Popüler Konu Karatay Diyeti Deneyimlerimiz - Canan Karatay

dünlü menüm:
sabah: kkk (kuruyemişsiz)
öğle: brokoli, domates, peynir
akşam: 3 adet büyük boy dolma-kurutmalık biber ve patlıcan), et haşlama, 2 adet kivi

akşam arkadaşa gittik çayla beraber biraz fıstık yedim, sonrasında da 1 mandalina(cıss), 1 elma (cıss)

spor yok, su ok

bugünkü menüm:

sabah: 2 haşlama yumurta, 1 tane ıspanaklı gözleme(cıss), yarım da patatesli gözleme (cıss)
öğle:1 kutu ton balığı-yufka ekmekle(cısss)

Geçmiş olsun.

İkisi de spor çalıştırıcısı.videoları var,onlara bakarak spor yapıyorum.Hep aynı kişilerle yazıştığımızı düşünerek kısaca böyle yazıyorum.

Bu diyeti yapanlar iki ya da üç öğün yapıyorlar.Ben iki öğün yapıyorum.Kuruyemişi sabah yiyorum.Zaten karatay kahvaltısında olduğundan ayrıyeten yazmıyorum.Aralarda bazen çay,ayran,süt içtiğim oluyor tabi.Leblebi tavs edilmiyor.Diğerlerini de yemek istemiyorsun,ne yiyebilisin yerine bilemiyorum.Diğer arkadaşların bir fikri olabilir.

cnm leblebi neden tavsiye edilmiyor?? yolculukta sarı tuzsuz leblebi yemiştm fındık ve cevizle beraber.

huzis ben de 1 aydır hiç vermedim nerdeyse, artılara çıktım sonra o +ları geri verdim. ileri geri devam böyle. ama takmıyorum. çünkü kaçamaklarım da oluyor.
aslında diyet yaptığını etrafa söylemiş olmanın sıkıntısını yaşıyorsun, aynısı ben de de oldu diyette olduğumu tüm okula söyledim, sonra baktılar diğişiklik yok herkes bi laf söylemeye başladı. oysaki biz sağlıklı yaşıyoruz, kilo veriyorsak da sağlıklı vericez yağlardan vericez ve mecburen yavaş vericez, bunu da etrafımızdakilere kabul ettiremesek de kendimiz buna inanmalıyız.

bi de sen çok spor yapıyorsun. senin kilolarda bir arkadaşım vardı, spora başlamıştı kilo almak için, evet kilo almak için çünkü spor yapınca kaslar geliştiğinden kilo da alıyormuş, belki sende de olan odur. tabi yine de önceli,k tahliller yaptırman, tiroit değerlerine vs baktır mutlaka, Karatay için de folat gibi değerlere baktırılması gerekiyordu ama tamamını hatırlamıyorum, iyi bilen arkadaşlar yardımcı olacaktır eminim.

ay ne şapşalım. baktım birkaç kişinin çizelgesini göremedim, heralde kaldırmışlar dedim, şimdi farkediyorum benim de çizelgem yok. tickerlar kayıp. ne oluyo bu Kadınlar Kulübüne. beğeni de yapamıyorumm

huzis ben de 1 aydır hiç vermedim nerdeyse, artılara çıktım sonra o +ları geri verdim. ileri geri devam böyle. ama takmıyorum. çünkü kaçamaklarım da oluyor.
aslında diyet yaptığını etrafa söylemiş olmanın sıkıntısını yaşıyorsun, aynısı ben de de oldu diyette olduğumu tüm okula söyledim, sonra baktılar diğişiklik yok herkes bi laf söylemeye başladı. oysaki biz sağlıklı yaşıyoruz, kilo veriyorsak da sağlıklı vericez yağlardan vericez ve mecburen yavaş vericez, bunu da etrafımızdakilere kabul ettiremesek de kendimiz buna inanmalıyız.

bi de sen çok spor yapıyorsun. senin kilolarda bir arkadaşım vardı, spora başlamıştı kilo almak için, evet kilo almak için çünkü spor yapınca kaslar geliştiğinden kilo da alıyormuş, belki sende de olan odur. tabi yine de önceli,k tahliller yaptırman, tiroit değerlerine vs baktır mutlaka, Karatay için de folat gibi değerlere baktırılması gerekiyordu ama tamamını hatırlamıyorum, iyi bilen arkadaşlar yardımcı olacaktır eminim.

