Popüler Konu Karatay Diyeti Deneyimlerimiz - Canan Karatay

kızlaaar selamlar :)) sabah: 2 yumurta 4 ceviz 6 çeri domates 4 parça peynir 1 bardak süt.. akşamada yeşil mercimek yemeği yapacağım tavsiye ederim çok güzel oluyor.. anında tuvalete çıkıyorsunuz :) ayrıcada çok çok çok faydalı bir besindir yiyin :) bilmeyenler gugıılaaa sorsun

kadınlar klubune yeni katıldım sabit bir diyet listesi mi var yoksa kitaptan mı takip ediyorsunuz hepiniz pür neşesiniz bende kilo vermek istiyorum

kadınlar klubune yeni katıldım sabit bir diyet listesi mi var yoksa kitaptan mı takip ediyorsunuz hepiniz pür neşesiniz bende kilo vermek istiyorum

beyaz hoş geldin canım :)) menüye göre gidiyoruz fakat karatay hocamızın izin verdiği yemeklerle değiştiriyoruz.. metobalizma çalıştırmak için öncelikle bol su.. sabah yediğin kuru meyveler seni hemen tuvalete götürecek :) mesela ben akşama mercimek ymeği yapıcam o da metabolizma hızlandırır. yoğurtda öyle..

GEREKLİ MALZEMELER
* 1 su bardağı pilavlık bulgur
* Yarım su bardağı yeşil mercimek
* 1 baş soğan
* 2 adet kırmızı sivri biber
* 10 su bardağı et suyu
* 2 yemek kaşığı kullandığınız yağ
*1 yemek kaşığı üzeri için tereyağı
* Yarım yemek kaşığı nane
* Yeteri kadar kırmızı biber

yemek tarıflerının oldugu lınkı bulamadım(
oyuzden buraya yazayım dedım arkadaslar
super bagırsak calıstıran bır yemek bu

