Popüler Konu Karatay Diyeti Deneyimlerimiz - Canan Karatay

hangi miktarla doyuyorsan o kadar yemelısın canım,sabit bir ölçüsü yok bunun.

kılo cizelgesinin yapılısı burda anlatılıyor

http://www.kadinlarkulubu.com/diyet-gruplari/32323-kilo-cizelgesi-nasil-yapilir.html

valla ben kendımı sınırlamıyorum sağlıklı yıyecekler konusunda
mesela bu yenı zeytını ılk aldıgımda gunde 30 tane bıle yedıgım oldu,hiç de zararını gormedım.
yıye yıye sıkılıyor ınsan zaten aynı seyı,bugun 10 taneye düşmüş yedıgım zeytın.
cevız de 8-9 tane yıyorum,1 cay brd nı gecıyordur heralde,ama zaten sabah yıyoruz,akşama kadar yakıyorumdur onları:8:

Ama benim önüme koysan ben sıkılmadan 1kg cevizi bile yiyebilirim:26:
Gerçekten, bir kere denedim kocaman bir kaseyi yedim çıtır çıtır durdurmasam kendimi daha da yerdim sanırım....

Benimkisi de biraz fazla sanki???

Boyum 157 kilo 64 şu an mayıs ayında 53 kiloydum ben ya boğazımın ipini gevşeteyim azcık dedim sonra zıvanadan çıktım yedikçe yedim şimdi nasıl pişmanımmmm ama eski kiloma döneceğim inşallah senin gibi kilo veririm bende sen ne kadar zamanda verdin?

Haziran gibi başlamıştım ama arada çok gevşettiğim zamanlar oldu.
Hele son 1 aydır bir gelişme yok.
Ama insan başlayınca yavaş yavaş olsa da veriyor.
Önemli olan karar vermek.
elimden geldikçe spor yapıyorum.
Karatay'ı tam uygulayamasam da oldukça uymaya çalışıyorum.
Zaten rahatlıkla verdiğini göreceksin.
yeterki kaçamak yapmaya başlama.
Başlayınca dur demek çok zor oluyor.

Hadi bakalım geri sayım başladı sanırım, ne kaldı cumaya şurada:34:

Sona yaklaştıkça kilo verme hızı düşüyor sanıyorum, keşke ben de günde 200 gr verebilsem hakkaten, 5 gün 200'er gr versem de olur:52:

Şöyle süpriz bir sonuç görsem ne güzel olur var ya.
Önceden 1 kg verince az gelirdi şimdi mutlu oluyorum, hem de çok.
Soon kilolar cidden çok zorluyor.
Ama şu 1 ay çok dikkat edeceğim, kaçamak yapmayacağım.
1 ay sonra 55'i görmek istiyorum.
Erkek arkadaşım gelecek, en son gördüğünde 68 falandım. :17:

Kızlar,

Ne zamandır tartılmıyorum biliyorsunuz. Şimdi bilgisayarımda notlarıma bakarken 31.10.11 tarihinde aldığım ölçülerimi gördüm. Tesadüfen üzerimde o günkü elbisem var. Hemen çıkardım çantamdan mezuramı ölçtüm. 31.10.11 tarihinde belim 97 cm. imiş şimdi ise 93 cm. yine basen 113 cm.miş şimdi 111 cm. üstelik 2 gün sonra regl olacağım ve karnım ciddi manada şiş.

Hemen paylaşmak istedim :52:

Tebrik ederim Carmencim,

2 haftada belin 4cm incelmiş çok iyi:32:

2. Öğün(ogle): Bır tabak kıymalı ıspanak,bır lımon,2 yesıl sarımsak,3 cevız,bır bardak ayran,bır cay kasıgı keten tohumu(kabızlıga ıyı gelır,omega3 ıcerır),bır tutam corekotu ................. (Yemekten once aslında toktum(aylar sonra boyleyım) ama hem gunluk 1000 kalorıden asagı tuketmek ıstemıyorum(kas kaybına neden olabılır(ıc organlarda yaralar fılan olusmasın)),hem de tuketımım cok kalıtelı olmayabılır dıye tok olmama ragmen yedım.)