cnm haklısın insanlara söylemiş olmanın sıkıntısı da var.aslında direk yapıyorum diye ben söylemedm.başlarda giden kiloları görenler sordular ben de söyledm.zamnla da gitmeyen kilolar beni onların karşısında utandırdı.kilolar gitmedkçe stres yaptım sanırım.yarıyıl tatilinde memlekete gideceğim orda testleri yaptıracağım.en azından ne olduğunu öğrenirim.sporun kas kütlesini artırdığını okumuştm.bir zamn sonra belki kaldığım yerden kilo vermeye devam ederm spora vücudum alışınca.sağlıklı yaşadığımı biliyorum cnm doğru diyorsun.şişkinliklerim azaldı karatay sayesinde.normalde regl dönemi 2.5- 3 kg fazla çıkardım ama şimdi 1 kg civarında ödem oluştu :) bu da mutluluk verici. teşekkür ederm cnm benm desteğin için. inş bir gün buraya 47 kg yi gördüm diye yazarım :)

huzis,bir ara nelere baktırılması gerektiğini not etmiştim.hâlâ ben de baktırmadım:(
-Kan demiri
-B12 vitamini
-folat
-D vitamini
-İnsülin hormonu
Leblebi de Gİ yüksek olduğundan tercih edilmiyor diye biliyorum.

• Beğen
Reactions: xc9
gurbet_izm cnm eylülden beri çok az verebildm.bir de etrafımdakilern bana aylardır uğraşmama rağmen çok fazla kilo verememiş olmama garip bakması canımı sıkıyor.annemle konuşuyorduk "hala devam ediyor musun?kaç kiloya indin? çok fazla inme hasta olma kızım." dedi. 52.8 olduğumu söyleyince "kurban bayramına geldğinde de o civardaydın.neydeyse hiç verememişsn "dedi.doğru söylüyordu ama yine de cnm sıkıldı. bende bir sorun var galiba. hiç doktora gidip test falan yaptırmadım (hangilerini yaptıracağımı da bilmiyorum).sorun olmasa şu ana kadr ideal kiloma inmiştm bile. senin nasıl gidiyor cnm??

bende de bi orun var galiba, ben de veremiyorum :((

brn de senin gibiyim canım, önce kilo vermem durdu şimdilerde ++ görmeye başladım neredeyse hiç kaçamak yapmamıştık bi pasta dışında, benin de kilom az.. şu direnç bi kırılsın artık:((

ay ne şapşalım. baktım birkaç kişinin çizelgesini göremedim, heralde kaldırmışlar dedim, şimdi farkediyorum benim de çizelgem yok. tickerlar kayıp. ne oluyo bu Kadınlar Kulübüne. beğeni de yapamıyorumm

ben de göremiyorum senin gibi canım

bu arada doğum gübümü kutlayan arkadaşlara çok teşekkür edeiyorum:)

huzis canım sen sporunla da iyi destekliyorsun diyetini, hayal kırıklığı yaşama, duraklama dönemindesindir, sabredersen duraklamayı kırıp birden vermeye devam edeceğine eminim canım.

zeynom1981 geçmiş olsun canım, bel ağrısının üstüne talihsizlik olmuş araba kazası. canınız sağolsun

olur olur:34:

hopisu nice yıllara. :130:

ria özellikle uyanma saatlerimize göre öğünleri düzenliyoruz. ben gibi erken kalkanlar 3 ögün yiyor, geç kalkıp 10-11 civarı kahvaltı yapabilenler günü iki öğünle tamamlıyor.
ara öğün Karatayda yok. öğünden sonra en az 4-5 saat hiç birşey yemek yok, çok acıkırsan süt ya da ayran içebilirsin, akşam 8 den sonra hiçbirşey yemek yok.
badem yiyebilirsin, gayet doyurucu oluyor, leblebi yasak.

