- 10 Ekim 2014
- 32.980
- 148.653
- 798
- Konu Sahibi mercandedee
-
hee o erkeklerın de hıc kanası yok zaten hep kadınlar bastan cıkarır hepBenim ülkem icin de "Çok alkol tüketen ve Turk erkeklerini kandiran kadinlar" akillarina geliyor bazen insanlarin.
Ne yapalim şimdi?
Bu arada benim içimde de ön yargılı düşünceler var ama tutup bu gibi yerlerde bu sertlikte paylaşmam, en fazla arkadaş ortaminda konuşulur bunlar.
hee o erkeklerın de hıc kanası yok zaten hep kadınlar bastan cıkarır hep
ne saf ne masum ne temız su erkeklerdeneredeyse kıyamıcam o derece
aslında bu sızın ıcın soyle ıyı bırsey aynen boyle dusunenlerı sorgusuz sualsız kosulsuz hayatınızdan uzaklastırabılırsınız bu ne dusunse dusuncesınden mantıklı bırsey cıkmaz bellı kı dıye koprunuz olur bu bakıs acısı yanı
Gercekten mi yaa,bizim sadece koken karadeniz, 100 yildir marmarada sulalem,bu yuzden bilmiyorum sorunun aslini.aslında o tamamen rizelilerin fenerbahçeli olmasından kaynaklanıyor
Ben,karadeniz kokenli olarak,karadeniz mense'li erkeklerin,cefakar annelerini baz alarak kadindan cok sey beklemelerini hic sevmiyorum.Ben has Karadenizli erkeklerle anlaşamıyorum genelde. Has Karadenizli derken kastettiklerim de belli bir bölgesinden çıkma ya da belli bir kökende olmaktan çok, Karadenizli olmaktan, ya da belli bir şehirden gelmekten manasızca gurur duyan tipler. Kişisel deneyimim bu bahsettiğim yapıda erkekler, aşırı ısrarcı, hafif yılışık, tembel ve ailesinin üzerinden geçinmeye meyilli ve entelektüel açıdan zayıf oluyorlar. Ama insan olarak bir kötülüklerini gördüm mü hayır, hatta karşı tarafı etkilemek istediklerinde çok cömert davranıyorlar bunu da söyleyebilirim bir genelleme olarak. Bu bahsettiğim kitle dışında memleketini bile bilmediğim ama takdir ettiğim ve sevdiğim Ordulular, Rizeliler, Trabzonlular filan da vardır eminim, sadece memleket muhabbetine girmemişizdir.
Bir de eminim Diyarbakırlı olmaktan aşırı gurur duyan bir Diyarbakırlı, ya da Muğlalı olmakla övünen bir Muğlalı da itici olurdu ama hiç denk gelmedim.
Bu nereli olduğuyla övünme olayı bir bazı Karadeniz illerinden, bir de İzmirden çıkan bazı insanlarda oluyor. Tüm İzmirlileri tenzih etmekle beraber, İzmirli olmakla aşırı övünen, sürekli İzmirli olduğunu belli etmek isteyen İzmirliler de biraz yüzeysel ve boş insanlar oluyor benim zevkime göre.
Bir de dipnot düşeyim: Bu bahsettiğim övünme hali memleketinin yaylalarını, mutfağını ya da körfezini, kumrusunu filan övmek değil. Tabiki her insan memleketini çok özler ve güzel hatırlar ve ülkemizin her bir şehri ayrı ayrı güzelliklerle dolu, anlatılacak değerleri var her şehrin. Benim kastettiğim övünme hali, mesela x şehrin insanına mertlik, dürüstlük gibi olumlu özellikler yükleyip o şehirden çıkan bir insan olduğu için kendiyle gururlanmak, çevresindekilerin de ona x şehirli olduğu için + puan vermesini beklemek.
Bu genellemede doğruluk var. Kayınvalidem gerçekten zor bir hayat yaşamış. Fakirlikte çekmiş ama genel anlamda asıl zorluk sorumluluğun onda olması bence. Hala da fındıkları işçiye toplatmaz parayı hesaplar 60ında beden işi yapar. Vücudunu hor kullanmış ve kullanmaya da devam ediyor.Ben,karadeniz kokenli olarak,karadeniz mense'li erkeklerin,cefakar annelerini baz alarak kadindan cok sey beklemelerini hic sevmiyorum.
Karadenizde kadin herseydir,yemek yapar hayvan bakar,ekmek yapar,sirtiyla yuk tasir,dagda odun 'eder' çocuk bakar,komsusuna yardima kosar,findik toplar,dibini kazar,koca araziyi kazmayla adeta surer,cunki toprak 80 derece egimlidir.
Erkekte o hayvani satar,parasini cebine koyar,gider kahvede oturur,ya da arkadaslarina ziyafet verir,daima guler soyler,espriler yapar,cunki tuzu kurudur,toplum onlardan yanadir..Esine is birakan kadin ayiplanir,ana babasinin yine kadin kosar hizmetlerine.
Annesinden boyle goren adamlar,yazik oldu annemize diye aciyacaklarina,benim anam boyle yapardı diye gururla anlatir ve esinin yaptiklarini daima az görür.
