Popüler Konu Karatay Diyeti Deneyimlerimiz - Canan Karatay

evet canım devam ediyor.. valla isterse devam etmesin hergün bırakmıcaksın diye baskı uyguluyorum :20::20::20: :9::9::9: bu arada kilosunu ben size 105 dedim şaırmışım herhalde o sırada 102 ydi dün tarttım 101 kilo :8::8::8:

maşallah ..ne çabuk vermiş 1 kilo yu..inşallah bırakmaz da faydasını görür..

sen gerçi onu bıraktırmayacaksın gibi görünüyor..

sayende annen de rahatlar...kilolardan kurtulunca.:46:

selam hanımlar...
sabah giremedim ama kaçamak yapmadım...
kahvaltım: tereyağında 1 yumurtadan omlet
7 zeytin
domates
peynir çeşitleri
2 bardak çay
zeytin
1 fincan sütlü türk kahvesi

ikindi: 1 fincan sıcak süt
1 avuç ceviz

Patatesli yumurta( haftasonu eşim mutlaka istiyo bende yapıp yiyorum napayım )

Ezine peyniri
Hellim
Domates
Ceviz
Zeytin
Çay ve çay

Sonra şekersiz Türk kahvesi

Akşamada
Nohut pilav var
Sadece 1 tabak nohut yerim
Yanınada ev yapımı turşu

Hafta sonlarım malesef biraz cısslı geçiyo :))

Günaydın canlarım.

Dün kendimi koyverdim. Fasulye turşusu kavurması, mısır ekmeği(X) ve 2 kaşık pirinç pilavı(X) yedim. Annem de çok güzel yapıyor yahu:(

Papadiya yenilmeyeceklerin yanına çarpı atma fikrini çok beğendim. Senden çalıntı yaptım canım:)

Ama bugün karatayıma geri döndüm. Sabah klasik karatayımı yaptım 9:00da. 10:00da arkadaşım geldi. Ben böğürtlenli tart almıştım. O da ekler, tuzlu kurabiye vs almış. Ben onunla kahve ve çay içtim ama hiçbirşey yemedim:46::46::46:

Sersum senin takip ettiğin yemek sitesi var ya... Oradaki çikolatalı tart tarifini denedim. Güzel oldu. Tavsiye ederim. Bak, dün ondan da yemiştim:26::26:

selam canım..hiç karşılaşamaz sadece notlaşır olduk kıss:5:
afiyet olsun diyelim ve önümüzdeki maçlara bakalım di mi yanee:27::27:

bence de iyi fikir..ben de yapçam bundan sonra

eferim:46::46:

hankisi ki :44: üstü desenli ve çilekle süslenmiş olan mı yoksa kare kare hindistan ceviziyle desenlenen mi? ilki çok güzel gözüküyor..:27::27:

teşekkürler kızlar sonunda karar verdim pazartesi karataya başlıyorum.. bu arada şu kilo çizelgesi nasıl yapılıyor hiç bir fikrim yok lütfen yardım edin........lütfeeeeeeen.......

2. öğünümü daha yemedim..sabah çok yemişiz hala acıkmadım yaww:9::9::9:
arada sadece 1 türk kahvesi içtim..tabii bol suu:34:

öncelikle hoşgeldiniz:16::16:

hocamız doyana kadar yememizi öneriyor..ana kuralları söyliyeyim..

1-öğünlerin arasında 4-5 saat olmalı..
2- ara öğün yok
3- saat 7-8 den sonra kesinlikle ayran,süt çay ve su dışında hiçbirşey yenmiycek
4-meyveler kilo verme sırasında az ve sabahları yenilecek
5-kuruyemişler kavrulmamış olacak ve 1 çay bardağı kadar
6-kuru meyveler de abartılmadan sabahları tavsiye ediliyor(2-3 günkurusu gibi)
7-bulgur kilo vermeyi yavaşlattığı için abartılmamalı 2-3 kaşığı geçmemeli
8-içecekler tabii ki şekersiz
9-bakliyat serbest ama nohut nişastalı olduğu için fazla önerilmiyor..
10-süt ve süt ürünleri tam yağlı tüketilecek..
11-kahvaltıda yumurta şart(yumurta yemediğinizde 1 muz yiyebilirsiniz)
12-lahmacun haftada 1-2 tane serbest..
13-patates,pirinç ,bezelye ve tüm nişastalı gıdalar yasak..
diğer kuralları da ilk sayfalarda ve öğün paylaşımlarımızda anlarsınız zaten :34::34:
takıldığınız yerde bizler buradayız..

