Kararsız Kaldım.

notradamus

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Mayıs 2012
272
1
26
İstanbul
Arkadaşlar birşey danışacağım size.

Ben kızım olduğundan dolayı işi bırakıp evde kızıma bakıyordum. Evdeyken Oriflame'yi tavsiye ettiler onu yapmaya başlamıştım. Bir yarışma düzenlemişlerdi. Girdim kazandım. Eylül'de 2 gece 3 günlük 2 kişilik İsveç seyahati kazandım. Pasaport ve vize bize ait, otel, uçak bileti ve sadece sabah kahvaltı onlara ait. Ama kızımı kabul etmediler. 18 ay ve altı olursa o tarihta kabul ediyorlarmış. Kızım o ayda 21 aylık olacağından malesef kabul etmediler. Kızımla 1 saat bile ayrı kalmadım bugüne kadar. Gidim mi gitmeyeyim mi diye çok ikilemde kaldı. Kime sorsam git bir daha bu fırsat ele geçmez dediler. Annemle aynı mahallede oturuyoruz. Kızım annemede çok düşkün. Annem ben bakarım dedi. Neyse bizde iyi gidelim dedik.

Pasaportları biz çıkardık. Kişi başı 180 TL. Toplam 360 TL. ye geldi.
Şimdi vize çıkacakmış. 235 TL imiş kişi başı. 60 TL.de aracı kuruma toplam kişi başı 295 TL. İki kişi 590 TL. yapıyor.

Yani bize sırf vize + pasaport 1000 TL ye patlayacak.

Eşimde bugün oraya o kadar para vereceğimize o tarihte kızımızı da alalım Avşa'ya 8 günlüğüne tatile gidelim dedi. Kızımı araba tuttuğu için deniz yoluyla İstanbul'a en yakın yer Avşa olduğundan oraya gidebiliyoruz.

Aslında Avşa benim daha çok işime geliyor. Çünkü annemde olsa kızım aklımda olacak hep. Huzursuz olacağım. Onsuz bir yerlere gidip eğlenmek. ne bilim ona haksızlık yapacakmışım gibi geliyor. Eşim ayrıca İsveç'e gidersek yanımızda parada bulundurmak lazım diyor. Yemesi içmesi gezeceksin tozacaksın. En az 1000 TL bulundurmamız lazım. 2000 TL. gidecek sırf dedi. 2000 TL.ye çok güzel 8 gün tatil yaparız 3 ümüz dedi.

Siz olsanız napardınız?

Çocuğum henüz olmamasına rağmen , olsaydı çocuğumla Avşa'yı tercih ederdim , isterse pasaportu da bedavaya versinler farketmez

Ben olsam giderdim şekerim.Gerçekten fırsatları değerlendirmek lazım.Yurtiçi herzaman heryere gidebilirsin ama yurtdışına insan gidemiyo.Bebişin büyüyünce daha zor olur gitmen şimdi değerlendir:)

aa isvec cok guzel bir ulke, arkadaslarla gitmistik pahali bir ulke yani kendiniz herseyi odeyip gitseniz daha cok rakam cikar birde orda yeme icme gezmesi var tabiki ....bi yandan iiyi ucak di oteldi sizden cikmamasi o parayada ordaki masrafiniz olurdu , kiziniz kucukmus biraz buyuk olsaydi birakip gidebilirdiniz yani bazen anne ve babada tek tatili hak ediyor enerji toplamayi vs degisiklik olurdu ...

avşa bence de bilmediğin bir yerde belki size 1000 tl de yetmeyecek hem de kızından ayrılıp vicdan azabı çekmeyeceksin... seni çok tebrik ederim yavrunu da düşündüğün için çok güzel bir annesin... :)

kızınla o kadar çok ayrı kalacaksın ki ,ki kalmalısın da
daha bir ay çocuk psikiyatristinin bana söylediği şey...ayrı kalın,ayrı zamanlarınız olsun

2000 liraya isveçe gitmiş olacaksın
avşaya her zaman gidersin

bende arada kalırdım sanırım ama. 2000tl sizi zorlamıcaksa isveçi görmeye deger. bidaha nerden cıkcak bu fırsat size... avşa'ya her ihitimalle seneye de gidersnz sonçta

Stockholm ise gideceğiniz şehir, çok güzel bir şehir fakat gerçekten yemesi içmesi ile birlikte biraz pahalıya patlayacaktır ki, bence pahalı bir şehir, bir de gitmişken önemli yerlerini müze vs görmek isteyeceksiniz...

