Kapının önünde ayakkabı bırakan medeniyetsiz komşular

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ayakkabıların kapı önünde bırakılmaması medeniyet göstergesidir.
Komşuların rahatsız olup olmayacağını düşünmek demektir.
Saygıdır
Nezakettir
Olması gerekendir.
Üslup çirkin olmuş evet
Üsluba bu kadar takılmayalım bence. Köylüyü asağılamak diye bişey olamaz. Bu ülkede herkesin köyle uzaktan yakından bağlantısı vardır eminim. Ama,
Konu o değil.

Vay babayın kemiii, o neydi be

Keşke lüks siteden ev alacağınıza müstakil bahçeli bir ev alsaydınız. Diyeceğim bu kadar. Haa şikayetçi olduğunuz durumu onayladığımdan değil. O durumdan daha büyük bir sorun olduğundan.

Ayakkabılar yolu kapatıyosa insanlar geçemiyorsa saygısızlıktır ama kendi kapısının önünde duruyorsa kimseye zararı yoksa da buna saygısızlık medeniyetsizlik demek saçma ve üslup çok yanlış

Ben sizin kadar medeni değilim, merdivenlerden inerken yürüdüğüm yolda denk gelirse ayakkabı, terlik - ki giriş katta hep geliyor 1 dairede 14 kişi filan yaşıyorlar sanırım - vuruyorum bi tekme, nereye savrulursa oradan toplasınlar artık.

Ama yürüdüğüm yolda değilse de banane ki? Yok köylüymüş yok hekimmiş, virüs var diye alamıyorlardır belki içeri.

biz corona süreci başladığından beri balkona götürmek için bile olsa evin içine sokmuyoruz ayakkabıları.
babam da doktor bu arada.
yaptığımızın medeniyetsizlik olduğunu şimdi öğrendim.
ha köylülükse de, yurdumun verimli-çalışkan-üretken köy insanına benzetilmekten gurur duyarım.

Bu insanların ailelerinden nasıl gördüğüyle alakalı bende sevmiyorum
Birkaç kere komşum annemin terliklerini koca ayağına giyip duruyordu söyledik anlamadı birgün bir baktık azcık yırtılmış bende duysunlar diye koca ayaklarınıza elalemin terliklerini izinsiz giyip yırtmayın emi dedim sadece terlik dururdu kapımızın önünde artık hiçbirşey durmuyor..
Ayrıca komşularımızın ayakkabılarının üzerlerinden atlayıp geçiyoruz o derece dağınıklar insanları değiştiremeyiz söyleriz yapmıyorlarsa kendilerinin bileceği iş..

Konusunda haklı. Ancak üsluba takılmamak olmaz. Çok sevdiğim bir laf vardır; ne dediğinden ziyade nasıl dediğin önemlidir..

Kurban olun siz köylülere! Ayrıca zamanında mağarada mı yaşadınız ki mağara kültürü diyorsunuz bu duruma?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…