Kapı dinleyen karşı komşu

İşte sizin gibiler yüzünden artık bir yerden bir ses gelse de karışmama kararı aldım. Polisi arar geçerim. Çünkü hemcinsini düşünüp noluyo ya diye bir durup dinlesen adın meraklıya çıkıyor. Eşinize olan sinirinizi komşunuzdan çıkarmak istiyorsunuz.
Ben eşime de dedim bir şey gördüğünde karışma sakın, polisi ara geç. Çünkü sonra kadınlar ya meraklı diyo ya sanane diyo ya ne karışıyorsun diyo. Günün sonunda kahraman olacağına "o da karışmasaymış" olur senin başın belaya girdiği ile kalır diyorum.
Kapı dinlemek diyince ben de kulağını dayadı kapıya dinliyor zannetmiştim 😂daha neler görücez bu kk'da bakalım 😂

Sürekli ben çıkmazdım, ben merak etmezdim, ben bakmazdım yazmışsınız ama siz bambaşka bir insansınız karşı komşumuz bambaşka. Herkesin sizinle aynı davranmasını mı bekliyorsunuz? Öyle bir yazmışsınız ki komşunuz kulağını kapınıza yapıştırmış sandım. Ses duyunca ne oluyor diye merak edip kapıyı açıp dinlemek çok çok normal bir durum. Bu hareketin aldı da kapı dinlemek değil. Neticede biri şiddet görebilir, yardıma ihtiyacı olabilir, hastanelik bir durum olabilir. Dünyanın binbir türlü hali var.

Bizde de var böyle bir teyze. Pıt desen kapı açılır, dinler dinler bir şeyler kapmaya çalışır. Dedikodu fiskos. Sonra da sessizce pıt kapatır kapısını, nefret ediyorum böyle insanlardan. Aile olarak çıtımız çıkmaz, ama kendilerinden aşırı bağırma sesi geliyor, normal konuşma sesleri bile bağırmalı. Abartısız odamdan alt kattaki muhabbeti çok rahat duyuyorum. Ama kalkıp da dinlemiyorum, insanlar böyle, pis kalpli. Sizin komşu da öyle midir tam bilemem ama böyle insanlar var.

Valla benim alt komsumdan ses gelmişti ben de balkona çıkmıştım, meraktan değil, kötü bir şey olur mu acaba diye?
Komsudan haz etmiyorsunuz diye yorumladım nedense.

Herkes aynı tepkiyi vermek durumunda değil böyle konularda. Eskiden karı koca kavgasıdır boşver diye aldırmayan ben bir kaç yıldır ülkede yaşananlar yüzünden tetikteyim resmen.

Binada tartışma sesi duyunca koşup kapıyı açıp anlamaya çalışıyorum. Kadına, çocuğa şiddet vs varsa polisi aramak için, gerekiyorsa kadını alıp evimde saklamak için vs (ki yapmışlığım var.)

Ha komşu kavgası ise de sessiz olacak mısınız yoksa polis mi çağıralım diye seslenince herkes evine kaçışıyor :)

Özetle yok artık öyle eskisi gibi aman karı koca arasına girilmez deyip eve saklanmak. Herkes kapıyı da açar dinler de ne oluyor diye bu zamanda. Gelip te aile içinize ve ilişkinize söz söylemedikçe tepki veremezsiniz.

Merhaba kızlar
Geçenlerde eşimle bağırışırken kapıyı açtım ve karşı komşumun kapıyı açıp beni dinlediğini gördüm,beni görünce hemen kapıyı kapattı. Çok rahatsız oldum sizce konuşmalı mıyım?
Ahhahahah bizim mahallenin meraklı melahatı gibisi yoktur ya benim arkadaşım eve arabayla almaya gelmişti resmen binmemizden tut aşağıya inesiye kadar birde eğilip içinde kim var diye bakmıştı gram kafa çevirip etrafa bakınayım arada gibi bi düşüncesi yoktur :D Bir senede kuzenim bizde kalmak istedi tamam dedik anahtarı verdik ona bu manyak geldi bize sizin eve biri geliyor diyor biz de şüphelendik korktuk sapık mı hırsız mı acaba diye sonra nasıl biri bu dedik kapalı bi kadın dedi ahahahahh Allah'ım gülsem mi ağlasam mı bilemedim kuzenim eve anahtarla giriyor e be kadın neyini hırsızmış gibi anlatıyorsun artık işsizlikten nasıl incelediyse onu bile korku filmi gibi anlattı bize :D beterleri var emin ol. Boşver ne dersen de değişmeyecek ama şöyle yapabilirsin ben öyle yapardım utanırdı arada az da olsa şakayla karışık laf sokardım '' sende işsizlikten bizi gözetliyorsun heee '' derdim sende o tarzda laflar et arada

