ben kimseye mani degilim kapi orda hesabi..
Benlen mutlu degilse bosanmayi teklif ettim..yok ben genel olarak analiz ettim senle evlendime pisman oldugumdan degil diye laflar söyledi ama hicbiri inandirici gelmedi bana
Simdi gercekten bosanmayi düsünüyorum 2 sene olucaz hemen hemen evleneli..kalkip buralara geldi alisamadi desem o baska konu :26:
Gitsin eski hayatina dönsün hayatini yasasin kari kiz kimle istiyorsa ona iylik yapim diyorum cünkü ona baktikca aklima yazistiklari gelicek zaten cikmiyor aklimdan..Ben bosanmayi düsünsem senden derdim sana diyor önceleri bin kere gelsem dünyaya yine senle evlenirim derdi, kuzeninede yazmis bida dünyaya gelsem evlenmezdim diye
Bu erkekler hepsi böylemi yaaaaa cok sogudum cookk
Bosanma kararim yanlismi benmi cok abartiyorum olayi???
Eski konularına bakınca adam zaten sinyalleri hep varmış , bEnce senin için çok süpriz olmamıştır. Ama gerçekten bu adamm olmamışşşş, bu saatten sonra da olmaz. Senin gibi kadın için ezik bu canım , sen iyi düşün derim.Merhaba Arkadaslar..
isin icinden cikamaz hale geldim ve olaylar artik cigrindan cikti..
Sorun Esim ve Ailem
Esim ve Ailem anlasamiyor. Bir araya geldiklerinde konu dönüp dolasip Politika ve Dine dönüyor is sesli tartismaya atismaya giriyor. Ailemden Annemin ve esim sesleri yükseliyor.
Esim saygisiz oluyor mesela dün.... Annem sen namaz oruc tutmuyorsun, cumaya gitmiyorsun müslümanlara laf ediyorsun hani senin müslümanligin. Kizimi senin gibi kafirle evli nekadar kalir kaldirmam gibi laflar etti.
Esimde sana ne benim yapip yapmamamdan o beni ilgilendirer allahla benim aramda, karima yapma etme dini vecibelerini dersem ozaman laf edersin diye cevap verdi.
Esimde kinayeli laf etti ozaman bende senin yaptigin ibadetlere inanmiyorum dedi.
Esim evlendi evleneli ailemden uzak durur mesela ayni kafa yapisinda olmadiklarinda ve Politik görüsleri.
Esim herzaman zit konusur dik kafadir. Herkesin lafina inanir bizimkilerinkine degil.
Ailem bize yakin durmuyor eldenmis diyor diskapinin dis mandali gibi ....esim mesafeli duruyor dogru.
Evi ararlar mesela telefonu hic esim acmaz bana uzatir uzakta olsam bile.
Ailem bize yardim edebilecegi yerde yardim ediyolar ....esimde benim icin degil senin icin yapiyorlar ben istemiyorum benmi istedim oluyor...basima kakarlar sonra diyor...iyilik bilmez tavirlari var bana görede.
Gelelim Dini konuya..esimin kalbi kararmis dini yönden..bende kapali biri olarak iyi veya kötü orucumu kandil günlerinde kuranimi okumaya calisiyorum..esim migde rahatsizligi var diye tutmuyor ama herseyide yiyor iciyor belirli bi saaten sonra yemedimi eli ayagi kesiliyor...cumayada gitmiyor orda hoca politika konusuyor diye..bayram namazlarina denk gelsede gitmez..bunlari ben aileme söylemiyorum tabi ama fark ediyolar.
Yeni 1 aylik bebegimiz oldu ....esim hastanede durup dururken babama herkez mesafesini bilsin demis.
Ailem refaketci kaldilar cünkü dogumdan sonra ameliyat oldum tehlike atlattim diye bilirim...ailem eve gitmedi ...esimde ne sohbet ne hal hatir sorma ..bisey yicek iccekemisiniz sormamis bile..yemekler esim diye ona gelmis tek kendi yemis icmis nezaketen bile buyrun dememis.
Ailem üzüntüden 3 gün yememis icmemis uyumamis.
Ailem seni sevip saysa bize böyle davranmaz diyor ...esimle aramizda sorun pek yok elbette bazi konularda anlasmazligimiz var encokta aileme karsi nasil konuscagini bilmedigi icin...ailem seni kullaniyor diyor..saatinde yemek yapican ona,iyi giyinecek,gezecek,güzel araba altinda olacak vs..
Simdi ne esim ne ailem birbirlerini görmek istemiyor..esim uzaga tasinalim diyor..ailem bosan adammi yok diyor safsin ilerde cok pisman olucaksin diyor.
Esim ben seninle evlendim ailenle degil diyor. Uzaga gitmek istemiyorum ailemden onlar beni büyüttü nede olsa bi es icin annenin gözü yas birakilirmi ?
Daha var cok seyde aklima gelen simdi bukadari
Ailem nekadar el üstünde büyütselerde beni ..geri dönmek istemiyorum..simdiki hayatimda rahatim..onu bunu yapma diyen yok..aileme dönsem evde oturup kalcam onlarin gittigi gezdigi yere gidip gelcem..öylesi isime gelmiyor onlarada diyemiyorum kirilmasinlar diye.
Yok canım, benim için sorun yok. Forum kuralı olarak dini/siyasi yorum yasak. Modaratör görür, ya da biri ispiklerse 1-2 gün hesabına giremezsin.Samsonn canım banlanacak ne var. dinim İslam diyorsan dinim için başımı kapattım diyorsan ben de yaşadığı şeyin dini açıdan bakışını yazdım. Bu fetvayı da ben vermiyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?