Sıvı:Tonla su,3fıncan Turk kahvesı

Spor:az ev ısı,1 saat yurudum (oley oley artık tempolu yuruyebılıyorum :66:,yolda tombul hatun gorunce ,Karatay Dıyetın'den bahsedıyorum, yuruyus tempom ıkı kat artıyor :66:),bır de burda cok paylasım yaptım(zıhın sporu canım,mutluluk hormonu endorfını tetıklıyor,karacıgerımın sanal stresle yag salgılaması duruyor,kronık kabızlık ortadan kalkıyor)

Onemlı not: :24: Aksam saat 8 den sonra lahana dahı yemıyorum, meyvelerı asla bu saatten sonra tuketmıyorum.(Bu cok onemlı ) ayran ya da sut ıcıyorum. :12: Kahvaltımı geceden hazırlıyorum.:46:Dısardaysam bıle yemegımı yanımda tasıyorum. Kolay gelsın hepımıze :71: :71: :71:

Eklentiler

• $a28%20ogleyemeg%C4%B1m.webp
    $a28%20ogleyemeg%C4%B1m.webp
    17,7 KB · Görüntüleme: 54
selam kızlar bana şöööle güzel bi diyet tavuk tarifi yazsanız da akşama yapsam olmaz mıııı???

Tebrik ederim Carmencim,

2 haftada belin 4cm incelmiş çok iyi:32:

Teşekkür ederim valla bende şaşırdım. Ama son günlerde işyerindekiler sen daha da süzüldün diyorlardı. Bir de 1 aydır giymediğim kot pantolo dün üzerimden düşüyordu düğmelerini açmadan çıkarabildim :1:

muthıs olur masalcımmbence
hadı arkadslar ya verelım su kıloları saglıklı fıt anneler olalım gereklı seylerı yıyelım ve kacamak yapmayalım hıç

Şu an bile görse çok şaşırır bence bir de 55 olsa.....

Olursun sen bu kararlılıkla canım....

muthıs olur masalcımmbence
hadı arkadslar ya verelım su kıloları saglıklı fıt anneler olalım gereklı seylerı yıyelım ve kacamak yapmayalım hıç

Verelim artık bitsin gitsin şu kilolar çok sıkıldım aynı kilolarda olmaktan.
Artık 2 ileri 1 geri olmak istemiyorumm..

bugünkü menüm

1.öğün:

2 haşlanmış yumurta
2küçük salatalık
1 küçük domates
5 zeytin
1 dilim peynir
1 avuç yerfıstığı
omega 3

2.öğün:

avuç içi kadar fırında tavuk
5 kaşık bulgur pilavı
3 kaşık yoğurt-birkaç tane acı biber turşusu

spor:45 dk yürüyüş

sıvı:2 lt su,1 fincan form çayı,birazdan yeşil çay içicem

merhaba

basenlerim var demişsin ve bölgesel kilo konusunda

diyetten çok direkt o bölgeyi hedef alan egzersizleri denediğinde ,birebir faydasını

göreceğini umuyorum..

zira kondüsyon bisikleti basen ve kalın bacaklar için çok uygun bir spor aleti..

diyet yaparak basen bölgesinden kilo vermek çok da mümkün olmuyor..

bu söylediklerimi tecrübelerime dayanarak yazdıklarım..

her gün 20 dk ya da 30 dk bisiklet çevirdiğin zaman 1 ay sonra farkedeceksin basenlerinin inceldiğini

Teşekkür ederim yorumlarınız için
Bisikletim oldu artık dün akşam 20 dakika yaptım her aksam yapmayı planlıyorum artık.
cevaplarınız beni mutlu etti bu tarz beslenmeye alıştım diyebilirim bugün 3.günüm bitti.

evet bende bir kere ipi kaçırıdm bu hale geldim yoksa 58 i fln geçmiyordum hiç iyi
moral verdin bana sağol

masallh diyelim nazar deymesin çok tatlı bir yüzün var ay gibisin:nazar::nazar: saphiracım duru okyanusa da maşalh:nazar:

evet canım haklısın
canımmm çok teşekkür ederimmm :16:
hay maşallah ikinizede yazayımda nazarım degmesin.süpersiniz analı kızlı.
çokkkk teşekkürlerrrr :16:
ya sız supersızınız anasına bakta kızını masallah suphanallah nazar degmesın cnm .cok tatlı bı yuzunvar kızında gelecekte cok canlar yakacaga benzıyo supersınız
çokkkk teşekkür ederimmm
Tabi ki paylaşırım.

