kararsızım... yardım!

Ahaha insan sevdigi insanla cinsellik yasamak ister mi hic ! Cok ayip ! Her sağlıklı insan sevdiği, begendigi insani arzular, bu gayet basittir. İnsanların karakterlerine ahlak anlayislarina, dini hasasiyetlerine gore bunu yasar ya da yasamaz bu bunu yasayan insanlardan baska kimseyi ilgilendirmez.Ayrica din yonunden de bakarsak nikah kiyildiktan sonra bunu yapmak haram degil gunah degil.Hatta eslerin bu konuda birbirlerinin isteklerini yerine getirmesini uygun goruyor din.
Istiyorsaniz hazirsaniz yapin degilseniz yapmayin bu kadar basit.

Kullandığın çirkin tabir çok yanlış. Kimin kudurup kudurmadığına karar vermek size mi düştü?

Katılıyorum. Düğün günü ayrılan var demişler, e düğünde bi hafta sonra ayrılan var evlilil ayrılmayacak kıvama kadar gelince kimse sevişmesin madem karı koca öyl takılsınlar kardeşçe. Erkek sevdiği kadına kıyamaz filan mantığını benim kafam almıyo sevişince kıymış mı oluyo ne alaka sanki kadının namusunu kirletiyo.

Erkeklerin kafasına da sokuyolar bunu sonra sevdiği kadın ayrı oluyo seviştiği kadın ayrı..

bu kadar sabretmiş 13 gün daha beklesin nnişanlınız :) hem bence biraz bekletmekten zarar çıkmaz :)

Esin de olsa sonradan sakayla bile soylese zoruna gider.

kendinden odun verme derim.
Kararina saygi duymayi ogrensin.

Kullandığın çirkin tabir çok yanlış. Kimin kudurup kudurmadığına karar vermek size mi düştü?

bizde böyle söylerler kızada erkeğede hiç farketmez.. acelesi ne beklesin daa...

anladığım kadarıyla siz biraz daha serbest yetişmişsiniz malesef bizde gelenek görenek adet gibi bazı kavramlar var ve bunlar ailelerimizde bize sıklıkla aşılanan kavramlar bu yaşa kadar bu kafayla yetiştirildik çoğumuz e normal olarak garipsiyoruz bu tür davranışları bize göre herşeyin bi sırası var herşeyden önce müslüman bi ülkeyiz ilk önce dinimizin emirlerini yerine getirmek isteriz getiremediğimiz anlardada kendimizle çelişkiye düşer yaptığımızın hata olduğunu düşünür bu kez suçlamaya başlarız kendimizi.. psikolojik olarak çöküntü yaşamaktansa her şeyi sırasıyla yaşamak çok daha iyidir...

evet evlendikten sonrada ayrılabiliriz bu doğru ama bu durumda kötü olan biz olmayız çünkü herhangi bi yanlış yapmadık diğer türlü bi toplum baskısı yaşarız milletten banane diyemessiniz bakışları veya kulağınıza gelen her türlü laf size acı verir bu durumda ve yaşadığınız kötü deneyimi unutamazsınız ve unutturamazsınızda ilerde hayatınıza girecek herkeste acaba kulağına gidermi düşüncesi varolur istediğiniz insan belki bunu bilir ve umursamaz ama ya ailesi?

bide merak ettiğim şey siz namus kelimesinden ne anlıyorsunuz acaba? yanlış anlamış olma ihtimaliniz var mı acaba sanki :26:

Topluma göre şekillendiriyorsan namus kavramını yazık sana be canım. Misal safi düğünle evlenmiş sayılan kadın sevişirse namusludur, yalnızca nikah yapmışsa ne farkeder davul çalınmamış evli sayılmaz değil mi ? İmzayı boşuna atıyoruz zaten. Çarşaf gösterme de bir adettir mesela. Kadın kız olduğunu ispat etmek zorundadır. Bakın ben namusluyum siz bana da kocama da inanmayıp çarşaf istediniz mühim değil adet bu ben kendimi küçültüp çarşaf gösterirm ne de olsa adet bu değil mi? Ya da kocam ölünce kardeşiyle evlenirim maksat namusum o evde olsun namusa sahip çıkılsın. E bu da adet? Evden kaçan kız ölmeli bu da adet çünkü. Yeni gelin evden kırk gün çıkmsz ayıp, hamileyse göbeğini saklamalı ayıp. Toplum baskısından kaç sen;

Çarşafını da göster namusunu ispat et, karnını sakla, aman haa namusuna kocan sahip çıkamazsa senin namusuna sahip çıkma yetin yok zaten, kimseye gık deme sen kadınsın büyüğün lafına laf vermek haddin mi :) bunların hepsi adet.

