Popüler Konu Karatay Diyeti Deneyimlerimiz - Canan Karatay

kızlar mrb karatay diyeti nasıl bişey kolaymı benim vermem gereken 10 kilo var ve 2 ayda verebilirmiyim bu diyetle...bu arada m.ali birand ölmüşmü:53: neden ölmüş eşimle severek izliyoduk onun haberlerini:53:

Evet kolay canıım kalıcı bir şekilde kilo verebiliyoruz. Metobolizban hızlı ise ve spoer yapar kaçamak yapmazsan verebilirsin. ilk sayfaları okuyup takıldığın yerleri sorabilirsin. Biz burdayız cevaplarız. :16:

Evet canım karamanda yaşıyorum.senin bağlantının varmı burayla..

Oralı mısın yoksa gelin olayı falan mı?

[h=2]Karatay Diyetinde Dört Mevsim Bunlara Dikkat
[/h]
- Sabahları kuvvetli ve proteinli kahvaltı yapılması şart!
- Öğünler arasında en az 4-5 saat geçirilmesine dikkat edilmelidir.
- Günde 3 öğünden fazla yemek yenilmemeli, ara öğünler kalkmalıdır.
- Öğünler arasında bol limonlu su, limonlu şekersiz çay veya ayran içilmelidir.
- Her gün 2-3 litre sıvı almaya dikkat edilmelidir.
- Akşam saat 20:00'den sonra hiçbir şey yenilmemelidir.
- Her gün veya akşam en az 40-60 dakika yol yürümeli ya da en az 40-60 dakika sevilen bir fizik aktivite yapılmalıdır.
- Kabız olmamaya dikkat edilmelidir. Doğal yiyeceklerle her gün iki kez yumuşak bir şekilde büyük abdeste çıkılmalıdır.
- Yaz ya da kış aylarında normal şartlarda kanda D vitamini düzeyinin en az 50 ng/ml'nin üzerinde olması gerekir. Kanser hastalarında 70 ng/ml olması önerilmektedir.
- Sağlıklı doğmamızda, büyümemizde, ürememizde ve yaşamamızda gerekli olan (olmazsa olmaz); sıvıyağ ve doğal yiyeceklerde bulunan Omega-3, Omega-6 ve Omega-9 yağları doğallıkları bozulmadan tüketilmelidir.
- Doğal ve bozulmamış olan Omega-3 yağlarının gıdalarla alımı artırılmalı. Bütün işlenmiş ve hazır yiyeceklerde bulunan bozulmuş Omega-6 ve trans yağların tüketilmeleri bilinçli bir şekilde azaltılmalıdır.
- Yapılan bilimsel araştırmalar çok az yağ ya da yağsız gıdalarla beslenenlerde kolestrolün azalmadığını, aksine yükseldiğini göstermiştir. Çok az yağ yiyen ya da yağsız gıdalarla beslenenlerin de kilo veremedikleri gibi, aksine kilo aldıkları da görülmüştür. Sağlıklı yağlar; hayvansal katı yağlar, doğal tereyağı, soğuk sıkım sızma zeytinyağı, Omega -3, fındık ve keten tohumu yağlarıdır.
- Sağlıklı kilo vermek ve sağlıklı kilomuzda kalarak dinç, hayat dolu ve enerjik yaşamak istiyorsak düşük glisemik indeksli karbonhidratları, bozulmamış yağları ve sağlıklı proteinleri tüketmemiz gerekir.
- Vücut yağlanmasını önlemek ve bozulmuş kan yağlarını normalleştirmek amacı ile mutfakta doğal tereyağı ve sağlıklı sıvı yağlar tüketilmelidir.
- Doğal balık yağı Omega-3 ve kolestrol bütün hücre zarlarımızın temel yapı maddeleridir.

Karatay Diyeti'yle Yaşam Boyu Sağlık
Prof. Dr. Canan Efendigil Karatay

Evet kolay canıım kalıcı bir şekilde kilo verebiliyoruz. Metobolizban hızlı ise ve spoer yapar kaçamak yapmazsan verebilirsin. ilk sayfaları okuyup takıldığın yerleri sorabilirsin. Biz burdayız cevaplarız. :16:

Oralı mısın yoksa gelin olayı falan mı?

teşekkür ederim cnm:16: ama metobolizmam malesef çok yavaş kendimi bildim bilesi böyleyim ocak 28de 24üme giricem 166 boyum 69-70 arası gidip geliyorum 60 kilo olmak istiyorum 2,5 yasında bi oğlum var ve yalnız büyütüyorum hepe evdeyim spor salonuna gitmek istiyorum bırakıcam kimse olmadığ için gidemiyorum hep evde olduğum için can sıkıntısından sürekli hamur işleri yapıyorum:50: daha fazla kilo almak istemiyorum 3 gündür kayısılı form çayı içmeye basladım gerçekten çok iyi bi çay wcye çıkarıyo fazla içince ishal yapıyo ama...yazın 65 kiloydum 65e gelince takılıp kalıyorum hep:50:

Merhaba herkese;
3 haftadır Karatay diyeti yapıyorum. 2 gündür başım dönüyor. Doktora gittim, kan tahlili yaptı. Kolesterolüm çok yüksek, iyi kolesterolüm ise alt sınırda. her zaman demir eksikliği çıkardı, bu sefer çıkmadı, o kadar protein yeyince tabi...
kolesterol ve karatay diyeti ile ilgili birkaç yazı okudum. siz de bildiklerinizi yazarsanız sevinirim. karatay diyetinde kolesterol normal sınırlarda mı oluyor, yoksa yüksek oluyor ama kafaya mı takılmıyor?
:56:

teşekkür ederim cnm:16: ama metobolizmam malesef çok yavaş kendimi bildim bilesi böyleyim ocak 28de 24üme giricem 166 boyum 69-70 arası gidip geliyorum 60 kilo olmak istiyorum 2,5 yasında bi oğlum var ve yalnız büyütüyorum hepe evdeyim spor salonuna gitmek istiyorum bırakıcam kimse olmadığ için gidemiyorum hep evde olduğum için can sıkıntısından sürekli hamur işleri yapıyorum:50: daha fazla kilo almak istemiyorum 3 gündür kayısılı form çayı içmeye basladım gerçekten çok iyi bi çay wcye çıkarıyo fazla içince ishal yapıyo ama...yazın 65 kiloydum 65e gelince takılıp kalıyorum hep:50:

Canım bende 24 üme ocak 1 de girdim :17: Ben daha yeni okul bitiriyorum senin çocugun bile olmuş maşallah. Allah analı babalı büyütsün:16:. Bende senin gibi 1.64 boyunda falanım. 69 u bende gördüm. Sonra dikkat etmeye başladım. en son lisede o kilodaydım. Sonra 65 e indim sonra 62 sonra tekrar 66 ı yı gördüm sonra dur dedim. üniversitede 65 den yukarısını görmedim çok şükür. ramazandan sonra 64 düm. biraz dikkat ederek 62 ye düştüm. Şimdide 3 haftada 59.5 u gördüm:) karatay sayesinde :34: O çay olayı ben pek sevmiyorum bitki çaylarını ama içmem lazım kabızlık bende de sorun hatta hemoroid derecesine vardı ve bitkisel bi yolla çözmem lazım. Hamur işi falan yapmak yerine bitkisel şeylerle ya da el işi ile oyalanabilirsin sanırım canım.Tabi buraya da takılmak işlerini aksatmayacak şekilde oyalayıcı olabiliyor :16::16:

bu arada en kolay yaptığım diyet bu oldu. 6 öğün yenen diyetlerde hep aç oluyordum ve öğünümü yesem de gözüm hep yiyeceklerde oluyordu. Karatay diyetinde hiç acıkmıyorum, gözüm de midem de doyuyor. canım hiç tatllı istemiyor. isterse tahin helvası yiyorum haftada 2 kez. diyet konusunda kararsız olanlara, motive olamayanlara tavsiye ederim

neler yediğimi de yazacağım ama oğlum rahat vermiyor :emir_bebek:

Merhaba herkese;
3 haftadır Karatay diyeti yapıyorum. 2 gündür başım dönüyor. Doktora gittim, kan tahlili yaptı. Kolesterolüm çok yüksek, iyi kolesterolüm ise alt sınırda. her zaman demir eksikliği çıkardı, bu sefer çıkmadı, o kadar protein yeyince tabi...
kolesterol ve karatay diyeti ile ilgili birkaç yazı okudum. siz de bildiklerinizi yazarsanız sevinirim. karatay diyetinde kolesterol normal sınırlarda mı oluyor, yoksa yüksek oluyor ama kafaya mı takılmıyor?
:56:

Çok fazla protein olunca normal sanırım yükselmesi . çok fazla protein karataya uymuyor. Metabolizması yavas olan arkadaslar genelde sadece en fazla 2 gün yapıyorlar şaşırtma için. Dikkat etmek gerekli. Kolestrol yüksek olması sorun cıkarmıyor bildiğim kadarıyla. :16:

bu arada en kolay yaptığım diyet bu oldu. 6 öğün yenen diyetlerde hep aç oluyordum ve öğünümü yesem de gözüm hep yiyeceklerde oluyordu. Karatay diyetinde hiç acıkmıyorum, gözüm de midem de doyuyor. canım hiç tatllı istemiyor. isterse tahin helvası yiyorum haftada 2 kez. diyet konusunda kararsız olanlara, motive olamayanlara tavsiye ederim

neler yediğimi de yazacağım ama oğlum rahat vermiyor :emir_bebek:

Aynen canım benim içinde öyle kısa sürede sıkılıp bırakıyordum ben. mesela ben tatlı konusunda çok hassastım . yemeye başlayınca duramazdım. hala öyleyim ama canım istemiyor. Şu olsada yesem desem de sonra midemi dinliyorum yok diyo. Bende yemiyorum böylelikle. Sabahları kuru incir yiyorum yada kayısı. O karşılıyor tatlı iştahımı. helva yok evde ama pek de sevmem tadını .:31::31:

kısslar sersum kaçar:10::10:...herkese iyi geceler bol leptinler:16::16:..tartı hepimizin yüzünü güldürsün yarın inşallah:16::16::16::52::52:

kısslar sersum kaçar:10::10:...herkese iyi geceler bol leptinler:16::16:..tartı hepimizin yüzünü güldürsün yarın inşallah:16::16::16::52::52:

sersum iyi geceler canim...

kaneel canim sanada iyi geceler....

kesinlikle katiliyorum arkadaslar yapilmasi bence en kolay diyet.en guzelide gozunde midende doyuyor...

iyi akşamlar kızlaaarr:) ben son üç gündür diyete geri dönme savaşı veriyorum ama sebebini anlamadığım biçimde iştahım açık neden böyle oldu anlamadım çok üzülüyorum :(

merhaba bend ekaratay diyetini yapmak istiyorum kitabını inşallah yarın alıcam ama bir doktorada gitmek istiyorum istanbulda karatay diyeti yaptıran diyetisyen varmıdır bilen varsa söylerse çok sevinirim...

Back
X