- 2 Haziran 2008
- 5.431
- 1.273
- 173
- Konu Sahibi tatlimsi_bela
-
Ben de diyemem zaten ya o ya ben diye,Allah dedirtmesin çok çirkin ve itici bir durum.Hayatta kimseye ya o ya ben deyip o duruma sokmam karsimdakini demiş bi insanim.. Ama bu durumda demek gerek mi sizce ? Yani sen o insanin yanindayken huzursuzum mutsuzum demem kar etmiyor.. Beni ne hallere soktu
Sanmiyorum öyle hesap ödedikleri ortamlara girmiyor pek zaten.. Genelde baliğa filan gidiyorlar, yada evde tv oyunu filan... Ama bizimki yüzme- dalış hastasi onların yazlığında kaldığı oluyor bu sebeple.. Havalar isinmasin sürekli çağırıyo oda..bu kişiden maddi bir katkı felan aldığı oldu mu
atıyorum bir yere gidiyorlar sürekli karşı taraf ödüyordur
geçmişte başı sıkışmıştır sevgılının, adam ona borç vermiştir gibi?
Erkek arkadasimla lisede de sınıf arkadasiydik ve bu arkadaşı da farklı sınıfta o zamandan beri kopukta olsa bi arkadaşlığımız vardı.. Biz iliskiye başladığımız da yoktu piyasada bu arkadaşi evlenmis düğününe bile çagirmamisti.. Görüsmüyorlardi nasılsa boşanma aşamasinda aklina gelip ulasmis sevgilime sonra olaylar bu noktada işte.. Hani bi erkek ne kadar güven verebilirse o kadar eminim ondan.. Benim için o esittir güven demek.. Bana bi yanlisi olsa onuda tutamaz içinde o yüzden ondan eninim beni tek bulandiran konu bu işte Diyorum ya beni her konuda el üstünde tutar.. Neden bu kadar üzüyor beni bu konuda anlam veremiyorum.. Erkek arkadaşım sokakta aç görse cebindeki son parayı veren kendi aç bi saatlik yolu yürüyerek giden bi insan .. Ayni zamanda dün tanıştığı insanla bugün yardima ihtiyacim var demesin herkesten önce o koşar.. Tanidigim en merhametli, sevgi dolu insan.. Herkes tarafından sevilir, arkadaşa da ihtiyacı yok ki.. Zira herkesle arkadaş sosyal bi insan.. Bugüne kadar kaç arkadaşını da bana olan saygisizligindan silmistir. Benim dert bile etmediğim konularda.. Sen benim en hassas noktamsin herkes haddini bilmek zorunda der.. Sanmıyorum onu o kadar iyi tanıyan bi insanın bana saygısızlık yapacağını Ortada açık açık ona da veridigi bi zarar yok. Sadece genel yaşamı bu.. Geçen sene trafik kazasi yapıyor o alkollü diye sevgilim üzerine alıyor o teklif etmeden.. Yani yine o masum sevgilimin cevabı sende olsan aynını yapmaz mıydın ? Ben cikamayorum işin içinden
Karısı da durumlari bilip boşanmiyor adamda böyle devam ediyor. O da öyle söylüyor karısı bilip boşanmiyorsa ben ne yapayım, çok dil döktüm ama adam karısıyla mutlu değil.. Kadin boşansa aldatilmayacak zaten.. Alan razı satan razi ben ne yapabilirim diyor.. Uzak durabildigim kadar duruyorum ama çağırdı mi gitmem lazim vs işte olan benim mideme oluyorSevgilinin merhametli olmasını kullanan bir tip işte. Çok zor uzaklaştırmanız siz ısrar ettikçe inat edip daha da sıkı olurlarsa şaşırma. Böyle bir insanla nasıl arkadaş kalabilir ki hiç mi rahatsız etmiyor hareketleri en basidi karısına yaptığı pisliği nasıl görmezden gelir.
