Karamsarlıga kapıldım. =(

smivula anlattıkların bana hiç inandırıcı gelmedi....ben şunu bir türlü anlayamıyorum bi diyosun maddi problem bir diyosun memleket problemi yok teyzemlerde konuşulunca babam şöyle demiş filan sanki herkes senin durumunu biliyomuş gibi ogünde o konuyu konuşacakları tutmuş ilginç doğrusu... birde insanların kurduğu cümleden bile neyin nekadar doğru olduğunu anlamak mümkün yazılan yorumlara cevaplarına bakıyorum vermiş olmak için cvp vermişsin.... kusura bakma bu benim fikrim...

Öncelikle cok sacma yerlere takılıp kalmıssın. Sayfaları tam okumassın demeki ki.

Bak canım memleketi zaten asırı önemseyen insanlar bizimkiler. Ama istedikten sonra olur diyordum, yumusar diyordum. Yani maddi durumu iyi olacak evi olacak, maasımdan yüksek olacak bunları düsünecegini bilmiyordum.

Aynı memleketten oldugum birine de sırf bizim insanımız diyerek belki maddiyat bile aramayacak diyorum. Simdi benim erkek arkadasım da maddi durum olsaydı belki sevmisler durumuda iyi deyip razı gelirdi anlamında diyorum ben !! Ama hem bizim oralı degil, hemde maddi durumu iyi degil!!!!!

Anaannem'de oturuken teyzem tanıdıgı birinin hic birseyi olmayan birine asık olup kactıgını söylüyor. Sonra babam da hic mi aklı yok cekip alsaydı ailesi, cümlelerine teyzem de seviyorum diyor eniste diyor sonra da eniste senin de kızların var onlarda asık olabilir neden böyle diyorsun diyor

Babamda olmaz öyle sey eziyet mi cekicek ask mı kalıyor sonra evi, arabası olacak maddiyatı iyi olacak evlenmek cocuk oyuncagı degil gibi seyler söylüyor.

Babamın o zaman asıl söylemek istediklerini söyleyememis olacak ki aradan en fazla 1 hafta sonra anneme teyzemi orada fena bozacagını ama kendine bosver dedigini söyüylüyor. ( annem, kız kardesim ) var babamın yanında bunları bana kardesim anlatıyor zaten.

Kırmızıyla isaretledigim cümlen o kadar sacma ki? Ne cevap verecegimi sasırıyorum o günde herkes senin durumunu biliyormus gibi diyorsunn?? Bunu anlayamadım mesela bizimkiler ayda yılda yılda bir toplanmıyor ki !! O günde herkes bu durumdan bahsetsin. Bende duyunca sasırdım ama zaten bir konuya yapılan yorumdan babamın böyle düsündügünü ögreniyorum.

Yani anlayamadım??

Son düzenleme:
off yine aynı vak'a......
aynı duyguları ben de yaşadım
ve hatta senden ilerisini de gördüm
maleseff ikna etmeye çabalıyoruz halaa....
deli olucam ben umarım sizde iyi şeyler olur

Bes yıllık bir iliski bu !! Yani su zaman bahsedilmesi normal su zaman anormal diye birsey mi var ki konu acılmıs kimse babamın kendi kızı hakkında neler söyleyecegini bilmiyordu. Hem benim biraz da olsa bazı seyleri bahsettigim teyzem bu degil. Kalkıp ta benim icin babamın agzını arasın.

off yine aynı vak'a......
aynı duyguları ben de yaşadım
ve hatta senden ilerisini de gördüm
maleseff ikna etmeye çabalıyoruz halaa....
deli olucam ben umarım sizde iyi şeyler olur

İnsallah sizde ikna edersiniz bir an önce canım..:Saruboceq:

canim zaten evlensen hemen evlenmeyeceksin
bir kac senemiz var diyorsun..
o zamana kadar daha ne isler ne kapilar acilir sevdigin adama..
ve tam evlenmeye karar verdiginizde ise atiyorum 7 sene gecmisiniz olacak
baban bunuda goz onune alir o zaman..
dile kolay 5 senelik bir maziniz var bir kaca sene sonra evleneceksin 7-8 sene olacak
ayrica
inan her baba kizinin parali, isinde gucunde olan bir adamla evlenmesini ister
heleki kendi memleketindeyse degme keyfine
ama durum baska oluncada zorda olsa kabul ettirebilinir
daha zaman varken takma kafana simdilik

Evet canım tabiki. İste benim anlatmak istedigim o bir arkadas hem memleket, hem maddiyat diyorsun nasıl oluyor demis. Bizim oralı degil, üstüne bir de babamın düsündügü maddi olanaklara nasip degil. İs daha bi zor görünüyo.