evet 8 den sonra acıkırsak ayran yada süt içebiliyorduk, ama ben zaten 5-6 gibi yiyip 10 gibi yattığımdan acıkmıyorum. kefirde sağlıklı ama tadını sevmiyorum ben

summez bıraktın sanmıştım. geçmiş olsun, kendine dikkat et, inşallah çabucak iyileşir ve aramıza dönersin
Bende sevmyorum aslinda ayran sut arasi bisey ustelikte biraz eksimsi gibi ama sanki biraz alistim gibi. Saglikli oldugundan alismaya deger gibi geldi. Bi deneyim dedim.
gurbet_izm cnm eylülden beri çok az verebildm.bir de etrafımdakilern bana aylardır uğraşmama rağmen çok fazla kilo verememiş olmama garip bakması canımı sıkıyor.annemle konuşuyorduk "hala devam ediyor musun?kaç kiloya indin? çok fazla inme hasta olma kızım." dedi. 52.8 olduğumu söyleyince "kurban bayramına geldğinde de o civardaydın.neydeyse hiç verememişsn "dedi.doğru söylüyordu ama yine de cnm sıkıldı. bende bir sorun var galiba. hiç doktora gidip test falan yaptırmadım (hangilerini yaptıracağımı da bilmiyorum).sorun olmasa şu ana kadr ideal kiloma inmiştm bile. senin nasıl gidiyor cnm??

Canim merak ettim kac kiloya inmen gerekiyorki ve boyun kac? Belki ideal kilon budur o yuzden veremiyorsundur olabilir mi? 52 kilo gayet normal geliyorda kulaga.

Bende sevmyorum aslinda ayran sut arasi bisey ustelikte biraz eksimsi gibi ama sanki biraz alistim gibi. Saglikli oldugundan alismaya deger gibi geldi. Bi deneyim dedim.

Canim merak ettim kac kiloya inmen gerekiyorki ve boyun kac? Belki ideal kilon budur o yuzden veremiyorsundur olabilir mi? 52 kilo gayet normal geliyorda kulaga.

cnm boyum 1.50 cm benm.ufak tefek bir insanım.47 kg olmak istiyorum.normalde oralarda olurdm.üniversiteden mezun olup göreve başlayınca hoooppp 50lilere çıktım malesef :((

aralarda acıkırsak süt ayran diyorsunuz ya belli miktarı var mı

merhaba hanımlar...
bugün kahvaltımı yaptım ama günümüz vardı mercimek köftesi dolma yufka böreği(cııısss) yedim....
herkes çok zayıflamışsın bu sefer kararlısın dediler ben de biraz şımardım galiba:17::17:telafi ederim inşallah..

gurbet_izm huzis çok haklısınız herkes çok zayıfladın diyo ama durdu artık birde üstüne kaçamak yapınca kötü oldu valla...

merhaba hanımlar...
bugün kahvaltımı yaptım ama günümüz vardı mercimek köftesi dolma yufka böreği(cııısss) yedim....
herkes çok zayıflamışsın bu sefer kararlısın dediler ben de biraz şımardım galiba:17::17:telafi ederim inşallah..

gurbet_izm huzis çok haklısınız herkes çok zayıfladın diyo ama durdu artık birde üstüne kaçamak yapınca kötü oldu valla...

kahvaltı da ne yedin bu arada klusura bakmayın ben yeniyim pek bişey bilmiyorum sürekli soru soruyorum :36:

selam kızlar bugün niyetliydim.sahurda klasik karatay kahvaltımı yaptım tek yumurtalı.akşam iftarda ise mercimek çorbası,2 kaşık karabuğday,fırında köfte salata,fındık fıstık.yemeği abartım galiba:17:

sabah : 2 dilim hellim + 3 adet gün kurusu + bir bardak süt
öğle: kıymalı karnı bahar + yoğurt
akşam : aç değilm

spor : jillian 3/7 ( dün yapmamıştım bugün yaptım)

kahvaltı da ne yedin bu arada klusura bakmayın ben yeniyim pek bişey bilmiyorum sürekli soru soruyorum :36:

RİA güzelim öncelikle karatay hocanın kitabını e-kitap olarak indirip okusan daha iyi olacak sanırım.

klasik karatay kahvaltısı: 2 adet kayısı kıvamında haşlanmış yumurta, 1 ince belli çay bardağı kuruyemiş, 1 avuç kadar peynir, 10-15 adet tuzu alınmış zeytin, 3-4 adet gün kurusu kayısı (ya da kayısı yerine 1-2 kuru incir ya da 1 adet orta boy meyve ) ve sebze içeriyor