Aslında söylediğinin doğruluk payı var kadın her şeyi bildiği halde boşanmıyorsa sevgilin ne yapabilir ki.Karısı da durumlari bilip boşanmiyor adamda böyle devam ediyor. O da öyle söylüyor karısı bilip boşanmiyorsa ben ne yapayım, çok dil döktüm ama adam karısıyla mutlu değil.. Kadin boşansa aldatilmayacak zaten.. Alan razı satan razi ben ne yapabilirim diyor.. Uzak durabildigim kadar duruyorum ama çağırdı mi gitmem lazim vs işte olan benim mideme oluyor
Benim aklıma da kurt düşüyor işte.. Neleri aştık biz beraber.. Ama bu konuda ben diş gecirmeye çalisan oluyorum.. Ne oluyo ediyo hep ben haksiz durumda kaliyorum. Kendime şunu soruyorum sabahtir sizede sorayim: Nerdeyse 5 yıllık bi iliski bu uğur da bitirilmeli mi ?
Erkek arkadaşım sokakta aç görse cebindeki son parayı veren kendi aç bi saatlik yolu yürüyerek giden bi insan .. .. Geçen sene trafik kazasi yapıyor o alkollü diye sevgilim üzerine alıyor o teklif etmeden..
Kendime şunu soruyorum sabahtir sizede sorayim: Nerdeyse 5 yıllık bi iliski bu uğur da bitirilmeli mi ?
Ah ben anlasam tartıştık ayrılma eşiğine geldik hatta, ağladi etti o kadar zoruna gitmiş.. Bu hafta yine onlaBitirilmemeli bence.
Benim tek anlayamadığım yer sevgilin düzgün bir insan, böyle biriyle ne yapıyor??,
Ah ben anlasam tartıştık ayrılma eşiğine geldik hatta, ağladi etti o kadar zoruna gitmiş.. Bu hafta yine onlaBiraz bana güven vardır bi bildiği de diyor.. Bugüne kadar ne yalanimi ne yanlisimi gördün.. Onla vakit geçirmek iyi geliyormuş benleyken en azından beladan uzak duruyor vs işte.. Olay benin guvenime geliyor saf bi insanda değilim.. Kaldırılıyor olayim.. Bende erkek arkadaşımı yıllardır tanıyorum, ailesinide çevresini de dahil anlam veremiyorum.. Gün içinde bile habersiz birakmaz beni hiç bi zaman..
Bilmedigim şeyler var benim vefa borcu can borcu gibi bi durumları var erkek muhabbeti tam öğrenemiyorum o kismi diyorum ya 20 yıla yakın ilişkileri var onlarinda annesi babasi tüm ailesiyle tanışıyor
demekki o da yapıyor bişeyler ben olsam düşünürdüm yaniMerhaba kızlar banada bi akıl verin lütfen. Yazim hatalarim olabilir kusura bakmayin telden giriyorum ve sinirliyim.. Sevgilimle 4 yılı geçti beraberiz. Genel anlamda evlilik düşündüğümüz mutlu bi beraberligimiz var. Herseyi paylaştığım en yakin arkadasim, dostum, sirdasim diyeceğim insan.. Şuraya şu konuyu açmak bile arkasindan iş çevirmek gibi hissettiriyor.. Ama gel gör ki ilişkimizin bi sinavi var karakter yoksunu arkadaşı.. Yani şöyle anlatayim arkadaşı sürekli icki hap vb kullanan ( hergün denebilir ), sürekli karısını aldatan, küçücük bi kizi varken karısına hastalık bulaştirip rahiminin alinmasina sebep olan, sürekli başını bela alan ağzindan küfür eksik olmayan eviyle alakasi olmayan gözünü kari kiz bürümüş kendi ailesinin ve karisinin imkanlariyla böyle bi hayat yasayan bi mahluk.. Götürdüğü hatunlari bizimkine anlatmaktan zevk duyan, başı sıkıştığında da ya kendisi ya ailesi yada karisi yine sevgilimi arar, bizim ki gider toplar paket yapip evine birakir.. Erkek arkadaşımsa benim sinir olacağımı bile bile bu insanla olduğunda ben x leyim diyecek kadar dürüst, güvenimi