Popüler Konu Karatay Diyeti Deneyimlerimiz - Canan Karatay

nasılsınız bakalım ne var ne yok.
ben dün yediklerimi yazsam mııı yazmasam mııı? bilemedim.
neyse yazayımda bir güzel dayak atın banaaa.
sabah tahlile gideceğim için hiç bişey yemedim.
öğlen 12 de o köy ekmeğinden ufak bir dilim(cıss), domates, peynir, çok zeytin, keten tohumlu yoğurt, az havuç, 1-2 dilim salatalık, ev yapımı turşu. zeytin yağına ev yapımı kırmızı ve pul biber döktüm, ekmeği ona bandım. madem o ekmek yenecek zevkini çıkarayım dedim.
bu yediğim kalitesiz öğünden sonra saat 4 gibi çok acıktım. resmen tatlı krizine girdim. bitter çikolata(cıss) yedim hatırı sayılır miktarda.
akşam 6.30 da portakallı pırasa( akşam meyve yemiş oluyomuyuz acaba?) bir kilo pırasaya yarım fincan pirinç attım oda benim tabağıma denk gelmedi:DD yine o köy ekmeğinden(cıss) küçük bir parça yedim.yoğurt, tere, ev yapımı turşu
eveeet gelelim zurnanın son deliğiğneeee, akşam misafirliğe gittik. ben orda 2 parça börek(cısss), mercimek köftesi, bide pastaya(cıss) benzer bişey yedim. saat tam olarak 8,30 du. ilk kez gittiğimiz biryerdi reddedemedim.
dövün beni:18::18::18::18:[/QUOTE

senden önce kendimi döveyim.
akşam eve gidene kadar herşey iyidi ama.yediklerim
sabah kkk
öğle 1 tabak zeytinyağlı patlıcan
akşam: ve geldim kayınavlidem pişi hazırlamış. okuldan gelen kızım da ( 7 yaşında ) o hamurları oklava ile açmış. bi baktım üstü başı un hala açıyor. annecim ben sana pişi hazırladım diyor. çay kahvaltılık da vardı. kızımın hatırına 4 tane pişi yedim.:( 1 tanesi onun hatırına da geri kalanı niye yedim bilmiyom tadını alınca bırakamadım sanırım. ama ebatları küçüktü. spor olarak jillian + 15 dakika plates yaptım.

maşallah maşallah
menüler cısslarla dolu siz naaptınız yahu menüleriniz cısslarla dolmuş:19:
biraz toparlanın zaten mevsimin azizliğine uğradık gr gr veriyoruz olmadı bu hiiiiiç olmadı:20:

takdir ve tenkit ikonlarımızı daha sık kullanalım yoksa hepimiz verdiğimiz kiloları geri alıcaz

QUOTE=akasya1612;33622628]................

Canım biz sana bir kazak gönderelim bırak örgüyü de gel artık ya :38:[/QUOTE]
hahahahahaaaa:52::52::52:
kazak bitti bitti çok da güzel oldu gidene kadar sık sık uğrayacağım

öğlen 12 de o köy ekmeğinden ufak bir dilim(cıss), domates, peynir, çok zeytin, keten tohumlu yoğurt, az havuç, 1-2 dilim salatalık, ev yapımı turşu. zeytin yağına ev yapımı kırmızı ve pul biber döktüm, ekmeği ona bandım. madem o ekmek yenecek zevkini çıkarayım dedim.
bu yediğim kalitesiz öğünden sonra saat 4 gibi çok acıktım. resmen tatlı krizine girdim. bitter çikolata(cıss) yedim hatırı sayılır miktarda.
akşam 6.30 da portakallı pırasa( akşam meyve yemiş oluyomuyuz acaba?) bir kilo pırasaya yarım fincan pirinç attım oda benim tabağıma denk gelmedi:DD yine o köy ekmeğinden(cıss) küçük bir parça yedim.yoğurt, tere, ev yapımı turşu
eveeet gelelim zurnanın son deliğiğneeee, akşam misafirliğe gittik. ben orda 2 parça börek(cısss), mercimek köftesi, bide pastaya(cıss) benzer bişey yedim. saat tam olarak 8,30 du. ilk kez gittiğimiz biryerdi reddedemedim.
dövün beni:18::18::18::18:

tahlil ne için canım hasta mısın yoksa rutin kontrol mü?
menün başımı döndürdü sen naaptın :22::22::22::22:
senden önce kendimi döveyim.
akşam eve gidene kadar herşey iyidi ama.yediklerim
sabah kkk
öğle 1 tabak zeytinyağlı patlıcan
akşam: ve geldim kayınavlidem pişi hazırlamış. okuldan gelen kızım da ( 7 yaşında ) o hamurları oklava ile açmış. bi baktım üstü başı un hala açıyor. annecim ben sana pişi hazırladım diyor. çay kahvaltılık da vardı. kızımın hatırına 4 tane pişi yedim.:( 1 tanesi onun hatırına da geri kalanı niye yedim bilmiyom tadını alınca bırakamadım sanırım. ama ebatları küçüktü. spor olarak jillian + 15 dakika plates yaptım.

