kararsızım... yardım!

Cok güzel yazmissin canim, tam benim düsündüklerimi yazmissin.

Teşekkür ederim. Bunu ikili bir tartışmaya dönüştürmek niyetinde değilim, hanımefendinin neler diyebileceğini az çok tahmin ediyorum ve bu sefer ne etiketler yiyeceğimi merakla bekliyorum. Zaten kendisi benim mesajıma karşı doğal olan cevap hakkını kullandıktan sonra konuyu uzatmayacağım.

birincisi ben kimsenin yetiştirilme tarzıyla alakalı olarak hakaret tarzında bi yakıştırma yaptığımı düşünmüyorum bu sizin yaşamınız elbette buna müdahale gibi bi hakkı ne kendimde ne başkasında bulurum kimi insan daha rahat yetişmiştir kimi insan daha kapalı muhafazakar ortamda yetişmiştir bu hiç kimseyi ahlaksız veya dinine düşkün yapmaz dediğim gibi ben kimseye böyle bir yakıştırmada bulunmam haddime değil üstelik umrumdada değil şimdiye kadar kimsenin arkasından tek kelime etmişliğim yoktur bu şekilde çalışan insanlar biliyorum ama daha ağzımı açıpta kimseye ha bu kadın o... dediğim olmadı çok şükür kimsenin gıybetine giripte günahını almam ben..

buraya bu soruyu soran arkadaş demek ki bazı şeyleri göze alamıyorki burda bizlerin fikrini almak istemiş eğer içine sindirebilseydi burda bu soruyu sormaz dilediğini yapardı sevdiğiyle ama aklında soru işaretleri varmışki burda.. bizde sadece fikirlerimizi söyledik benim gibi düşünen çok daha fazla kimse var ben sadece çok daha açarak nedenlerini sıraladım o kadar...

ikincisi biz müslüman bi ülkeyiz tekrar söylüyorum kaçınızın kimliğinde dini islamdan başka bişey yazıyor? herkes dört dörtlük dinini yaşamıyor diye bu ülkedeki resmi dinin islam olduğu gerçeğini değiştirmez.. ben kimseye sen müslümansın yakışıyomu sana bu hiç gibi bi ifadede takınmadım sadece çoğumuzun ailesinin bu yapıda olduğundan dolayı kabullenemeyeceğinden bahsettim ki inkar edemessinizde çünkü bu bir gerçek...

üçüncüsü bunlar benim doğrularım değil bunlar toplumumuzun doğruları ve ben size değil toplum hepimize dayatıyor... tabi herkes bu dayatmalara boyun eğecek diye birşey yok üzgünüm ben başkaldıramayıp boyun eğenlerdenim..

Nüfus cüzdanınızı çıkartırken size dininizi sormuş olmaları ne güzel! Zira ben henüz 3-4 günlükmüşüm ve aileme de sormadan yazmışlar. Nüfus cüzdanında kimseye sormadan yazdıkları şey ülkenin dinini belirlemez hanımefendi. Türkiye laik bir ülkedir, aksini söylüyorsanız anayasayı inkar etmiş oluyorsunuz demektir.
Anayasanın 2. maddesi yoruma açık değildir:
II. Cumhuriyetin nitelikleri
MADDE 2- Türkiye Cumhuriyeti, toplumun huzuru, millî dayanışma ve adalet anlayışı içinde, insan haklarına saygılı, Atatürk milliyetçiliğine bağlı, başlangıçta belirtilen temel ilkelere dayanan, demokratik, lâik ve sosyal bir hukuk Devletidir.

Toplumun doğrularını oluşturan bireylerdir, bireylerin algısı ve doğruları değiştikçe toplumunki de değişir. Ancak dediğim gibi bu konuyu uzatmayacağım çünkü bir yere varmıyoruz lakin yukarıda da belirttiğim gibi Türkiye Cumhuriyeti Müslüman bir ülke değil, laik bir ülkedir ve iki günlükken nüfus cüzdanına size sormadan yazdıkları bir şey devletin yapısını belirleyemez.

