Popüler Konu Karatay Diyeti Deneyimlerimiz - Canan Karatay

Arkadaşlar, aşağıdaki gibi bişeyler yazdık sersumla... Ne dersiniz?

Kesinlikle katılıyorum. Kilo bildirim formatımız olmalı. Sersumun yukarıda yazdığı eski formatı hepimiz kopyalayalım.

Bir de,(daha önce de yazmıştım ama) listeye girdik mi her koşulda kilo bildiriminde bulunalım. Regl olanımız, bir sonraki hafta, görece olarak daha çok kilo vermiş olacağı için bence adil olacaktır. Yalnız + da olan arkadaşlar için, yanlarına parantez içi notlar yazalım. Regl oldu, kaçamağı var, spor yapmadı veya sebep yok gibi... Topiğe ilk kez göz atan biri, önce kim ne kadar kilo veriyor diye kilo bildirim listesine bakıyor. Onları yanıltmamak adına bu tarz notlar bence faydalı olur.

Ne dersiniz?

Bu arada, ben de aradaki molayı 2 güne indirdim. Bu cuma tartılıp, karatayıma başlıyorum. Kilo bildirimi yapıcam ama tabii ki liste için 2 hafta bekliycem. (Tabii doktorumun herşey yolunda diyeceği öngörüsüyle/umuduyla yazıyorum. Aksi durumda nolur bilmiyorum)

1 ÖĞÜN 09.30:56::56:
tereyağlı çökelek kavurma 3kaşık kadar
beyaz peynir,tulum peyniri
7zeytin
sağlıklı yöntemle biber kızartma 1 tabak
ceviz

2.öğün 15.30
1 kase brokoli çorbası
12 tane bulgurlu-kıymalı karalahana dolması
1 kase yoğurt
yarım koçan mısır:17:
omega3

spor:45 dk pilates yapıldı:8:

günaydın reyhancım:16::16: sanada mutlu hafta sonları canımcım

afiyet olsun ficansım

afiyet olsun papişime:16:

:60::60:

bence de papişim :45: demek lazım artıkın ve de yukarıdaki görüşüne katılıyorum:34:
:16::16::16::16:
sanada afıyet olsun bıdenem

evet canım,ihmal ettiğim yoğurdumu sık sık yiyecem bundan sonra:34::34:diyet yaparken sosyallik iyi değil ya:31::31:burdan taşınırsam benim halim de harap.ama orda da dışarda yürüme imkanım olur,öyle kurtarırım:27::27:

hamarat papişim benim:38::38:

1.600 için tebrikler:46::46:

aklıma hababam sınıfı geldi iyiniyetlim:60::60::60::60:
he valla leylakım ıkı saatte neler dokturdum neler

herkese selam:3::3:iyiniyetlim ben pazara gittim geldim,sen de gittin mi:1::1:
1 saatten fazla yürümüşüzdür
:32::32:
kahvaltım:56::56:
kavurmalı yumurta
domates
zeytin
peynir
2 lokma tandır ekmeği

öğle
:56::56:
1 muz
bir bardak süt
afıyet olsun canımm

Filizim olaylar şöyle gelişti : Doğum kontrol hapı kullanmama rağmen ara kanama oldu ben de noluyo yaw deyip kadın doğumcuya gittim.Hormon testi yaptı , hormonlarım çok düşük çıktı , menapaoz dedi.Ben ikna olmadım bir menapoz merkezine gittim , hipofiz bezinde sorun var dedi.Ben ikna olmadım metabolizma konusunda uzman bi doktora gittim.50 tane test sonrası bütün bu sorunların D vitamini eksikliğinden kaynaklandığını söyledi.Aynı zamanda o dönemde bende yeme konusunda bi acayiplik vardı ve bunun da hipoglisemiden kaynaklandığı ortaya çıktı.D vitaminini duyunca araştırmaya başladım ve ufkum açıldı.Çok güzel bi yazı buldum ama vakit bulup tercüme edemedim , hayli uzun.Tercüme yapınca burda yayınlıcam , okuduklarınız size de çok ilginç gelecek (Pampişim amacına uygun kullanıcam topiği :52::52::52:) , hipoglisemiyi tetikleyen de D vitamini olmuş.ıyı olur bebısım deneyımlerımden ıstıfade ederük:16:

Sersumum sen kesin kilo verdin aslında.Yeni tartınla bunu kanıtlıcan canımcım:16::16::16:

Oyam çizmeleri giydi , darbe yapmaya geliyo :52::52::52:

Ohhhh harbiden sapıtmış tartı , üzme sen kendini tatlım :16::16::16:

Kızım dedim ben ona , öğlenleri çorba iç , metabolizman yavaş dedim , dinletemedim.Zaten 5 kişi var ben nassıl kaynatiim onu arada :37::37::37::1::1:

Ses ses eko eko 1 2 3 4 ...

