Kaptan Sevgilim in ailesi istemedi :(

Onun için ''bekle beni'' demek yeterli bir cevaptır belkide..Mutlaka döndüğünde buna benzer bir kelime kullanacaktır.
Muhtemelende sizi ikna etmeye çalışacaktır.Evet seviyordurda.. Acilen gitmesi gerekti ve döndüğünde tekrar ele almak istedi belkide.

Ailem düzgün, işim düzgün diyorsunuz.. Denizcilerle evlenenlere saygı duyuyorum ama çok çok zor bir hayat.

Tamamen kadının fedakarlığında yürüyen bir evliliğiniz olacak.

Ailesininde kafası karışık bu konuda..O yokken ailesi devrede olacak hep..

6 ay yok, bir iki ay var yine 6 ay sekteye uğrayacak bir evliliğiniz olacak.

Sevgi herşey değil..Evlendikten sonra ''sevgi herşey değilmiş'' gerçekten dememek için iyi düşünün.

Esracım seni en iyi anlayabilecek biri benim belki de bu sayfada. Benim de kaptan bir sevgilim oldu, herşey iyi hoştu, yüz yüzeyken çok iyiydi, ne zaman gemiye çıktı, hiç aramadı, aradım, arkadaş kalamıyoruz dedi, dedi de dedi yani. Halbuki sende de aynı şey var ne kadar temiz duygularla yaklaşıyoruz içimizi ferahlatacak şeyleri söylemiyorlar. Başkalarının kaptanla sevgili, koca olmaz laflarına bakma, kimseyi zan altında bırakmak istemem ama aldatan adam her yerde gözünün önünde bile aldatır, sadık adam da fizanda da olsa gözü dışarıyı görmez. Bir kere bu yorumları çıkar, sil at defterinden. Bana sorarsan sevdiğin adam seni sevmiş ama işinden dolayı biliyorsun güzelim onların ailesine kendi ailene emanet olacaksın, oğlan anneleri özellikle biraz daha seçici oluyorlar herşeyi beğenmiyorlar, o konuda birşey diyemem. Yani ailesine konuyu açtıgında daha önceki evliliğinden dolayı soğuk bakmış olabilirler, burda tabiiki de haklı değiller, gençlerin kararına saygı duymak lazım, ileride Allah gecinden versin ama anne baba elbet gidecek, bence siz bir süre daha kafanızdan çıkarmayın bu adamı ama hayatınızın odağına da almayın, gitsin gelsin bakalım, bir yere yetişmiyoruz nasıl olsa, bu süre zarfında belki karşına daha kadir kıymet bilecek birileri çıkacak, belki de kaptandan haber gelecek, ama biraz durup beklemekte fayda var bence. Bakın ben 3. aya giricem neredeyse yüzünü görmedim, sesini duymayalı da 2 ay oluyor. Ama içimde ilk günkü gibi hala yangını. Bekliyorum. Bu arada tabi kimse çıkmadı mı karşıma çıktı tabiki de ama içimde acısı o kadar taze ki başka birine bakamıyorum o gözle. Belki gelir belki gelmez ama ben bekliyorum.
Umarım size biraz olsun faydam olabilmiştir. Kararınız her ne olursa olsun, kendinizi hiç bir şekilde suçlamayın, inş tez zmanda yüzünüzü güldürür Rabbim.

seven insan özler. eğer arayıp sormuyorsa ama hala sana bekle diyorsa sen çanta da keklik kal diyedir.