Ekonomik durumunuza göre karar vermelisiniz. Anne olmadığım için henüz o duyguu bilemiyorum ama 3 gün çok uzun bir süre değil, dolayısıyla annenizle de anlaşıyorsa eşinizle baş başa olabilmek için güzel bir fırsat gerçekten.

Sizi ekonomik olarak zorlayacaksa, 3 gün için de o paraya değmez diyorsanız, Avşa en mantıklısı, hem uzun bir tatil süreci hem de kızınızla birlikte olursunuz.:)

İlerde belki maddi olarak herşey yoluna girerse de ailecek bir yurtdışı tatili yaparsınız.

Ki aslında düşününce 2 gece 3 gün çok fazla bir süre değil, stres olup gelirsiniz o süre zarfında, en iyisi bence Avşa.

evladımla tatılı tercıh ederım şahsen oglum 4 aylıkken bızde antalyaya gıtmıstık cok eglenmıstık.. sımdı 2 bucuk yasında yarın bodrum a gıdıyoruz. o olmadan dunyayı verseler eglenemem sahsen..

ıyı tatıller

Annenize duskun olmasi buyuk avantaj. 1 kereye mahsus bir ayrilik olacak o da 2-3 gun.

Avsaya omur boyu gidebilirsiniz.

Yurtdisi diyorum ben de.

şanslısınız tatili kazanmışsınız,farklı bir deneyim bir daha gidemeyeceğiniz bir yerdir belkide,bu bir fırsat..ama bu fırsatın avantajları olduğu kadar dezavantajları sizi yoran..ilk öncelik çocuğunuzdan ayrı kalmak sizi hem üzüyor,hemyoruyor amabaşka bir meselede maddiyatı..maddi açıdan sizi zorlayarak tatilinizi burnunuzdan getireceğine çok iyi şartlarda tatil yapma şansınız var..evet insanı gerçekten yoran bir karar..iki fikirde güzel ve cazip..herhalde bende ikilemde kalırdım ama sonuç çocuğumla gitmeyi tercih ederdim herhalde..

Daha önce yurtdışı seyahati yapmadığını varsayıyorum.
O yüzden bende şu önerilerde bulunmak istiyorum:

1 - eğer bir yurtdışı seyahatine kendin çıkıyor olsaydın, yine aynı şekilde pasaport masraflarını yapacaktın, dolayısı ile pasaport masrafları + kalınacak konaklama + yeme içme şu anda çıkartmış olduğun bütçeden çok çok daha fazla olacaktı. Maddi olarak zaten bunu kaldıramayacaktın (evde kızına baktığını söylediğin için ek gelir gelmemesinden varsayıyorum). Yaşınında o kadar ileri olduğunu sanmıyorum ve kızının annene alışık olması hem de yaşının ufak olması bu anlamda bir avantaj. Sonuçta aylarca kızını annene bırakmayacaksın, sadece kısa bir süre için tatile gideceksin. Senin ve eşin için bu bir anlamda 2. balayı olabilir. Hem eşler genelde bebek olduktan sonra ihmale uğradıklarını da düşünürlermiş ya.. Bir daha eline yurtdışına gidebilme gibi bir fırsat geçer mi? Bu şekilde bir tatile ayırabilecek bütçeniz oluşabilir mi? Bunları da düşün derim. Senin ve eşin için güzel bir deneyim, çok güzel bir tatil olabilir..

2- Avşa her zaman gidebileceğin yakınlıkta bir yer. Kızını da her zaman yanınıza alarak bir tatile gidebilirsiniz, hatta yakınlığından dolayı sadece haftasonu veya 3-4 günlüğüne bile gidilebilecek bir yer. Çok fazla bir maliyete de ihtiyacınız olmayacaktır, pansiyonlar vs. gibi yerlerde bile (ki bazıları gerçekten hem uygun hem de muhteşemler) böyle bir tatil sağlayabilirsin.