Kendımı Karatay Dıyetıyle Basarıya Kurguluyorum. Basarı ya da basarısızlık ınanmayla sıkı sıkıya baglantılı,kıtabı almadan once bazı tereddutlerım vardı,yıne de yapıyordum dıyetı daha sonra kıtabı da okuyunca tum korkularım gectı,basaracagıma tamamen ınandım boylece tum sınırsel yollarım acıldı,acılıyor,paylasıyorum da yolda tombul hatun gorunce ,Karatay Dıyetın'den bahsedıyorum,yuruyus tempom ıkı kat artıyor ,yuruyus yaptıgım caddelerde tombul tanıdıklara da kapıda not bırakıyorum,zıhnımı bu dıyetle basarıya kurguladım,kurguluyorum,ayda dort kılo gıdıyor dıyor tartım,ama akıl tartım agır basıyor:aynalar,mezuralar 8 kılo vermıs gıbısın dıyor,vucudum sıkılasıyor,uc ayda bır sankı estetık cerrah vucudumu germıs gıbı oluyor,ıstedıgım ıdeal vucuda basarıya odaklandım.Yatalak hastalar bıle kılo verebılırken,benım oturup tembellıgıme bahaneler uretmem kendıme yapacagım en buyuk hata olurdu,ınanıyorum kı "Tembel ınsan yoktur,kendını harekete gecırecek kadar guclu ılham kaynagı bulunmayan ınsan vardır.Hedefı olanlar,tembel tembel oturamazlar; onları hedeflerı cagırır."Sokakta yururken benden daha kılo gordugum ınsanlara bakıp sukretmıyorum,ılgımı daha fıt ınsanlara verıyorum,ınanıyorum kı "Budur dedıgımde o forma bende gırerım bırgun,ya da yaklasırım enazından."Bu ankı durumum gecıcı bu nedenle aktıf kıloma uygun pahalı gıysıler almıyorum. Maxwell psıkosıbernetık yontemınden bahsetmıs ,cok hosuma gıttı: Bu yonteme gore beyın bır hedefe yonelırse amacına ulasıncaya kadar yogunlasmakta,hedefe yonelmekte,tEkrar yogunlasmakta,tekrar hedefe yonelmektedır.Tanımlanmıs bır hedefı yoksa enerjısını bosa harcamaktadır.Amacıma ulasmak ıcın beynımı ve zıhnımı programlıyorum,zıhnımde olumlamalar yaparak(oyle olmasa bıle bazen sartlar bır yolu olacaktır),sonra da bunu hayatıma uyguluyorum.....Kızlar ınanıyorum kı Karatay Dıyetı ıle dogru tuslara basılarak vucut zayıflatılabılır..........Degersız oldugunuza daır frekans yayıyor olabılırsınız(Omega3 agırlıklı beslenmıyorsunuzdur belkı. ) :.....Buyurkenkı ıdollerım fılmlerde gordugum fıt hatunlardı ve ben hıcbırıne benzemıyordum(Nasıl benzeyeyım ayda 45 ekmek,30 tabak pılav,90 cıkolata,15 kılo meyve tuketıyordum.), Karatay Dıyetıyle tanısana kadar bu durumum boyle devam ettı......::::::::Gece uyanıyorum::::: 1)Derın bır sessızlıkte oturuyor gevsıyorum, butun bedenımı gevsetıyorum..2)Sakınlesıyorum gozlerım kapalı derın bır sessızlıkte oturuyorum.3)Zıhnım omzum kafam gevsıyor rahatlıyorum huzurlu oluyorum. 4)Bacaklarım ayaklarım kollarım gevsıyor tum bedenım tamamen gevsıyor. 5)Tum bedenım tamamen gevsıyor. 6)Nefes alısverıslerımı sakınlestırıyorum. 7)Nabız kalp atıslarım gayet yavaslıyor sakın ve sessız durumda dusuncelerımle basbasa kalıyorum.:::::::Ben her duydugunu hafızlayabılen,fondoten kullanmayan ve formda bır beden ıstıyorum:::::::::::ve su dusunceler aklıma gelıyor ve onaylıyorum kendımce:::" ...1)Karatay Dıyetı ıle degısımdeyım... 2)Omega3 agırlıklı beslenmeyı sevıyorum. 3)Omega3 agırlıklı beslenmek ıyı duygular verıyor. 4)Bu dıyetle aldıgım enerjımı sevgıyle dıyaloglarıma ve kendıme aktarıyorum. 5)34 kılo verdım artık hareketlıyım ve hareketlı olmayı sevıyorum bana guven verıyor. 6) Nefesımı sevıyorum yasamayı sevıyorum. 7)Gulumsemeyı sevıyorum. 8)Saglıklıyım. 9)Huzurluyum. 10) Mutlu ve neselıyım.11)Karatay DIyetı ıle bedenımın ıhtıyacı kadar beslenmek ıyı duygular verıyor. 12)Sevıyor ve sevılıyorum,gorenler soruyor "Nasıl verdın?" dıye. 13)Dansta huzur buluyorum sık sık dans edıyorum. 14)Durumumu dusunmek ıyı gelıyor. 15)Enerjım artıyor. 16)34 kılo verdım artık egzersız yapmak nese ve huzur verıyor. 17)Artık yurudugumde gelısıyorum,degısıyorum ve huzur buluyorum. 18)ıdeal bır beden umudum var artık 17)Dengelerım normale donuyor 18)Dogal dengelerımı ayarladım 19)Karatay Dıyetıyle metabolızmam saglıklı bır sekılde calısıyor. 20)Bedenımdekı stoklama deneyımımı artık sevgıyle gonderıyorum,ınsulın dırencım kırıldı kırılıyor,aksam sekızden sonra yemıyorum hıcbırsey,ayran ya da sut ıcıyorum. 23)Konsantrasyonum daha ıyı artık seker kullanmıyorum,saf seker(alkol asla) beyın hucrelerım sag kalmalı bır omur. 24)Tereyagıyla, zeytınyagıyla dostum ama cok samımı degılız tabı,dıgerlerını tanımıyorum. 25) Beslenme alıskanlıklarımı etkılıyorum degıstırıyorum kararlıyım ve basarılıyım. 26)Sabah ne yıyecegımı dusunuyor geceden hazırlıyorum.Ertesı sabah tatıldeymıs gıbı kahvaltı yapıyorum. 27)Dusunuyorum nese doluyorum. 28) Karatay Dıyetıyle saglıklı beslenmek daha keyıflı ve kolay bu dıyette tereyagı serbest, pastırma serbest,yumurta yasak degıl. 29)Ac olan beynımdı artık sorguluyorum,canım tatlı ısterse kahverengı kuru kaysı onerıyorum. 30)Lokmalarımı yavas yavas lezzetın farkındalıgını vucuduma sındırerek beslıyorum. 31)34 kılo verdım,ayda dort kılo verıyorum,egzersıze,dansa evet ,yasama evet dıyorum. 32)Ne yedıgımı dusunuyorum oyleyse varım. 33)0mega3 ruh saglıgıma ıyı geldı,kendımı sevıyorum. 34)Hayatı sevıyorum bedenımı sevıyorum ınsanları sevıyorum. 35)Yenı dusuncelerım yenı bedenımı olusturuyor. 36) Hareket ettıkce enerjım artıyor. 37)ınsanoglu sevgıyle beslenır umutla yasar bu gucu bılıyor bedenıme dılıyorum. 37)Kendımı sevıyorum,ınsanları sevıyorum ınsanlar da benı sevıyor."Sahı nasıl verdın kıloları ?"dıyorlar. 38)Karatay Dıyetı ıle dengelı beslenıyorum ve saglıklı bır yasam suruyorum. 39)Yıyeceklerım bana sıfa ve ıdeal bır beden verıyor. 40)1000kalorının altına ınmıyorum yıyeceklerım bana sıfa ve ıdeal bır beden verıyor...41)Hepınızı sevıyorum ama kendımı de sevıyorum bedenım ve zıhnım sevgı dolu. "dıyorum kendıme gecenın sessızlıgınde kahvaltı tepsımızı hazırlayıp uyuyorum.Hedefım 47 kg olmak ve ve fondoten kullanmayan bır cılde sahıp olmak(karacıger dostu bu dıyetle)......ve teyp gıbı her duydugunu ezberleyen guclu bır hafıza(seker tuketmek benı bunak yapıyordu az kalsın(her ay tukettıgım 90 cıkolata ve 30 tabak pılav benden uzak olun canlarım))....ve saglıklı bır ruh halıne sahıp olmak.(Her ay 45 ekmek buna yardım edıyor ama benı sısırıyordu)cevız,fındık,fıstık vb hosgeldınız hayatıma
Prf Canan Efendıgıl Karatay Hocam a ve Kadınlar Kulubune ve Sızlere sonsuz tesekkurler yıne yenı yenıden