Dün ben kendimde diiildim bacım , attıysam da valla hatırlamıyorum , affet :52::52::52:

:52::52::52:

Tamam canım , sana hayırlı kas yapmalar diliyorum , ama dikkat et haftada 0.5 kg dan fazla yapma hayatım...

Gene mi misafir gene mi poğaça?

Heee çok yoruldum valla , narin parmaklarım ağrıdı (yalan , parmaklarım dolma gibidir) , anacım kimse bildirim yapmadı yaawww...

Ben aktarıcam D vitaminini.Sigara ilacı bugün 2 doza çıkıyo , akşama uyuyamıcam kesin , oturup çeviricem yazıyı inşallah.

Canım çok geç de olsa günaydın , hatta tünaydın tatlım benim...:16:

canım benim günaydın:16::16:
..en çok günkurusu ve cevizi size vericem datlum:27::27:..en çok senle Pampişim çalışıyo seçimler için....:kkk::kkk:
pastırma da cabası:23::23:.:60::60::60::60:

şaka şaka herkese benden omega3 cevizz günkurusu..:52::52:
aynen bebısım yaa:ssz:

1 ÖĞÜN 09.30:56::56:
tereyağlı çökelek kavurma 3kaşık kadar
beyaz peynir,tulum peyniri
7zeytin
sağlıklı yöntemle biber kızartma 1 tabak
ceviz

2.öğün 15.30
1 kase brokoli çorbası
12 tane bulgurlu-kıymalı karalahana dolması
1 kase yoğurt
yarım koçan mısır:17:
omega3

spor:45 dk pilates yapıldı:8:

Afiyet olsun Reyhanım , nasıl oldun sen , sağlık sorunum var diyodun , nen var kuzum ?

aksam yemeem

karalahana yemegı
fırında tavuk
yesıl salata
fındık,omega3
2kasık makarna

yarım saaat yuruyus

Afiyet olsun Pampişim.Sen Doğu Krdnzlisin di mi , turşu kavurmasıyla karalahanayı çok görüyorum sende.Bi ara müsait olunca karalahana çorbası tarifi verbilir misin cicim ?

iyiniyetlim canim nasilsin...afiyet olsun....ne guzel kahvelerde icilmis....:7:

birdy canim nasilsin...rekor kirmissin.hatasiz ve o kadarrrrr coklu alintiyi basariyla yaptigin icin....
canim nasilsin kalp carpintisi devam ediyormu....canim normalde bu ilac ne kadar kullanilacakmis.birakana kadar mi yoksa belli bir suresi varmi?

kizlar kusura bakmayin ben menu bildirimi yapmiyorum.muhabbet icin takiliyorum ama affiniza siginaraktan topik konusunda bence de
bir toparlanmak gerekiyor diye dusunuyorum....
igneoyama katiliyorum...bencede ne olursa olsun herkes her hafta bildirim yapip biraz toparlanmak gerek....
birde birkac hafta bildirim yapmayanlari onceden yuzdelerini boluyorduk simdi bolunmuyor galiba...

bence kizlar biriniz el atin durumu.....yeniden kural belirleyip canlanalim....

bu arada yenilik yapip beni atiyormussunuz topikten bildirim yapmiyorum diye......:44:
aşkolsun kıss,neden atalım topikten.sen de doğumdan sonra gelirsin nasılsa:52::52::52:
Kızlar , yılbaşında arkadaşlar bize gelecek.Menü yapmaya çalışıyorum , şuan için şöyle bir menü yaptım , diyet endişesiz bir menü , bazıları bana yasak , bazıları serbest :

* Fırında tavuk but
* Kestaneli pilav
* Arnavut ciğeri (soğan salatasıyla)
* Fırında sosis (bu eşimin fikri ben mitite köfte düşünmüştüm)
* Fırında genişce sarılmış sigara böreği
* Piyaz
* Çakma rus salatası
* Fırında patates kızartması
* Haydari
* Jambona sarılı peynir , çeri domates
* Peynir tabağı
* Yeşil salata
* İçecekler
* Kek (talep üzerine)
* Kuruyemiş
* Meyva
* Lokum
* Ellerinin körü
şeklinde bi menü yaptım.Ne dersiniz ? Sizler meze olarak neler yapacaksınız?
Not : Kocam da galiba işkembe çorbası yapacak sabaha karşı içmek için ama o kadar oturulmaz gece erken biter diye düşünüyorum)
menün pek güzel canım:34::34:sen de elinin körü varmış bende de zıkkımın kökü ve ziftin peki var:9::9::9:
canım benim günaydın:16::16:
..en çok günkurusu ve cevizi size vericem datlum:27::27:..en çok senle Pampişim çalışıyo seçimler için....:kkk::kkk:
pastırma da cabası:23::23:.:60::60::60::60:

