Yöresel Tarif Karadeniz Bölgesi Pideleri

Yöresel Yemekler
Mesaj Tekrarı.......

Son düzenleme:
Mesaj Tekrarı......

Son düzenleme:
Mesaj Tekrarı.....

Son düzenleme:
Mesaj Tekrarı.....

Son düzenleme:
Mesaj Tekrarı.Mesaj Tekrarı.

Son düzenleme:
Allahım hepsinden istiyorum hepsinden ellerine emegine sağlık canım

nekadar güzel görünüyor yemekler öyle, lezzetide eminim öyledir
bayildim heleki fasulye tursu kizartmasina

ellerinize saglik basarilar dilerim

Çok teşekkür ederim.Evet fasülye turşusu kızartması çok güzel oluyor.Denemenizi tavsiye ederim.

Harika şeyler yapmışsın arkadaşım, ellerine sağlık

Teşekkür ederim Selen'ciğim.

Arkadasim döktürmüssün MASALLAH ellerine saglik

Çok teşekkür ederim yorum yaptığınız için.

oldumu şimdi onca karadeniz yemeği yap sen sonuna antep katmeri yap.yapaydın ya laz böreği .şaka bir yana hepsi çok güzel görünüyor.turşu kızartmasınıda ayrı bi severim başarılar

Aslında laz böreği de yapacaktım ama evdekiler yemez ziyan olur diye vazgeçtim.Antep katmerini de çok denemek istiyordum bu yarışma vesile oldu.Çok teşekkürler.

ADRA ellerine sağlıkyine döktürmüşsün
herşey çok güzel görünüyo

Teşekkür ederim canım.Elimden geleni yaptım işte:)

madurumda madurum(((
gördüm, iyi mi oldu?
olmadı adra olmadı

Şu an en madur benim canım:)Çok teşekkür ederim.

onu bunu bilmem bunlar yeme yanında yat olmuş
başarılar dilerim yarışmada

Çok teşekkür ederim Esra.

Mıhlamayı da mı duymadın:)Aslında turşu dışındakiler bilinen lezzetler.Tarifler silinmiyor canım alabilirsin sonra.Çok teşekkür ederim yorum yaptığın için.

haydaa bu gatmer tatlimi$

benim bizim gatmer sandim ha$ha$li olan, goruntusu benzemi$de
nevreste $imdi diycek onuda sen yappp :))))))

Evet tatlı katmer o:)Tuzlusunu biz de çok yaparız.Olsa da yesek şimdi:)

Canım annen yapmak istememiş galiba:)Kaşar peyniriyle bile olur.Yapımı da çok basit dediğin gibi.Çok teşekkür ederim güzel yorumuna.

Ellerine saglik cnm..harikalar..Diyette olmasam katmer yapardim hemen
Katmer ve pide disindakileri yemedim hic:26:

tarifler siliniyormus,gazelinki silinmis.Sen hangisini birakacaksin cnm...

Öncelikle elinize emeğinize sağlık

Sizin mesajınızı görmeden yöresel yemekler başlığında yazmıştım az önce ''düşünüyordum ama tek tarif olmaması cesaretimi kırdı'' diye. Ancak verilen emeğin,yaptığınız yemeklerin silinmesi gerektiğini düşünerek yazmadım bunu kesinlikle.
Mesajınızı görünce üzüldüm açıkçası...

Öncesinde takip ettiğim bir başlık değildi açıkçası. Dolayısıyla hangi yarışmaya kim kaç yemekle katıldı bilmiyorum.
Konunun ilk mesajında geçiyor her üye 1 tarif ile katılabilir diye. Ancak daha önce de uygulama bu şekilde olduysa siz de haklısınız. Sonuçta bir yarışma ve katılan herkes kazanmasa da beğenilmek için tüm hünerlerini sergilemek ister.
Sizin yaptıklarınızı görüp 1 den fazla yemek hazırlayan/hazırlayacak arkadaşlar da olabilir diye tahmin ediyorum...

Yaptığınız yemekler silinmeden farklı bir alternatif getirilemez mi acaba diye düşündüm:44:
Mesela tek yemek yapanlar kendi aralarında ayrı değerlendirilebilir. Menü şeklinde hazırlayanlar ayrı...
Yönetime de 1 değil 2 hediye almak düşer sadece
Acaba böyle olmaz mı:26:

Ellerine saglik cnm..harikalar..Diyette olmasam katmer yapardim hemen
Katmer ve pide disindakileri yemedim hic:26:

tarifler siliniyormus,gazelinki silinmis.Sen hangisini birakacaksin cnm...

Çok teşekkür ediyorum canım.Turşu kızartmasını herkes bilmez zaten.Kavurması bilinir daha çok.İkisi de çok güzel lezzetler.