Canım sonuçta komili de bir market ürünü aslında sorun burada neyi ne kadar doğal alabiliyoruz?

Gerçekten anne-kız ikinizde çok şirin ve güzelsiniz. Maşallah :nazar:

Canım 10-12 saatlik açlıkla gidiliyor.

Şimdi genel olarak şöyle aslında mesela hem eşimde hem bende trigliserid yani kandaki yağ çok düşmüş. (Benim 49 eşimin 76 ki eşimin 180 lerde olduğunu bilirim) Karaciğer, böbrek fonskiyonları hep normal. Hemogramlar normal. Sadece kolesteroller yükselmiş ki aslında kolesterol ile kalp hastalıkları arasında bağlantı olmadığı bir çok araştırma sonucunda ortaya çıktı. Bir de ben kendimi gerçekten iyi hissediyorum. Sağlıklı, dinamik, hareketli. Bir de hocalarımızdan gelen cevaplara göre bakalım neler olacak?

Sevgiler hepinize
evet bence de.aslında organik zeytinyağlar satılıyor nette.ben kızıma ek gıdalara yeni başladığım dönemlerde almıştım.yalnız onun yemeklerine kullanıyordum ve 1 çay kaşığı.2 sene önce 500 ml si 8-10 TL gibi bir şeydi.yalnız tadı hakikaten muhteşemdi.Bir de Kipada görmüştüm bir z.yağ litresi 72 TL idi :53:
oooowwww saphiracım bu ne güzellik,çok tatlısın...kızın da senden tatlı maşallah:nazar::nazar:
çokk çokk teşekkürler :16:
maşaallah anne-kız süpersiniz.....:nazar::nazar::nazar::nazar:
canımmm çok teşekkürler :16:
tekrar mrb kızlar

majorşarkı isimli arkadaşımız aynen zumushun dediği gibi sanırım yazı dilinden dolayı yanlış anlaşıldı.

kendisine şahsım olarak ta çağrı yapmak istiyorum lütfen burda kalıp deneyimlerini paylaşmaya devam et...:7:

tylholcum nasılsın nasıl hissediyorsun kendini?:34::49:
Saphiracım kızında sen de çok güzel ve tatlısınız maşşAllah size:nazar:
ben bir kaç gündür doğru dürüst yazamadım sizleri hepinizi okumak istedim.
kolestrrol konusuna benim de aklım takılmadı değil şimdi..
Loxicim 1 ayda 3,5 kg.vermişsin çok güzel maşş.:nazar:
Mattikacım tedavi nasıl gidiyor ?
Leylakcım sen regl oldun mu?Benim ilaç bitti 3 gün oluyor sabırsızlanıyorum olsun da gerçek kg.mu göreyim diyorum.Çünkü 1 aydır çok iyi ilerleme kaydetmedim tartıda...:50:
Gözlemecim sevincimi paylaştığın için teşekkür ederim.:16:
Şekerkız gün geçtikçe diyete alıştığını gördüm tebriklerrr

Son olarak ta zumush ve birbeneksiktim sizi daha sık görmek istiyorum bu sayfalarda..
Unuttuklarım için özür dilerim çok yazmak istiyorum ama vaktim sınırlı..
Sevgiler...:16::16::16:
canım çok teşekkürler.alıntısız nasıl da tutmuşsun her şleyi aklında.omega 3 kullanıyormuydun sen? :34:
afiyet olsun ama jambon yemıyoruz canımmm

41 kere massallahh,cookkkk guzelsınız analı kızlı:52:
çookkk teşekkürler :16:
topiğimizi bir psikolog okuyorrrr:53::53::53:
acaba bizi analiz etti mi ne dersin :1: okusunlar yafuuu ne doktorlar ne psikolglar okudu da topiğimizi yine vermedik :60:
Saphira editörümüze ve sevimli kızına hayırlı, sağlıklı ve asla kilo problemi olmayan güüpgüzel bir yaşam diliyorum :nazar: :34:

Asıl benim aklıma neden gelmemiş paylaşmak, ben de çocuklarım da pek severek yeriz bu güzel yemeği, afiiyet şekeer olsun hepinize, yağlarınız erim erim erisin, fit mi fit olun inşallah :6:

Teşekkür ediyorum ceylin, inan bana ben de kendimi burada daha sık görmek istiyorum :1: yazmadığım zamanlarda da sürekli okuyucuyum ama yazmak gerçekten olumlu yönde etkiliyor insanı.. :10:

Bu arada bu gün o kadar yemek muhabbeti yaptık ki, bir yandan da dolmanın beni benden alan kokusu.. ilk kez bu kadar acıktım pişsede yesek :56:
çok teşekkür ederim canım inşallah :16:
okurlar elbette!
ben okuyup ta paylaşım yapmamalarına bir gönderme yapmak istedim kendimce :34:

papadiş Alman atasözü "Kahvaltın krallar gibi,öğlen yemeğin... (işte onun bir aşağısı tabaka:.:),akşam yemeğinse dük gibi olmalıdır."
öğlen yemeği dükl,akşam yemeği fakir gibi daatlım :)
hmm anladım canım..

o alman atasözü benim ilkem olmuş durumda..
yemeklerde
sabah kral öğle memur akşam fakir olmak zayıf kalmanın tek ama tek yolu..tabii bunu canan hocamın beslenme düzeni ile beslenerek destekleyince hem sağlık hem zayıf kalıcaz inş.
% 100 katııyorum sana.bu arada ben ve kızım akrep burcuyuz,nickin çok yakın geliyor bana :1:
saphiracım güzelliğin topiğin dilinde bir nazar duası oku herkeş senden çok etkilendi bak:12::12:. yüzüm sivilcelendi demistin Allh korusun artar falan :60:
olur tatlışım okurum.bir tek regl dönemimde sivilce olur tek tük onun dışında olmaz çokk şükür :nazar::nazar::nazar: çok teşekkürler :16:

Hanginize bakacağımı şaşırdım.
İkiniz de birbirinizden güzelsiniz.
Ne güzel bir yüzün gülümsemen var, ışık saçıyor.
Kızın dersen nasıl bir güzellik aman nazar değmesin ikinize de.
ooyyy canım benim yaa çok teşekürler :16:

Saphıracımmmmm :16::16::38::38:
Ben de 2-3 günden beri biraz uyuşuk muyum neyim fazla okuyup yazamadım.
Sen görünmez olur musun hiç ?
2 gün olma hemen eksikliğin hissediliyor.
biliyorum canım,biliyorum.biraz kapris yapıp dikkat çektim sadece,çok seviyorum sizleri :16:
bayıldımmm harikasınızzzzzzzzzzzzzzzzz:nazar::nazar::nazar::nazar::nazar:

bende sarışın olmak istiyoruuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuummmmmmmmmmmmmmm:14::14::14::14:

kız loxiiiiiiiiiiii bir psikoloğun olmasına şaşırmana çok şaşırdım...
4 yıllık psikoloji okuyan herkes psikolog olabilirrr...
canımmm çok teşekkürlerrr :16:
sen de sarışın ol canım,ol tabi.Ten rengin uygunsa kuaförler anında sarışın yapıyorlar valla :1:
loxiye yazdığına baya sesli güldüm yalnız :60:
bişi sorucam vucut kaç saat aç kalmalı yani diyorlar ya kıtlık sendromuna girer yağ depolamaya başlar vucut die diyetisyenler ara ögün falan öneriyorlar hani burda bazıları 2 ögün yiyormuş kaç saat oluoki 2 ögün araında
merhaba :)
yeni başladığın için öyle hissediyorsun.6 saatten fazla aç kalmak iyi değil diye biliyorum,kas erimesi olabiliyormuş.En uzun açlık gece uykuda oluyor,onu da kuvvetli bir kahvaltıyla hallediyoruz :16:
Merhaba,

