Kapasitem yokmus

Aslinda siz gayet haklisiniz ama erkeklerin buyuk bir kisminin bunu anlayacak kapasitesi yok
Inanin hamileyim aksam ustu patates kizartip kahvalti hazilrayip cay vs yaptim gunduzde cok islerim vardi yorgundum bir yandan 2.5 yasinda bir cocuk ne zamandir mutfak fayans tezgah camasir sulayip ovamadim hazir ocak silinicek onuda yapiyim sende cocugu uyut dedim ben 1.5 saat mutfak temizledim beyefendi 1 cocugu uyutamadi ustelik alt acip pijamasini giydirdim suyunu icirdim ayicigini eline verdim esimin ayagina yastigi koyup cocugu ayagina koydum yok adam uyutamadi ki normalde ben yanina yatip masalla uyuturum oh bende icimi doktum :)
Yalniz suan ayagima almistim mesaj bitene kadar oglum uyudu yok iste kapasite yok ne diyim
Bende sizin gibiyim herkesi cebimden cikartirimda istemiyorum gitmekte misafir agirlamakta olan enerjimi ogluma ve evime harciyorum kalaniylada kendime bakiyim

Cevaplarıniz icin tesekkur ederim.
Esim misafir icin para harcamaya hic cekinmez. Disaridan yapilmisi alalim desem de bir sey demez. Yeter ki o sofra zengin olsun.
Hatta mutfaga girip bir iki cesit kendi ekledigi de olur, buyuk davetlerde.
Simdi sakin sakin konustum.
Gitmiyorum kimseye diye. Zaten biz davet edecegiz ya dedi.
Etmiyorum kapasitem yok dedim.Ozur diledim ya dedi.
Ozurle bitmiyor deyince ozur dilerim uzatma artık dedi.
Her seferinde bunu yapiyorsun biktim artik kucumsemelerinden dedim.
Bak bu sefer ilk olsun cok guzel olacak hic canini sikmayacagim dedi.
Sonra gezmeye gideriz. Bayram bu hic kimseyle gorusmeden olur mu falan filan.
Hem dun aksam iyi agarlamisim misafirleri. Eksik yokmus vs sivadi anlayacaginiz.
Ben bir sey soyleyemeden oglum uyandi onu uyuturken yaziyorum simdi.

Pizza soyleyin birdahaki misafire kapasitem yok anca 3 cesit pizza siparis verdim dersiniz.

Ben misafiri pizzayla ağirladim valla. Nolucak ki :D iki kisi geliyor diye kendimi yirtamam, o gun yemek yapmis olsaydim o yemeklerden koyardim onlarada özel birton sey yapmam. Zaten cok misafir agirlayan ve misafir giden bir cift degiliz. Büyük davet asla vermem kendi kendine eziyet.

Ben misafiri pizzayla ağirladim valla. Nolucak ki :KK70: iki kisi geliyor diye kendimi yirtamam, o gun yemek yapmis olsaydim o yemeklerden koyardim onlarada özel birton sey yapmam. Zaten cok misafir agirlayan ve misafir giden bir cift degiliz. Büyük davet asla vermem kendi kendine eziyet.
Agirlanir niye agirlanmasin ama konu sahibinin esi begenmez diye dedim :)
En guzeli kendini yormamak bende kabul etmem canim istemezse isime gelmez:KK70:

ay daha ne yapacaktın kaç çeşit şey yapmışsın..
çok biliyorsa eşin yapsın madem ..
gelenler saray eşrafı falanmıydı ?

Benim de kapasitem yok. Misafir geldiğinde kesin tadı tuzu pişmesi sorun olur. :D misafir yokken böyle sorunlar pek olmaz. :D kapasitemiz yoksa pek çağırmayacağız. :deli:
Kapasitem yoksa gelmesinler diyeceksin, buyur sen yap diyeceksin.

Kendin yap dicen bir eltim var yillardir ay ben bilmiyorum ayaginda kocasida inaniyor .bende ay canim cok kisiye yemek yapamıyorum ayagindayim ikimiz olunca da bazen bir çeşit bazen 4cesit olur keyfime bagli sizin durumunuzda olsam aksamdan dolma sarma sarardik esimle dışardan baklava birde tuzlu kurabiye aldirirdim tava atardim firina corbayla pilavi da esime kitlerdim umrumada gelmezdi .

2 cocukla cok zor olur yemege misafir almak. Buna ragmen siz iyi idare etmisisniz bence. Birdahakine aksamdan bir zeytinyagli yapabilirsiniz mesela. Ertesi gun soguk olarak servis edersiniz ana yemegin yaninda. Ya da meze de zenginlik katiyor sofralara. Yine 1 gun onceden hazir yufkadan guzel bir borek sarip, ertesi gün hemen firina verebilirisiniz.

