Cok güzel yazmissin canim, tam benim düsündüklerimi yazmissin.
Kendinizle aynı düşünceyi paylaşmayan herkese geniş, serbest, gelenek görenekten bihaber demek gibi bir adetiniz var sanırım. Karşılık olarak bizim de "dar kafalı, tutucu" gibi hoş olmayan ibareler mi kullanmamız gerekiyor bu mantıkla? (Ki sizi böyle itham etmiyorum, yaptığınız bu demek istiyorum) Karşınızda kendi fikirleri olan insanlara yaftalar yapıştırmadan tartışmayı başarabilirseniz işte o zaman güzel bir fikir tartışması olur. Sizin yaptığınızı fikir tartışması değil "ad hominem".
Sırf nikah olmadan insanın sevdiği adamla ilişkiye girebileceği fikrini taşıyoruz diye "gelenek görenek adet"ten habersiz, yani alttan alta söylemeye çalıştığınız gibi 'ahlaksız' değiliz.
İkincisi Müslüman bir ülkede yaşamıyoruz. Çoğunluğu Müslümanlardan oluşan laik bir ülkede yaşıyoruz. Dolayısıyla din emirlerini uygulamak herkesin kendi vicdanıdır.
"herşeyden önce müslüman bi ülkeyiz ilk önce dinimizin emirlerini yerine getirmek isteriz "
Sizin kendi dini inanışınız ve buna göre şekillendirdiğiniz bir hayatınızın olması, karşınızdakini bağlamaz. İnsanlara kendi doğrularınızı tek doğru gibi dikte etmeye çalışmak da hiç hoş değil.
"milletten banane diyemessiniz bakışları veya kulağınıza gelen her türlü laf size acı verir bu durumda ve yaşadığınız kötü deneyimi unutamazsınız ve unutturamazsınızda ilerde hayatınıza girecek herkeste acaba kulağına gidermi düşüncesi varolur istediğiniz insan belki bunu bilir ve umursamaz ama ya ailesi"
Kendi tecrübelerinizi veya etrafınızda gördüğünüzü herkese genelleme hatasını yine yapıyorsunuz. Herkes siz değil, herkesin çevresi veya ailesi sizin gibi değil. Velev ki millet laf etti, herkes sizin düşündüğünüz gibi acı çekmek zorunda değil.
Konuya karışmayacaktım ama yukarıdaki cevabınızı görünce dayanamadım. İnsanların bu konuda sizden farklı düşünmesine dayanamayıp kendi doğrularınızı dayatıyorsunuz, belki bu tutumunuzun farkında değilsiniz ama dışarıdan bakınca durum böyle.
ikincisi biz müslüman bi ülkeyiz tekrar söylüyorum kaçınızın kimliğinde dini islamdan başka bişey yazıyor? herkes dört dörtlük dinini yaşamıyor diye bu ülkedeki resmi dinin islam olduğu gerçeğini değiştirmez.. ben kimseye sen müslümansın yakışıyomu sana bu hiç gibi bi ifadede takınmadım sadece çoğumuzun ailesinin bu yapıda olduğundan dolayı kabullenemeyeceğinden bahsettim ki inkar edemessinizde çünkü bu bir gerçek...
üçüncüsü bunlar benim doğrularım değil bunlar toplumumuzun doğruları ve ben size değil toplum hepimize dayatıyor... tabi herkes bu dayatmalara boyun eğecek diye birşey yok üzgünüm ben başkaldıramayıp boyun eğenlerdenim..
Ayrıca o çok mühim din hanesi isteğe bağlı ve kişi dilekçe ile başvurup nüfus cüzdanından sildirebiliyor.ikincisi biz müslüman bi ülkeyiz tekrar söylüyorum kaçınızın kimliğinde dini islamdan başka bişey yazıyor? herkes dört dörtlük dinini yaşamıyor diye bu ülkedeki resmi dinin islam olduğu gerçeğini değiştirmez..
Nüfus cüzdanınızı çıkartırken size dininizi sormuş olmaları ne güzel! Zira ben henüz 3-4 günlükmüşüm ve aileme de sormadan yazmışlar. Nüfus cüzdanında kimseye sormadan yazdıkları şey ülkenin dinini belirlemez hanımefendi. Türkiye laik bir ülkedir, aksini söylüyorsanız anayasayı inkar etmiş oluyorsunuz demektir.
Anayasanın 2. maddesi yoruma açık değildir:
II. Cumhuriyetin nitelikleri
MADDE 2- Türkiye Cumhuriyeti, toplumun huzuru, millî dayanışma ve adalet anlayışı içinde, insan haklarına saygılı, Atatürk milliyetçiliğine bağlı, başlangıçta belirtilen temel ilkelere dayanan, demokratik, lâik ve sosyal bir hukuk Devletidir.
Toplumun doğrularını oluşturan bireylerdir, bireylerin algısı ve doğruları değiştikçe toplumunki de değişir. Ancak dediğim gibi bu konuyu uzatmayacağım çünkü bir yere varmıyoruz lakin yukarıda da belirttiğim gibi Türkiye Cumhuriyeti Müslüman bir ülke değil, laik bir ülkedir ve iki günlükken nüfus cüzdanına size sormadan yazdıkları bir şey devletin yapısını belirleyemez.
1678 yildir ayni konuyu tartismaktan bikmadiniz arkadas. Kadinligi, zara indirgediniz..
Bekaretiniz batsin......
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?