alanis senle tanışmamız böyle olmasaydı keşke:52::52:
tamam ilk pişi kızının ellerinden çıkmış şifadır sana da 2,3,4 oo-hhoooo:22::22::22::22:

dünkü menüm

sabah 10.00 da kkk

akşam 16.00 da kıymalı ıspanaklı kol böreği(cısss)

başka bişey yok...

bu hafta çok iyi kilo verdin sana çanta yollamak istemiyorum ama börek olmadı
deseydin ki çorba yoğurt azıcık börek hoş görürdük:22:

• Beğen
Reactions: ria
dünkü menümü yazmamıştım
sabah:56:
kkk
1 bardak süt

akşam:56:
ezogelin çorba
balık
salata
bol tahinli ve cevizli kabak tatlısı (2 kk kadar)

2 lt su 1 saat bisiklet 10 dk esneme hareketleri

yeni arkadaşlar için not düşmek istiyorum

karatay diyetinde sadece balık yediğimiz zaman balığın üstüne en fazla 2 kk kadar tahin helvası yiyebiliyoruz
fırınlanmamış olacak ama:20:
tahin balıktaki omega3 ün emilimini artırdığı için hoca helvadan alacağımız şekeri görmezden gelebiliriz diyor
omega3 bu kadar önemli:21:yani helvaya izin var deyip kahvaltıda yemeye kalkmayın:20:

benim tercihim tahin+kuruüzüm ikilisiydi helvayı pek sevmem ancak tahinli kabak tatlısı 10 numaraydı:56:balık yediğiniz günlerde öneririm

merhaba arkadaşlar bu aralar pek sık giremiyorum.ama karatayı bırakmışş da değilim.
menümü yazayım
dün
sabah kkk
öğlen et köfte,salata,mercimek köfte
akşam yoğurtlu brokoli ve 2-3 kaşık yeşil mercimekli bulgur pilavı

bugün
sabah kkk
öğlen adana kebap,ayran
akşam tarhana çorbası,tere salatası

kahvaltıda illa peynir olacakmı ya yediğim zaman sanki kabız oluyorum sizdede oluryormu yemessek olmazmı normal beyaz peynir yiyorum oda kabız yapıyor

geçen hafta rahatsızdım rapor falan almıştım.şimdi iyiyim. detaylı bi tetkik yapalım dedi doktor.
kanım, demirim, b12im, folatım falan çok iyi çıktı. şekere de baktılar açlık 86 falandı. yaptırılması gerekenler arasında insülin de var ama o bununla aynımı bilmiyorum. birtek d vitaminime bakmadılar. onuda alıcam bi ilaç kullanıcam. doktor arkadaşın biri kesin eksiktir kullan bişey olmaz dedi.

merhaba kızlar kaçamaksız günler diliyorum hepimize.....
sabah karatay kahvaltımı yaptım akşama da çorba ve bulgurlu ıspanak var şimdi pişiyolar:56::56:yanında yoğurt tabiki...

Arkaadaslar merhaba,

Karatay diyetinde sanırım ekmeke seker yok. Bu diyeti uygulayıo ekmek de yiyen varmı? tamamen uygulayabiliyor musunuz?

evet AKASYA cım keşkeği kendim yapıyorum..akşamdan keşkeklik buğdayı ıslatıyorum birgün sonra tavukla birlikte bol suyla pişiriyorum tavuk pişince içinden alıp didikleyip tekrar içine katıyorum.tahta kaşıkla iyice ezip üzerine tereyağı pulbiber döküp afiyetle yiyiyorum.:56::56:ben çok seviyorum bizim buralarda meşhurdur ailecek bayılıyoruz yani...

Keşkekin tavukla yapıldığını ilk defa senden duydum zeynom?? hımm biz kırmızı etle yaparız. ama tavuklu da güzel oluyordur eminim:34:

dövün beni:18::18::18::18:

yoğun ısrarların üzerine çantalarını yolluyorum canım :1::1:
:22::22::22::22:

riacım teşkr. ben de izleyemediğim için üzülüyordum. çok seviyorum ben bu kadını yaa:54:

kahvaltıda illa peynir olacakmı ya yediğim zaman sanki kabız oluyorum sizdede oluryormu yemessek olmazmı normal beyaz peynir yiyorum oda kabız yapıyor

emriye sen peynirin kabız yaptığına emin misin? karataya başlayanlar ilk haftalarında kabızlık yaşayabilirler.