Benim namusum kimsede değil kendimde, nikahlı kocamla çok da mutluyum elalem ne der diye yaşayan insanlara da acıyorum.

heh işte bak nasıl biliyorum siz gerçekten çok yanlış anlamışsınız bu durumu.. namus insanın içindedir canım benim kendini nasıl hissedersen öylesindir.. o senin saydıkların genelde doğuda yaşanan ve çoğu yıllar önce bitmiş genellikle çürümüş adetler ve genel olarak insan yapımı adetler ben dinimizce uygun olanlardan bahsediyorum zira kimseye çarşaf göstermek zorunda değilsin elbette kocan seni biliyorsa içinde şüphesi yoksa o kan anlamsız gelir zaten... evet nikahlı olabilirler ama aynı evin içine girmedikçe onu toplum karı koca kabul etmeyecek ve dini nikahlarıda olmıcak.. ki bu elalemden önce kendi ailesi ne der gibi bi anlamada düşüyor aileler bu durumu onaylayacak mı sizce? peki ailenizin evli olduğunuzu bildiği halde onaylamayacağı bişeyi siz kafanızda gerçekten içinize sindirebilecekmisiniz? topikte genel olarak çoğumuz aynı cümleyi kullanmışız gelin ata binmiş ya nasip demiş nasılsa nikahı kıydık nolcakki düşüncesiyle hareket ederseniz çook yanlış yerelere gidebilirsiniz.. demiştim daha öncede erkekler genelde o iş bittikten sora değişiyolar ben ne dersem o oluyo ailenizle ters düştüklerini bi hayal edin o benim ailem dersiniz normal şartlarda henüz bana karışamazsın deme hakkına sahipsiniz ama diğer türlü ya ben ya ailem dedi napcan e ben bununla cidden karı koca oldum benim ailem artık o diyip boynunu eğip gidecekmisin? bu durum nasıl açıklanır şimdi aileye bi düşünün bakalım... he ben kocamda olsa umrumda olmaz naptıysak yaptık defolsun gitsin ona boyun mu eğcem gözüyle bakabiliyorsanız bu sizin biliceğiniz iş ben yapamazdım ve bi çok bayanda yapamaz tahminimce.. ona verdiğiniz şey geri alınması mümkün değil malesef.. sadece namusunuz değil onurunuz gururunuz her şey onun elinde artık... erkeklerdeki sahiplik duygusu başka bişey onun oldunuz artık kimse ona karışamaz havalarına girerler tanıyamassınız kaç kişi söyledi bunu size bilemiyorum 10 yıl çıkmıştır adamla evlendiği sene türlü huylarını öğrenmiştir çok var böyle bu yüzden hiç kimseye güven olmaz bu kişi nikahlı kocanız dahi olsa sizi tehdit etmeyeceğini bilemessiniz kimseye söylemem kim ne bilcek benim yatak odamı diyemessiniz size pararnoyakça gelebilir ama hiç belli olmaz adamı rezil kepaze ederler anında neler var ah öyle bak noldu elalem ne dere düştü gene iş hadi toparla yere düşen gururunu toplayabilirsen.. kendini sağlama alcan en güzeli.. herşey olması gerektiği gibi olsun kafan rahat ayrıl babanın evinden oh miss..

Sen şu son cümlenle zaten niyetinin beklememek olduğunu gösteriyorsun.
Senin için ve nişanlın için kızlık zarı problem değilse bekleme.
Nişanlın yarın öbür gün sen evlenmeden koynuma girdin demiyecekse bekleme
Oldu ki ayrıldınız,ileride senin için problem olmayacaksa bekleme.
Canın istiyorsa bekleme.