2. öğünümü daha yemedim..sabah çok yemişiz hala acıkmadım yaww:9::9::9:
arada sadece 1 türk kahvesi içtim..tabii bol suu:34:

Annemm hoşgeldin.. Ben bugün sınırları zorladım yahu... bir sürü cıss yedimm . çeşit bi taneydi cıss ama ben aşırı yedim.. regl dönemim geliyor galiba. gelemedi gitti ya neyse. yedim aslında pişman değilim ama 2 mil leslie ve totiş eritme hareketlerini falan yaptım duşa girdim çıktım ohh dedim..
2.5 litre su içtim sabah beri ama hala su içiyorum. bakalım yatana kadar kaç litre olacak.

Sen ne yapptın bakim yoktun kaç saattir hııı :9::9:

Son düzenleme:
merhaba sevgili bayanlar... ben uzun zamandır kk'yı takip ediyorum ancak yeni üye oldum ve hemen karatay diyeti ile ilgili arama yaptım.bu diyetle kilo verenlerin sayısı oldukça fazla sanırım.ben de başlamak istiyorum ancak bir türlü başlayamıyorum.sabahları çok erken yani 05.45de kalkıyorum 6.30 gibi evden çıkıyorum.öğretmenim ve okulum evime 50km uzakta.evde kahvaltı yapıyorum okula gidene dek tekrar acıkıyorum.öğle yemek saati 12de ve ben okulumuz yemekhanesinde yiyebiliyorum.gün içinde çok koşturuyorum..bu öğün vakitlerini nasıl ayarlayacağım bilmiyorum..:(( mayısta düğünüm var ve 5 kilo vermem lazım.herşeyden önce sağlıklı bi yemek alışkanlığı kazanmak istiyorum..yardımcı olursanız çok sevinirim:))

mrb kizlar bugün yediklerimi şöyle kahvaltida
5 zeytin 2 yumurta
salata
2 bardak yeşil çay
1 dilim ekmek
ve az biraz da peynir yedim
ikindide
hamsi 6 7 tane
bamya
yumurta 2 bardak yeşil çay
ve şimdi çay içiyorum herkese kolay gelsin

iyi akşamlar kızlar, . ben de bebek gezmesine gittim oglen arkadasima. misafirlikte baya oturdugumuz icin, arkadasimdan bir kase yogurt istedim ve ceviz yedim bir avuc. oglen yemegim boyle gecti.sebze yemegi yokmus.hemen atistirdim yani.
aksama da izgara köfte 4 adet, karnibahar 2 kasik, ve bir kase yogurt yiyecegim.ve bir adet omega 3

selam arkadaşlar canan hocamın kitabını alıp okuyalı neredeyse altı ay oldu :18: fakat hala başlayamadım diyetime :18: beş yıl önce kk'daki arkadaşlarımla birlikte on kilo vermiştim :9: yeniden diyet yapmaya karar verdiğimden beri bir türlü konsantire olamıyorum :26: aranızda kaybettiğim motivasyonumu yeniden kazanacağımı düşünüyorum :41: benide aranıza alırmısınız :4:

Merhaba kızlar
Nasilsiniz ?
Bugun Cumartesi .. Hafta sonu ee malum gec bir kahvaltı ve erken aksam yemegi yedik ..

Neler yedim ?

Sabah:
Kasarli yumurtali Menemen
Zeytin
Peynir
Kabuklu fıstık
Kahve
Omega 3

Aksam:
Kıymalı kapuska
Avakado salatası (meze seklinde yaptım)
Acılı ezme
Biraz fıstık
Çay
Kahve

Bir saatte karlar altında romantik romantik yürüdük

Simdi suyumu iciyorum :emir_bebek:

Ne guzel yeni arkadaslarımız gelmiş .. Hoşgeldiniz ..
Hepinize basarılar dilerim..
:38:

Annemm hoşgeldin.. Ben bugün sınırları zorladım yahu... bir sürü cıss yedimm . çeşit bi taneydi cıss ama ben aşırı yedim.. regl dönemim geliyor galiba. gelemedi gitti ya neyse. yedim aslında pişman değilim ama 2 mil leslie ve totiş eritme hareketlerini falan yaptım duşa girdim çıktım ohh dedim..
2.5 litre su içtim sabah beri ama hala su içiyorum. bakalım yatana kadar kaç litre olacak.