Benim de kapasitem yok. Misafir geldiğinde kesin tadı tuzu pişmesi sorun olur. :KK70: misafir yokken böyle sorunlar pek olmaz. :KK70: kapasitemiz yoksa pek çağırmayacağız. :deli:
Kapasitem yoksa gelmesinler diyeceksin, buyur sen yap diyeceksin.
Benimde keklerim pastalarim boyle olur. Normalde kabar kabar olan keklerim, misafir gelince, tepsiye koydugum gibi kaliyor. :kızgın:
Fazla ozeniyoruz ondan bence. Biraz bastan savma yapmak lazim.

Bence çok misafir alıp çok pratik yapmak lazım. Ayda yılda bir yapınca böyle oluyor. :KK70:
Yok ya, beni hep tedirgin ediyor misafir. Cunku ayni konu sahibinin esi gibiyim ben de :KK70:
Esim de tam tersi. Makarna bile yapsam ses etmez. Yeter bu, misafir umdugunu degil buldugunu yer der gecer. Misafir icin ayrica alisveris yapma geregi duymaz. Hatta zorla aldiririm ben birseyler. O yuzden ikimizde geriliyoruz misafir alinca. Boylesi benim icin daha iyi.

Son düzenleme:
Canım sen elinden geleni yapmışsın. .
Eşin sana takılıyor heralde . .
Nankör olmasın şu erkekler. .

Okurken benim canim acidi. Eski nisanlimla ayni seyleri bende yasamistim. Üstüne 50 yasindaki teyzeler kendilerini benimle yaristiriyorlrdi.

Esinizi ciddi bi sekilde sarsin silkeleyin hirpalayin sizi baska insanlarin yaninda rencide etmesin.

Güzel fikir :deli:
Girsin kendi yapsın :bicak:
Kendi yapmasını hiç istemem. Feci şimarir. Kendini över durur. Bana ayakcilik yaptırır.
Okurken benim canim acidi. Eski nisanlimla ayni seyleri bende yasamistim. Üstüne 50 yasindaki teyzeler kendilerini benimle yaristiriyorlrdi.

Esinizi ciddi bi sekilde sarsin silkeleyin hirpalayin sizi baska insanlarin yaninda rencide etmesin.
Yok kimse yanında rencide etmez.
Sarsayım diyorum adama davet yok diyorum menü ne diyor. :deli:

Şöyle konuları okumayım diyorum ama olmuyor kendimi konuyu okumuş bitirmiş buluyorum.

Sinirime sinir katıyor bu tarz konular. Lanet olsun böyle evlilik kurumuna diyesim geliyor.

Erkek değil mi bunlar yahu? Geçsin bi köşeye kendi işine baksın, çenesini de kapatsın. Madem yemek yapmak kadının işi(!) o zaman bunun çenesini lafını yapmak erkeğe düşmesin. Biz burda böyle erkeklere a**** ağızlı deriz. Sansürlü yazdım ama anlamışsınızdır.

Kadının her yaptığına karışan, bilmiş bilmiş mahalle karısı gibi her işini eleştiren erkeğe ancak bu laf yakışır.

Kendisi çok kapasiteli biriyse, kendisi yapsın da görelim o zaman. Ayrıca ailesi gibi istiyorduysa, gidip akrabalardan bi kızla evlenseymiş, bilmiyor muymuş senin kapasiteni evlenmeden önce? Densiz herif. Kendisi hangi işi becerebiliyormuş acaba?

Mutfağa falan gelip car car car konuşup kadının yaptığı işe burnunu sokan erkeklere uyuz oluyorum ya. Böyleleri yarın birgün eline çekirdeğini alıp, apartman kapısının önüne oturup mahalle dedikodusu da yapar.

Kendi yapmasını hiç istemem. Feci şimarir. Kendini över durur. Bana ayakcilik yaptırır.

Emin ol o kadar zamanda o kadar çeşit yemeği ve tatlıyı asla yapamaz. Kendini öveceği bir ortam olmaz malesef. Çünkü bahsettiğin kadarından anladığımı söyliyeyim, ailesi kadınların iş yaptığı, erkeklerin hizmet gördüğü bir zihniyette sanırım. O yüzden eşinin böyle bi deneyimi yoktur. Böyleleri genelde çok konuşur ama boş konuşur, yap desen yapamaz. Bence seninle kapasite yarıştırmasın, kaybeder. Menün de gayet iyi, yamyamlar gelmiyor ya yemeğe, ne gereği var 5 çeşit yemek yapmanın? Ben de tam tersi çok çeşitli yemekler yapıp sofra donatılmasını hiç sevmem, amaç gösterişmiş gibi gelir bana.

Bi çorba, iki çeşit yemek, salata, hafif tatlı, hatta tatlı yerine meyve çerez. Bunlar misafir için yeter de artar bile.

Back
X