Karamsarlıga kapıldım. =(

Aynen onun durumuna da cok üzülüyorum. Memleket diyorlar. Ben memleketimi kendim mi seciyorum, o kendi mi seciyor? Sonra maddiyat tamam belli bir yere kadar önemlidir. Bir yakınım var cok, cok zenginler ama huzur yook !! =(

Benim icin düsünceleri, davranısları bana ve aileme olan saygısı, calısması önemli. Bana göre calıskan bir insan cocukken zor günler gecirdigi icin para'nın kolay kazanılmadıgını biliyor. Ve birseyler yapmak istiyor gelecege dair en azından cabalıyor yaa palavra sıkmıyor en azından.

Canım içini karatmak istemem ama benimde bir arkadaşım var seninle aynı durumda.
Babasının durumu iyi. 5-6 daireleri falan var. Erkek arkadaşıda bir şirkette çalışıyor kiradalar
kendi evleri yok daha. Arkadaşımın babası evi olmayan adama kız vermem ben dedi kesti attı
adını bile andırmıyor. Arkadaşıma istersen git evlen ama ondan sonra ailem var deme dedi.
Oda cesaret edemiyor aile sonuçta ama çocuguda seviyor Bu hayat şartlarında ev sahibi olmak
kolaymı çocukda alamıyor öyle yaşayıp gidiyorlar. 6 sene bitecek babası hala ikna olmadı.
Allah yardımcın olsun inşallah senin baban insafa gelir canım.

Ay gercekten mi ya allah yardımcısı olsun. Benim babam da öyle derse ne olur bilmiyorum. O zaman benim de allah yardımcım olsun.senağlama:Saruboceq:

15 yaşında bir kızım var... deminden beri düşünüyorum da, tövbe büyük sözüme, ama ben de kesinlikle karşı çıkardım yalan yok. Ölümüne büyük bir aşkı ve evliliği maddi sorunların nasıl yakıp yıkıp yok edebildiğini bizzat öyle acı yaşadım ki, kızımın yaşamasını asla istemem. Ben ona prensesler gibi bakmaya uğraşıyorum, rahat ettirmek için gece gündüz çalışıyorum, yediği önünde yemediği ardında... rahat büyüyor... tıpkı sizin gibi... sonra çat... asgari ücret, maddi sorunlar ve borçlarla dolu bir hayatın içine girecek öyle mi? Tekrar ediyorum, tövbe büyük sözüme ama kesinlikle karşı çıkardım, doğruya doğru.

Asgari ücretle ömür boyu calısmayacak ki oda yükselecek belirli bir yere kadar. Hem bir söz var güzelligine güvenme bir sivilce yeter, zenginligine güvenme bir kıvılcım yeter !!

Sevgili muhasebe de calısırken patronum (babamın yakın arkadası) beyaz esyacılıktan hırs yapıp okuyarak muhasebe bürosu acıyor. İsi büyütüyor düsünün bir muhsebe bürosun da 30 elaman calıstıgını. Gözünü hırs bürüdükce bürüyor baska islere de atılıyor. Sonra o is olmuyor isyeri kirasını ödeyemiyor 7 katlıydı isyeri.

İsyeri sahibi zaman vermek istemiyor tersliyor, cıkarıyor silahı adamı vuruyor. Suan hapiste 10 yıl hüküm giydirdiler. Bu isler belli olmuyor ki. Vasıfsız birine tabiki veremezsiniz. Ama benim baba'dan durumum iyi diye daha yeni okulunu bitirmis birinin de yatı, katı olacak degil sonucta ona da babasından kalacak diye birsey yok.