Ayrıca o çok mühim din hanesi isteğe bağlı ve kişi dilekçe ile başvurup nüfus cüzdanından sildirebiliyor.

TC'nin resmi dini yoktur. Anayasada böyle bir madde yoktur, doalyısıyla anayasada olmayan bir şey için "resmi din" ifadesini kullanamazsınız.

gidin verin dilekçeyi dini islam ibaresini değiştirin öyleyse... sizde kurtulun bende..

siz gerçekten laik bi ülke olduğumuza inanıyormusunuz ayrıca? üzgünüm hiç olamadık olamayacağızda... şimdiye kadar hep bi dayatmamız oldu bu şekilde geldik bu şekilde gideriz.. toplum tipimiz sürü psikolojisinden ibaret bi kere.. he bide batı özentiliği var.. eğer gerçekten laik olsaydık o dini ibaresi boş kalırdı ilk önce neyse tartışmayacağım daha fazla zira sınıfta kalacağım böyle giderse.. saygılarımı sunar iyi akşamlar dilerim efendim..

Türkiye müslüman bi ülke değildir laik bi ülkedir. Sadece müslüman nüfusu fazladır ama Türkiye de yaşayan başka dinlere mensup bir sürü insan var. Konu sahibinin söylediğine gelicek olursam bu sizin kendi kararınız. Sonuçta düğün olmasa da resmi nikahınız olucak kii varsın olmasın siz bunu istedikten sonra gerisinin önemi yok . Bide yüzünüze vurulcağını söyleyen arkadaşlar var. Zaten nişanlınız böyle bi insanla onunla evlenmemelisiniz. Kadınlar bi et parçasından ibaret değildir. Zaten erkekleri bu hale getiren bizim kendimize güvenimizin olmaması. Eğer ki biz kendimizi bi et parçasından ibaret görüyosak erkekler niye görmesin ki ? Önce kendinize, benliğinize güvenin sonra karar verin.

cinsellik yaşayıp yaşamamak bekleyip beklememek sizin inisyatifinizdedir. o sizin nişanlınızla aranızdaki ilişkiye güvene ve birçok unsura bağlı birşeydir. ancak şunu da belirteyim: 13 gün sonra olacak resmi nikahtan sonra "resmen" karı koca ilan edileceksiniz. devletin "resmi" belgelerinde kurumlarında ve nüfus müdürlüklerinizde medeni durumunuz "evli" olacak. resmi medeni durumunuz 6 ay sonra yapılacak olan çalgılı çengili eğlenceyle değil, devlet görevlisinin kıyacağı resmi nikahla belirleniyor

Resmi nikahtan önce asla kabul etmemelisiniz (tabii imam nikahi zaten ilk sart eger müslümansaniz).
Dügünden önce yada sonra o sizin aranizda alacaginiz bir karar ama nisanliniza sorarsaniz zaten hemen olsun diyo

Benim fikrim o güne bırakin nolursa olsun hayat bu belli olmaz gün olur bunu sizin yüzünuze bile vurabilir insan oglu çığ sut emmis hem öyle olmasa bile ne gerek var strese girmemize bekleyiversin.

eğer şartlarınız müsaitse ve istediğiniz gibi romantik olabilecekse ya da gece beraber kalabilecekseniz neden olmasın. Gece beraber uyuyabilmek daha önemli bence. bunu düşünün. Zaten yapamama ihtimali de var tabi. o kadar kolay olmuyo ilk birliktelik :)))

Bu akşam neler oluyor böyle?
Bu bölümde dini ve siyasi söylemler, konular yasak ama açılan topikler siyasi ve dini yorumlara gelip dayanmış.

Konu sahibesi topiğiniz yukarıda yazdığım sebeplerden yorumlara kapatılmıştır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…