kararsızım... yardım!

ecemmecem

Üye
Kayıtlı Üye
28 Aralık 2013
21
0
6
35
Afyon
Kızlar 13 gün sonra nikahım, temmuzda da düğünüm var. nişanlımla birbirimizi çok seviyoruz. ama nişanlım benimle bugünlerde birlikte olmak istiyor. normalde düğün gecemize saklamıştık bu konuyu, ama şimdi çok istediğini söylüyor. bu konuda bana fikir verecek, yardımcı olacak arkadaşım var mı acaba???

illa sembolik de olsa beklemek mantıklı mı düğünü yani?

Nedenmiş bu acele???
Bir de şu var. Bazı insanlar tartışma esnasında çirkinleşebiliyorlar.
Bunu size koz olarak kullanabilir.
Onun için yapsanız bile zaaf olarak nitelendirilebilir.
Tanımadığım için böyle bir varsayımda bulundum.
Allah ikinize de uzun ömür versin ama akrabamın nişanlısı düğünden iki gün önce kazada öldü.
Olmayacak şey değil.. Kimse bilemez bunu..

13 gün bekleyiversin nişanlınız.
Neyin acelesi bu?

Sizin karariniz ama bukadar beklemis nikaha bisey kalmamis dugunuz olacak niyeki bu acele?
Gelin ata binmis ya nasip demisler... Sizde istiyorsaniz yapin ama baskiyla degil...

bızımde nıkahımız onden oldu malum konuyu bızde dıllendırdık:26: ama nefsımden odun vermedım nıkahlıda olsak dugunu bekledık bosver daha guzel sabırsızlansın

13 gün bekleyiversin, düğüne kadarda pek sık yalnız kalmayın hem birbirinizi özlersiniz...

evlenmemis biri olarak nisan dugun gecesi vs yararını zararını ayrım yapamam.

fakat madem yaşayacaktı, dugunu neden bekleyemiyor?
ya birileri ona ten uyumu aklına düsürdü ya da ilk gun korkmamanız icin simdiden yakınlasmak istiyor...

eger ki olayı sonuclandırmak ise niyeti; aksine bunu yaşamamaya özen gostermis bir erkegin, bir aksilik olma durumuna karşı dugunu beklemesi daha mantıklı olurdu bence.

eğer ki bekaret sizin için önemliyse sakın derim....
daha temmuza çok var. gelin ata binmiş ya nasip demiş. hayatın ne getireceği belli mi!!!

Herkes 13 gün bekleyiversin demiş ama düğün Temmuz'da. Düğün günü bile ayrılan insanlar oluyor. Aradaki 6 ayda birşey oldu da ayrıldılar diyelim, aileler de nasılsa sadece kağıt üzerinde evlenmişlerdi diyecek. O zaman ne olacak?

Bence ya nikahı düğünü önemsemeyecek, ben ne olursa olsun bu adamı seviyorum ve bunu yaşamak istiyorum diyecek ya da eğer bu şekilde olmaz diyorsa düğünü bekleyecek. Çünkü buradaki nikah sadece formalite, insanlar düğüne kadar karı-koca olarak görmeyecek onları.

Gelin ata binmiş ya nasip demiş. Burda tayin için nikah yapıp sonra ayrılan insanlar okuduk. Böyle bir duruma çok takılmam diyorsanız neden olmasın ama Allah korusun düğün olmadan ayrılık/ölüm bir şey olursa bekaretimi kaybettim hayat benim için bitti moduna girecekseniz riske atmayın derim şu dünyada her şey olabilir.

Ben de çoğunluk gibi beklemenizi tavsiye ederim taa düğüne kadar.
Nikahtan sonra aynı evde yaşamayacaksınız muhtemelen ve hala baba evinde duracaksınız.
Ee ölümlü dünya,ne olacağı belli olmaz.Ne gereği var da kendini strese sokacaksın.
Bu kadar beklemişken bu acele de nedir.Nikaha 13 gün kalmış ten uyumu testi yapmanın sırası mı şimdi???
Ne yapacaksınız,ten uyumunuzun olmadığı ortaya çıktığında evlenmekten mi vazgeçeceksiniz.
Bu birliktelik kararrı kişilerin kendi vereceği karar tabi.
Bana göre ters ama başka tür ilişkilerde normal kabul edildiği haller de var.
Senin durumunda ise bir baskı ve zorlama mevcut,zaten kıyılacak bi nikah mevcut.
Şimdiye kadar uzak durdunuz da şimdi neden??? diyor insan.
Baskı yapsa da kararlı olmanı tavsiye ederim ben...