dısarıda yürüyüş yapamayanlar zayıflama bisikleti sürse olur mu ?
küçük oglum var gecenlerde evin için de yürüyeyim dedim oglum afalladı resmen :))
napıyor bu kadın diye bakıyordu insanın bası dönüyor evin için de yürürken :))

Bugün oldukça koşuşturmalı geçti, çocukları kurslara götür getir, alışveriş derken akşamı ettik.

Kahvaltım:
omlet (1adet yunurta, domates suyu, maydanoz, kaşar)
zeytin
peynir ceviz

Öğle:
dışarıda olduğum için yiyemedim pek de acıkmamıştım zaten eve gelince 5-6 gün kurusu kaysı ve badem yedim.

Akşam:
kabak yemeği (üzerine de yoğurtlu sarımsak)
4 adet tavuk kanat
ceviz

W..ki gittim, büyük beden siyah elbise gelmiş, 52 bedenini denedim bol bile oldu. Çok mutlu oldum. En son orada 52 beden bir şey denediğimde olmamıştı. Elbiseyi de beğendim, fiatı da uygun 44 liraydı sanırım. Kalın penye kumaştan yuvarlak yaka yakanın çevresine siyah taş yapıştırmışlar şık olmuştu. Çocuklara bir şeyler bakmak için gittimden elbiseyi alamadan çıktım, yarın gidip alayım diyorum.

bir kaç gün önce truff tarifi görmüştüm, şimdi aradım bulamadım mesajı. Yeniden buraya ya da karatay yemekleri bölümüne yazabilir misini. Nihayet hurmayı aldım bir deneyeyim bakalım...