Sen ne yapptın bakim yoktun kaç saattir hııı :9::9:
[/COLOR]
hoşbulduk yavlum:16:..cıss yemişin ama leslie de yapmışın eferim:46::46:..ben evde kociş olunca çok giremiyom:ssz:.film izlemece yapıyoz:51::51:.suyu bol iç zaten ..iyi yapmışsın:34::34:
selam arkadaşlar canan hocamın kitabını alıp okuyalı neredeyse altı ay oldu :18: fakat hala başlayamadım diyetime :18: beş yıl önce kk'daki arkadaşlarımla birlikte on kilo vermiştim :9: yeniden diyet yapmaya karar verdiğimden beri bir türlü konsantire olamıyorum :26: aranızda kaybettiğim motivasyonumu yeniden kazanacağımı düşünüyorum :41: benide aranıza alırmısınız :4:

burada herkese yer var hoşgeldin:16::16:

Karatay Diyetinde Dört Mevsim Bunlara Dikkat

- Sabahları kuvvetli ve proteinli kahvaltı yapılması şart!
- Öğünler arasında en az 4-5 saat geçirilmesine dikkat edilmelidir.
- Günde 3 öğünden fazla yemek yenilmemeli, ara öğünler kalkmalıdır.
- Öğünler arasında bol limonlu su, limonlu şekersiz çay veya ayran içilmelidir.
- Her gün 2-3 litre sıvı almaya dikkat edilmelidir.
- Akşam saat 20:00'den sonra hiçbir şey yenilmemelidir.
- Her gün veya akşam en az 40-60 dakika yol yürümeli ya da en az 40-60 dakika sevilen bir fizik aktivite yapılmalıdır.
- Kabız olmamaya dikkat edilmelidir. Doğal yiyeceklerle her gün iki kez yumuşak bir şekilde büyük abdeste çıkılmalıdır.
- Yaz ya da kış aylarında normal şartlarda kanda D vitamini düzeyinin en az 50 ng/ml'nin üzerinde olması gerekir. Kanser hastalarında 70 ng/ml olması önerilmektedir.
- Sağlıklı doğmamızda, büyümemizde, ürememizde ve yaşamamızda gerekli olan (olmazsa olmaz); sıvıyağ ve doğal yiyeceklerde bulunan Omega-3, Omega-6 ve Omega-9 yağları doğallıkları bozulmadan tüketilmelidir.
- Doğal ve bozulmamış olan Omega-3 yağlarının gıdalarla alımı artırılmalı. Bütün işlenmiş ve hazır yiyeceklerde bulunan bozulmuş Omega-6 ve trans yağların tüketilmeleri bilinçli bir şekilde azaltılmalıdır.
- Yapılan bilimsel araştırmalar çok az yağ ya da yağsız gıdalarla beslenenlerde kolestrolün azalmadığını, aksine yükseldiğini göstermiştir. Çok az yağ yiyen ya da yağsız gıdalarla beslenenlerin de kilo veremedikleri gibi, aksine kilo aldıkları da görülmüştür. Sağlıklı yağlar; hayvansal katı yağlar, doğal tereyağı, soğuk sıkım sızma zeytinyağı, Omega -3, fındık ve keten tohumu yağlarıdır.
- Sağlıklı kilo vermek ve sağlıklı kilomuzda kalarak dinç, hayat dolu ve enerjik yaşamak istiyorsak düşük glisemik indeksli karbonhidratları, bozulmamış yağları ve sağlıklı proteinleri tüketmemiz gerekir.
- Vücut yağlanmasını önlemek ve bozulmuş kan yağlarını normalleştirmek amacı ile mutfakta doğal tereyağı ve sağlıklı sıvı yağlar tüketilmelidir.
- Doğal balık yağı Omega-3 ve kolestrol bütün hücre zarlarımızın temel yapı maddeleridir.

Karatay Diyeti'yle Yaşam Boyu Sağlık
Prof. Dr. Canan Efendigil Karatay

Merhaba kızlar
Nasilsiniz ?
Bugun Cumartesi .. Hafta sonu ee malum gec bir kahvaltı ve erken aksam yemegi yedik ..

Neler yedim ?