Yakin zamana kadar oyleydi,şimdi bilmiyorum,insallah degismistir.
Baska bolgelerde oturanlar az biraz uzaklasir ama genler de cekiyor kim ne derse desin..
Ya siz yazınca aklıma geldi.benim bir diyarbakırlı arkadaşım var saniye de iki kere diyarbalılar şöyle iyidir böyle iyidir diyor...Sürekli diyarbakırlılar çok düzgündür karakterlidir, dürüsttür..Hani bir iki kere söylese tamam da her konuyu diyarbakırlılara getiriyor..Evet itici gerçekten,kendisini çok sevmeme rağmen sohbet edesim gelmiyor bazen..Memleketle övünmekte,Memleketle etiketlemek te çok saçma cidden..Bir de eminim Diyarbakırlı olmaktan aşırı gurur duyan bir Diyarbakırlı, ya da Muğlalı olmakla övünen bir Muğlalı da itici olurdu ama hiç denk gelmedim
Allah insaf versin,bircogunun islerine gelir bu durum.Bu genellemede doğruluk var. Kayınvalidem gerçekten zor bir hayat yaşamış. Fakirlikte çekmiş ama genel anlamda asıl zorluk sorumluluğun onda olması bence. Hala da fındıkları işçiye toplatmaz parayı hesaplar 60ında beden işi yapar. Vücudunu hor kullanmış ve kullanmaya da devam ediyor.
Eşim bunları gördüğünden herhalde her işi ortak yapar. Misafirine çay servisini de yapar, yemek yapmaktan da keyif alır. Babasına tepkisi de içten içe var mesela. Ha ama kardeşler tam dediğiniz profilde tabii. İçlerinden sıyrılmış nasıl olduysa
Rica ediyorum siz dahil herkes memleket, ırk vb içerikli konular açarken 2 düşünüp 1 yazın.Merhabalar bu aralar cevremde cok SIk duydugum bısey var . Eşi ordulu olan varmidir. Ordulu erkekler guvenilmez sapık vs mi dirler. Ordudan adam çıkmaz dıye bir laf var ya . Buna katılıyormusunuz. Karadeniz insani en zor karakterli ınsanlarmıdır
İşte memleket işi de değil de kendini yetiştirmek aslında işte. Eşim erken yaşta gitmiş yatılı okumuş, arkadaş çevresi, dış dünya, okudukları derken yanlış fark etmiş. Onlara gittiğimizde de ne derlerse desinler takmaz çayımı kahvemi ayağıma getirir. Oğlanın bakımını da o yapardı. Ve bunu babasına da söylemiştir mesela sen beni böyle kucağında saatlerce tutup uyutmamışsındır da altımı almamışsındır da neleri kaçırmışsın haberin yok der hep.Allah insaf versin,bircogunun islerine gelir bu durum.
Oyledir ki,kadin kendini harcamaya lâyık gormez,3 kurusluk keyfi cok görür,parasi olmaz bunu dert etmez,kocam basimda cok sukur der.
Erkekler bogazina düşkündür,gezer,harcar,yer.
Ve duzeni surduren kesinlikle kadin olmasina ragmen esinin onune bir adim gecmez,onun sozunun uzerine soz soylemez,cunki bu aldigi terbiyeye gore "kocasini rezil etmek"tir
.
Bu gibi ozelliklerden hic memnun degilim,bu yuzden kadina saygili zihniyetteki bir adamla evliyim,cunki karadenizli adamla evlensem birimizden birimiz dunyaya fazla gelirdik
Ben ozelestiri yaptim mune❤Rica ediyorum siz dahil herkes memleket, ırk vb içerikli konular açarken 2 düşünüp 1 yazın.
Sitede her ilden her ırktan insan var, böyle lambur lumbur yazılmaz.
Doğup büyüdüğüm yerde Karadenizliler de vardı Doğulular da vardı.
Ordu, Giresun, Trabzon, Kastamonu, Sinop, Bartın, Samsun vs
Diyarbakır, Erzurum, Erzincan, Bitlis, Siirt, Gaziantep, Şanlıurfa, Van, Sivas, Kars vs
Hepsinin iyisini de gördüm kötüsünü de.
İnsanlar memleketlerine göre değil karakterine göre değerlendirilir.
Yetisme imkani olan evet,fakat kendi cevresinde kalanin tipik davranisi bu oluyor ne yazikki..İşte memleket işi de değil de kendini yetiştirmek aslında işte. Eşim erken yaşta gitmiş yatılı okumuş, arkadaş çevresi, dış dünya, okudukları derken yanlış fark etmiş. Onlara gittiğimizde de ne derlerse desinler takmaz çayımı kahvemi ayağıma getirir. Oğlanın bakımını da o yapardı. Ve bunu babasına da söylemiştir mesela sen beni böyle kucağında saatlerce tutup uyutmamışsındır da altımı almamışsındır da neleri kaçırmışsın haberin yok der hep.
Benim mesela baba tarafım egeli, amcam tembelin işe yaramazın biridir. Tek hobisi başkasının parasını tırtıklamaktır. Genellenemez
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?