Bencede un ve şeker yok gerisi teferruat. Doktordan geldim şimdi kızlar. Oooo kolesterol uçmuş dedi, hemen ilaç yazmaya kalktı. (Bu arada süper olan diğer değerlere bakmadı bile bknz.trigliserid) Ben de ilaç istemiyorum dedim. İyi o zaman 3 ay sonra kontrole gel dedi. Ve bana kendi reçetesini verdi, herşeyi ye yağları yeme yemekleri zeytinyağı ve ayçiçekyağını karıştırarak yap :37: ekmek ye dedi. Tabi ben içimden güldüm kendisinin kocaman bir göbeği var sanırım o benden daha vahim durumda ama halâ yağsız ye, kırmızı eti 2 den fazla yeme diyor. Haa bir de en komik kısmı senin yaşında haftada 2 yumurtayı aşmamak lazım dedi (yaşım 34 bu arada) :27: Günde iki yiyorum desem şok yaşardı herhalde zavallı :37:
anlatışına çok güldüm canım.tüm dr. larımıza saygımız sonsuz ama bizim dr. umuz hocaların hocası,ondan iyi bilecek değiller ya :16:
Saphiracım küsmedin değil mi gerçekten?????

Sensiz buraların tadı tuzu olur mu hiç
yok tatlım küsmedim,küser miyim hiç.çok teşekkürler :16:
Çoook tatlısınız, gülen yüzünüz hiç solmasın Saphiracım...
Minik fıstığı mıncıklar öperim:-)
amin canım çok teşekkürler :16:
Merhabalarrrr bende diyete 4 gün önce başladım 2 öğün yapıyorum ama öğünlerim gaaaaayet sağlam :) 4 günde 1 kilo vermişim sizin yediklerinizi okudumda gözüme çok az göründü ya ben çok mu yiyorum diye düşündüm ama kilo verdiğime göre sorun yok sanırım birde bu kilo çizelgesi nasıl yapılıyor gayet motive edici gözüktü gözüme :)
Merhaba tekrar :) Çok güzel vermişsin.tebrikler...senin de yediklerin yakında sana fazla gelecek merak etme.İlk başlarda aç kurt gibiydim ben de.Hele bi 1 haftan bitsin :16:
Yuppiii ben de keşke yemeklerin toplandığı bir sayfa olsa diyordum. Başka şey isteseymşim olacakmış. :46:
kız sayısalı tutturayım fi,lan deseydin keşke :1:
Kızlar,

Ne zamandır tartılmıyorum biliyorsunuz. Şimdi bilgisayarımda notlarıma bakarken 31.10.11 tarihinde aldığım ölçülerimi gördüm. Tesadüfen üzerimde o günkü elbisem var. Hemen çıkardım çantamdan mezuramı ölçtüm. 31.10.11 tarihinde belim 97 cm. imiş şimdi ise 93 cm. yine basen 113 cm.miş şimdi 111 cm. üstelik 2 gün sonra regl olacağım ve karnım ciddi manada şiş.

Hemen paylaşmak istedim :52:
ooo süpersin canım,tebrikler :nazar:
canım kaç kilosun ve kaç beden giyiyorsun?Ben de dün akşam eşime ölçtürdüm de,benim de azalmalar var.Göğüs:110-Bel:94-Kalça:116 ve 44 bedenim eğer yanılmıyorsam,en kötü ihtimalle 44-46 arasıyım
off yaaa..valla kendime uyuz oluyorum.Önce ,dün akşam o muhallebiyi yedim sonrasında 1,5 km. gece gece yürüdüm.bugün saat 3 de ise 1 tabak mercimek çorbası,zeytinyağında tava yapılmış tavuk yedim amaaaaa piyaz yapmıştım ve soğuk mercimek salatası,onlardan da o kadar yedim ki hem midem fırladı hem de ağrıyor..kendime olan sinirimi söylemiyorum bile.Akşama bir şey yemeyeceğim.Zaten bu akşam Hürrem var onu izlerken koşu bandında yürürüm.offfff,hem pişman hem şişmanım.:43::43:
canım üzme kendini,bak sporla hallediyorsun ve halledeceksin :nazar:
canım eger profesyonel bır elden cıkmıssa karalahananın dolmasında yemegınede doyum olmaz etlı dolma ıcını haslanmıs ve ıkıye bolunmus lahanalara sarıyosun tencerenın en dıbıne etlı kemık dosuyosun uzerıne dolmaları dızıyosun suyunu verıp pısırıyosun kemıgın buharıyla muthıs oluyo sekerım gel yapayımda ye:)))

