Ben niye çalışamadığınızı anlayamadım. Sorduğum soru da varsayımsal diye sanırım ona cevap vememişsiniz. İş yoğunluğuna istinaden söyleyeyim. Tanıdığım bir çift biri hemşire (nöbetleri var) eşi de yoğun bir kurumda müdür. 2 çocukları var ve kadın nöbetteyken adam bakıyor çocukları, adam meşgulse kadın bakıyor. Sosyal hayatları da tam gaz devam ediyor. Bana biraz işin bahanesi gibi geldi.Tanıştığımızda üniversite okuyorduk. İlk tanıştığımızda da bu şekilde çalışacağını biliyordum kendisi de açıkca dile getirmişti benim iş hayatım hep böyle olacak bayramı özel günü çok istediğimiz gibi yaşayamayız diye. İlk çocuğumuzu beklemiyorduk ama 2. Ci en çok ben istedim. 3-4 ay öncesine kadar da çocuklarla ne kadar olursa o kadar sosyal hayatım vardı enazından hergün dışarı çıkabiliyordum.
Ben bakabiliyorum Allaha şükürSebebi herneyse bakacak vakit yokken araya cocugu sıkıştirmanin anlamini merak ettim ben sadece. Hani ilk cocuk filan da degil 3. artik yani...
Kendisinin bile bakmayacagi, vakti olmadigi cocugu insan niye ister.
Ben fazla dusunuyorum ya da bilmiyorum.
Benim babaannem de fazla dusunme büyür, cocuk yap kenarda dursun derdi.Öyle birsey heralde.
Ben bakmayacagim cocugu dusunmezdim fikrim bu.
E tamam nihayetinde aynı sonuca varıyoruz. Evde yok ama üçüncü çocuk derdinde. Saçma bir düşünceAcaba ben mi yanlış yazdım düzeltme mi yapmam gerekiyor bakmam la bakamam ayrı şey diye düşünüyorum.mesela bu haftayı örnek vereyim eşim pazardan bi dahaki pazara gün içinde evde hiç olamayacak. Artı 3 gece de evde olmayacak. Yani haftanın 6 günü 3 gecesi evde olamıyor genellikle
İlk evlendiğimizde ömür boyu yaşamak istemediğimiz bi ildeydik eşimin iş hayatı dolayısıyla memleketimize döndüğümüzde çalışırım diye karar vermiştik zaten 2 yıl kaldık orda (kalacağımız süre de belliydi) memlekete döndüğümğzde bebeğim çok küçüktü. Eşimin de iş hayatı daha az yoğundu ama yoğunluğu giderek arttı açıkcası daha önceki işler de (iş aramadığım ve kendiliğinden gelen işler ) ya çok fazla sorumluluk yada maaşı değmeyecek işlerdi. Herkes 2. Veya 3. Çocuğa laf etmiş ama kendim istedim, 3. Çocuk gibi bi fikrimde var zorlandığım durumlarda da ailelerden sağlık dolayısıyla çok destek göremesem de maddi olarak yapabileceğimiz bişeyler olduğunu yapıyoruzBen niye çalışamadığınızı anlayamadım. Sorduğum soru da varsayımsal diye sanırım ona cevap vememişsiniz. İş yoğunluğuna istinaden söyleyeyim. Tanıdığım bir çift biri hemşire (nöbetleri var) eşi de yoğun bir kurumda müdür. 2 çocukları var ve kadın nöbetteyken adam bakıyor çocukları, adam meşgulse kadın bakıyor. Sosyal hayatları da tam gaz devam ediyor. Bana biraz işin bahanesi gibi geldi.
