Kararsızım

Yaşın daha gençmiş ablacım, hayatını heba etme bir hata yüzünden.
Ailen töreniz yüzünden sana sahip çıkmıyorsa, yada canın tehlikeye girecekse, yada seni zorla tekrar yaşlı bir adamla falan evlendirmeye kalkacaklarsa oraya da dönme.
Sığınma evine gidebilirsin. Orada bir iş bulursun önce, açıktan okulunu da bitirirsin. Sonra istersen üniversite de oku. Kendi yolunu çiz. Daha gençsin. Ayakta kalmak için bir erkeğe ihtiyacın yok. Kendine güveniyorsan bu yola çık.
Yağmurdan kaçarken doluya tutulmuşsun bir kez, aynı hatayı tekrar yapma. İyice düşün taşın. Bu, bir kez olur ve geri dönüşü olmaz. Oradan oraya savrulma. Kararını ver ve ona göre adım at. Ben çalışırım, kendime bakarım, eğitimime de devam ederim diyorsan, eziyet çekmek zorunda değilsin. Yook, "bundan da kurtulayım, daha iyi bir koca bulayım, o bana baksın" diyorsan, seni daha çok üzerler.

Ben senin gibilere anlayış gösteremiyorum. Sinir oluyorum.

Ben de 17 yaşında oldum. Ama ailemi karşıma alacak cesaretim hiçbir zaman olmadı. 30 yaşındayım. Halen daha cesaret edemem. Cesaret şöyle dursun;onların olmadığı bir hayat bana boş geliyor. Anne babadan daha çok kim sevebilir,kim düşünebilir bir insanı? Koca mı???

Madem kaçtın faturayı ödeyeceksin.

Senin aklın kaçmayı kesti de bizimki kesmedi mi?

Demek ki güvendiğin bi şey vardı.

Sen bu hayatı tercih ettin ve tercih ettiğini yaşıyorsun.

Herkes el bebek gül bebek büyümüyor ama herkes de kaçmıyor.

Hiç mi birileri akıl vermedi,nasihat etmedi.

Bana nasihat edildi ve ben daima büyük sözü dinledim. Ve büyük sözü dinledigime hic pişman olmadım

Insan elbette hata yapar. Ama 17 yaşında kaçarak evlenmek gibi çok büyük kararları ben "hata" olarak nitelendiremiyorum. Buna boyundan büyük kararlar alarak hayatını mahvetmek denir...

Allah cümlemize akıl fikir versin. Allah doğrudan ayırmasın.

Sana vereceğim bir tavsiye yok. Çünkü bütün gemileri yakmışsın. Cünku senin gibilere çok öfkeleniyorum.. senin için sabir diliyorum. Elimden ve dilimden başka bir şey gelmiyor.

Bir şey sormak istiyorum.
Diyelim sizin tabirinizle hayatını mahvetmiş,(bence evet şu an hayatı tepetaklak olmuş ama hayatı tamamen mahvolmuş değil, hatalarından hala dönebilir) peki böyle hayatını mahvetmeye devam mı etsin?
Bu diyeti ömür boyu yıllarca ödesin mi?

Burada verilecek tavsiyeler var. Bu üye daha gencecik, ben 31 yaşındayım, 30'lu yaşlardan çoğu şeyi açık açık görebiliyorum ama 17 yaşında inanılmaz fevri kararların alındığı bir yaşta bu kişi görmemiş.
Bu üye hatasından korkmuyor, hatasını anlamış, kabullenmiş ama bu pasif kabullenme değil.Dersini almış ve ne yapılması gerektiğini artık anlamış. Bize yol yordam danışıyor.
Bu arada bu hayatı tercih etti diye ömür boyu sürdürmek zorunda değil.

İnsanız hata da yaparız önemli olan hatalarımızı anlayıp zarardan dönebilmektir.

Kendi ayaklarimin üzerinde duracam.Peki nasıl başvurulur kadın sığınma evlerine?

Kadın Sığınma Evlerine Nasıl Başvurabilirim, Başvurulur ?
Kadın sığınma evlerinde kalmak için şiddete maruz kalmak gerekmektedir. Ancak kişiler bu tabiri yanlış yorumlamakta ve şiddet kelimesini sadece fiziki bir eylem olarak görmektedirler. Şiddet kelimesinin fiziki, psikolojik gibi bir çok çeşidi vardır. Bunlardan herhangi birisine maruz kalmak ve kadının kendi ifadesi kadın sığınma evlerine başvurmak için yeterli olacaktır. Kadın sığınma evine başvuracak kişiden şiddet gördüğüne dair herhangi bir kanıt, tanık veya polis raporu talep edilmemektedir. Şiddet gördüğünüzü dile getirerek kalmak için başvuru yapabilirsiniz.

Şayet İstanbul’da ikamet ediyorsanız Mor Çatı’ya yada belediyeye başvuruda bulunabilirsiniz. Bunun dışında Sosyal Hizmet Kurumlarına da başvuru yapabilmektesiniz. Sosyal Hizmet Kurumu da kendisi sığınak işletmekte olup insanlara kapılarını sonuna kadar açmaktadırlar.

Kadın Sığınma Evlerinde Ne Kadar Kalınabilir ?
Kadın sığınma evlerine başvuruda bulunan vatandaşlara bir hafta kadar bir süre kendilerini toparlamaları için zaman tanınmaktadır. Daha sonra kişinin durumu hakkında uzman kişilerle beraber sorular sorulur ve durumu anlamaya çalışılır. Bunun yanında gördüğü şiddet hakkında düşündükleri, şiddetin ayrıntıları, şayet eşi tarafından böyle bir duruma maruz bırakıldıysa boşanmak isteyip istemediği de kendisine sorulan sorulardan bazılarıdır. Kadın ne gibi bir yardım istiyorsa yada ne yapmak istiyorsa elinden geldiğince yetkililer yardım etmeye çalışır. Mor Çatı bu çalışma prensibiyle kurulmuş ve her sene binlerce vatandaşa kapılarını açmış bir kuruluştur.

Kadınlar ömürleri boyunca kadın sığınma evlerinde kalamazlar. Bu süre en fazla 3 ila 6 ay arasında bir süredir. Bu sürede içerisinde kadın sığınma evlerine başvurmuş vatandaşlar kendi ayakları üzerinde durabilmek için çaba sarf etmek zorundadırlar. Bazı sığınma evleri bunun için kendi kurslarını sunmakta bazıları ise bilgisayar sertifikası veren şirketlerle anlaşarak bu imkanları burada kalan bireylerimize sunmaktadırlar. Bu sayede kişiler daha kolay iş bularak hayata yeniden daha kolay adapte olabilmektedirler.

Adıyaman

Kadın Merkezi (KA-MER)

Atatürk Cad. Havuzbaşı Apt.

Kat:2 No: 1 Belediye karşısı

Tel: 0 416 213 42 21

Bunları buldum bak link de iletiyorum bir bak.

Bazen hiç düşünmeden karar verebiliyoruz.Ben bunu yaşayarak öğrendim. Şimdiki aklım olsaydı değil kaçmak belli bir yaşa kadar evlenmezdim.Gelecegime hazırlık yapardım . Maalesef bunlar için biraz geç olabilir ama hiçbir şey daha bitmedi.Kendime güzel bir yol çizip kendi ayaklarimin üzerinde duracağım.

Reactions: 000
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…