Sabah:
Kasarli yumurtali Menemen
Zeytin
Peynir
Kabuklu fıstık
Kahve
Omega 3

Aksam:
Kıymalı kapuska
Avakado salatası (meze seklinde yaptım)
Acılı ezme
Biraz fıstık
Çay
Kahve

Bir saatte karlar altında romantik romantik yürüdük

Simdi suyumu iciyorum :emir_bebek:

afiyet olsun:16::16:..yürüyüş için bravoo:46::46:

Slm arkadaslar:4:
Bugün ilk defa oturuyorum..tüm gün çamaşır, ütü, yemek, çocukların banyosu..nasil bu saat oldu anlamıyorum..
Sabahki.k.k, öğlen posette tavuk, yoğurt ve dayanamadım pirinç pilavı, akşamda çığ köfte inşallah..:2::3:
Bu arada yeni gelen arkadaslarada hoşgeldiniz diyorum..:kkk:

2. öğünüm
:56::56::56:
tavuk dönerli iskender (1 avuç içi kadar pidesi vard)X
şalgam suyu
2 çiğköfte
:56::56:
şimdi de çay çayyyy:7::7:

Karatay Diyetinde Dört Mevsim Bunlara Dikkat

- Sabahları kuvvetli ve proteinli kahvaltı yapılması şart!
- Öğünler arasında en az 4-5 saat geçirilmesine dikkat edilmelidir.
- Günde 3 öğünden fazla yemek yenilmemeli, ara öğünler kalkmalıdır.
- Öğünler arasında bol limonlu su, limonlu şekersiz çay veya ayran içilmelidir.
- Her gün 2-3 litre sıvı almaya dikkat edilmelidir.
- Akşam saat 20:00'den sonra hiçbir şey yenilmemelidir.
- Her gün veya akşam en az 40-60 dakika yol yürümeli ya da en az 40-60 dakika sevilen bir fizik aktivite yapılmalıdır.
- Kabız olmamaya dikkat edilmelidir. Doğal yiyeceklerle her gün iki kez yumuşak bir şekilde büyük abdeste çıkılmalıdır.
- Yaz ya da kış aylarında normal şartlarda kanda D vitamini düzeyinin en az 50 ng/ml'nin üzerinde olması gerekir. Kanser hastalarında 70 ng/ml olması önerilmektedir.
- Sağlıklı doğmamızda, büyümemizde, ürememizde ve yaşamamızda gerekli olan (olmazsa olmaz); sıvıyağ ve doğal yiyeceklerde bulunan Omega-3, Omega-6 ve Omega-9 yağları doğallıkları bozulmadan tüketilmelidir.
- Doğal ve bozulmamış olan Omega-3 yağlarının gıdalarla alımı artırılmalı. Bütün işlenmiş ve hazır yiyeceklerde bulunan bozulmuş Omega-6 ve trans yağların tüketilmeleri bilinçli bir şekilde azaltılmalıdır.
- Yapılan bilimsel araştırmalar çok az yağ ya da yağsız gıdalarla beslenenlerde kolestrolün azalmadığını, aksine yükseldiğini göstermiştir. Çok az yağ yiyen ya da yağsız gıdalarla beslenenlerin de kilo veremedikleri gibi, aksine kilo aldıkları da görülmüştür. Sağlıklı yağlar; hayvansal katı yağlar, doğal tereyağı, soğuk sıkım sızma zeytinyağı, Omega -3, fındık ve keten tohumu yağlarıdır.
- Sağlıklı kilo vermek ve sağlıklı kilomuzda kalarak dinç, hayat dolu ve enerjik yaşamak istiyorsak düşük glisemik indeksli karbonhidratları, bozulmamış yağları ve sağlıklı proteinleri tüketmemiz gerekir.
- Vücut yağlanmasını önlemek ve bozulmuş kan yağlarını normalleştirmek amacı ile mutfakta doğal tereyağı ve sağlıklı sıvı yağlar tüketilmelidir.
- Doğal balık yağı Omega-3 ve kolestrol bütün hücre zarlarımızın temel yapı maddeleridir.

Karatay Diyeti'yle Yaşam Boyu Sağlık
Prof. Dr. Canan Efendigil Karatay

ben bu diyetle birlikte alkali su tüketmek istiyorum kitapta bununla ilgili herhangi bir bilgiye rastlamadım...bilginiz varmı acaba...:44:

hoşbuldum arkadaşlar :32: yarın sabaha bende karatayla uyanacağım inşallah :54:

Back
X