Durumunuzla ilgili bir sıkıntınız yoksa sizin duruma en uygun olan çalışmamak o zaman. Zaten 3. çocuğa sahip olmayı düşünüyorsunuz, eşinizle görüşme süreniz azalacak, ev işleri aksayacak, elinize de çok para kalmayacak. Siz evde çocuklarınızı büyütün sizden başka bunu yapacak biri yokmuş zaten evde. Zaten 3. de gelince sosyalleşmek aklınıza bile gelmez.İlk evlendiğimizde ömür boyu yaşamak istemediğimiz bi ildeydik eşimin iş hayatı dolayısıyla memleketimize döndüğümüzde çalışırım diye karar vermiştik zaten 2 yıl kaldık orda (kalacağımız süre de belliydi) memlekete döndüğümğzde bebeğim çok küçüktü. Eşimin de iş hayatı daha az yoğundu ama yoğunluğu giderek arttı açıkcası daha önceki işler de (iş aramadığım ve kendiliğinden gelen işler ) ya çok fazla sorumluluk yada maaşı değmeyecek işlerdi. Herkes 2. Veya 3. Çocuğa laf etmiş ama kendim istedim, 3. Çocuk gibi bi fikrimde var zorlandığım durumlarda da ailelerden sağlık dolayısıyla çok destek göremesem de maddi olarak yapabileceğimiz bişeyler olduğunu yapıyoruz
Ben bakabiliyorum Allaha şükürçocuğu çok da seviyorum kalabalık aile olmak sağlık imkanlarım izin verse daha da kalabalık aile olurduk. Çocukla ilgilenmek var bide bakmak var ilgilenmek bakmak bence ayrı konular. Eşimin şartlarını düşünce ömür boyu hiç çocuğu olmamalı hatta o meslek grubunun çocuğu olmamalı. Aynı meslek grubunda çalışınca bi kız arkadaşım var 2 çocuğu var (5-3) eşimin çalıştığı şartlarda çalışıyor. Eşi işi kız geceleri evde olmadığında eşi bakıyor çocuklara
Herkes eşinizin bakmak istememesine takılmıyor. Tamam adam yetişemeyecek, çok dolu hayatı zaten, ee siz de evde değil, çalışıyor olacaksınız, 3. yü neden istiyorsunuz diye soruyorlar.Ama işe başvurmadan ne kadar maaş olacak öğrenme ihtimalin yok gibi. Herkes eşimin çocuk bakmama durumuna takılmış kimse bu duruma açıklama getirmemiş teşekkür ederim
Yani açıkcası bazen bana da ne gerek var diye düşündüğüm zamanlar oluyo ama genel olarak çocukları çok seviyorum onlara bakmak(çoğunlukla )eğlenceli geliyor eziyet yada iş yükü gibi değil şuan +1 çocuğum daha olsa bana iş yükü 10 üzerinden 1,5 olurHerkes eşinizin bakmak istememesine takılmıyor. Tamam adam yetişemeyecek, çok dolu hayatı zaten, ee siz de evde değil, çalışıyor olacaksınız, 3. yü neden istiyorsunuz diye soruyorlar.
Ben olsam madem maddi olarak çok rahatım, 2 çocuk da ilk okula başladıktan sonra çalışırdım. 3. ye zaten yer yokhayallarimde bile.
Daha üstlerde de yazdım ilgilenmek ve bakmak ayrı kavramlar ilgileniyor tabiki herkes adam çocukları yapıp bırakıp gidiyor gibi algılamış ilgileniyor ama evde oturup 24 saat çocuk bakabilevek bi vakti yokKızım bebekken benim eşimin işi de çok yoğundu. Ne zaman cagiracaklari belli olmazdı. Bazen gece 3te telefon gelirdi falan. Bazen bi gece bazen 3 gece gelmedigi olurdu. Yine de her fırsatta bebekle ilgilenirdi. Göğsünde uyuturdu. Uyanana kadar beklerdi öyle. En sevdiği şeylerden biriydi. Demem o ki ilgilenen ilgileniyor. Bence bir kadın ayakları üstünde durmalı. İhtiyacı olmasa da bir gün olabilir hayat bu. Bir gün olduğunda da bütün işler kucağını açmış bekliyor olmaz.