sarsacak hiç bisi yapmadi bugüne kadar.. Ama bu arkadaş yüzünden sürekli limoni oluyoruz yakıştıramıyorum kendisine ama o 3 ay görüşmese yine bi yerden çıkıp giriyor hayatimiza ve nedense vazgeçemiyor beyimiz. Her konuda beni el üstünde tutan adam bu adam yüzünden benle çatır çatır kavga ediyor ve gözümden düşüyor artık.. Ben çok tepki veriyor oluyorum.. Hayatimda kimseye ya ben ya o demedim ama artik o boyuttayim.. Benim karaktersiz insanlara tahammülüm yok yüzüne yüzüne söylerim adamin hayatimdada tutmam asla.. O yüzden bizi de bi araya getiremiyor.. Onada böyle bi arkadasi yakistiramiyorum..Ama o yok vefa borcu vs bilmedigin şeyler deyip devam ediyor arkadaşlığına karısı kabul ediyorsa banane diyor.. Sen bana güven miyor musun? a dönüyor olay.. Tartışıyoruz yine onunla görüşmeye devam.. Artık sırf bu konu yüzünden değersiz hissediyorum kendimi ve dedigim gibi gözümden düşüyor, soğuyorum.. Sizce gerçekten haksız mıyım ? Akıl akıldan üstündür yerimde olsanız siz ne yapar ne tepki verirdiniz? Banada bi fikir verin lütfen..
Zaten ben o çeliskiden dolayi çıkmaza girip konu açtım. Mesajimdada masum kelimesini sevgilim için değil arkadaşı için kullandim. Arkadaşı ona bu tarz bi talepte bulunmamış Bizimki alkollü olmadığı için benim başım belaya girmez diye olayı üstlenmiş Yani onun gözunde arkadaşı suçlu değil..Bu arkadaşı güvenip beni emanet edebileceği bi arkadaşı da değil.. Ayni ortama girmiyoruz her gün görüştüğü bi arkadasta değil 3 ayda görüşmedikleri oluyor ama arada ben olmasam öyle olur gibi.. Dediğiniz gibi erkek arkadasimda var öyle bi potansiyel Eve haciz getirecek kadar abartmadi ama ona buna kosturmaktan bizim icin de birsey yapamadi.. Onun için önemli olan kafasini yastığa koydugunda vicdani rahat olsun.. Ama bizim geleceğimizi erteliyor böyle böyle...Siz onu masum diye nitelendirmişsiniz ama ben erkek arkadaşınızın iyi insan olmayı yersizce abartarak işi enayiliğe vardıran biri şeklinde tabir edilebileceğini düşünüyorum.
Sokakta aç birini görüp bir saatlik yolu yürüyerek gitmeye peki ama alkollü adamın kazasını üzerine almak da nedir?
Bu tip insanlar arkadaşlarına yardım etmiyorlar, hem kendilerini ve sevdiklerini zor durumda bırakıyorlar hem de sayelerinde düşüncesiz insanlar hatalarının bedellerini ödemek yerine daha da arsızlaşıp palazlanıyorlar.
Kendisinin kimseye karşı bir sorumluluğu, arkasında üzülecek kimsesi yok demek ki arkadaşı için kanun karşısında güç durumda kalmayı göze alabiliyor, buna iyilik denmez kendini kullandırmak denir ki art niyetli insanlar için bulunmaz nimet bu çocuk.
Dolandırıcı arkadaşı için kredi çekip evine haciz gelen, hapse düşen insan modeli, bu kafayla giderse ileride daha tatsız konular açarsınız burada.
Yani ilişkiniz biterse salt bu arkadaş yüzünden bitmeyecek.
Erkek arkadaşınız daha evvel de yazdığım gibi nerede duracağını bilmiyor, tarif ettiğiniz kadar yüce gönüllü bir insan hayatındaki kadını öyle biriyle muhatap etmez, bu kadar can ciğer görüştüğü biri siz bu konuda bu denli mutsuzken ileride evinize girip çıkacak, bunu nasıl göze alabilir, olaya nasıl "eşi rahatsız olmuyorsa bize ne" genişliğiyle yaklaşabilir?