Sevgili Esra,

Sana öncelikle sabır diliyorum ve çok iyi düşün derim. Benim eşimde kaptan ne zor olduğunu bir ben bilirim. Hele evliysen o yalnızlığı anlatmama imkan yok zaten. Çok iyi düşün derim çünkü biri ile evleniyorsan ailesiylede evleniyorsun bunu unutma sakın. Hele ki senin durumunda düşün evlendiniz diyelim onca şeye rağmen ailesine rağmen iyi güzel e peki sefere çıktığı zamanlarda sen ailesini görmeyecekmisin yapayalnızmı bırakıcaklar seni sanıyorsun eğer böyle düşünüyorsan çok yanılıyorsun o gidicek sen onlarla başbaşa kalıcaksın yüzyüze bakıcaksın mecbursun arkadaşım eşin yok diye daha da üstlerine düşüceksin hatta gidip ziyaret ediceksin sık sık sonra kalıcaksın onlarla ohooooo zor yani birde düşün ki bu durumda arada soğukluk varsa nasıl katlanılır.. Valla ben şuanda kendi ailemle kalıyorum eşim yokken evi kapatıyorum yalnız da kalamıyorum yani kendi ailemin evi kayınvalidemler arada kendi evim üç arada mekik dokur vaziyetteyim . Yani genel olarak tavsiyem iyi düşün taşın derim.. kolaylıklar dilerim canım.

Canım iyi düşün eşin gidecek bir sefere ve 6 ay yok ? Ömrünü heba edersin..Böyle evlilik yürümez canım.Ben olsam evlenmezdim.

merhaba,

evet sanırım beni en iyi anlayacak kişilerden birisiniz :) Dün mesajlaştık ve bugün beni aradı. Bana ilk başından beri onu beklememi söylemişti ve halen sana verdiğim sözlerin arkasındayım dedi. Tabii ki çok net bi şey söylemiyor :) Bende neden arayıp sormadığını sorduğumda erkekler bazen kendi kabuğuna çekilip düşünmek isterler dedi. Bende kabuğundan çıkıp çıkmadığuını yoksa o kabukta devam edecek misin diye sordum kendisine. O da hayır çıktım ama sen çekilme kabuğuna dedi. Güzel konuştuk. Bilmiyorum. Sadece onu sevdiğimi biliyorum. Beni üzmemesini istedim bi daha kendisinden ve onu bekleyeceğimi söyledim. Ne olacağını bilmyiorum ama herhalde bu kadar şeyden sonra istemiyorum diyebilirdi diyorum :)
Face i de dondurmasını söyledim mdem benim resimlerimi sildin dondursaydın daha iyiydi deim ve ikimizde dondurduk. Sonu Allah kerim asrıtk. Umarım beni aldatmaz ama 6 ay cidden çok zaman. Ve netice de erkek

Peki jhiç bu kadar uzun sürede beni aldattı mı diye düşünmüyor musunuz? çünkü netice de erkekler Rusya gibi ülkerede gidiyorlar. Bunlara katlanmak kolay olmasa gerek

Peki jhiç bu kadar uzun sürede beni aldattı mı diye düşünmüyor musunuz? çünkü netice de erkekler Rusya gibi ülkerede gidiyorlar. Bunlara katlanmak kolay olmasa gerek

yani ne kadar garip düşünüyorsun bütün rus halkı türk gemiciler gelse de onlarla yatsak diye düşünmezler bu kadar matah mı sanıyorsunuz bu sevgililerinizi kocalarınızı anlamadım ki..

canim seni istemeyen birini sen hic isteme.gittiyse gitsin.hic bekleme onu.bu isin olmicagi ta simdiden belli .zaten sevgilinde ana kuzusu buda cok belli.

bosanmak suda degil gunahda degil herkezni basina gelebilecek birsey.ama bazi insnlarida hic anlamiyprum.nelere takiliyolar.sen kendinde suc arama .ama unt gitsin gercekden degmez.

yani ne kadar garip düşünüyorsun bütün rus halkı türk gemiciler gelse de onlarla yatsak diye düşünmezler bu kadar matah mı sanıyorsunuz bu sevgililerinizi kocalarınızı anlamadım ki..