Bence ne oldum degil ne olacagım demeli insan. Yani isletme okumus bir insan nasıl ömür boyu asgari ücretle calısabilir ki? Karsındakini iyi tanımakla alakalı bence. Kafasını kullanırsa neden iyi bir yerlere gelmesin ki?

ailen karalarına saygılıysa eğer söz hakkın varsa evlenirsin erkek arkadaşınla evlenirken bi çöpü olmayan evlenınce evi arabası olan nice tanıdığım kimse hazıra konmayı beklemesin hayat mücadelelerle dolu olmasaydı yaşamanın ne anlamı kalırdı

Hayatım ben zaten bugün iyiyiz yarın da iyi kalacağız demiyorum ki, insanın hayatının bi anda tepetaklak olabildiğini en iyi bilen insanlardan biriyim ben, başıma gelenleri ucuca eklesem burdan aya yol olur. Ama bile bile de kızımın kendini böyle bir cendereye sokmasına izin vermezdim bak çok dürüstçe söylüyorum. İnsan aşık olunca zannediyor ki her taşın altına girebilirim, her yükü kaldırabilirim, ama öyle olmuyor işte, hayat zor. Aşk tek başına hiçbir şeye yetmiyor, her zorluğu yenmiyor.

Ben olsam kızıma bu iş bitecek, ayrılacaksın da demem bak o da var. Ama izin de vermem hemen evlenmelerine. Bekletirim olayı biraz, damat adayı işini gücünü adamakıllı eline alır, bir düzene sokar hayatını, biraz birikim yapar, beni inandırır, ikna eder bu işi becerebileceğine, bir evi geçindirebileceğine, ondan sonra alabilir onayımı ancak.

Haa ondan sonra batar çıkar orası ayrı, hayat ne getirir götürür bilemeyiz elbette, ondan sonrası biraz kader biraz şans... ama bile isteye asgari ücretle çalışan birine de vermem kızımı, acelesi yok, beklesin biraz daha.

Ayyy az daha konuşursam elinde kalıcam şimdi :roflol:

Yok canım yaa ne güzel fikirlerini söylüyorsun olumunekankayizsmile
Benim de bahsettigim bu zaten. Hemen evlenmeyecegiz en az 2-3 sene var. Bizde bekleyecegiz. O para biriktirecek falan.

Benim annemlerin memleket takıntısını anlayamıyorum ben. Ve hani evi arabası falan e herkese babasından kalmıyor ki. Benim babam da herseyi kendi yapmıs tabiki her insan evladının rahat etmesini ister. Benim de kızım olsa bende senin gibi düsünürdüm inan. :lepi:

Ama kısmet bu. Arastırırsın biraz sonra tanımaya calısırsın baktın var bir ısık tamam dersin. Cıkmadı iste söyle zengin bir koca karsıma ne yapayım kaydirigubbakcemile3

Memleket olayını ben de anlayamıyorum. Hani çoook ciddi uçurumlar olur arada eyvallah ama onun dışında hepimiz Türkiyeliyiz yani nedir. Evlenmemize az bir zaman kaldı dediğin için fikrimi bu şekilde beyan ettim zaten, ben bi kaç ay gibi düşündüm, yoksa daha 2-3 yıl varmış, kim öle kim kala, insan o arada eşyasını da yapar, parasını da biriktirir. Allah büyük. Dilerim her şey gönlünce olur.

Evet baya var canım ama insan gözünü acıp,kapayıncaya kadar geciyor. Hayatında biri oldugunda da ister istermez kafa patlatıyorsun. Bugüne kadar da akrabalardan dısarıya kız verilmedigi icin korkuluyum belki etraftan tepki alacagım veya babamı dolduracaklar.

Cok cabuk dolmusa gelir zatii. Ucurum yok canım karadenizde bir il iste. Ama memleketimden olsun tastan olsun. Anlasamazsan sorun olmaz ama farklı bir memleketten olursa anlasamazsan biz demistik olur zor valla gercekten cok zor.

İyi dileklerin cok tesekkür ederm.olumunekankayizsmile

evlenmemize 2-3 yıl var diyosun.bence canını sıkma daha fazla zamana bırak.zamanla hem ilişkiniz oturur hem belki çok daha iyi iş bulur belki baban daha yumuşar şimdiden yıpratma kendini bukadar

ya ben çok merak ettim erkek arkadaşın nereli söylemenin mahsuru olmaz sanırım

evlenmemize 2-3 yıl var diyosun.bence canını sıkma daha fazla zamana bırak.zamanla hem ilişkiniz oturur hem belki çok daha iyi iş bulur belki baban daha yumuşar şimdiden yıpratma kendini bukadar

Canım daha is bulsa veya orada yükselse bile en fazla 1500 alacak tamam benim icin mahsuru yok ama ailem benim maasımdan düsük diye sorun yapacak. Para biriktirse ev icin, dügünü yapamaz esyaları alamaz.