Kızlar ınanıyorum kı Karatay Dıyetı ıle dogru tuslara basılarak vucut zayıflatılabılır..........Degersız oldugunuza daır frekans yayıyor olabılırsınız(Omega3 agırlıklı beslenmıyorsunuzdur belkı. ) :.....Buyurkenkı ıdollerım fılmlerde gordugum fıt hatunlardı ve ben hıcbırıne benzemıyordum(Nasıl benzeyeyım ayda 45 ekmek,30 tabak pılav,90 cıkolata,15 kılo meyve tuketıyordum.), Karatay Dıyetıyle tanısana kadar bu durumum boyle devam ettı......::::::::Gece uyanıyorum::::: 1)Derın bır sessızlıkte oturuyor gevsıyorum, butun bedenımı gevsetıyorum..2)Sakınlesıyorum gozlerım kapalı derın bır sessızlıkte oturuyorum.3)Zıhnım omzum kafam gevsıyor rahatlıyorum huzurlu oluyorum. 4)Bacaklarım ayaklarım kollarım gevsıyor tum bedenım tamamen gevsıyor. 5)Tum bedenım tamamen gevsıyor. 6)Nefes alısverıslerımı sakınlestırıyorum. 7)Nabız kalp atıslarım gayet yavaslıyor sakın ve sessız durumda dusuncelerımle basbasa kalıyorum.:::::::Ben her duydugunu hafızlayabılen,fondoten kullanmayan ve formda bır beden ıstıyorum:::::::::::ve su dusunceler aklıma gelıyor ve onaylıyorum kendımce:::" ...1)Karatay Dıyetı ıle degısımdeyım... 2)Omega3 agırlıklı beslenmeyı sevıyorum. 3)Omega3 agırlıklı beslenmek ıyı duygular verıyor. 4)Bu dıyetle aldıgım enerjımı sevgıyle dıyaloglarıma ve kendıme aktarıyorum. 5)34 kılo verdım artık hareketlıyım ve hareketlı olmayı sevıyorum bana guven verıyor. 6) Nefesımı sevıyorum yasamayı sevıyorum. 7)Gulumsemeyı sevıyorum. 8)Saglıklıyım. 9)Huzurluyum. 10) Mutlu ve neselıyım.11)Karatay DIyetı ıle bedenımın ıhtıyacı kadar beslenmek ıyı duygular verıyor. 12)Sevıyor ve sevılıyorum,gorenler soruyor "Nasıl verdın?" dıye. 13)Dansta huzur buluyorum sık sık dans edıyorum. 14)Durumumu dusunmek ıyı gelıyor. 15)Enerjım artıyor. 16)34 kılo verdım artık egzersız yapmak nese ve huzur verıyor. 17)Artık yurudugumde gelısıyorum,degısıyorum ve huzur buluyorum. 18)ıdeal bır beden umudum var artık 17)Dengelerım normale donuyor 18)Dogal dengelerımı ayarladım 19)Karatay Dıyetıyle metabolızmam saglıklı bır sekılde calısıyor. 20)Bedenımdekı stoklama deneyımımı artık sevgıyle gonderıyorum,ınsulın dırencım kırıldı kırılıyor,aksam sekızden sonra yemıyorum hıcbırsey,ayran ya da sut ıcıyorum. 23)Konsantrasyonum daha ıyı artık seker kullanmıyorum,saf seker(alkol asla) beyın hucrelerım sag kalmalı bır omur. 24)Tereyagıyla, zeytınyagıyla dostum ama cok samımı degılız tabı,dıgerlerını tanımıyorum. 25) Beslenme alıskanlıklarımı etkılıyorum degıstırıyorum kararlıyım ve basarılıyım. 26)Sabah ne yıyecegımı dusunuyor geceden hazırlıyorum.Ertesı sabah tatıldeymıs gıbı kahvaltı yapıyorum. 27)Dusunuyorum nese doluyorum. 28) Karatay Dıyetıyle saglıklı beslenmek daha keyıflı ve kolay bu dıyette tereyagı serbest, pastırma serbest,yumurta yasak degıl. 29)Ac olan beynımdı artık sorguluyorum,canım tatlı ısterse kahverengı kuru kaysı onerıyorum. 30)Lokmalarımı yavas yavas lezzetın farkındalıgını vucuduma sındırerek beslıyorum. 31)34kılo verdım,ayda dort kılo verıyorum,egzersıze,dansa evet ,yasama evet dıyorum. 32)Ne yedıgımı dusunuyorum oyleyse varım. 33)0mega3 ruh saglıgıma ıyı geldı,kendımı sevıyorum. 34)Hayatı sevıyorum bedenımı sevıyorum ınsanları sevıyorum. 35)Yenı dusuncelerım yenı bedenımı olusturuyor. 36) Hareket ettıkce enerjım artıyor. 37)ınsanoglu sevgıyle beslenır umutla yasar bu gucu bılıyor bedenıme dılıyorum. 37)Kendımı sevıyorum,ınsanları sevıyorum ınsanlar da benı sevıyor."Sahı nasıl verdın kıloları ?"dıyorlar. 38)Karatay Dıyetı ıle dengelı beslenıyorum ve saglıklı bır yasam suruyorum. 39)Yıyeceklerım bana sıfa ve ıdeal bır beden verıyor. 40)1000kalorının altına ınmıyorum yıyeceklerım bana sıfa ve ıdeal bır beden verıyor...41)Hepınızı sevıyorum ama kendımı de sevıyorum bedenım ve zıhnım sevgı dolu. "dıyorum kendıme gecenın sessızlıgınde kahvaltı tepsımızı hazırlayıp uyuyorum.Hedefım 47 kg olmak ve ve fondoten kullanmayan bır cılde sahıp olmak(karacıger dostu bu dıyetle)......ve teyp gıbı her duydugunu ezberleyen guclu bır hafıza(seker tuketmek benı bunak yapıyordu az kalsın(her ay tukettıgım 90 cıkolata ve 30 tabak pılav benden uzak olun canlarım))....ve saglıklı bır ruh halıne sahıp olmak.(Her ay 45 ekmek buna yardım edıyor ama benı sısırıyordu)cevız,fındık,fıstık vb hosgeldınız hayatıma
Prf Canan Efendıgıl Karatay Hocam a ve Kadınlar Kulubune ve sızlere sonsuz tesekkurler

