- 23 Şubat 2010
- 19.721
- 18.103
- 823
sağol cicim inş.pazartesi tartıda görürümYeni saçını güle güle kullan canım.
Yürüme işine gelince, çok güzel yapmişsin canım. Ayağına sağlık
yaa biliyom da çok yürüdüm cicim yavv..yakmışımdır bem onuRadikalim diyosun yani:))acik tenli birine patlican moru mikemmel olmustur,gozumun onunde canlandirdim bi an..gule gule kullan canimcim..emmeee: bu guzel yuruyusun ustune mado olmusmu hiicc..2 gun once ne konustuk senle,hiiiimm
]
amin canım..biz seninleyiz biliyosun..paylaşmak bir nebze de olsa rahatlatır insanı canımsagolun kızlar yorumlarınıza ALLAH hepimize yardım etsın her daraldıgımızda
bu arada dunden perı bi ton çikolata kornet-mercımeklı kofte yani saçma sapan seyler toparlayamıyorum bakalım yarın sabh yuruyecekmıyım yaamoralım bozuk olunca ben yıyorumm bu kadar nokta. ey hayat bozma ya moralımiiii:84::84::84::84::84::84::84:
evet canım..sakın işini bırakma ..o biz kadınların en büyük güvencesi..ama sanırım eşin de çok pişman ..zararın neresinden dönülse kardır..birdaha yapmaz umarımtesekurler canım teskurler su an hallolan bısey yok gıden gıdıyor eşim 1900 kredı ödemesı var 1 temmuzda gıdıp bu ısı halldecegım dıyor uzgun pişman kacıp mı gıdeyım bır b.k yedım sende benı sıkma dıyor her hafta bır muhabbet gecınce ınsanlar hata yapar dıyorum hatasının farkında. bende kötülük yapmak ıstemıyorum bı ara gelıyorlar kafaya ayrılcam dıyorum ama sevıyoruz tabıkı bu nedenlede ayrılamam ki tek sorunumz kaynanam ve kaynımmm
canım ya öğretmenım ben nasıl bırakıyım işi yıllarca okuduk eşim için çalışmıyorumkı kendım için sevıyorum tabıkı. eşim şu işi hayırlısıyla bıtırsınde ınsallh vall adak adayacam yaaa
aferin tatlım ben senin gibi olamadım yidim madoyubugün eşim oğluş kızımla parka gittik.. Ben yeşil çay içtim. Onlar gösümün önünde dondurma yedilerBen yemedim kıslaar
sağol fzgunumGüle güle kullan sersum'cuğum.
nice mutlu ve sağlıklı yıllar canım..hoşgeldincanlar nasılsınız?
tatilimden geldim,şimdide iskenderunumua geldim.
artık 1,5 ay burdayım.
bugün benım dogumgünüm.
tekrar karatayıma basladım.
sabah klasik karatay,öglen domates corbası,salata,bulgur pilavı.
aksam z.yaglı fasulye,cacık.
aksam dogumgunu pastamdan 1 dılımcık..
kendıme hedıyeler aldım,esım sagolsun..
güzel paylaşım canım teşekkürler[h=1]Su Zayıflama Diyetinizin Önemli Bir Öğesidir[/h]
Boya uygun beden ağırlığının korunması sağlıklı yaşamın temel koşullarındandır.
Uygun beden ağırlığını belirlemede iki pratik kriterden biri Beden Kütle İndeksi (BKİ), diğeri bel çevresinin ölçümüdür. BKİ beden ağırlığının boy uzunluğunun metre karesine bölünmesiyle bulunur. (BKİ=Ağırlık (kg)/ boy2 (m)). Örnek, boyu 160 cm. olan bir bayanın ağırlığı 70 kg. ise BKİ=70/1.6x1.6=27-28 arası. BKİ 18.9- 24.9 arası sağlık yönünden uygun ağırlığın göstergesidir. BKİ 25-29.9 arası hafif şişman, 30 üstü sağlıksız şekilde şişman (obez) olarak değerlendirilir. Yağın bedenin karın-bel bölümünde birikmesi sağlık için daha tehlikeli olduğundan bel çevresinin erkekte 93, kadında 80 santimetreyi geçmemesi önerilir.Boya uygun beden ağırlığını dengede tutmanın temel koşulu fiziksel aktiviteyi artırmak ve harcanan kadar enerjiyi içeren besin ve içecek tüketmektir.