Ben olsam İsveç'i tercih ederdim..Sonuçta evladınız emin ellerde annenizde..

Avşa'ya herzaman gitme şansınız var ama İsveç için elinize gelmiş bir fırsatı tepmeyin derim :)

Siz 2000 lirayı zaten gözden çıkarmışsınız. Yani ya İsveç e ya da Avşa ya gideceksiniz. Yurtdışı tatili her zaman elinize geçmiyordur sanırım. Hemde konaklama ücreti vermeden..

birgün bebeğin büyüyecek, "anne arkadaşlarla isveç'e gidiyorum" diyecek...

sen öyle kalakalacaksın... biraz kendinize zaman ayırın... şimdi sen isveç e gidip gör.

kızın büyüdüğünde anılarını ona anlatırsın.

başı gözü 2 gece. Allah büyük ayrılık vermesin...

avşa ya giderdim çünkü isveçte bılmedıgın tanımadıgın bir yer ne kadar para gıdecegını tahmın edemeyebilirsin ve kızımı da yanımda gotururdum

bence avşa ya git canım elin gavurları kazanacağına yurdum insanı kazansın
kızını bırakma kıyamam ona aklın hep onda kalcak zaten gitsende 3 günde ne anlıcaksın ki pişman olursun kesiinlikle

Uzun bir seyahat değilmiş,kızından fazla ayrı kalmayacaksın.
Hayatında bir daha İsveç'e nerden gideceksin ki ?
Hep içinde kalacak,kazanmıştım ama gidemedim diye...
Bir de hakkınla kazanmışsın,ne güzel.

Ben olsam Avşa'yı hiç düşünmem.Her zaman gidilebilir.
İllaki kızınla gitmek istiyorsan,150-200 euroya gemiyle yunan adaları turları var.
Hazır pasaport çıkmışken düşünülebilir.

bence bu bir fırsat.
hem eşinizle 2. bir balayı, hem kendinizi yenileme fırsatı olabilir.
çocuğunuzdan birgün ayrı kalacaksınız. bu da ilk etap.
çocuğunuzla her zaman birarada olabilirsiniz.

Bugün iyice düşündüm. Sizlerinde yorumlarınızı okudum. Annemlerdeydim, diğer odada bir işim vardı onu yapayım annem bakarken dedim. 15 dk. sonra kızım "anneee, anneee" demeye başladı. Annemde ne yaparsak yapalım bak yinede anneden vazgeçemiyor dedi. bende bir tuhaf oldum ki ben geceleri lavoboya kalkayım kızım kokumumu alıyor ne anında kalkıyor babası yanında olmasına karşın avazı çıktığı kadar anne anne diye bağırıyor. Bunları da düşündüm. Ya kalkarsa geceleri beni görmezse sabaha kadar uyumaz ve ayrıca öğlen olsun akşam olsun ben uyutmazsam babasında bile uyumuyor. Bazen eşim uyutayım diyor, içli içli ağlamaya başlıyor.

Kararımız Avşa oldu. Her daim gidebileceğim bir yer ama kızım daha ağır bastı. Birde eşim mesaj atmış bana. Hadi ben iş için şehir dışına çıkıyorum benim yokluğuma alışkın, siz 1 saat bile ayrı kalmadınız. Sensiz yapamaz. Ya küserse sana diye. Ekim'de Ukrayna'nın vizesi kalkıyormuş. Arkadaşlar var orda. Ekim'de sizi oraya götürürüm dedi. Bende iyi o zaman Avşa'ya gidelim dedim.

Ama taahütname imzalamıştık. Eğer bize yada 1.dereceden birisine birşey olur, yada sel, deprem gibi durumlar dışında 1000 euro ödemek zorunda kalacağız. Yarın arayıp soracağım. Henüz işleme almamışlarsa inşallah almamışlardır iptalini isteyeceğim. Yok aldılarsa paşa paşa gideceğiz. Ama inşallah almamışlardır.

Yardımcı olan tüm arkadaşlara da teşekkür ediyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…