Birde flört'e karsı bir insan aah bii duysaa sevgilim oldugunu hemde bes yıldırbilmiyorumkismile

Son düzenleme:
Gene aynı sey artık hic umudum kalmadıı.. Bir arkadasım evlendi karadenizliydı oda. Babam zaten varya surası, surası, surası uzak duracaksın ammmaaan ammaan yaptıı !!

Kızdım baba neresi kaldı karadenizin her ilini saydın zaten dedim.. Ya olmayacak bu is simdiden pesin, pesin uyarıyor adam benii yaa .. Ne yapayım ben annem de yanında sessizce duruyor enistem' de karadenizli dedim hatta kaslarını kaldırdı olsun dedi. oFF baba yaa ooofff !!! :gitme:

öyle demiş böyle demiş ohooo sen bunlara takılırsan hayatta evlenemezsin. ben babamın biricik kızıyım öyle kıskanır ki beni anlatamam. annemde aynı ben çok ağladım kızımı ağlatacak çile çektşirecek birisne vermem derdi hep. ama ben eşimi sevince onlarda sevdi kaynanamın yaptığı bütün rezillilere çirkefliklere rağmen sırf biz birbirimizi seviyoruz diye verdiler. siz birbirinizi gerçekten sevmeye devam edin allah yardımcınız olurhiç kalbini bozma. nasip değilse olmayacaksa zaten olmaz bunun içinde üzülmene değmez. allah iyi insanlarla karşılaştırsın hayırlısı neyse o olsun de.

Ya neden böyleler bilmiyorum neden böyle katılar bide ilk sevgilimin memleketini söyledi onca yerden sonra hemde düsünün oralı enistem var aynı sokakta oturuyoruz cok iyidir. Annem de aynı yanasmıyor hiic :çok üzgünüm:

ben açıkcası evlenecek kişilerin ailelerinin hem maddi, hemde kültürel açıdan aynı seviyede olması taraftarıyım. sonuçta bir evliliği ve aşkı yıkan en önemli noktalar maddi sıkıntılar ve ailelelerin davranışları olduğunu kk dan da görüyoruz. İnsan evlenmeden önce, sevgiliyken birçok şeyi tam olarak göremiyor .. o bir gerçek!
babanızın -memleket seçmesi dışında- söylediklerine katılıyorum ben. sevgiliniz işletme mezunuymuş. anadili gibi yabancı dili yoksa, adı sayılı ünv mezun değilse ve mba yoksa gelebileceği noktalar, alacağı maaş belli bir seviyede kalacaktır. sizin maaşınız ondan yüksek olacaksa eğer ileride bundan eşiniz olumsuz yönde etkilenebilir. ağırına gidebilir. kompleks yapabilir.bu durum ilişkinizi kötü etkiler. yada siz çalışmayacaksanız sadece eşinizin maaşıyla şu anki hayat standartınızı devam ettirmeyince siz etkileneceksiniz.
2 gönül bir olunca samanlık seyran olmuyor günümüzde ne yazık ki.... Ailesinin memleketinden ziyade sahip olduğu kültüre bakın. siz " düğün bizim için önemli, babamın çevresi var " diyorsunuz, karşı taraf düğünü önemsemiyor. daha şimdiden kayınvalde adayınız, kayınpederiniz değil elti adayınız evlilik aşamanızla ilgili yorum yapabiliyor...kk da eş aileleri hakkında yapılan yorumlara bir göz atın, en güzel, mutlu evlilikleri bile çatlatıyor bu gibi durumlar. babanızı ikna etmek isterseniz bir şekilde ikna olur belki ama sonrasını sevgilinizi ve ailesini daha iyi tartın bence. Bugüne kadar hayatınızda sadece sevgiliniz ve siz vardınız ama işin içine aileler girince şimdi önemsemediğiniz farklılıklar çok canınızı sıkabilir. bunları iyi ölçün biçin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…