bak bu ıyı olmus elıne saglık:16:
:16::16:
Süper fikir gerçekten teşekkürler.
Teşekkür ederim, tartıya çıkmaya korkuyorum ama regl sonrasını bekleyeceğim.
uzmanlar regl döneminde tartılınmasını doğru bulmuyorlar zaten.yanlış çıkıyor.en son ben 2.5 kg fazlaydım
Süper oldu bu eline sağlık canım...

Canlarım hepinize tekrar teşekkür ederim,güzel dilekleriniz için..Sizin güzel yürekleriniz güzel görüyor..Sizi çok seviyorum :16::16::16:

Bugün yediklerimi yazıyorum

Sabah
2 haşlanmış yumurta
Tel peynir
Domates ve Biber
1 yeşil çay

Öğle
3 kayısı 1 avuç kadar ceviz
gün içinde 1.5lt su bitti

Akşam
1 kase yoğurt
1 tabak salata
1 ıspanak yemeği

Şimdi ceviz yicem bide yanında yeşil çay
Ayrıca 1,5lt su bitireceğim yine

Spor:Bugün sevindiğim bir şeye başladım 400 metre koşusuna :D 400 metre koştum.
Haftada 2 kere 3 tur 400metre koşacağım..
Akşam tv izlerken bisiklet sürücem 25 ve ya 30 dk.

Canlarım hepinize tekrar teşekkür ederim,güzel dilekleriniz için..Sizin güzel yürekleriniz güzel görüyor..Sizi çok seviyorum :16::16::16:

Biz dee seni çok seviyoruzz Saphıracımm :16:

Bu arada regl dönemindeki kilo artışı ne zaman son buluyor ?

Sabah
2 haşlanmış yumurta
Tel peynir
Domates ve Biber
1 yeşil çay

Öğle

Akşam
1 kase yoğurt
1 tabak salata
1 ıspanak yemeği

:nazar::nazar: Ne güzel bir menü çıkarmışsın öyle ortaya.
Tebrik ederim.

canımm arkadaşımmm biz de seni çokk seviyoruzzzzz.:16::16::16::16:

Sabah
2 haşlanmış yumurta
Tel peynir
Domates ve Biber
1 yeşil çay

Öğle

Akşam
1 kase yoğurt
1 tabak salata
1 ıspanak yemeği

afiyet olsun cnm.:21::21:
bisikleti yeni aldın sanırım. nerden ,kaça aldınn?:26::26:
azcıkk bilgi verrir misin?:34::34:

iyi akşamlarrr arkadaşlarr

hemenn menümüü yazayımmm

1. öğün

2 yumurtadan maydonozlu omlet( loxi tarifli:16::16:)
bol peynir-bol zeytin
domates-biber baharatlandrılmış
ceviz-kuru kayısı- kuru erik
yeşil çay

2. öğün

1 tabak mantar sote
yoğurt-salata

Merhaba,

Bugün yediklerimi yazayım...

Kalkınca elma sirkeli su-oda ısısında büyük bir bardak suya 1 tatlı kaşığı elma sirkesi koyuyorum

1.öğün: 1 yumurtadan omlet, 1kk beyaz peynir, 1 parça abaza ve 2 parça tulum peyniri, 4 zeytin, 5 ceviz, 1 adet kuru kayısı, bol çay, omega3

2.öğün: Yeşil salata, 1 yemek kaşığı lor ile, 1 parça tavuk, yoğurt, 1 yemek kaşığı barbunya, 1 kuru kayısı, 4-5 ceviz

Sıvı: Çay, 1 adet yeşil çay, 3 lt su, belki biraz süt içerim ileleyen saatlerde ve suyu 3,5lt yaparım
Spor: 2 mil leslie ve 15dk yürüyüş.....

Back
X