Popüler Konu Karatay Diyeti Deneyimlerimiz - Canan Karatay

canim ben tam anlamiyla karatay yaptim diyemem ara ara yaptim.ben gecen sene karatayla 8 kilo verdim turkiye ye tatile gittim yiyip icip gezerek 2.5 ayda 10 kilo geri aldim.dondugumde 3.5 aylik hamile oldugumu ogrendim.sonra bir 10 kilo daha aldim..toplamda 20 kilo aldim zaten kilo problemim vardi...ins. dogum ve emzirme donbemimden sonra karatayla halledecegime inaniyorum......

ilk kizimda 13.5 kilo almistim.ilk 3.5 ay hamile oldugumu bilmiyordum oyuzden o 10 kilo benim hatam.dikkat etsem almazdim.cunku hamileligin ilk 3 ay cok kilo alinmaz...
neyse hayirlisi suan tek istegim hayirlisiyla saglikli bir sekilde kizima kavusmak...

sende guzel kilo vermissin.az kalmis 5 kiloyuda cabuk verirsin ins.

bende ins.boyum 1.58 son 5 yildir 70 in altina hic dusemedim....ins.bende seytanin bacagini kirip 60 olmak istiyorum...

inş.hepimiz karatayla hayallerimize kavuşacağız,en en önemlisi de sağlıklı kalacağız...ddualarımız seninle... inş.doğumun kolay,zahmetsiz,olsun,bebişini bir doğur da gerisi zaten hallolur

inş.hepimiz karatayla hayallerimize kavuşacağız,en en önemlisi de sağlıklı kalacağız...ddualarımız seninle... inş.doğumun kolay,zahmetsiz,olsun,bebişini bir doğur da gerisi zaten hallolur

canim cok sagol tesekkurler...ins.herkes saglikli olarak hedefine ulasir ve birdaha kilo almaz...

iyiniyetlim canim gunaydin.....

ben cikiyorum kizlar sonra gorusuruz.kizim film izlemek istiyor...

Günaydın canlarım.

Son 2-3 sayfayı okudum da, epeyce yeni arkadaşımız var. Ne güzel!

Seam, cafo, elmakurdumsun, elagözlü, kronikdeli ve diğer tüm arkadaşlarım, hoşgeldiniz. Kronikdeli burda hiç yabancılık çekmezsin canım. Delisi bol bi topic burası... Kendimden biliyorum:9::9::9:

Merhabalar hosbulduk canimmm.. herkes ne kadar sicak ne güzel...

Bu arada HERKESE GÜNAYDINNNNNN yeni uyandim... bi ilik su ictim hala yataktayim :D ama kalkarim birazdan kahvaltimi yapcam...
Herkese simdiden afiyet olsuunnnn

KAHVALTIM:
domatesli yumurta (tavada)
peynir
ceviz
siyah zeytin
bir bardak sekersiz cay

Öglen yemegim de hazir aklimda:

tavada kirmizi yesil biberi kavurup tavuk eti eklicem... sonlarina dogru baharatlari ve sogan dilimlerini de ekliyorum
normalde üzerine kremsanti dökerim ama su an biraz süt ve altini kapattiktan sonra bi kasik yogurtla karistiriyorum tavuklar cok
kuru olmasin diye missss gibi :))
ve tabiki salataaaa ve ayran düsündüm....

simdiden herkese iyi pazarlar arkadaslar..... burasi cok karli ve soguk ama sonra biraz yürüyüse cikcam

Günaydın canlarım.

Son 2-3 sayfayı okudum da, epeyce yeni arkadaşımız var. Ne güzel!

Seam, cafo, elmakurdumsun, elagözlü, kronikdeli ve diğer tüm arkadaşlarım, hoşgeldiniz. Kronikdeli burda hiç yabancılık çekmezsin canım. Delisi bol bi topic burası... Kendimden biliyorum:9::9::9:

Dün kendimi koyverdim. Fasulye turşusu kavurması, mısır ekmeği(X) ve 2 kaşık pirinç pilavı(X) yedim. Annem de çok güzel yapıyor yahu:(

Hoşbuldum igneoyası... Alıştım bile ortamınıza :16::16::16:

Bu çarpı fikri güzelmiş bende yapayım bu şekilde :34::34::34:

Ne guzel yeni arkadaslarımız gelmiş .. Hoşgeldiniz ..
Hepinize basarılar dilerim..
:38:

Teşekkürler kaneel hoşbulduk :16::16::16:

Karatay Diyetinde Dört Mevsim Bunlara Dikkat

- Sabahları kuvvetli ve proteinli kahvaltı yapılması şart!
- Öğünler arasında en az 4-5 saat geçirilmesine dikkat edilmelidir.
- Günde 3 öğünden fazla yemek yenilmemeli, ara öğünler kalkmalıdır.
- Öğünler arasında bol limonlu su, limonlu şekersiz çay veya ayran içilmelidir.
- Her gün 2-3 litre sıvı almaya dikkat edilmelidir.
- Akşam saat 20:00'den sonra hiçbir şey yenilmemelidir.
- Her gün veya akşam en az 40-60 dakika yol yürümeli ya da en az 40-60 dakika sevilen bir fizik aktivite yapılmalıdır.
- Kabız olmamaya dikkat edilmelidir. Doğal yiyeceklerle her gün iki kez yumuşak bir şekilde büyük abdeste çıkılmalıdır.
- Yaz ya da kış aylarında normal şartlarda kanda D vitamini düzeyinin en az 50 ng/ml'nin üzerinde olması gerekir. Kanser hastalarında 70 ng/ml olması önerilmektedir.
- Sağlıklı doğmamızda, büyümemizde, ürememizde ve yaşamamızda gerekli olan (olmazsa olmaz); sıvıyağ ve doğal yiyeceklerde bulunan Omega-3, Omega-6 ve Omega-9 yağları doğallıkları bozulmadan tüketilmelidir.
- Doğal ve bozulmamış olan Omega-3 yağlarının gıdalarla alımı artırılmalı. Bütün işlenmiş ve hazır yiyeceklerde bulunan bozulmuş Omega-6 ve trans yağların tüketilmeleri bilinçli bir şekilde azaltılmalıdır.
- Yapılan bilimsel araştırmalar çok az yağ ya da yağsız gıdalarla beslenenlerde kolestrolün azalmadığını, aksine yükseldiğini göstermiştir. Çok az yağ yiyen ya da yağsız gıdalarla beslenenlerin de kilo veremedikleri gibi, aksine kilo aldıkları da görülmüştür. Sağlıklı yağlar; hayvansal katı yağlar, doğal tereyağı, soğuk sıkım sızma zeytinyağı, Omega -3, fındık ve keten tohumu yağlarıdır.
- Sağlıklı kilo vermek ve sağlıklı kilomuzda kalarak dinç, hayat dolu ve enerjik yaşamak istiyorsak düşük glisemik indeksli karbonhidratları, bozulmamış yağları ve sağlıklı proteinleri tüketmemiz gerekir.
- Vücut yağlanmasını önlemek ve bozulmuş kan yağlarını normalleştirmek amacı ile mutfakta doğal tereyağı ve sağlıklı sıvı yağlar tüketilmelidir.
- Doğal balık yağı Omega-3 ve kolestrol bütün hücre zarlarımızın temel yapı maddeleridir.

Karatay Diyeti'yle Yaşam Boyu Sağlık
Prof. Dr. Canan Efendigil Karatay

Bunlarda çok güzel detaylar :16::16::16:Teşekkürler...

Dün akşam annemler bizdeydi.Lahmacun alıp gelmişler.Benim de canım çiğköfte istiyordu.Bende çiğköfte aldım...Her ikisinden de çok yemedim ama dikkatle yenilmesi gereken iki yiyecek bir araya gelince + olarak döndü :25::25::25:

Sabah ta klasik karatay kahvaltısı yaptım. Çok az omletin içinde salam vardı :50::50::50:

Omegalarımı yanıma almayı yine unuttum :31::31::31: Dün akşam da unuttum içmeyi :14::14::14:

Günaydın Hanımlar...

günaydın ramaskam çıkmışsın sanırım ama girdim de yazmaya vakit bulamadım...

Dün berbat şekilde Karatay'dan çıktım saptım. O yüzden yazmıyayım..:18::18:

Bugün bol su içip kahvaltımı yaptım aynen devam. cıss yokk...:20::20:

Kızlarrr çok mutluyum bugünn aşkımın yanına gidecegim gün belli olduuu uçuyorum havalaraaa :52::52::52:

Kahvaltım;:56::56:
-2 yumurta(bizim tavukların)
-biraz peynir ve lor
-10-12 zeytin
-şekerisiz çay
-badem ve ceviz

slm mutlu pazarlar..
3. haftaya basladim karatayda..
kacamaklida olsa devamdayim..cok kilo veremedim ama cok inceldim..sanirim sporun etkisi..olculerimi aldim bugun su an 80.8 kiloyum boy 170 ama olculerim 74-75 kenki gibi cok mutlu oldum..90-74-104 olculerim..bu artik benim yasam bicimim..yasasin karatayy:)

evet canim gunaydin....sende yeni spor ayakkabisi alan ve 2 ozgur tavugu olan aramiza yeni katilan arkadasimizsin demi....:1::1::1::1:

hosgeldin canim .nasil gidiyor erkencisin...