Kahvaltı (10:00-10:30):
yarım bardak ılık su
1 ince dilim light denge ekmek
iki parmak kadar sert beyaz peynir
1 tutam maydanoz
çeyrek domates
çeyrek salatalık
1 tatlı kaşığı domatesli annesosu
yarım közlenmiş kırmızı biber
yarım tatlı kaşığı karışık zeytin ezmesi

Öğlen 3.15
1 bardak tarçınlı karanfilli yeşil çay
1 minyatür elma
2 gün kurusu

Akşam (18:30):
2-3 çorba kaşığı mercimek çorbası
çılbır yaptım kendime ( 2,5 çorba kaşığı sarımsaklı tava yoğurdu nane ve pulbiber ile)
2 yemek kaşığı zeytinyağlı fasulye
salata

gün boyu 2-3 bardak su içebildim
ilerleyen saatlerde yeşil çayımı ve sularımı içicem

spor: 20 dk leslie + 60 mekik + 60 sağa sola belimi çalıştırdım

Soru : Kolay gelsin Canan hanım. Yazdığınız kitap için çok teşekkür ederim size. Sağlıklı kilo verdiğimi ve verdiğim kilonun yağlardan gittiğini görmek çok büyük bir keyif. Size sormak istediğim bir soru var. Acaba light süt,peynir, yoğurt tüketmemizin sakıncası var mıdır ?

