Karar vermek için cesaretlendirilmeye ihtiyacım var

Bence ablanızla konuşun, konu tekrar açılsın ve açıkça söyleyin biz de düşünüyoruz aylardır yaşım geçiyor eşim de istiyor dokuz ay daha korunamam, biz de istiyoruz Allah ne zaman nasip ederse o zaman olur. Senin bebeğin ayrı sevilir benim bebeğim ayrı sevilir. Daha fazla ertelemek istemiyoruz deyin açıkça. Çekinmeyin yani öyle şey mi olur sevinmezlerse sevinmesinler. Sizi mutlu edecek bu yetmez mi

Ben de ondan korkuyorum. Esim de ben de doktora gittik bir problem yok ama dort yildir ben ilacla korunuyorum. Yani hemen olur mu bilemiyorum ki.
İlacı bıraktıktan sonra hemen olmaz, genelde 6 ayi buluyor

Istiyorum ben cok istiyorum. Ama mutlulukla karsilanmayacak ve bu beni cok uzecek.
Çocuk size ve esinize ait olacak... önemli olan eşinizin ve sizin mutlulukla karşılaması gerisi boş....

Belkide ablaniz sadece kendi çocuğu sevilsin diye sizin gebeliginizi erteletmeye çalışıyordur, ablaniz kıskanç, cok net...

Çok saçma gerçekten. Zaten 4 yıllık evliymişsiniz, ne zaman hamile kalacağınıza ablanız mı karar verecek.
Ayrıca hamile olmak şımartılmayı mı gerektiriyor? Bu da çok tuhaf.

Ablanizla açık açık konuşun biz çocuk yapacagiz deyin konuyu kapatirsa acin kartları dökün ortaya niye sizi şüpheye düşürüyor ve kararlı olun yapacağız deyin cekilin. Ben böyle şeylere hiç kalkismam yapacağım varsa yaparım ama sizin kafanızda soru işaretleri var

Siz ve eşiniz bir takımsınız ve bu takıma dışardan müdahaleye izin vermemelisiniz. Sizin planlarınız sizindir, nasıl isterseniz öyle yaparsınız. Eşiniz ve siz istiyorsanız yapın.
Zaten bunca yıl korunduğunuz için pat diye hamile kalmayabilirsiniz, tabii kalabilirsiniz de. Çocuk istiyorsanız geciktirmeyin derim. Hayat akıp gidiyor.

Istiyorum ben cok istiyorum. Ama mutlulukla karsilanmayacak ve bu beni cok uzecek.

Canım benim,

Eşin ve sen mutlulukla karşılaacaksanız, gerisini boşver.

Aile önemsizdir demiyorum diyemem. Ama en önemlisi değildir. Belli ki eşin ayaklarını yerden kesicek, senin şu an kafanı karıştıran nokta aile değil işin olmalı diye düşünüyorum. İşinle ilgili soru işaretlerini atarsan kafandan, yoluna koyabilirsen endişelerini, gerisini takma ablanın profilini tahmin edebiliyorum bence düşünüyorsan çocuk ufaktan sen de söyle grupta ben de istiyorum çocuk de. Özenti neden olasın canım bir ablan mı hamile bir ablan mı çocuk yapma yeteneğine ve ayrıcalığına sahip yani. ablan bu sebepten sana özenti diyecekse kes at o ilişkiyi insan kardeşine öyle der mi hiç? Benim kardeşim benle aynı anda çoccuk yapsa kurbanı olurum onun da çocuğunun da.

Karar sizin kararınız kimseye göre hareket etmeyin ama illa ki ablasına baktı özendi lafı yapılır, arkadaşım benden 3 ay önce hamile kalmıştı bana kendisinin birebir sorduğu soru sen benden bakıp heveslendin dimi? Oldu. Cocuk denilen sey hevesle mi olur kafayı mı yedin demiştim. Sen sadece kendi hayatın için doğru zaman mi ona karar ver, başkaları senin çocuğuna bakmayacağina göre onların lafını da dikkate almaman gerekir.

