her baba zengin bi damat ister ama ne yapsın erkek arkadaşın durumu ortada yeni mezun olmuş ona da yazık değilmi bilse babanın onu maddı durumu olmadığı için damat olarak istemeyeceğini kım bılır ne kadar üzülür 5 yıl boşamı demez mi yazık ya herşey maddiyat mı kim paraya hazır konmuşki erkek arkadaşında geç kalmış zamanla para kazanılır mal mülk sahibi olunur kafan hiç karışmasın karamsarda olma kararlı ol güçlü ol tek sorun maddiyat olsun yeter ki !
Canım içini karatmak istemem ama benimde bir arkadaşım var seninle aynı durumda.
Babasının durumu iyi. 5-6 daireleri falan var. Erkek arkadaşıda bir şirkette çalışıyor kiradalar
kendi evleri yok daha. Arkadaşımın babası evi olmayan adama kız vermem ben dedi kesti attı
adını bile andırmıyor. Arkadaşıma istersen git evlen ama ondan sonra ailem var deme dedi.
Oda cesaret edemiyor aile sonuçta ama çocuguda seviyor Bu hayat şartlarında ev sahibi olmak
kolaymı çocukda alamıyor öyle yaşayıp gidiyorlar. 6 sene bitecek babası hala ikna olmadı.
Allah yardımcın olsun inşallah senin baban insafa gelir canım.
15 yaşında bir kızım var... deminden beri düşünüyorum da, tövbe büyük sözüme, ama ben de kesinlikle karşı çıkardım yalan yok. Ölümüne büyük bir aşkı ve evliliği maddi sorunların nasıl yakıp yıkıp yok edebildiğini bizzat öyle acı yaşadım ki, kızımın yaşamasını asla istemem. Ben ona prensesler gibi bakmaya uğraşıyorum, rahat ettirmek için gece gündüz çalışıyorum, yediği önünde yemediği ardında... rahat büyüyor... tıpkı sizin gibi... sonra çat... asgari ücret, maddi sorunlar ve borçlarla dolu bir hayatın içine girecek öyle mi? Tekrar ediyorum, tövbe büyük sözüme ama kesinlikle karşı çıkardım, doğruya doğru.
Hayatım ben zaten bugün iyiyiz yarın da iyi kalacağız demiyorum ki, insanın hayatının bi anda tepetaklak olabildiğini en iyi bilen insanlardan biriyim ben, başıma gelenleri ucuca eklesem burdan aya yol olur. Ama bile bile de kızımın kendini böyle bir cendereye sokmasına izin vermezdim bak çok dürüstçe söylüyorum. İnsan aşık olunca zannediyor ki her taşın altına girebilirim, her yükü kaldırabilirim, ama öyle olmuyor işte, hayat zor. Aşk tek başına hiçbir şeye yetmiyor, her zorluğu yenmiyor.
Ben olsam kızıma bu iş bitecek, ayrılacaksın da demem bak o da var. Ama izin de vermem hemen evlenmelerine. Bekletirim olayı biraz, damat adayı işini gücünü adamakıllı eline alır, bir düzene sokar hayatını, biraz birikim yapar, beni inandırır, ikna eder bu işi becerebileceğine, bir evi geçindirebileceğine, ondan sonra alabilir onayımı ancak.
Haa ondan sonra batar çıkar orası ayrı, hayat ne getirir götürür bilemeyiz elbette, ondan sonrası biraz kader biraz şans... ama bile isteye asgari ücretle çalışan birine de vermem kızımı, acelesi yok, beklesin biraz daha.
Ayyy az daha konuşursam elinde kalıcam şimdi :roflol:
Memleket olayını ben de anlayamıyorum. Hani çoook ciddi uçurumlar olur arada eyvallah ama onun dışında hepimiz Türkiyeliyiz yani nedir. Evlenmemize az bir zaman kaldı dediğin için fikrimi bu şekilde beyan ettim zaten, ben bi kaç ay gibi düşündüm, yoksa daha 2-3 yıl varmış, kim öle kim kala, insan o arada eşyasını da yapar, parasını da biriktirir. Allah büyük. Dilerim her şey gönlünce olur.
evlenmemize 2-3 yıl var diyosun.bence canını sıkma daha fazla zamana bırak.zamanla hem ilişkiniz oturur hem belki çok daha iyi iş bulur belki baban daha yumuşar şimdiden yıpratma kendini bukadar
Anlamadığım,sizin ailenizin maddiyata gerektiğinden fazla önem vermesi,
karşınıza çıkan insanın,ilk olarak maddi ölçülerini baz alıyolarsa,
sizin mutluluğunuz ikinci plana kalıyor demektir..
elbette her anne baba evladının rahat şartlarda yaşamasını ister
ama aileniz şunu unutmamalı ki," insan ne oldum değil,ne olacağım demeli"...
birde madem yeni mezun erkek arkadaşınız ve ailenizden kimse tanımıyor,
kendi işyerinizde bir iş verin,çok iyi maaşla çalışsın,
belki ailenizin gözüne girer..
siz kendinizi üzmeyin,bu alın yazısı inanın,
eğer olacaksa bir şekilde olur zaten...
ya ben çok merak ettim erkek arkadaşın nereli söylemenin mahsuru olmaz sanırım
Canım aslında öyle maddi degerlere cok önem veren kisiler degiller ama ne bileyim demekki babam karsımdaki insan benden düsük gelirle benimle evlenirse bizimkine esdeger sekilde malı yoksa, bana yüklenecegini sanıyor belki de.:uhm:
Tanımıyor sonucta yani bilemiyorum gercekten. Ama babam normalde dogruyu yanlısı cok iyi bilir. Hatta bu ne oldum degil,ne olacagım konusunda ki mevzuları özellikle. Belkide biraz zorlayacak sonra hersey güzel olacak belki de benim rızam yok sen istedigin icin bu dügün olacak diyecek..
Bekleyerek görcegim.:1rolleyes:
Hakkınızda hayırlısı olsun arkadaşım...
Simdi cat-pat anneme actım konuyu nasıl yaptım bende bilmiyorum. Göz bebekleri büyüdü istemem de istemem oralılar söyle,böyle sacma sapan seyler söyledi ben razı degilim dedi.
Ve konuyu kapattırdı.İstersen simdi istersen bes sene sonra ben razı degilim babana'da ben söylemem zamanı gelince de kendin acarsın konuyu cevabını da alırsın. Tabii acabilirsen dedi. Soktayım.senağlama
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?