Bizimde iki komşumuz öyle..bide iki tırnağını birbirine sürter (daha çok tartışsınlar diyeymiş) 😡😡😡😡 kompleksli insanlar nolucak..en sonunda çok güzel bozmuştum 😂😂😂😂😎😎 tüm apartman ondan nefret ediyor düşün

Merhaba kızlar
Geçenlerde eşimle bağırışırken kapıyı açtım ve karşı komşumun kapıyı açıp beni dinlediğini gördüm,beni görünce hemen kapıyı kapattı. Çok rahatsız oldum sizce konuşmalı mıyım?
Çok sesli kavga ettiyseniz belki sizin için endişelenmiş olabilir

Siz ben duydum onun kavga sesini çıkmadım demişsiniz, demekki siz duyarsız bir komşu olmanıza rağmen o kadıncağız duyarlı bir komşu imis.
:) seslerini duydum ve kadın eşiyle benimle ilgilenmiyosun tartışması yapıyordu. Duyarlı bi komşu olarak gidip kadınla ben ilgilenemeyeceğim için duymamazlıktan gelip işime baktım. :)

Bizde de var böyle bir teyze. Pıt desen kapı açılır, dinler dinler bir şeyler kapmaya çalışır. Dedikodu fiskos. Sonra da sessizce pıt kapatır kapısını, nefret ediyorum böyle insanlardan. Aile olarak çıtımız çıkmaz, ama kendilerinden aşırı bağırma sesi geliyor, normal konuşma sesleri bile bağırmalı. Abartısız odamdan alt kattaki muhabbeti çok rahat duyuyorum. Ama kalkıp da dinlemiyorum, insanlar böyle, pis kalpli. Sizin komşu da öyle midir tam bilemem ama böyle insanlar var.
Aslında tam olarak demek istediğim bu. Olayı tam olarak bilmedikleri için insanlar bi linçlemeye kalktı. Neyse konumun silinmesini rica ettim zaten

Aslında tam olarak demek istediğim bu. Olayı tam olarak bilmedikleri için insanlar bi linçlemeye kalktı. Neyse konumun silinmesini rica ettim zaten
Konu maalesef silinmiyor. Ama yoruma kapattırabilirsiniz. Arkadaşlar şunu yanlış yorumladı sanırım gümbür gümbür bağırma sesi, şiddet sesi gelirse herkes açar kapısını bakar zaten, ama ufacık hafif ses yükselmesinde bile dinlemek için kapı pencere açan var.

Yan komşum kavga ederse ben de oturur dinlerim ne oldugunu anlayabilmek icin.

Her gün onlarca kadın ölüyor.

Ne malum kocasının bir sey yapmayacağı?

Baska bir evde otururken kavga esnasinda tabaklar kırılıyor, dolaplar devriliyordu.

Korkup susuyordum. Şimdi susmam.

Bir kadinin daha zarar gormesine tahammülüm yok.

Tartışma seyrinin ileri gitmesinden korkmuş olabilir. Bende üst komşum eşiyle çığlık çığlığa tartıştıklarında tetikte beklemiştim bir şey olursa koşarım diye. Artık sindiremiyoruz çünkü şiddeti gerçekten. Yanlış anlamayın bence.

Son düzenleme:
:) seslerini duydum ve kadın eşiyle benimle ilgilenmiyosun tartışması yapıyordu. Duyarlı bi komşu olarak gidip kadınla ben ilgilenemeyeceğim için duymamazlıktan gelip işime baktım. :)
Çevir kazı yanmasın diyosunuz 😏 Tepki alınca normaldir. E sizde basbayağı dinlemissiniz komşunuzun sesini 🤥

Back
X