[h=2]Uygun Ağırlığı Korumada Suyun Önemi[/h]Su organik olmadığından bedende yağa dönüşmez. Metabolizma sonucu oluşan atıkların bedenden dışarı atılmasına yardımcı olur. Su içildiğinde midede tokluk duygusu geliştiğinden yeme isteğini azaltır. Açlık duygusu oluştuğunda enerji değeri olan yiyecek, içecek atıştırma yerine su içmek daha olumlu bir davranıştır. Su, içerdiği kalsiyum, magnezyum gibi minerallerle sağlığın korunmasına yardımcı olur.Uygun ağırlığın korunmasında beden hareketini artırmak zorunludur. Günümüzde obezite sorununun yaygınlaşmasında en önemli faktörlerden biri hareketsizlik, diğeri enerjisi yoğun yiyecek ve içecek tüketmektir. Beden hareketinin artması metabolizmayı hızlandırdığından bedenden su kaybını da artırır. Kaybolan suyu yerine koymak için hareketli bireyler daha çok su içmek zorundadırlar.Günlük yaşamında mümkün olduğu kadar az oturan, daha çok hareket eden, susadığı zaman meşrubat yerine su içen, yemeklerde tatlı yerine sebze salatası yiyen, üç öğün dengeli beslenen, aralarda şekerli unlu yiyecek yerine su içen insanlar arasında şişmanlık fazla görülmez.[h=2]Zayıflama Diyetinde Suyun Önemi[/h]Uzun süre harcanandan çok enerji alımı şişmanlıkla sonuçlanır. Şişmanlık estetik yönünden daha çok sağlığı olumsuz etkilediğinden şişman bireyin uygun ağırlığına inmesi gerekmektedir. Şişmanlık kısa sürede oluşmadığına göre enerji değeri yüksek yağlı, şekerli, unlu besinler sınırlanarak ve beden hareketi artırılarak haftada 0.5-1.0 kg zayıflamak mümkündür. Beden hareketi arttığı için su ihtiyacı da artar. Günlük 2.5 litre su alımı gerekir. Zayıflamak isteyen birey yürüyüş gibi fiziksel aktivite sırasında yanında su şişesi bulundurmalı, susama isteği olmasa bile su içmelidir.
Mineral içeriği yüksek maden suyu iyi bir seçenektir. Düşük enerjili diyetle alınan maden suyu kalsiyum ve magnezyum gibi önemli minerallere olan gereksinmenin karşılanmasına yardımcı olur.Zayıflamak isteyen bireyler şeker içeren meşrubat içmemelidirler. Bu içeceklerin 1 litresi yaklaşık 400 kalorilik enerji sağlar. Şekersiz çay, diyet kola gibi içeceklerin çok tüketilmesi de sakıncalıdır. Bunların içindeki kafein bedenden kalsiyum atımını artırarak, uzun dönemde kemiğin zayıflamasına neden olabilir.
Nane, kekik, portakal, elma, kuşburnu, ıhlamur gibi bitki çayları zayıflama diyetleri için uygundur. Bu tür içecekler kahvaltıda, yemek sırasında ve sonrasında içilebilir. Hareket halindeki insan yanında taşıdığı su şişesinden su ihtiyacını kolayca karşılayabilir. Bitki çayları da şeker katılmadan içilmelidir.Yemek öncesi ve sırasında içilen su mideyi doldurduğundan açlık duygusunu bastırır ve bireyin daha az yemesine yardımcı olur.İnsan susamadan su içmesini öğrenmelidir. Bazı zamanlarda susama duygusunun gelişmesi gecikir. Yanında sürekli su bulunduran birey susamadan da su içmeye alışabilir.
Bazıları zayıflama diyetlerinde ılık su içilmesini önerirler. İçilen suyun sıcaklık derecesi bireyin tercihine bağlıdır. Bazıları soğutucudan yeni çıkmış soğuk suyu, bazıları ise oda sıcaklığındaki suyu sever. Hareket halinde genelde ortam sıcaklığındaki su içilir. Çok soğuk su bazı bireylerde sindirim aygıtında rahatsızlıklara neden olabildiğinden tercih edilmez.Zayıflama diyetinde besin alımının azalmasına bağlı olarak kabızlık görülebilir. Bu gibi durumda birey yatağının başında su bulundurarak yataktan kalkınca içebilir. Bu uygulama bağırsak hareketini artırır.Suyun yemek sırasında ya da aralarda içilmesi farketmez. Sabah saat 07.00den gece 23.00e kadar olan zaman diliminde 2şer saat ara ile bir bardak su içilmesi günlük su ihtiyacını karşılar.Sıcak ortamda, beden hareketinin arttığı durumlarda daha sık aralıklarla su içilmesi gerekir.Su zayıflama diyetinin önemli bir öğesidir. Gerektiği kadar yemek, hareketli olmak ve yeterli su içmek formun korunmasında en uygun davranıştır.
leylakın nen var kuzum senin birkaç gündür..üzüldüm valla:26::26:..herşey hallolur canım benim..sağlık olsun yeter kiiyi geceler kızlar.....bugün hiç gelemedim çünkü moralim çok bozuk..tabi bunun yanında kaçamak da var.yürüyüşümü yaptım ama önüme ne gelirse yedim bugün