Bekleyin, bunun konu edilmesi bile çok çirkin. Niye istiyor anlamadım, insan en sevdiğini biraz inancı varsa o özel güne saklamak ister. Sizin bunu burda sormanız bile kusura bakmayın ama bana tuhaf geldi. İnsanların kendi değerleri vardır. Sizinde vardır mutlaka, eğer yapacak karakterde bir insansanız yaparsınız, değilseniz yapmazsınız. Beklemelimiyim diye sormanız garip, beklemeyin desek gidip yapacak mısınız ? :26:

Eğer Allah göstermesin de ayrilirsaniZ bile ben bunun pismanligini yasamam diyorsanız ve gerçekten istiyorsanız olabilir..

Ama amaç karsindakini mutlu etmek istediğini yerine getirmekse az daha sabredin derim..

İstemiyorsan yapmayacaksın bu kadar basit .

Israrla olmaz o işler , rıza ile olur

Ha dersen ki aslında benim de gönlüm var yapmaya da işte nasıl olur diye bir kamuoyu yoklaması almak istedim diye .

O zaman da sonuçlarına katlanamayacağın hiç bir şeye adım atma derim .

Yok katlanırım mesele yok dersen , buyur dükkan senin .

Allah değil mi olduda hamile kaldınız o zaman napıcak acaba sevgili kudurmuş kağıt üstündeki kocacığınız.. ne korunma yöntemlerini aşıpta gerçekleşen sürpriz hamilelikler var bide bu açıdan düşünün derim... ikna etme çabalarınıza bu riskide ekleyin bence eminim etkisi baya iyi olucaktır bende erken nikah yapacağım ama asla böyle bişeyi kabul edemem kendimi her konuda garantiye almak isterim hem erkek milleti bu güven olmaz bilirsiniz ataerkil egoları fazla yüksek genelde ailenizle bi konuda çatışmaya düştüğünüzde size seçme şansı bırakmaz bu durumda ben senin kocanım ne dersem o konumuna düşersiniz mazallah... :26:

arkadaşlar abartmayalım ya her nikah kıyah düğün yapmak zorunda mı ? bn böyle seyleri pek bilmem ama nikah kıyıldıktan sonra normal değilmidir yani düğün işin espirisi ailelerin arkadaşların bir araya gelmesı mutlu olmak ama nikah olması gerekendir düğün olmasada olur

Canisi cinsel birliktelik ille evlilikle olur diyenlerden degilim. Bu coftlerin verecegi karar.Ama anladigim kadariyla sende istemiyorsun ki bende istemiorum. Yani düğünün bi manasi olsun diye düşünmekteyim. Nisanlina ikiniz icin ozel bir gun dusledigini, o zaman onun olmak istedigini falan söylersen nazikce belki ise yarar. Keza 9 yillik birlikteligimde cinselligi dugun gecesi yasamak istediğimi söyleyerek gayet guzel idare ettim :-D:-D

Kesinlikle katılıyorum.
Resmi nikah maalesef umursanmıyor ülkemiz de.
İlla düğün yapacaksın "evli" olabilmek için.
Hatta resmi nikaha bile gerek yok,anlı şanlı düğününü yap tamam artık"evlisin".
Biz eşimle düğün istemedik,gittik nikahımızı kıydık evimize geldik.
Ama toplumumuza göre biz "dost hayatı" yaşıyoruz demek ki.
Pehh pehhh pehhh.
Resmi nikah olduktan sonra beraber olmaktan daha doğal bişey var mı?
Ahh arkadaşım maalesef durum bu.

Bunca zaman beklemis , Dugune kadar'da beklesin ..

Bune acele ? Ben anlam veremedim....
Sen istemiyosan , Konus ve istemedigini soyle ...
Anlayisla karsilamak zorunda.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…