Ben o kadar konuştum tek tarifle katılım olsun diye kimseden çıt çıkmadı.Ben dört tarif ekleyince olay tek tarifle katılıma döndü.Niye o zaman diğer yarışmalarda iki,üç tarif eklendi.Ramazan yemekleri yarışmasında da tek tarif kuralı var.Niye uygulanmadı?Çok büyük haksızlık şu an.Ben izin günümü buna harcayayım diğer tariflerim silinsin.Baştan açık açık belirtilmeliydi.Ben biraz da protesto için dört tarif yaptım.Çünkü isteyen istediği kadar tarif ekliyor.Tek tariften sonra bekliyorum katılım patmasını.

Ben pide kalsın dedim canım.

Canım ben protesto için yaptım gerçekten dört tarif.Başlığımda da ilk mesajı okursan madem öyle işte böyle diyerek giriş yaptım.Kurallar açık ve netse herkese uygulanmalı dimi.Bir tarifle katılım yazıyorsa bir tarifle katılınmalı.İki tarif ekleyenle,dört tarif ekleyen arasında bir fark yok.Çünkü kuralda tek tarif deniyor.Haksızlık var.Yemeklerim silinebilir hiç önemli değil.Ama ben buna emek harcamışım.Onbeş gündür izinsiz çalışıp tek izin günümü buna harcamışım sonra yemeklerin silinecek denirse benim de iki çift laf söylemeye hakkım var.Ben hediyesinde değilim.Hevesim gitti zaten.Katılımları bekliyorum sadece.

Son düzenleme:

Dediğim gibi bu durumda hak veriyorum kesinlikle

İşin ilginç yanı birden fazla tarif olması hevesimi kırmıştı ama böyle tariflerin silinmesi de oldukça heves kırıcı...

Hal böyle iken ''ooohh adra'nın yemekleri silinmiş şimdi rahat rahat katılabilirim'' diyen olacağını pek sanmıyorum

Diğer başlığa da yazdım madem başlık açılmasına izin verildi bu tariflerle, çoklu tarifler kendi aralarında tekli tarifler kendi aralarında yarıştırılmalı....

Ben herkes katılsın yarışma devam etsin istiyorum ama kaç gün oldu katılım iki kişi.Bundan sonra herkes rahatça katılabilir.Dediğin şey olmaz heralde silindi diğer yemekler.Hayırlısı olsun diyelim yapacak birşey yok:)

mihlama yi duydum da yemedim demek istedim:)

kasar peyniriyle oluyorsa yaparim ben onu, erimi$ peynire bayilirim :)

karadenizde ha$ha$ varmiki, sizin gatmer nasil oluyor ..

anaaaaaaaaaam bu nasıl bıse böyle
bende samsunluyum ama bu pıdenın ılk kez böyle evde yapılmış halının bu kadar güzel gorundugune sahıt oldum sımdı

bu sayfayı kaydedip,bı pazar kocama aynısından yapmam lazım..
sanada maşallaaaaaaaaaah Nazar

mihlama yi duydum da yemedim demek istedim:)

kasar peyniriyle oluyorsa yaparim ben onu, erimi$ peynire bayilirim :)

karadenizde ha$ha$ varmiki, sizin gatmer nasil oluyor ..

Anladım:)))

Olur tabiki.Canın çok yemek istiyorsa evde de peynirin yoksa yapabilirsin.

Haşhaş var burada da.Haşhaşlı dediğimiz hamurişini yaparız.Fırından aldığımız veya evde mayaladığımız hamurun arasına haşhaş,şeker ve fındık serpip pişiriririz.Katmer de sac da oluyor.Gözlemenin bir çeşiti.Sade oluyor yağlı olarak.

Hoşgeldin hemşerim.:119:Evet evde de yapabilirsin çok kolay.Kocana ziyafet çek bu pazar:)

Teşekkür ediyorum ayrıca.

adra ellerine kollarına sağlık.
diğer tariflerini çekmişsin.keşke o kadar emek harcanmadan önce netlik kazansaymış.
herkes kurala uyup bir tarifle yarışmaya katılsaymış.
neyse sağlık olsun.sayende gaza gelip mıhlama yapmayı düşünüyorum.
samsundan tel peynir almıştım daha yeni,neredeyse hergün kuymak mıhlama yiyordum orda:)
canım bu mıhlama, seramik tava da yapılıyor mu?
ayrıca katmer tarifini alamadan silinmiş.
bir dahakine inşallah :)

Evet canım diğer tarifleri çekmek zorunda kaldım diyelim:)Bence de baştan net ve açık belirtilseydi,iki üç tarif ekleyenlere tek tarif diye ikaz edilseydi biz de bunca emeği boşa harcamamış olurduk.Seramik tavada da olur canım niye olmasın.Katmeri ve mıhlamayı canavar yeğenim bilgisayardaki resimleri silmediyse ayrı başlık açıp ekleyeceğim.Teşekkür ederim güzel yorumun için.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…