Ailesinden yardım alsa evin ancak pesinatını cıkarır sonra onlara ödemek zorunda e dügünde parayla, ev düzmek parayla sonra ya evin geriye kalan borcu. Bir 10 sene borc ödeyecegimizden babam razı gelmez.

Piyango falan vurmsı lazım yanii nerde bizi bulacak öyle bosseylere umut baglamayı hic sevmem ve komik bulurum zaten.:1rolleyes:

Son düzenleme:
Anlamadığım,sizin ailenizin maddiyata gerektiğinden fazla önem vermesi,
karşınıza çıkan insanın,ilk olarak maddi ölçülerini baz alıyolarsa,
sizin mutluluğunuz ikinci plana kalıyor demektir..
elbette her anne baba evladının rahat şartlarda yaşamasını ister
ama aileniz şunu unutmamalı ki," insan ne oldum değil,ne olacağım demeli"...
birde madem yeni mezun erkek arkadaşınız ve ailenizden kimse tanımıyor,
kendi işyerinizde bir iş verin,çok iyi maaşla çalışsın,
belki ailenizin gözüne girer..
siz kendinizi üzmeyin,bu alın yazısı inanın,
eğer olacaksa bir şekilde olur zaten...

Son düzenleme:

Canım aslında öyle maddi degerlere cok önem veren kisiler degiller ama ne bileyim demekki babam karsımdaki insan benden düsük gelirle benimle evlenirse bizimkine esdeger sekilde malı yoksa, bana yüklenecegini sanıyor belki de.:uhm:

Tanımıyor sonucta yani bilemiyorum gercekten. Ama babam normalde dogruyu yanlısı cok iyi bilir. Hatta bu ne oldum degil,ne olacagım konusunda ki mevzuları özellikle.
Belkide biraz zorlayacak sonra hersey güzel olacak belki de benim rızam yok sen istedigin icin bu dügün olacak diyecek..

Bekleyerek görcegim.
:1rolleyes:

ya ben çok merak ettim erkek arkadaşın nereli söylemenin mahsuru olmaz sanırım

Canım burada söylemem dogru olmaz saygısızlık olur diye düsünüyorum.Sonucta bir cok arkadasımız o memleketten olabilir. :1no2:

Kimseyi üzmek, kırmak istemem. Yanlıs anlasılmak istemem ama sana özelden msj atabilirim.
yerimseniben

Hakkınızda hayırlısı olsun arkadaşım...

canim ''orali'' derken sevgilin dogulu mu yani ondan mi bahsediyorsun?

Son düzenleme:
İlk yazını oludum yalnızca canım ona göre yazıyorum..bende varlık içinde büyüdüm hiç sıkıntı çekmedim..evlenme öncesi aynı sıkıntıyı yaşadım ki ben sevgili olup çıkıp görüştüğümü dahi söyleyemedim babamın tek söylediği sey vardı onunla evlenrsen evlatlıktan redederim evelenirsen pskolojin bozlur ozamanlar sevgilim şimdi eşim özel şirkette çalışıyodu neyse zaman geldi babam kabul etti gelsinler dedi evlenmedn önce evimide aldı babam arabamıda verdi babamın yanındada çalışıyorum babalar kızlarına kıymazlar çok şükür mutluyumda..üzülme hal yoluna bırak olmuyosa zorlama vardır bi hayır kolay değil çok iyi biliyorum allah yardımcın olsun mutlu haberini alırız inşallah..he sunuda söyliyim annen baban her nederse desin sevgilin için kalkıpta anlatma olur ki ilerde evlenrsin kötü bilmesin aileni senn için en iyisini isteyen yine ailen olur emin ol..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…