teşekkür ederim uyarılar için..
ancak ben çalışıyorum akşamlarıda(gelecek haftadan itibaren) okula gidiyorumm.
eve gelmem akşam saat 9.30u buluyor..
bu durumda günlük sütleri,çırpılmış ayranları çantamda taşımamın imkanı yok..
evde olduğumda söylediklerinizi uygulamaya çalışıcm ama dışarda olduğum günler bunu yapmam pek mümkün gözükmüyor..
peynirin ve zeytininde tuzunu alıyormuusnuz peki..
kaşar peyniride yemiyosunuz öyle ise
kaya tuzu marketlerde satılıyr aslında
ben de çalışıyorum, okuldayken kuru kayısı,cevizle geçiştirmeyi düşünüyorum, öyle de yapmıştım geçen sene
marketteki kaya tuzu da kimyasal, arkadaşlar daha bilgili bu konuda. ben tam bilmiyorum.
zeytini suda bekletiyorum tuzu çıksın diye ama peynir için okumadım öyle bişey.
doğal peynir olmalı diyo, yağsız da olmıcak.
kaşar da yeniyo sanırım yağlı olması sorun değil, yine de arkadaşlar bi cvplasın bunları ben tam bilemedim
sonunda benim de cizelgem vaaar :)
sonunda benim de cizelgem vaaar :)
Yapma kaçamak yapma.
Bak ne güzel kilo verdin boşa gitmesinler.
Sonra da gel bize, işte irade yemedim nanikk yap
canım üşenmekle ilgili bir sorunum yok..
sadece şartların uygun olmaması durumu var..
örneğin yemekhanedeki yemekelri çok yağlı bulduğumdan hiç yemekhanede yemem.
akşama kadar işte çalışıp,akşamda okula gidip ardından eve gelip yarının yemeklerini pişirir ve işyerinde yiyecek yemeklerimi hazırlarımm.
herşeyi normal alıyoruz.ben peynır ve zeytını bazen geceden yıyecegım kadar ayırıp suya koyuyorum tuzu gitsin diye,az da olsa faydası oluyor.tüm peynirler serbest,kaşar da dahil.kaya tuzu hangi markette var,benım de almam lazım?
akşam 9:30 da evde olduguna göre soyle yapabılırsın,sabah güçkü kahvaltı,öglen normal bır yemek ekmeksız,akşam işten cıkmadan once bır avuc cerez,yanında yogurt,1-2 kuru kayısı.bu yeterlı olacaktır,hem hafif bir öğün hem de zihin acıklıgı verır okulda.zaten eve gelip 1 saat ıcınde yatıyorsundur,o saatte birşey yeme
hangi marketten aldığımı hatırlamıyorum ama turşu kurmak için aldırmıştım eşime geçen yıll.
bir poşet hala varr..
kayınvalidem yemeklere hep kayatuzu kullanır..
bende sakladığım yerden çıkarim bari.
peyniri tuzu ile yemeye devam yani.
benim ayranımda tuzlu olacak maleseff..
okadarcık olsunn ne edeyimm..
inş dediklerini denicemm..
birşey itiraf edeyimm.
bugün hiç acıkmadım zatii.
toplamda 1,5 küçük dlm ekmek yemiş olama rağmen gayet iyiyimm.
işin sırrı sabah yapılan kuvvetli kahvaltı sanırsamm..
bu diyette kebap da serbest,oglenlerı bu tür seyler yiyebılırsın,ıskender bıle.ekmeksız ama.evden yemek getiremedigin durumlarda dısarda bunları yıyebılırsın
hangi marketten aldığımı hatırlamıyorum ama turşu kurmak için aldırmıştım eşime geçen yıll.
bir poşet hala varr..
birşey itiraf edeyimm.
kahvaltı cidden çok ama çok etkili. ben misal ilk 3 gün kahvaltıda sadece ceviz ve kuru meyve yemiştim. acıkıyordum öğlene kadar. şimdi iki gündür kahvaltıyı tam da hocanın dediği şekilde yapıyorum sadece 2 yerine 1 yumurta yiyorum çünkü maalesef sevmiyorum yumurtayı çok. ama inanılmaz güzel tutuyor. hiç acıkmıyorum.
hepinize ii haftasonları. benim de mesai bitti. haftasonu misafirim var evde. artık onlari da karatay menüleriyle beslicem. mangalda karides şiş, kuzu şiş ve tavuk şiş yapmayı düşünüyorum. bir de hellim kebabı öğrendim onu deneyeceğim. güzel olursa paylaşırım burada. epey güzel geldi bana çünkü.
bugunku menüm:
sabah:
2 kayısı kıvamlı yumurta
1 avuc ıcı köy peynırı
8 zeytın
cok az salata
1/2 cay brd badem
5 kuru kayısı
ara:2 kk tahın helvası(canım sıkkındı,belli oluyormuyine de acıktırmadı,akşama kadar)
akşam:eski kaşarla 2 yumurtadan omlet
domates salatası
2 brd ayran
(kızım hasta oldugundan yemek yapmaya vaktım olmadı,bol yumurtalı bır menu oldu mecburen)
NEDEN HİMALAYA KRİSTAL TUZUhangi marketten aldığımı hatırlamıyorum ama turşu kurmak için aldırmıştım eşime geçen yıll.
bir poşet hala varr..
birşey itiraf edeyimm.
Ben karataydan sonra bildiğin polyana olup çıktım.
Şimdi ki önceden olsa fırsatın olmasa ne yapardın?
Ekmek arası.
Makarna.
Dışarıdan bir şeyler.
Oysa şimdi hemen sağlıklı bir şekilde yumurta.
Daha ne olsun.
Helva da nazarlığımız ..
canımsınnnvallahi dogru soyluyorsun,makarnayla bıle ugrasmazdım,ekmek arası yerdım sonra gece bır daha acıkırdım,çikolata falan yerdım.ıyyy kiloları nasıl aldıgım ortaya çıkıyor işte.bırde buraya menulerı yazmak cok dızgınlıyor insanı.5 gundur koca paket çıkolata duruyor karsımda,buraya yazmayacak olsam belki bı tane atardım agzıma,şimdi misafirler ve oğlumun bıtırmesını beklıyorum kutuyu balık yıyemıyorum ilçede yok,ton balıgı zaten yasak e ben ne zaman yiycem tahın helvasını dimi,arada götürüyorum işte saka bır yana ,onun paketi bitse de kurtulsam ,bi daha almayacam ya,diyetım bozuluyor onun yüzünden
haftasonu eksiklerimi tamamlamalıyım,kuru kayısı,ceviz,ve fıstıgım bitti.bırde canım pastırma ıstıo ne zamandır,bulamıyom buralarda ya,oturup kendım yapcam sonunda valla
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?