Dediğime kırılmayın ama olgunlaşınca çocuk düşünün.
Zira dünyaya canınızdan bi parça katmak istemek, ablanın keyfine göre veya milletin hamilelik haberine sevinip sevinmemesine göre belirlenmemeli.

cok ilginç, sizin ne zaman bebek sahibi olacaginiza aileniz mi karar veriyor? ne demek sevinçle karşılanmayacak, hamile kalma hakki sadece ablanızın mi hakki.. siz kendi isteklerinizi dikkate alırken ailenizi mi dusunmek zorundasınız?
hayat sizin, karar sizin...

Hayat ertelenemeyecek kadar kısa. Ablanızı hic ilgilendirmez bu durum varsın senin doğumun sevinçle karsilanmasin boşver.

Hayir ilginc olan ben kimseye birsey sormuyorum. Onlar korkup bana yapacak misin diye sorup olumsuz fikirlerini asilamaya calisiyorlar. Yok cocuk yapmam diyordu 6 ay oncesine kadar. Simdi uc haftalik bebekteki degisimleri hergun saatlerce watsapptan yazip bildiriyor sorulmadigi halde. Ben de hevesli oldugu icin dinleyip karsilik veriyorum ama acaba hata mı ediyorum bilmiyorum.

Kimsenin sevinmesine,onayına ihtiyacınız yok... Çocuk kararı eşlerin ortak kararıdır gerisi tırı viri...

ablanızı kıskanıyosunuz ama bence yersiz, ablanızın sizi düşündüğüne eminim işinizi vs, yoksa neden çocuk sahibi olmanızı istemesin, ilk ben doğurucam mıdır yani sizce sebebi?
kendi kuruntunuz, gerçekten yersiz. ablanızın watsapp paylaşımını neden dert ettiniz ben olsam yapmazdım diye, sanki uğraşıp çocuk sahibi olamadınız, neden gizlesin.

Bu konuyu ilk açtığınızda da , şimdi de içimden "öffff " dedim.
Koskoca bireyler olmuşsunuz ,
Ki anne baba olmaya da hazır olduğunuzu iddia ediyorsunuz.
"Hamileyim deyince kimse sevinmezse" diye çocuktan mı vazgeçilir ya ?
Ya da "ablam yüzünü ekşitti , kardeşim bozuldu" diye ?
Cidden tuhaf.

Sizin kocanızla ne zaman korunmadan sevişeceğinizin kararını ablanızın erkek kardeşinizin tepkisine göre vermeyin hayat sizin çocuk sizin eğer çocuk istesem bu bnm kararım olur herkes de olunca duyar kimseyi ilgilendirmez isteyen kendisi yapmasın çocuğu çok yüz vermişsiniz sizin dünyaya getireceğiniz çocuğun kararı onlara mı kalmış. En önemli soru siz istiyor musunuz? Gerisi önemli değil.

İlacı bıraktıktan 8 ay sonra hamile kaldım bence hemen hamile kalan çok azdır. Ablani nedense bencil buldum sen bildiğini yap ablan yada ailen için mi çocuk yapıyorsun.

Bebek bu ya kizinizin yada kardeşinizin bebeği olacak ve sevinmicekler ben art niyetli bulurdum böyle yaklaşımı bilmiyorum. Kısmet bu işler öyle düşün bence daha fazla erteleme.

Cocuk istiyorsaniz ailenize bakmayin. Dogru zamani en iyi siz biliyorsunuz.

Ayrica bende ayni durumda sayilirim :) hapi birakip birakmama konusunda

Daha üç haftalık bir hamile olan ablan gün gün ne yeyip içtiğini, çocuğun gelişimini mi paylaşıyor whatsappta? Görmemişin oğlu olmuş hesabı yani
Sorunuza gelecek olursak, çocuk fikrine ve zamanına sizle eşiniz karar verirsiniz başka kimse değil. Ne zaman diyorsanız o zaman! Kasmayın, kimseyi takmayın.

kimsenin hamile olduğunda beklemenize gerek yok.
ablan hamile olabilir..
siz 4 senedir düşünüyormuşsun
bence yola koy.
sevinse kar sevinmese kar ne farkeder ki...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…