Yöresel Tarif Karadeniz Bölgesi Pideleri

Yöresel Yemekler
nekadar güzel görünüyor yemekler öyle, lezzetide eminim öyledir
bayildim heleki fasulye tursu kizartmasina

ellerinize saglik basarilar dilerim

Benim için hiç sorun değil.İki tarifimi eğer oluyorsa çekebilirim.

bende çekebilirim birini...
ben her zaman savunduğum gibi tek tarif konusunu savunuyorum..keşke olsa..
yanlış anlaşılmasın, sırf başkaları çok tarifle katılır da ben tek tarifle kalırım diye ikinciyi ekledim...
bunu da belirttim hep zaten...yoksa adil olunması için tek tariften yanayım...

Canım bu özellik her kategoride yazıyor ama yarışma başladığından beri genelde en az iki tarifle katılım olduKonuya onayı Kazen veriyor canım

Orası öyle kazen önce bakıyor sonra ekleniyor buraya ama diğer kategoriler hep tamamlayıcı şeylerdi yemeğin yanına yapılan şeyler gibi hepsi ana yenek gibi değildi ama köftelerde de aynısı oldu herkes iki tarif yapt mesela yapabilecek var yapamayacak var kesinlikle sınır koyulmalı bence bir konuşulsun çünkü sırf bu yüzden ben bu kategoriye katılmıyorum çünkü yapacağım şey uğraştırıcı ama tek tarif ve ben çalıştığım halde zamanımı ayırıp yapacaktım ekstra olarak yani ama şansım olmayacaksa neden zaman harcayayım daha bol zamanımda ev için zaten yaparım.

Asla size karşı tavırla söylemedim yanlış anlaşılmasın öyle olması gerektiğini düşündüğüm için söyledim canım herkesin bir şekilde iddiası var ama bu şekilde eşit olmuyor şartlar o yüzden yanii yoksa tabii ki onay verildiyse sizde o tarifleri yayınlarsınız ben sadece bu konuya açıklık getirilmesini istiyorum ve o şartlar üzerinden gidilmesini istiyorum. Tek tarifle katılma olur yazıyor kurallarda ama uygulamada geçerli olmuyor o yüzden yani yoksa her ikinizinde paylaşımlarını son derece beğendim ve gönülden başarılar diliyorum

Arkadasim döktürmüssün MASALLAH ellerine saglik

canım benim ben zaten tavır olarak algılamadım hiç öyle düşünme...
aksine ben tıpkı senin gibi düşünüyorum, hatta yarışma başlamadan önce de konuşurken söyledim bunu, tek tarifle katılma taraftarlığımdan da bahsettim...
hatta adra ile daha önce de konuşmuştuk yorumları okursan birbirmize tatlı bi sitem ettik
o ben birden fazla tarif yaptım diye çok tarif yapmış, bende benden başka herkes çok tarif yapar da benim tarif tek başına sırıtır kalır diye birden fazla yaptım
anlayacağın hep bi kıyaslama sonucu böyle oluyor...
ama hala ısrarlıyım keşke tek tarif olsa...
elbette çok tarif yapanın yanında, tek tarifle katılanın şansı çok az...
sırf usullere riayet ettim ben, yoksa epey yoruldum...iki yemek için hazırlık yapım resimleme aşamaları, ardından bir dağ gibi birikmiş bulaşıklar vs...
ve şimdi düşünüyorum bir dahaki yarışmaya katılma şevkim kırılıyor bu aşamaların zorluğundan vs..
oysa tek tarif olsa, yap tek çeşit, hem herkesin katılmaya yarışmaya cesareti olur, hemde yorulmadan zevkli bir heyecan olur...
ben sana çok hak veriyorum ve destekliyorum da...asıl sen yanlış anlama beni canım

oldumu şimdi onca karadeniz yemeği yap sen sonuna antep katmeri yap.yapaydın ya laz böreği .şaka bir yana hepsi çok güzel görünüyor.turşu kızartmasınıda ayrı bi severim başarılar

ADRA ellerine sağlıkyine döktürmüşsün
herşey çok güzel görünüyo

madurumda madurum(((
gördüm, iyi mi oldu?
olmadı adra olmadı

onu bunu bilmem bunlar yeme yanında yat olmuş
başarılar dilerim yarışmada

ellerine saglik , pide di$indaki tarifleri bilmiyordum ama içimden denemek geldi
rejimde olmasam vallahi denerdim affetmezdim :))

dunku araba$indan sonra acil rejime girdim de
haftaaya istedgim kiloya gelirsem gatmeri deneyim ilk oalrak:)

silmeyin haaa tarifleri
sileceksenizde haber verin :))

haydaa bu gatmer tatlimi$

benim bizim gatmer sandim ha$ha$li olan, goruntusu benzemi$de
nevreste $imdi diycek onuda sen yappp :))))))

nee,kuymak yapmak bu kadar basit miymişş???
ben de karadenizliyim,anneme yüz kere muhlama yapalım dedim tek popüler cevap aldım "o köy peyniriyle yapılır-köy peynirimiz yok"
=))
tel peynir de işi görüyorsa bu pazar mutlaka denemeliyimm
çok teşekkürler tarifler için
marifetli hatunsun vesselamm=)))

bu bizim katmer, tuzlu hamur i$i, içinde yag ve ha$ha$ var
ama bu yufka yapilan saçda yapilir, hamur incecik açilir tadinada doyulmaz yogurtla, patlican yemgiyle uper olurr
bunuda canim istedi bak simdîi

Son düzenleme:
Tek tarif kalacakmış,diğerleri silinecekmiş.Ben yöresel yemekler başlığında kaç gün bunu konuştum.Tek tarif yapılsın diye.Kazen'den de bir cevap bekledim belki bunu dile getirir herkes bu yönde yemek yapar diye.Ben yemeklerimi ekledikten sonra tek tarif olayına döndü iş.Ramazan sofrası yarışmasında da sofra düzeni ve tek tarif dendiği halde üç tarifle ve iki tarifle katılanlar oldu.O zaman kimse niye üç tarif demedi.Tamam benim yemeklerim silinebilir ama emeğim ne olacak.Bütün hevesim gitti.Biraz ciddiyet beklerdim.

- Yarışma kategorisi : Ramazan Özel Masası (Masa düzeni ve bir tarif)

Kurallar madem uygulanıyor Ramazan Sofrası yarışmasına eklenen yemekler niçin iki,üç tarif.Yan yemek de değil en ağır yemekler eklenmiş.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…