Karar veresiye kadar görüşmeyelim demek hata mı?

rengarenkdunyam

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
16 Temmuz 2011
909
443
103
İzmir
Merhaba ben 4 ay önce kesinlikle evlenmeyeceğim dediğim bir dönemde bir tanıdığımın aracılığı ile birisiyle tanıştırıldım. Biraz farklı yapılarda olduğumuzu düşünüyordum o gayet mutahasıp birisiydi ben ise normal, o tesettürlü bir eş ister diye düşündüm ama ben açıktım herşeyi geçtim ben babamla yaşamak istiyordum ve bunu hiçbir erkek kabul etmez diyordum ama o kabul etti) Tanışma amacım tanıdığım olan aracıyı kırmak istememek, tanıştıktan sonra abi bu iş olmadı demekti ama düşündüğüm gibi olmadı hiçbirşey. Ağır ağır ilerleyen bir sürece girmiş oldum yani ben bunu istemiyorum cümlesini kuramadım, karşımdaki insanı yavaş yavaş tanıdım, 1,5 ay uzun uzun yazıştık, kendisini tanımam için aklımdaki herşeyi sormak için imkan verdi bana, aynı şekilde bende eliden geldiğince sorularını cevapladım. 1,5 ayın sonunda yüzyüze tanıştık, olumlu, ılımlı bir görüşme oldu, daha sonra görev nedeniyle o bulunduğumuz şehirden kısa bir müddetliğine ayrıldı o sırada az görüşme imkanımız oldu, döndükten sonra tekrar görüşmelerimiz arttı, bu süreçte anladım ki evlenmek istediğim kişide aradığım temel şeyleri onda buldum, tabi bu süreçte etrafımız ne zaman karar vereceksiniz demeye başladı, ben karar vermiştim çünkü, birgün bende ona sordum, kararın ne dedim, düşünüyorum dedi, aradan zaman geçti dedim ki hala düşünüyorsun eğer benden kaynaklı cevaplayamadığın sorular varsa elimden geldiğince cevaplayayım diğer türlü birbirimize zaman kaybı olmayalım dedim, senden kaynaklı hiçbir soru işareti yok aklımda , sadece hassas bir konu olduğu için iyice düşünmek istiyorum, sonuçta çocuk oyuncağı değil 2 sene sonra biz anlaşamıyoruz boşanalım demek de olmaz, o yüzden iyice düşünmek istiyorum dedi, yine bekledim, en son kendimi kötü hissettiğim birgün ona uzun uzun bir mesaj yazdım, sen benim hakkımda ne biliyorsun, benim hakkımda neyi merak ettin gibi sorular yazdım uzun uzun gönderdim, akşamına aradı beni, ben işin içinden çöıkamıyorum sor aklına takılan soru işaretlerini cevaplayayım dedi. Zorlamı tanııştırdılar seni benle dedim, sen bana karşı ne hissediyorsun dedim, bu soruyu erkek kıza sorar ama ben soruyorum her derasında sana , kararın ne diye dedim, her birine cevap verdi, türbanlı olmamam mı sorun dedim, hayır asla diyor, kapalı olmanı isterim ama bu senin kendi rızanla olmalı benim isteğimle değil diyor, babamla yaşamak istiyorum o mu sorun diyorum, saçmalama o sorun olsa neden baştan kabul ederdim ki diyor sorun ne diyincede, sorun yok çok hassas bir konu diye düşünmekl istiyorum diyor. Sakince tamam düşün ama mümkünse sen karar veresiye kadar bir daha görüşmeyelim dedim, bozuldu, sen nasıl istersen öyle olsun, ama ben seni ailemle tanıştırmak istiyordum dedi, sen bunun ne anlama geldiğini biliyor musun dedim, ailenle tanıştırırsan bu iş ciddiyete doğru gider dedim, herşeyin farkındayım ne anlama geldiğinide biliyorum dedi, 6 gün oldu konuşalı ve henüz ondan bir haber gelmedi buluşma ile ilgili, vize dönemimdeyim belki o yüzden yazmıyor, böyle tepki göstermekle hata mı yapmışım sizce ?