şaka şaka herkese benden omega3 cevizz günkurusu..:52::52:
bana yok mu:5::5::5:
bence harika bir menüü..en çok da ellerini körüne bayıldım..:60::60::60::60: ben de yapıciim onu.:27::27:
ben meze olaraktan pancar salatası ,haydari ,şakşuka,yoğurtlu havuç salatası ,yoğurtlu patlıcan salatası yapıciimm..hakkari için çok bile:27::27:
:9::9::9::9:
alırım biara tarifini..:1::1::1:
biz genelde rakii takıldığımız için yoğurtlu mezeleri daha çok severiz de ondan canım..ve millete ilginç geliyor biz rakıyı yanında şalgam ya da suyla değil ayranla içiyoruz ikimiz de:23::23:
rakı balık yerken hep diyolar ayran içiyonuz zehirlenmeyin diye:53::53:..valla şimdiye kadar bişey olmadı.:52::52:.balık tazeyse sorun yok zate yanlış bir inanış yoğurdun balıkla yenince zehirlediği.:33:
en büyük ispatı biziz yanee:52::52:
ben de ilk defa duydum kısss rakı-ayranı:53::53:

aşkolsun kıss,neden atalım topikten.sen de doğumdan sonra gelirsin nasılsa:52::52::52:

menün pek güzel canım:34::34:sen de elinin körü varmış bende de zıkkımın kökü ve ziftin peki var:9::9::9:

bana yok mu:5::5::5:

ben de ilk defa duydum kısss rakı-ayranı:53::53:

He , sağol canım , buyrun gelin valla.Senin menü seçmeli olmuş , hangisini yersen :52::52::52:

Heee:))) Aslında Taksim meydanında sallandıracaktık ibret-i tartı olsun diye amaaaa, onu yapamadık:))
Arkadaşlar, aşağıdaki gibi bişeyler yazdık sersumla... Ne dersiniz?
katılıyorum oyam:kkk::kkk:
he valla leylakım ıkı saatte neler dokturdum neler

afıyet olsun canımm

sağol canımmm:16::16:
aksam yemeem

karalahana yemegı
fırında tavuk
yesıl salata
fındık,omega3
2kasık makarna

yarım saaat yuruyus
sana da afiyet olsun datlum:54::54:
He , sağol canım , buyrun gelin valla.Senin menü seçmeli olmuş , hangisini yersen :52::52::52:

eşimin tarafı geleydi listeyi daha da çoğaltmam mümkündü:9::9::9:

bırdyım canımcım karalahana yemegının ıkı cesıdı var bırı bıldıgın ıspanak yemegının aynısı gıbı dıgerı de şöyle

1 demet lahana yıkanır ınce kıyılır
kaynayan 2lt suya atılır
aksamdan ıslatılmıs 1 sb barbunya yada
yada yarım kg taze fasulye katılır
1 buyuk bas sogan ınce kıyılıp eklenır
bıraz tereyagı bırazda ıc yagı eklenır
duduklude yarım saat pısırılır
pısınce 2 yemek kasıgı mısırunu eklenıp
2 dakıka daka kaynatılır

tarıfın ozu budur fakat cesıtlendırılebılır mesela kırık mısır,bulgur,yarma,bugday tarzında seylerde eklenebılır:56::56::56::56::56::56:

katılıyorum oyam:kkk::kkk:

sağol canımmm:16::16:

sana da afiyet olsun datlum:54::54:

eşimin tarafı geleydi listeyi daha da çoğaltmam mümkündü:9::9::9:
Sınırsız seçenek diyosun :60::60::60::60:
bırdyım canımcım karalahana yemegının ıkı cesıdı var bırı bıldıgın ıspanak yemegının aynısı gıbı dıgerı de şöyle

1 demet lahana yıkanır ınce kıyılır
kaynayan 2lt suya atılır
aksamdan ıslatılmıs 1 sb barbunya yada
yada yarım kg taze fasulye katılır
1 buyuk bas sogan ınce kıyılıp eklenır
bıraz tereyagı bırazda ıc yagı eklenır
duduklude yarım saat pısırılır
pısınce 2 yemek kasıgı mısırunu eklenıp
2 dakıka daka kaynatılır

tarıfın ozu budur fakat cesıtlendırılebılır mesela kırık mısır,bulgur,yarma,bugday tarzında seylerde eklenebılır:56::56::56::56::56::56:
Çok sağol Pampişim ellerine sağlık , barbunya en yakışanı galiba.Bin bi-iki kere benzer şekilde yaptım ama tadı acımsı oldu , acaba lahanayı haşlayıp suyunu dökmeli miyim diye düşünmüştüm ama sen öyle yapmıyosun.Demek ki lahananın tadı ööle.Bu hafta bi daha deniim senin tarifinle.Lahananın küçük yapraklı olanı makbul di mi hayatım?
3.öğünüm:56::56:
5 dene çinekop
soğan-maydonoz salatası
brokoli
Afiyet olsun Leylakım , bugün herkesin yemekleri çok güzel :16::16::16:

Pampiş bi de salça yok mu cicim?

leylakım fıkrım geldı:28:

baska topıc den tanıdıgın varmı o topıge lınkı atıp durumu ızah etsen sersum bacımıza bırkac oy gelse olmamı kıs:51::51::51::51:

Back
X