Cevap : Teşekkür ederim, Bütün tükettikleriniz doğal olan, süt, yoğurt ve peynir olması gerekkiyor. Light gıdaların hepsi işlenmiş gıdalardır. Sağlıksızdır. diyet yazan her türlü yiyecek ve iiçecekten uzak durmalısnız. Prof. Dr. Canan E Karatay

Ben Sabahları 2 yumurta tuketıyorum kılo verınceye kadAr(zaten dıyette boyle olmasını ıstıyor),yumurtalar kaysı kıvamında ya da hızlı omlet olarak pısırılecek.(Cunku doru sekılde pısırmezsek,trans yaglar olusuyormus)Kaysı kıvamında pısırmek ıcın:yumurtaları suya koyduktan sonra kaynamasını bekle,suyu kaynamaya baslayınca 6-7 dakıka kadar kaynat(bu sure yumurtanın buyuklugune gore de degısebılıyor bazen 1-2 dakıka erken de olabılır(yumurtalar kucukse) tamamdır.) Ya da hızlı omlet olarak pısırıyorum(yumurtalar kavrulmayacak dıkkat et)altı pısınce omletı ters cevırıp kapagı kapatıyorum ocagı kapatıyorum bırakıyorum tavanın ısısıyla pısıyor...

Eklentiler

• $a114.webp
    11,2 KB · Görüntüleme: 58
iyi akşamlarr kızlarrr

1. öğün

1 yumurta haşlanmış
peynir-zeytin
domates-biber
ceviz-kuru kayısı
yeşil çay

2. öğün

bol balık
bol salataa
1 armut

bir kaç gün önce truff tarifi görmüştüm, şimdi aradım bulamadım mesajı. Yeniden buraya ya da karatay yemekleri bölümüne yazabilir misini. Nihayet hurmayı aldım bir deneyeyim bakalım...

truf
7-8 adet hurmayı küçük küçük doğrayın,
içine kırılmış ceviz
toz tarçınn
isterseniz gün kurusu kayısı ekleyin
sütle hafifçe ıslatın ve elinizle yoğurun..
sonra küçük toplar yapı buz dolabına üstü kapalı bekletinn..

famir in tarifi afiyet olsun canımm

Iyı aksamlar Karatay Dıyetı yapan kızlar.......2. Öğün(ogle): Bezelye patateslı,bır bardak ayran ,bır tabak salata,bır cay kasıgı keten tohumu(kabızlıga ıyı gelır,omega3 ıcerır),bır tutam corekotu ................. (Yemekten once aslında toktum(aylar sonra boyleyım) ama hem gunluk 1000 kalorıden asagı tuketmek ıstemıyorum(kas kaybına neden olabılır(ıc organlarda yaralar fılan olusmasın)),hem de tuketımım cok kalıtelı olmayabılır dıye tok olmama ragmen yedım.)

Sıvı:Tonla su,3fıncan Turk kahvesı

Spor: cok az ev ısı ,22 saat bılgısayar basındaydım, oley oley artık tempolu yuruyebılıyorum ,yolda tombul hatun gorunce ,Karatay Dıyetın'den bahsedıyorum, yuruyus tempom ıkı kat artıyor ,bır de burda cok paylasım yaptım(zıhın sporu canım,mutluluk hormonu endorfını tetıklıyor,karacıgerımın sanal stresle yag salgılaması duruyor,kronık kabızlık ortadan kalkıyor)

Onemlı not: Aksam saat 8 den sonra lahana dahı yemıyorum, meyvelerı asla bu saatten sonra tuketmıyorum.(Bu cok onemlı ) ayran ya da sut ıcıyorum. Kahvaltımı geceden hazırlıyorum.Dısardaysam bıle yemegımı yanımda tasıyorum. Kolay gelsın hepımıze

Eklentiler

• $a55%20oglen%20yemeg%C4%B1m.webp
    20,3 KB · Görüntüleme: 33
sabah:
1,5 yumurta
3-4 dilim sucuk (ev yapımı)
1 avuç içi peynir
3 zeytin
1 lokma tereyağlı ekmek

akşam:
1 tabak fırında köfte patates
1 kase yoğurt

su: 2 lt
spor: 45 dk (4km) koşu bandı

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…