Katılıyorum kesinlikle. Çok katılıyorum hem de. Rus hatunlar limanlarda bekliyor bizim erkekleri. Sanki Türkiye'de hiç rus kadın yokmuş gibi bi de:)

Burada en az iki ayrı konu var. 1: Sevgilin denizci. E, belediye işçisi ya da devlet memuru ya da pilot ya da bahçıvan olunca aldatmıyor mu erkek? Ha, evinde oturan kadınlar arasında eşini çatır çatır aldatan hiç mi yok? (Burada buna tepki gösterecekleri gazetelerin üçüncü sayfalarına yönlendirmekle yetiniyorum. Zaten bu konumuzdan bağımsız bişey). Adamı seviyoruz ama işinden hoşlanmadık hadi unutalım gitsin. Oldu. Denizciden koca olmaz diye tutturuyorsak boşanmış kadından karı olmaz mantığını da meşru görüyoruz demektir, o zaman sesimizi kesip oturalım. Ama ben önceki evlilikleri, geçmişte yaşananları ve kişilerin mesleklerini iyi ya da sadık bir eş olma kriteri olarak görmüyorum.

2: Sevgilinin annesi seni istemiyor. Niye, aslında bilmiyoruz. Belki geçmiş evliliğinden dolayı, belki oğluyla arasında geçen başka bir konu var. Sonuçta adam da insan gibi seninle gelip bunu paylaşmış, ayrılmamış, terketmemiş, beni bekle deyip işine gitmiş. Her zaman çok kolay da değildir seferde aramak etmek, e aramış, tatlı tatlı konuşmuş. Bişey demiyor ki bekle diyor. Kendince bir çözüm yolu var ya da düşünüyor adam. Anlamadım ki sorun nedir? Annem seni istemiyor dolayısıyla beni unut mu dedi, yok. Sevmiyorum mu dedi, yok. Bindi gemiye kendinden haber alınamadı mı, yok. Efendim seferde aldatırsaymış. Aldatacak adam burnunun dibinde, kendi yatağında da aldatır. Aldatmayacaksa cehennemin dibine de gitse sadık kalır. Karşılıklı seviyorsanız sevmek biraz da fedakarlık gerektirir müsaadenizle. Herşey zamanla. 6 ay içinde duygularınız değişmezse o annesini susturacak, sen denizine katlanacaksın artık. Ortada buluşulacak. Bence en azından.

Ben onları çoktan geçtim çünkü!! niyeti kötü olan havada karada denizde heryerde yapar önemli olan birbirine güven.. Ben acaba beni aldattımı acaba o limanda şununla bununla yatıp kalktımı falan diye düşünüp onada eziyet eedersem hiçbişey yürümez hem kendimi hem onu hasta etmekten başka bişeye yaramaz bu... hem sanmaki denizciler çok kolay şartlarda çalışıyor işleri çok zor gerçekten hem öyle limanlarda artık eskisi gibi 10 gün 15 gün kalamıyorlar kalsalar bile gemiden inmek o kadar kolay değil kaptanlarında işi çok zor üzerindeki sorumlulukları çok ağır.. Biz burada onları beklerken özlerken yalnız değiliz en azından sevdiklerimizle her an birlikteyiz ama onlar küçücük bir problemi kocaman yapıyorlar düşünsenize nereye baksan deniz hele uzakyol çalışanlar için herşey daha zor.. Biz eşimizi sevgilimizi özlerken tek bir kişiyi özlerken onu düşünün kaç kişinin özlemini içinde barındırıyor.. Yazmakla bitmez yaniiii..

İnşallah herşey gönlünüzce olur ama evlenirseniz kolay olmayacağını bilin..

Evet bizlerde çok fazla hassas olabiliyoruz hatta tahammül sınırlarımız çok azalıyor insanlara karşı.. Sürekli bir yalnızlık duygusu eksiklik hissi... Şahsen ben çok fazla hassasım çok fazla sinirliyim çok çabuk kırabiliyorum etrafımdaki insanları.. ve hiç alışılmıyor.

