• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Karar vermeme yardımcı olur musunuz

Evlenme isteğinizi anlıyorum ama şuan ortada bir aday yok, olmayan bir adaya göre plan yapmaktansa, kariyerinizi düşünüp, buna göre karar vermeniz mantıklı olmaz mı? Çok iyi bir yerden teklif geldi diyorsunuz, bu fırsat size ileride başka kapılar da açabilir. Sonsuza kadar Ankara'da yaşamak zorunda değilsiniz. Evlilik düşüncesine gelince, insanın karşısına ne zaman nerede birinin çıkacağı belli değil ki. Belki Ankara'da biriyle tanışacaksınız, belki başka yerde yaşayacaksınız. Kısaca sahip olmadıklarıma göre değil de sahip olduklarıma göre karar verirdim yerinizde olsam.

Evet yok aday...şu an yaşadığım yerden çıkması için burda yaşamaya devam etmeliyim diye düşünmüştüm...

Evet aynen oyle olacak eğer kimse çıkmazsa...
Aday olsa zaten hiç gitmezdim

Bence birini bulurum diye hayat durdurulmaz.
Olmayan kismetinizi yerinize cakili bir sekilde beklemek bir zaman sonra sizi iyice mutsuz eder.
Hayat akarken siz durmayin.
Karşınıza cikan firsati değerlendirin.
Olacak olan memlekete tatile geldiğinizde de olur.
Yada ankara da Olur, ankara size guzel gelir.
Yada siz ona guzel gelirsiniz, sizinle cikar memlekete gelir
Belli olmaz bu isler..

Bence birini bulurum diye hayat durdurulmaz.
Olmayan kismetinizi yerinize cakili bir sekilde beklemek bir zaman sonra sizi iyice mutsuz eder.
Hayat akarken siz durmayin.
Karşınıza cikan firsati değerlendirin.
Olacak olan memlekete tatile geldiğinizde de olur.
Yada ankara da Olur, ankara size guzel gelir.
Yada siz ona guzel gelirsiniz, sizinle cikar memlekete gelir
Belli olmaz bu isler..

Teşekkür ederim moral oldunuz..

Olmayan bir eş adayına göre hareket etmek yanlış olur. 6 yıldır Ankaradayım artık nefret etme derecesine geldim o kadar soyleyim. En ufak bir boşlukta hemen egeye veya karadenize gidiyoruz.. Hatta şuan Gemlikteyim ve nefes aldigimi hissediyorum, Ankaradan ayrılacağım günüde dört gözle bekliyorum.
Mutsuz olduğunuz bir yerde yasamak cok zor, ayrıca kısmetinizde evlilik varsa sizi Egedeykende bulur.

Olmayan bir eş adayına göre hareket etmek yanlış olur. 6 yıldır Ankaradayım artık nefret etme derecesine geldim o kadar soyleyim. En ufak bir boşlukta hemen egeye veya karadenize gidiyoruz.. Hatta şuan Gemlikteyim ve nefes aldigimi hissediyorum, Ankaradan ayrılacağım günüde dört gözle bekliyorum.
Mutsuz olduğunuz bir yerde yasamak cok zor, ayrıca kısmetinizde evlilik varsa sizi Egedeykende bulur.

Hem olmayana göre hareket etmek yanlış demişsiniz hem de egede bulur demişsiniz ...konumu tekrar okusanız

Merhaba,
Memleketimde çalışıyorum sözleşmeli olarak belediyede...
Bulunduğum yer Ege bölgesinde. Buraya Ank'dan 2.5 sene önce gelmiştim. Ünv yi kazandığımdan beri orda yaşıyordum ve çalışıyordum..

Şimdi yine Ankara'dan kökli bir firmadan teklif geldi.
Maaşı burdakinden daha iyi olacak.

40 yaşındayım..Gidersem biraz daha çalışıp para biriktirip sonra geri dönüp yaşı beklerim emeklilik için diyorum...Orda yaşamak pek istemiyorum sıkıcı geliyor Ank...Gidersem para için gitmiş olucam...Ama tabi gidersem, burdan memleketimden biriyle evlenme şansımı da kaçırmış olurum...Hoş 2.5 senede olmadı burdayken ama daha çok uğraşırım kalırsam evlilik için diyorum...

Yalnız yaşlanıp gitmek istemiyorum.
Çıkmazda kaldım ne yapmalıyım sizce?
Kötü bir evlilikten sonra anladım ki insan hayatını evliliğe odaklayarak ya da evleneceği kişiye odaklayarak yaşamamalı. Kararlarını buna göre vermemeli. Mutlu olacağı, ekonomik ve duygusal olarak tatmin olacağı yerde olmalı. Bu duygusallıktan kastım eş evlilik vs değil. İş huzuru, şehir huzuru, arkadaş huzuru gibi.

Hem olmayana göre hareket etmek yanlış demişsiniz hem de egede bulur demişsiniz ...konumu tekrar okusanız
Olmayan bir eş adayını herhangi bir duruma dahil etmeyin yani onu düşünerek hareket etmeyin ya olursa diye (gitmek veya kalmak olsun farketmez mış gibi davranmayın) ama sevmediğiniz bir şehrede gitmeyin demek istedim.

Kötü bir evlilikten sonra anladım ki insan hayatını evliliğe odaklayarak ya da evleneceği kişiye odaklayarak yaşamamalı. Kararlarını buna göre vermemeli. Mutlu olacağı, ekonomik ve duygusal olarak tatmin olacağı yerde olmalı. Bu duygusallıktan kastım eş evlilik vs değil. İş huzuru, şehir huzuru, arkadaş huzuru gibi.

Evet doğru demişsiniz.
Şöyle söyliim burda iş huzuru yok, gergin bi.ortamdayım ama şehir huzuru var...Ank da iş huzuru olur mu bilmem ama maaş çok daha iyi..
5 sene falan çalışıp para biriktirip geri dönmek istiyorum ama o zaman kadar da yaş geçmiş olur böyle git gel düzen kuramaz mıyım diye düşünüyorum

Zaten kararsızlığın sebebi de tam olarak bu

Back
X