Istiyorum ben cok istiyorum. Ama mutlulukla karsilanmayacak ve bu beni cok uzecek.Okumuştum o konunu da, sen galiba özentilik mi yapmış olacağım diye düşünüyordun. Şahsi fikrim ablan şu an en gözde olmak istiyor ve bu gözdeliği senle paylaşmak istemiyor. Kimse istiyor diye ya da istemiyor diye çocuk fikrini değiştirme. Hem Rabbim verirse hemen verir vermezse sen istediğin kadar dene vereceği zamanı bekler. Ne diye strese giriyorsun ki hayat senin hayatın. Sen o bebeği istiyor musun ona karar ver geç git.
Hamile olursam eger o sureci raporla geciririm diye konustuk. Sehir disinda olmayi goze alarak kalkismayacagim yani bu ise.Kardeşlerinizin durumundan bağımsız yazıyorum.
Hamilelik sürpriz yumurta gibi.
Kime ne çıkacağı belli olmuyor.
Berbat da geçebilir mükemmel de.
Hamile kalmak da kısmet.
Diyelim ki hemen hamile kaldınız.
4-5 ay şehir dışına hamile gidip gelmek çok zor olabilir.
Mesela ben neredeyse doğuma dek bulantı sorunuyla uğraştım, defalarca serum yedim, tansiyonum düşüktü sokağın başına dek gidip markete girmeye korkar olmuştum.
Bazı arkadaşlarım hamilelikleri boyunca gezdiler, araba kullandılar, harika geçti.
Kısacası hamilelik öngörülemez bir süreç.
Bu yüzden bence işlerinizi tam olarak bitirmeden düşünmeyin.
Ben de ondan korkuyorum. Esim de ben de doktora gittik bir problem yok ama dort yildir ben ilacla korunuyorum. Yani hemen olur mu bilemiyorum ki.Kesinlikle daha da ertelemeyin. Siz sanıyorsunuz ki ilacı bıraktım hemen hamile kalacağım, öyle olmuyor maalesef kendimden biliyorum.
Ve ayrıca kimin nasıl karşılayacağına da takılmayın bu kadar. Ne ablanız ne de kardeşiniz karışamaz sizin çocuk isteğinize.
Bence hiç çekinmeyin, eğer gerçekten istiyorsanız da ertelemeyin.
Bende sizin gibi ilaçla korunuyordum ve sanıyordum ki bırakınca istediğim gibi hamile kalacağım. Ne yazık ki öyle olmuyor. Doktora da gittim hiç bir sorun sıkıntı yok dedi ama olmuyor işte. O yüzden diyorum ertelemeyin artık ve çevrenizdekileri düşünmeyin ne düşünürler ne hissederler diye.Ben de ondan korkuyorum. Esim de ben de doktora gittik bir problem yok ama dort yildir ben ilacla korunuyorum. Yani hemen olur mu bilemiyorum ki.
Bu arada bana isini yoluna koy diyen ablamin garanti bir isi de yok. Kadro bekliyor ama ne zaman olacagi belli degil. Esinin isi de daha bes ay once garanti oldu. Bizim esimle ikimizin isinde bir sorun yok. Kiyaslamak degil amacim ama gelirimiz onlarin iki kati ve ikimiz de kamudayiz. Onlarin durumu da iyi ama bana isini yoluna koy derken benden iyo durumda degil onu anlatmak istedim.ablanın düşüncesi, kendi çocuğu tek büyüsün el bebek gül bebek misali. ne zaman yapmamı istersin vakti gelince söyle deseydin. kime ne ki? isteyen istediği vakitte yapar. bence ertelemeyin daha fazla. (tam bilgim yok ama) sanırım doğum kontrol hapından sonra hemen hamile kalınmıyormuş öyle bir şey duymuştum. ikiniz de istiyorsunuz şehir dışı işlerini de halledersin o sıra.
yani bilmiyorum ben öyle sezdim, gözde hamile kendisi olmak istiyor gibiBu arada bana isini yoluna koy diyen ablamin garanti bir isi de yok. Kadro bekliyor ama ne zaman olacagi belli degil. Esinin isi de daha bes ay once garanti oldu. Bizim esimle ikimizin isinde bir sorun yok. Kiyaslamak degil amacim ama gelirimiz onlarin iki kati ve ikimiz de kamudayiz. Onlarin durumu da iyi ama bana isini yoluna koy derken benden iyo durumda degil onu anlatmak istedim.