Bir evlilik görüşmesinden çok iş görüşmesi gibi olmuş konuşmalar..ciddi ve mesafeli.Bir damla heyecan,istek,arzu, aşk,sevgi yok..
Böyle sadece anlaşabilmek yeterli mi evlilik için sizce?
Bir kere aşık olmuştum, öyle böyle değildi yaşadığım heyecan, onun için birçok fedakarlık yapardım hatta ama karşımdaki hislerimi beni hafife alan birisiymiş meğerse.
Bu kişi i,le tanıştırıldım, aşk demeyeyim ama içimde bir his oldu, aynı şeyin olduğunu o da söylüyor yani onunda hisleri varmış bana karşı, velilikten bekletilerimi karşılıyor hemde fazlasıyla, o yüzden çok fazla düşünmek istemedim, eşim olarak görebilecğim birisi

Tanıştıktan sonra evet birşeyler hissetmeye baişladım, aşk mı dersen hayırr aşk değil ama hislerim var
Hisleriniz evlilik için yeterli değil bence. Evlilik öyle kolay değil arada sevgi saygı yeterince yoksa yürümesi zor. Zorlama gibi duruyor

Siz net karar istiyosunuz ya da varsa olumsuz bir durum cozmek ama karsi tarafta belirsizlik var acik konusmuyo benim de tahammul edemedigim bir durum bence en iyisini yapmissiniz koysun takkeyi önüne uzun uzun dusunsun olmazsa hayirlisi der gecersiniz. Hakkinizda hayirlisi olsun insallah

Hisleriniz evlilik için yeterli değil bence. Evlilik öyle kolay değil arada sevgi saygı yeterince yoksa yürümesi zor. Zorlama gibi duruyor
Başlarda bende böyle düşündüm 2 kere bunu dile getirdim, ama kalbimin bir yanı acıdı hep, içimdenn bir his ondan ayrılmanın yanlış olduğunu söyledi hep, zaten o da bitirmek istemedi.

Siz net karar istiyosunuz ya da varsa olumsuz bir durum cozmek ama karsi tarafta belirsizlik var acik konusmuyo benim de tahammul edemedigim bir durum bence en iyisini yapmissiniz koysun takkeyi önüne uzun uzun dusunsun olmazsa hayirlisi der gecersiniz. Hakkinizda hayirlisi olsun insallah
AYnen, zaten çok uzun dönem bazı konularda sağlıkda dahil buna belirsizlik içinde yaşadım ben o kadar yordu ki bu beni, tamam daha önce sevdiğim kişiler oldu ama bu karşılıklı olarak ilk ilişkim, zaten benim okul ve i,şi onun iş hayatı derken görüşme hatta telefonla konuşma bile çok kısıtlı oluyor anca geceleri uzun uzunn mesajlaşma forsatımız oluyor, o yüzden söz nişan gibi birşey olursa bahane yaratırız birbirimizi daha iyi tanırız ddim aile akraba olarak da belki yanlış düşünüyorum ama bilmiyorum.

AYnen, zaten çok uzun dönem bazı konularda sağlıkda dahil buna belirsizlik içinde yaşadım ben o kadar yordu ki bu beni, tamam daha önce sevdiğim kişiler oldu ama bu karşılıklı olarak ilk ilişkim, zaten benim okul ve i,şi onun iş hayatı derken görüşme hatta telefonla konuşma bile çok kısıtlı oluyor anca geceleri uzun uzunn mesajlaşma forsatımız oluyor, o yüzden söz nişan gibi birşey olursa bahane yaratırız birbirimizi daha iyi tanırız ddim aile akraba olarak da belki yanlış düşünüyorum ama bilmiyorum.
Belirsizlige hic tahammulu olmayan biriyim o yuzden seni anliyorum sen kotusunu dusun olmayacakmis gibi ona hazirla kendini hayirlisiyla olursa cok sevinirsin olmazsa da zaten hazirlamis olursun kenďini

Evlilik kararı böyle alınmaz ben eşimi gördüğümde evleneceğim adam dedim ve sevdiysen aşık olduysan sürüncemede kalmaz bir şey yoğun hislerle devam eder ve kopma olmaz değil 6 gün eşimle 6 saat boşluğumuz olmamıştır. Ben yeterli duyguyu ne siz de ne de karşıda göremedim maalesef.

Back
X