Yani hakkında bu kadar olumlu konuştuğunuz, hiç tanımadığı biri için bir saatlik yolu yürüyerek gidebilecek birinin hayat arkadaşı adayına bu konuda bu kadar tepkisiz ve duyarsız kalması ölümüne çelişiyor, bu iş karışık, bizden uyarması.
Yok o konuda güven sorunum yok teli herşeyi elimin altında bi gecelik bisi yasayabilecek bi insanda değil benden daha duygusal.. Hadi yapti şeytana uydu icinde tutamayacak bi insan.. En nefret ettiğim isi yapsın yine duramaz söyler Diyorum ya bu arkadaşıyla da istese gizli görüşür eder Ahmet demez Mehmet leyim der ama onuda demiyo Ahmet leyim diyo yinede.. Onu yapacak insan benim bu kadar bilgi sahibi olmamida sağlamaz.. Diyorum ya bende sevgilimi çocuk yaştan beri taniyor sayılırım. Daha yanımda birine gözü kaymisligi yok.. Sosyal medya filan hepsini kapatti yıllardır.. Sorun güven değil yanidemekki o da yapıyor bişeyler ben olsam düşünürdüm yani
kadın kız ayağı kesin vardır diye düşünüyorum ne yalan söylym
Arkadaşı ona bu tarz bi talepte bulunmamış Bizimki alkollü olmadığı için benim başım belaya girmez diye olayı üstlenmiş Yani onun gözunde arkadaşı suçlu değil... Ayni ortama girmiyoruz her gün görüştüğü bi arkadasta değil 3 ayda görüşmedikleri oluyor ama arada ben olmasam öyle olur gibi..
Annesiyle aram çok iyi arkadaş gibiyiz ama oda diyo laf anlatamıyorum O herkese yardim ettiğini saniyo yaninda olduğunu saniyo Kötü bi niyeti yok ama doğru yapmiyor bende biliyorum diyor. Bi gün kendinin de düşmesi lazım ki ne olduklarını görsün, sen kadar ben söz geçiremiyorum deyip hopp topu bana atiyo yineVallahi bilemedim.
Ailesinin ağzını yoklamalısın belki de?
Ben zaten onu savunmuyorum gördüğüm yaşadığım neyse onu anlatıyorum sizde benim yazdigim kadarini bilip yorum yapiyorsunuz. Yani amaç kendimi doğru ifade edebilmek.. Yoksa şuan sizle konustuklarim benim kendimle hesaplasmamdan farksiz inanin..Arkadaşının öyle bir talepte bulunmasına lüzum yok ki nasıl bir vefa borcu ve evrensel iyilik hareketiyse sevgiliniz onun için hazır ve nazır zaten.
Yani çocuk talep etmeden böyle bir durumda atlıyorsa bir de çocuğun isteyeceği tutsa böbreğini verir herhalde.
Bir de şu an aynı ortama girmezsiniz elbette zaten ben de bugünden bahsetmedim ama evlenince işler öyle olmuyor, şimdiden bu kadar şiddetle savunduğu candan dostu evine bir hayırlı olsuna, çocuğunuz olsa güle güle büyütün demeye, bir fener maçına, hasta ziyaretine gelir de gelir.
Bugün bu rezil huylarına mesafe koyma isteğinizi inatla reddeden adam yarın onu evine mi sokmayacak? Eninde sonunda aynı ortamda olacaksınız işte...
Bu işin elle tutulur yanı yok, bu konuda çok net tavrını koymuş erkek arkadaşınız, o çocuk onun dokunulmazı ve sizin şikayet ya da itiraz hakkınız yok, sizin kocasını aldatan, hap kullanan, kimlerle düşüp kalktığı belli olmayan biriyle arkadaşlık etmenize kesinlikle izin vermeyeceği halde kendisi bu konuda çok rahat.
Mesele izin vermek de değil üstelik, siz zaten öyle biriyle arkadaşlık etmezdiniz değil mi?
Mesele bu...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?