Eğer herşeyi layıkıyla özeliyle yaşayayım telimle duvağımla özel olsun herşey diyorsan bekle.
Sırf nişanlın istiyor,ama sen istemiyorsan bekle
Kzılık zarı ve yetiştirildiğin değerler beklemen yönündeyse bekle
Bunca zaman beklemiş nişanlının,sana ve inandığın şeylere saygı duymasını istiyorsan bekle
Düğün zamanı,nasılsa garanti mecbur benle evlenmeye deyip,herşeyi üstün körü yapacaksa nişanlın bekle
Yani bunu bize sorma.Kendine sor.

bence asla birlikte olma düğünü bekle,daha sonra evlenmeden benimle birlikte oldun diye gün gelir başına kakar,erkeklere ne kadar sevsende netice olarak bir erkek ve güven olmaz..Türk toplumu böyle şeylere karşı,boşver başını ağrıtmana ne gerek var...bekle...

Düğün olunca bu dedikleriniz olmuyor yani?
Demek düğün olunca "garanti" oluyor.
Enteresan.

temmuza kim öle kim kala hayatta olmaz olmaz diye bişey yok düğün kına gecesinde ayrılanlar duydum kaza geçirip vefat edenler duydum daha neler neler allah kimseye hiçbirini yaşatmasın ama bunlarda var hayatta

nikahla düğün arası neden bu kadar uzun? belli bir nedeni mi var?
yani en fazla 1 ay olur normalde..
bilemeyeceğim ama güzel bir ortamda zamanında yaşamak daha özel kılıyor...

Enteresan.

bi fıkra vardır bilirmisiniz hani erkekler genelde anlatır birbirlerine gülerler ben hiç gülmedim çünkü komik bulmadım fıkra şu:

Düğün gecesi kayınpeder damatla dalga geçiyormuş:
- Bakalım demiş,
- Aslanlar gibi gerdeğe bu gece mi gireceksin yoksa fareler gibi ertesi geceyi mi bekleyeceksin?
Damat sırıtarak cevap vermiş:
- Ben tilki gibiyimdir efendim, dün gece girdim ...

olay tam bu duruma uygun farkındaysanız erkeğe bu özgüveni vermek ne kadar doğrudur ki?

bence yapmayın böyle bişey
evet allah başınızı bozmasın ama
en kötü ihtimali düşünmek gerekir herzaman
şimdi mutlusunuz seviyorsunuz
ama herşey insanlar için
ya birde evlenemeden ayrıldığınızı düşünün o zaman ne olacak :26:

Enteresan.

O işi yaptıktan sonra değişiyormuş erkekler :))))) o zaman kimse yapmadın mazallah değişir filan namus kocaya geçer on gün sonra karı koca olacaklar bu insanlar ya.

Bu insanlar da hem erkeklere pislik gözüyle bakıp hem kocadan vazgeçmiyolar ilginç.

Konu sahibi, beklemek istiyorsan tavsiyem nikaha kadar bekle. Nikahtan sonra da karar senin ben güveniyorum istiyorum dersen burdakilere halt yemek düşer.

düğününüzü bekleyin, madem bu kadar beklemiş biraz daha bekleyebilir.. ben çok kişiler gördüm nikah sonrası düğün olmadan basit bu huzursuzluktan ayrılan.. o yüzden sonuna kadar bekleyin derim

büyük konuşmak istemem çünkü bekarım.
ben olsam beklemek isterdim 6 ay sonuçta az bir zaman dilimi değil
aynı şehirlerde misiniz merak ettim

Böyle sorular sorulmasi aslinda yazik buluyorum. Kadin istese bile "bekliyemez azmis kadin oluyor" yok, simdi yaparsan, ilerde sana koz olarak kullanilir deniliyor. Niye evlenmeden önce bu kadar büyük bir yalnismis gibi lanse edip, evlendikten sonra kadinlardan canavar olmalari bekleniyor? Bu tür konularda, mesela kizlik zari konulardada ben üzülüyorum aslinda. Bu kadinlarin üzerindeki baski ne zaman, nasil bitecek? Nasil bir toplum olarak asacagiz?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…