sadece askim gunaydin nasilsin...

günaydın canımm.:16::16:.alemsin kıs:9:..özgür tavık hazine misali biz de..:60::60::60::60::60::60:

sabah yine lapa lapa kar yağışına uyandık:21:..evde kısakollu olup da dışarının güzel manzarasını seyretmek harika bir duygu:52::52:..iyi ki tatildeyiz..:32::32:

sabah menüm
:56::56::56:
sucuklu ve kaşarlı omlet
domates soslu biber kavurması
peynir zeytin
yarım muz
ceviz,çekirdekli üzüm
çay çayy.
:56::56:

pampişim günaydın datlum:38::16::16:..kıss dün biraz eskilere bakiim dedim senin ve leylakımın ilk girdiği zamanı gördüm kıss:34:.beğendim de:52::52::16::16:

sadece askim hadi canim gozun aydin....simdi senin icin saatler gunler gecmez heralde...:44::44::44::44::44:

yildiz canim senin icin cok sevindim.tam yol devam....:46::46::46::46:

sersum canim oyle kiz hazine ozelliklede ozgur tavuk bulamayanlar icin....tavuklara ozgurlukkkkkkkkkkkk:kkk::kkk::kkk::kkk::kkk:
canim afiyet olsun...evet canim evde sicacik oturup disaridaki kar ve sogugu izlemek guzel oluyor birde elinde cayla.....

papadiyam canim nasilsin.simdi aklima geldi.sersum yazinca... ben senin asil kilo alma macerani merak ediyorum.yaklasik 40 kilo verdin.:nazar:
bu kiloyu nasil almistin....

Papadiyam, demin oğlan düşmese sana yazacaktım, dürt beni de gidip yürüyeyim diye... Yazamadım ama gidip yürüdüm. Amma 4km den 100 metre eksik oldu. Çünkü oğlanlar kavga etmiş, kızım 3 dür arayınca, anne ben bunlarla başedemiyorum diye, artık 100 metre de eksik olsun dedim:) Yürürken de Uçuş Planı filmini seyrettim. Jodie Foster ı çok beğenirim.

Kocam iş yemeğinde de... Ben de böyle takılıyorum ...
supersın oyam yuruyus ıcın:46::46::46:tv den ızledın dımı daha once ızledım dıye aksam ızlemedım ben.yuruyus ıcın bırbırımızı durtmek ıyı fıkır canımcım:16:

pampişim günaydın datlum:38::16::16:..kıss dün biraz eskilere bakiim dedim senin ve leylakımın ilk girdiği zamanı gördüm kıss:34:.beğendim de:52::52::16::16:

gunaydııınnnn bebeeemmmmm:16::16::16:nasılsın gıymatlum sıcak ev soguk kar ıkılemınde keyıflı yatışlar:1::1::1::1:
kıs nasılız eskılerde ne çömezizdir allah bilir ama aksamları pılav yıyebılıyomuyuz dıyede sormamısızdır herhalde galıba sanursam:27::27:
:52::52::51::51::51:

Kahvaltimi yaptim bir fincan cay bir dilim peynir bes tane zeytin bir avuc findik iki haslanmis yumurta uc tanede gunkurusu yedim bu arada sabah kalkar kalkmaz bir bardak limonlu su ictim ve bir kayisi yedim oglen icinse barbunya pisiriyorum aksamda izgara kofte ve bolll salata var :)

sadece askim hadi canim gozun aydin....simdi senin icin saatler gunler gecmez heralde...:44::44::44::44::44:

yildiz canim senin icin cok sevindim.tam yol devam....:46::46::46::46:

sersum canim oyle kiz hazine ozelliklede ozgur tavuk bulamayanlar icin....tavuklara ozgurlukkkkkkkkkkkk:kkk::kkk::kkk::kkk::kkk:
canim afiyet olsun...evet canim evde sicacik oturup disaridaki kar ve sogugu izlemek guzel oluyor birde elinde cayla.....

papadiyam canim nasilsin.simdi aklima geldi.sersum yazinca... ben senin asil kilo alma macerani merak ediyorum.yaklasik 40 kilo verdin.:nazar:
bu kiloyu nasil almistin....
canım benım şöyle oldu::1:genc kızlıgım 80 ve cıvarında gectı 21 yasında evlendıgımde 85kg ıdım hamılelık lohusalık falan fılan derken 10 senede 110kg ya ulasmak ıcın hıc zorlanmadım:27::27:veee yıne mukellef bır kahvaltı edıp tv ızlerken canan hocayı gordum o an butun hayatım bır fılm serıdı gıbı gozumun onumden gectı senelerce babaanne tarzı kıyafet gıyınmenın ne kadar ıgrenc bır durum oldugunu algıladım:26: ve basladım:51:

Kizlar bisey sorabilirmiyim size omega-3 destegi icin tavsiye edebileceginiz bir urun varmi...teden giriyorum bugun topigi inceleme firsatim yok cevaplarsaniz sevinirim...

günaydin kızlar, güzel pazarlar.kahvaltim 11.30 da bitti. o sebeple 2.ögün yiyecegim bugün..

kahvaltida hakiki tereyaginda 2 yumurtali omlet.8 adet yesil kırma zeytin1 avuc peynir ve ceviz1bardaj taze inek sütü

aksama da bugulama balik yiyecegim. mönüm belli yani. cupra yada lüfer o esim gelince belli olacak :)) ne bulursa taze deniz baligi.

hiç sorma belirsizlik vardı günler geçmiyordu şimdide belli ama gene de geçmiyor offf offff hayırlısı bakalım.. eşyalarımızı alacagız oleyyy :9::9::9:

Hoşgeldiniz kızlar :kkk::kkk::kkk:

merhaba arkadaşlar..hemen dünkü menümü paylaşıyorum.
sabah: klasik karatay
öğlen: bi cafedeydim..sütlü kahve içtim ve sadece tavuklu bir sandviç vardı, onu aldım, özenle tavukları ayırdım ve yedim..ekmeğe dokunmadım..görenler ne yaptığımı bayaa merak etmiştir :) soora eşim geldi, benim bıraktığım ekmekleri yedi bi güzel..
akşam: 2 kaşık bulgur pilavı, tavuk sote ve salata

bu sabah: klasik karatay
birazdan ailece öğle yemeğine çıkıcaz..köfte ve ayran yemeyi planlıyorum..akşama bakıciiz artık..

bu arada 52.2 ile bırakmıştım, zerre oynamadı tartı :(( hiç ama hiç cıss yapmıyorum inanın kızlar..biliyodum zaten bööle olacağını..ama durmiicam, yola devam..

..
he kıss tavıklara özgürlükk:kkk::kkk:
olma mııı...ama elimde sütlü kahvem var..:7::7:

gunaydııınnnn bebeeemmmmm:16::16::16:nasılsın gıymatlum sıcak ev soguk kar ıkılemınde keyıflı yatışlar:1::1::1::1:
kıs nasılız eskılerde ne çömezizdir allah bilir ama aksamları pılav yıyebılıyomuyuz dıyede sormamısızdır herhalde galıba sanursam:27::27:
:52::52::51::51::51:
hee sormamışız:1::1:..üçümüze de baktım:27::27: hatta sen canan hocayı izliyomuşsun onu konuşturmadılar diye kızıyosun:kkk::kkk:
canım benım şöyle oldu::1:genc kızlıgım 80 ve cıvarında gectı 21 yasında evlendıgımde 85kg ıdım hamılelık lohusalık falan fılan derken 10 senede 110kg ya ulasmak ıcın hıc zorlanmadım:27::27:veee yıne mukellef bır kahvaltı edıp tv ızlerken canan hocayı gordum o an butun hayatım bır fılm serıdı gıbı gozumun onumden gectı senelerce babaanne tarzı kıyafet gıyınmenın ne kadar ıgrenc bır durum oldugunu algıladım:26: ve basladım:51:
:30::30::30::30::30::9::9::9:

merhaba arkadaşlar..hemen dünkü menümü paylaşıyorum.
sabah: klasik karatay
öğlen: bi cafedeydim..sütlü kahve içtim ve sadece tavuklu bir sandviç vardı, onu aldım, özenle tavukları ayırdım ve yedim..ekmeğe dokunmadım..görenler ne yaptığımı bayaa merak etmiştir :) soora eşim geldi, benim bıraktığım ekmekleri yedi bi güzel..
akşam: 2 kaşık bulgur pilavı, tavuk sote ve salata

bu sabah: klasik karatay
birazdan ailece öğle yemeğine çıkıcaz..köfte ve ayran yemeyi planlıyorum..akşama bakıciiz artık..

bu arada 52.2 ile bırakmıştım, zerre oynamadı tartı :(( hiç ama hiç cıss yapmıyorum inanın kızlar..biliyodum zaten bööle olacağını..ama durmiicam, yola devam..
sabır canım sabır:kkk::kkk:
Kizlar bisey sorabilirmiyim size omega-3 destegi icin tavsiye edebileceginiz bir urun varmi...teden giriyorum bugun topigi inceleme firsatim yok cevaplarsaniz sevinirim...

m.rincap 500 mg alabilirsin canım..:34::34:

Back
X