RİA güzelim öncelikle karatay hocanın kitabını e-kitap olarak indirip okusan daha iyi olacak sanırım.

klasik karatay kahvaltısı: 2 adet kayısı kıvamında haşlanmış yumurta, 1 ince belli çay bardağı kuruyemiş, 1 avuç kadar peynir, 10-15 adet tuzu alınmış zeytin, 3-4 adet gün kurusu kayısı (ya da kayısı yerine 1-2 kuru incir ya da 1 adet orta boy meyve ) ve sebze içeriyor

burda yazan listeyi bi kontrol eder misin canım doğru mu

http://www.kilovermek.gen.tr/diyetlerimiz_detay.asp?id_diyetlerimiz=2120

bu gün benim ilk günüm
sabah 2 tane haşlanmış yumurta zeytin bol yeşillik(fındık ceviz falan yoktu yarın alcam)
akşam tavuk ızgara ve 3 kaşık yoğurt bide 1 tane nar 8 den sonra bişey yemedim sadece su ardada ıhlamur içtim
dün tartılmıştım kilom 93 boyum 1.78 hedef kilo 78

canım öncelikle hoşgeldin doğru yerdesin..
kahvaltıda mutlaka yumurta ve ceviz yiyorum baya tok tutuyo...yumurtayı ben menemen omlet yada salatasını yaparak tüketiyorum.gün kurusu kayısı çok faydalı bağırsaklar için..diğerleri peynir zeytin evde mevsimine göre sebze yiyorum...
mutlaka kitabı al ve oku çok faydasını göreceksin canım başarılar...

cnm boyum 1.50 cm benm.ufak tefek bir insanım.47 kg olmak istiyorum.normalde oralarda olurdm.üniversiteden mezun olup göreve başlayınca hoooppp 50lilere çıktım malesef :((
Anladim canim bencede arkadaslarin dedigi gibi tahlil yaptirsan belki kilo veremeyisinin sebebi bulucaksin.
aralarda acıkırsak süt ayran diyorsunuz ya belli miktarı var mı

Bildigim kadariyla yok. Zaten oturup bir litre sut veya ayran icemezsin. Bu diyetin ozeti aslinda sabit kahvalti, ogunler arasi en az 4-5 saat ve belirli yasak gidalarin olmasi.

Kahvaltida
-iki yumurta, ister omlet ister menemen ister haslanmis farketmiyor, cok pismis olmamali sadece yani rengi yesile donmemeli
- avuc icin kadar peynir, yani elini ac parmaklarini cikar bilegine kadar olan buyuklukte peynir, ki doymazsan peynire yuklenebilirsin
-8-15 arasi zeytin, tuzsuz veya az tuzlu
-bir ince belli cay bardagi kadar da kabuklu kuruyemisin her turlusu, kavrulmamis cig olmak kaydiyla
- 4-5 adete kadar gun kurusu kayisi tavsiye ediyor karatay, icine kaymak ve cevzinden koyup yiyebilirsin (uzum, incir vs de olabilir biraz arastirmak lazim diger meyveleri bende tam bilmiyorum)
-mevsimine gore sebze

Meyve yiceksen kayisi yerine kahvaltida bir porsiyon yemelisin aksam meyve yok

Onun haricinde yasak olanlar da
Ekmek
Seker
Makarna ve turleri
Pirinc
Patates
Her turlu paketlenmis gida

Dolmalarini bulgurla yapiyosun, ama 3-4 yemek kasigi bulgur pilavindan daha fazlasini yersen kilon sabit kaliyor.

Oturmalarda mercimek koftesi veya kisir yiyebilirsin.

Yag olarak, zeytinyagi, findikyagi ve tereyagi tuketebilirsin. Yaglarda sikinti yok rahatlikla kullanabilirsin.

Karbonhidrata dikkat! Pasta borek vs ler yok.

Diyete alisana kadar uc ogun sonra istenilen iki ogun yapmak. Ve ac kalmaman gerekiyor ki zaten acikmiyorsun.

Benim ozetleyebilecegim sekil bu. Eksik veya yanlis varsa arkadaslar lutfen duzeltin.

• Beğen
Reactions: ria
Back
X