Ama sadece bu sadece eşimin isteği değil kş kendim belki 4 bile isteyebilirim seviyorum çocukları bana iş gibi yük gibi gelmiyor. Ben çocukları çok seviyorum benimde kardeşlerim var kalabalık sayılabilecek bi aile de büyüdüm, insanlarım hiç çocuk istememesi bana normal geliyor tada tek çocuk da bırakması ama benim 3. Yü isteyebileceğim neden mantıklı gelmiyorE tamam nihayetinde aynı sonuca varıyoruz. Evde yok ama üçüncü çocuk derdinde. Saçma bir düşünce
Bu mesajınızdan dolayı insanların tepkisini çekti eşiniz.eşim sen nöbetteyken ben evde çocuklarla oturamam bakamam dedi
İlk yazdığınız mesajla son yazdığınız mesaj arasında da epey bir fark var. Belki iyi anlatamamışsınızdır durumu.çocuklarıyla da oynar sever evde olduğu saat daha fazlaysa yemeğimizi kendisi pişirir çocukları dışarı çıkarır. Bazen daha geniş evde olduğu günlerde 3-4 saat dışarı çık hadi evde ben çocuklarla ilgilenirim der
Maşallah.Yani açıkcası bazen bana da ne gerek var diye düşündüğüm zamanlar oluyo ama genel olarak çocukları çok seviyorum onlara bakmak(çoğunlukla )eğlenceli geliyor eziyet yada iş yükü gibi değil şuan +1 çocuğum daha olsa bana iş yükü 10 üzerinden 1,5 olur
Eşim uzun süreli evde kalmıyor ama bu tarz bi düşüncemde vardı. Açıkcası iş konusu kafamda 2. Çocuktan sonra düşünmedim sanıyorum ki hiç aklıma gelmedi ama yardım kuruluşlarında gönüllü olarak çalışmak isterim hatta dün akşamda bunu konuşmuştuk1 yil sonra isi birakacaksaniz bence bosa macera olur, cok da zor olur.
Cocuklar kucukken iki sebeple calisilir bence,
Ya maddi zorluktan oturu,
ya da kariyersebebi ile, uzun donem ara vermek bazi mesleklerde mumkun olmadigi icin.
Siz iki kosula da uymuyorsunuz, sosyallesmek icin farkli firsatlari degerlendirebilirsiniz bence. Esiniz evdeyken kuluplere, derneklere gidebilirsiniz belki.
İlk baştaki dediğiniz şeylerle çelişiyor biz napalim. Zaten çalışın diyebileceğimiz her yolu tikamissiniz. Çalışmayın düzeninizi bozmayın demekten başka çare kalmamış bize.Daha üstlerde de yazdım ilgilenmek ve bakmak ayrı kavramlar ilgileniyor tabiki herkes adam çocukları yapıp bırakıp gidiyor gibi algılamış ilgileniyor ama evde oturup 24 saat çocuk bakabilevek bi vakti yok
Olabilir iyi anlatamamışımdır. Eşimle aynı meslek grubunda bi arkadaşımız var bayan, eşimle aynı şartlarda çalışıyor iki de çocuğu var(5-3) eşi (erkek ) kendi işini bıraktı daha az maaşla ve çalışma saatleri gevşek olan bi işe başla evde çocuklarla kalıyor tam zamanlı bi bakıcı olma ihtimali yoktu. Aramızda konusu geçerken o arkadaş gibi ben sen nöbetteyken evde çocuklarla oturamam dediği için sanıyorum bende öyle yazmışım. Ama sonraki yorumlarda sürekli bunu açıkladım. Aslında benim öğrenmek istediğim sadece sosyallik için işe başlanır mı 10 bin vermeyecekler maaş olarak asgar de vermezler ama elime 2bin falan kalır. Burda başka bi arkadaş da neden sizin paranızdan bakıcı parası demiş ev içinde para konusunda hiç senin benimi olmadı çünkü toplu pradan eve 4 bin girip 3 bin çıkınca bana yine elimde bin kalıyormuş hissiyatı veriyorBu mesajınızdan dolayı insanların tepkisini çekti eşiniz.
İlk yazdığınız mesajla son yazdığınız mesaj arasında da epey bir fark var. Belki iyi anlatamamışsınızdır durumu.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?