Karaturp ve bal karisimini nasil yapiyorsun canim bi anlatabilirmsin benimde 19 aylik kizim var oda direk balgamli sekilde oksurmeye basladi burun akintisi vs.. sik sik pekmezli veya anason balli sut icirdim ve hergun muhakkak corekotu yagini pekmezle icirdim bir kasik. İyi geldigini dusunuyorum ilerlemedi burun akintisi gecti oksuruk var birde yanina bu turp suyundan mi versem diye dusundum. Bu arada gecmis olsun canim.
canım karaturpu oyuyorsun dolmalık gibi .altını kesmeden sadece bir kürdan yada çatal yardımıyla küçük delikler açıyorsun.içine hakiki bal koyuyorsun turbun içini doldurcak kadar.sonra bir bardağa oturtuyorsun.sabaha kadar o bal delikten sızmalı.sabah bakarsın sızmamışsa deliği biraz daha belirginleştirirsin.zaten bal su gibi oluyo.onu sabah akşam 1 tatlı kaşığı içirirsin.bittikçe bal ekleyebilirsin üstüne.çok geçmiş olsun.geniz akıntısına bağlı öksürükte de akıntıyı kesiyor hemen.
bu arada bugünkü menümü tamamlayayımç
öğlen:salata tavuk yoğurt
akşam mercimek çorba,2 parça tavuk,turşu,5-6 tane ceviz,birde eşimin doğumgünüydü 2 çatal pasta
Denicem peki hakiki bali nerden bulucam, aceba kullandigin balin markasini yazarmisin.
ha bu arada 2,5 lt su içtim.birde 25 dk step dans yaptım acayip ter attım hem daha eğlenceli geldi.arada bir yürüyüş yaparım.çeşitlendirince sıkıcı olmuyo.umarım dvamı gelir.bu aralar ruh halim çok değişken.birden sinirlenip hayattan bezebiliyorum

mesela bugün oğlum yemek yemiyor diye çıldırdım çok mızmız öğlen yemessen yeme dedim akşama kadar aç beklettim akşam yine mızmız ve uyuzlanarak çok az yedi.3 ay sonra 4 yaşına gircek ve hala beslenmesiyle uğraşıyorum.kıyaslamak yanlış birşey ama arkadaşımın 11 aylık oğlu bizimkinden çok yiyor hemde kerevizine kadar maşallah yavruma nazar değmesin de.hata nerde bulamıyorum.neyse bak hemen giriyorum hemen strese....spor mutlu ediyor ya garantisi var .hepinize iyi geceler
Allah yardimcin olsun. Canim bilmiyorum duydun mu ama adem gunes adinda bir anadolu pedagogu var siteside var bir bak istersen. Benim kizimda cok istahli degil artik bebekkenki gibi zorla falanda yediremiyorum oyalayamiyorum da. Bende bugun incelemeyi dusunuyordum bu konuyu.
Bugunku menumu de yazayim
Sabah, kkk, uc ncir kaymakli
Aksamda, bolca tavuk corbasi ictim bol limonlu ve karabiberli
Yalniz kizlar corba yaparken unlu olacak corbalarda ne yapiyorsunuz, mesela ben bugun tavuk corbasinda sehriye hic atmadim sadece tavuk kullandim ve kivam versin diye iki tepeleme yemek kasigi tam bugday ununu tereyaginda kavurdum. Nasil yapabilirim aceba baska turlu?