Ben de hapı bıraktım ilk ay adet gecikti hamileyim zannettim bir yıl bekledim. Arkadaşların dediği gibi ilk ay da olabilir 10 ay sonra da olabilir, onu bilemezsin ama madem çok istiyorsun boşver hiç takma hamile kalırsan yavrun hayatın oluyor zaten, eşin de destek olursa kim ne derse deain, anın tadını yaşa. Bence düşünmen bile hata, kendi yolunu kendin çizIstiyorum ben cok istiyorum. Ama mutlulukla karsilanmayacak ve bu beni cok uzecek.
Ne kadar garipsiniz...Merhabalar. Daha once de konu acmistim. Ama simdi tekrar konusmak istiyorum sizinle. Cunku sizden baska bu konuyu paylastigimda beni anlayacak hickimse yok. Ben 4 yillik evli 29 yasina az kalmis birisiyim. Esimle cocuk dusunuyoruz yillardir. Herseyi yoluna koymamiz zaman aldi biraz. Biraz da evlilik otursun diye bekledim. Simdi de benim sehir disi islerim var 5 ay daha. Ama gerekirse rapor alabilirim. Cocugu daha da ertelemeyelim dedik. Ve ben beslenmeme dikkat etmeye gerekli takviyeleri almaya baslamistim. Ve dogum kontrol ilacim da bitti. Simdi karar vermek zorundayim. Ya korunmaya devam edecegim yada artik denemeye baslayacagiz. Esim asiri derecede istiyor cocugu. Yasimiz geciyor beklemeyelim diyor. Cocuklara bayilir zaten.
Sorun degil ama aklima takilan birkac gun once ablamin hamile oldugunu ogrendim. Ve kendisi su an cocuk dusunmeme yersiz gozuyle bakiyor. Dusundugumuzu aylar once soylemistim o zaman da ilimli bakmamisti. Her soyledigimde sasiriyor. Belli istemiyor. Isini yoluna koy hemen bugun mu yapacaksiniz gibi seyler soyluyor. Hatta erkek kardesim var. Onunla bu konulari hic konusmamis olmamiza ragmen gecen gun sordu siz de dusunuyor musunuz diye. Evet ama nerden cikti bu konu dedim. Siz bilirsiniz de biraz daha erteleseniz mi dedi.
Ailede ablam hamile oldugunu ogrendigimizden beri benim hamile olma durumuma karsi bir korku gelisti anlam veremiyorum.
Ablam her sabah cocukta ne gelismeler oluyor bugun neresi olusuyor da kalbi ne zaman atmaya baslayacak bugun kac gunluk oldu gibi konulari paylasiyor watsapp grubuna yaziyor. Ne yedi ne icti test sonucu ne cikti. Hepsini bir bir anlatiyor. Ben olsam yapmazdim ama onun tercihi. Henuz doktora bile gitmedi. Sadece gidip kan testi yaptiriyor hormonda ne kadar artis var diye. 3 haftalik daha.
Simdi iki uc aya hamile kalsam ben bu haberi vermeye cekinecegim. Cunku belli ki coskuyla karsilanmayacak. Zaten her animi rapor vermem ben ama cekingenlik olacak onu biliyorum. Yasasin sukara hamileymis diyen olmayacak. Ozenti gibi adim adim ablami takip ediyor olacagim.
O kadar karisik duygular icindeyim ki anlatamam. Kimseden ne maddi ne manevi bekentim yok. Yardim filan zaten beklemiyorim. Ama kendimi cocuk dusundugum icin suclu hissediyorum.
Su an cok farkli endiseler yasamam gerekirken ben ailemi dert ediyorum.
Biliyorum bu konuya benzer daha once de konu actim ama gercekten sizinle konusmaya ihtiyacim var.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?