Cnm öncelikle sebebi her ne olursa olsun bir adamın seni böyle acabalarla bırakmasına izin verme. Seven insan zaten hayatında ki insanı acabalarla bırakıp dönüp arkasını gidemez... Kaybetmekten korkar çünkü. Aklına, gönlüne başkalarının düşmesinden korkar. Ondan soğumasından korkar. Korkar da korkar.Tıpkı senin onun aylarca senden uzakta olmasından çekinmen gibi. Ve ona kararını kesinleştirdikten sonra seni aramasını söyle. Böyle muallakta yapamam ben, hali hazırda yürüyüp giden bir hayatım var benim demelisin. Planlarımı, hayatımı ona göre yönlendireceğim. Yarını belli olmayan bir ilişkiyle yorabileceğim bir yüreğim yok benim demelisin.Hayat o kadar kısa ve acımasız ki. Uçup gidecek anlarına yazık.Tabi ki bunlar benim düşüncelerim. Ben olsam kendime bu işkenceyi çektireceğime topu tamamen onun üzerine atar, ondan gelecek adıma göre de hareket ederdim. Sen onu düşüneceğine o seni düşünsün. Ne yaparım da elimde tutarım diye. Yoksa böyle hayat mı geçer cnm. Diğer konuya gelince de evet kuru sevgi karın doyurmuyor ama tabii ki sevgisiz evlilikte asla olmuyor. Kaptan eşlerinin hayatlarını bilirim. Kuzenimin eşi kaptan. Hatunlar toplanıp konuştuğumuzda bir gün diğer kuzenim çok şanslısın altında araban, elinde kartların, kocan bir dediğini iki etmiyor dediğinde sormaa O kadar şanslıyım ki akşamları da arabayı çekip karşıma konuşuyorum. Eşim her geldiğinde başka bir çizgi, başka bir değişiklik buluyorum hatlarında. Ve çoğunda benim hatıram yok demişti. Oğlum kendi kendine büyüyor. Ha babası gelmiş ha karşı komşu gelmiş. Onun için farkeden hiçbir şey olmuyor demişti. Zor yani iyi düşünüp karar verilmesi gereken bir konu.

sevmek ve karşılığında sevilmek çok güzel, ancak yaşayacağınız sıkıntıları da mutlaka göz önüne alın....
sonra ben ne yaptım dememek için şimdi çok iyi analiz etmek lazım...

[oncelkle merhaba arkadasım bnm esımde kaptan suan seferde ılk ayrılıgınız denızde her zaman tel cekme ımkanı herzaman konusma ımkanı yok malesefkı bekle dedıyse ılk fırsatta arayacaktır ve senı aılesıne kabul ettırecektır hanı derler ya kaptanların her lımanda sevgılısı var bu tamamıyla yalan kaptanlar eslerıne cok bagımlıdır bence bekle ve gor derım ona guvenıp ınanıyorsan

evlendiğinizdede saten 6 ay yanında olmıyacakmışş hayır gelmez canımm sana ondan boşver unut gitsinn

Son düzenleme:
6ay yanında olmayacak ama her ay en asagı maası 5 mılyar olacak bu 10mılyara kadar cıkıyor bu devırde ayda 5 mılyar kazanan cok az bence meslegı altın bılezık gıbı gun gectıkce degere bınıyor.bıraz hasret cekıyorsun ama bunun karsılıgını cok fazlasıyla alıyorsun

Ben zaten bekliyorum, bana bekle dedi ve bekliyorum sonunda ne ile karşılaşacağımı bilmeden çünkü onu seviyorum Denizde uydu teledonu ile görüşmeleriniz nasıl oluyordu peki? Çok merak ediyorum onu, 2 haftadır sesini duymadım

Biraz önce aradı beni uydudan. O kadar çok mutluyum ki sesini duyduğum için bilemezsiniz. 2 haftadır yemek yiyemiyordum, sürekli onu düşünüyordum. Ama artık biliyorum ki o da beni düşünüyor. Yoksa aramazdı. Seviyorum onu :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…