Arkaadaslar merhaba,

Karatay diyetinde sanırım ekmeke seker yok. Bu diyeti uygulayıo ekmek de yiyen varmı? tamamen uygulayabiliyor musunuz?

yezi Karatay diyetinde ekmek ve şekere yer yok ideal kilona ulaşana kadar hiç tüketilmeyecek besinlerden bunlar. ideal kilona ulaştıktan sonra günlük 5 km yürümek koşuluyla yiyebilirsin :34::34::34:

bizler bazen yiyoruz ama bunu diyet kaçamağı varsayıp menü bildirirken yanına (cıss) yazıyoruz.

merhaba litylin. sana da kolay gelsin.
börek ve hoşaf serbest değil, muzu proteini çok diye sabahları yumurta yerine tercih edebiliyoruz(özellikle yumurta alarjisi olanlar). inciri de 2 ya da 3 adet kahvaltıda kuru kayısı yerine tercih edebiliyoruz. sindirimi kolay.
kkk klasik karatay kahvaltısı demek.

kkk: 2 haşlama yumurta, 8-15 zeytin, 1 avuç peynir, mevsim sebezesi, 1 çay bard. çiğ kuruyemiş, 3-4 adet gün kurusu kayısı içeren kahvaltı menüsü

Klasik Karatay Kahvaltısı :40: :9:

Teşekkür ederim bilgiler için herkese :52:

selam canlar menü bildirimi yapcam çantaları hazırlayın bana da:18::18::18:

sabah: 2 yumurta, peynir, zeytin,kabak salatası, közlenmiş kırmızı biber, 2 dilim sulu börek (cısssss) ama nefisti yaa:17: özrüm kabahatimden büyük
öğle: 1 tabak bamya yemeği, 4 sıkım çiğ köfte, ayran
sonrasında çayla yarım tatlama(cısss) misafirdim yine :17:

selam canlar menü bildirimi yapcam çantaları hazırlayın bana da:18::18::18:

sabah: 2 yumurta, peynir, zeytin,kabak salatası, közlenmiş kırmızı biber, 2 dilim sulu börek (cısssss) ama nefisti yaa:17: özrüm kabahatimden büyük
öğle: 1 tabak bamya yemeği, 4 sıkım çiğ köfte, ayran
sonrasında çayla yarım tatlama(cısss) misafirdim yine :17:

Tatlama da neymiş? :53:

Bir de çiğ köfte ve esmer bulgurdan yapılmış yiyecekleri yiyebiliyoruz değil mi ?

evet AKASYA cım keşkeği kendim yapıyorum..akşamdan keşkeklik buğdayı ıslatıyorum birgün sonra tavukla birlikte bol suyla pişiriyorum tavuk pişince içinden alıp didikleyip tekrar içine katıyorum.tahta kaşıkla iyice ezip üzerine tereyağı pulbiber döküp afiyetle yiyiyorum.:56::56:ben çok seviyorum bizim buralarda meşhurdur ailecek bayılıyoruz yani...

Ellerine sağlık, ben de bayılırım keşkek duyunca düğün, uğurlama vb. her türlü merasime katılırım ki o konularda asosyalim normalde..
Olsa da yesek :1:Sanırım keşkek her yerde meşhur, daha bilmeyen yere rastlamadım trakya dışında..

Tatlama da neymiş? :53:

Bir de çiğ köfte ve esmer bulgurdan yapılmış yiyecekleri yiyebiliyoruz değil mi ?
tatlama benim de Kahta da görüdğüm "klor" da denilen bir çeşit hamur işi. Bayram tatlaması da denilebiliyor, bayramlardan önce hummalı bir çalışma ile kadınlar evlerine kasa kasa yaparlar 1 ay 2 ay boyunca tüketirler. margarin, süt, un, susam gibi malzemelerle hamuru yapılıp şekillendirildikten sonra ekmek fırınlarında koca tepsilerde pişirilir ve 3 ay da kalsa bayatlamaz. tabi Karataycılar için unlu mamul ve cıss..

çiğ köfte yenilebiliyor. 3 kaşık bulgur pilavına izin verildiğinden yola çıkrsak ve içinde esmer bulgur kullanıldığını da hesaba katarsak yenilebiliyor deriz, taabii abartıya kaçmamak gerekiyor.. ben 4 gündür her gün yedim abarttım, şuanda tartı da 1 kg fazlam var yanii. çünkü bulgur çok masum değil hemen şişiriyor.

Son düzenleme:
tatlama benim de Kahta da görüdğüm "klor" da denilen bir çeşit hamur işi. Bayram tatlaması da denilebiliyor, bayramlardan önce hummalı bir çalışma ile kadınlar evlerine kasa kasa yaparlar 1 ay 2 ay boyunca tüketirler. margarin, süt, un, susam gibi malzemelerle hamuru yapılıp şekillendirildikten sonra ekmek fırınlarında koca tepsilerde pişirilir ve 3 ay da kalsa bayatlamaz. tabi Karataycılar için unlu mamul ve cıss..

çiğ köfte yenilebiliyor. 3 kaşık bulgur pilavına izin verildiğinden yola çıkrsak ve içinde esmer bulgur kullanıldığı için yenilebiliyor, taabii abartıya kaçmamak gerekiyor.. ben 4 gündür her gün yedim abarttım, şuanda tartı da 1 kg fazlam var yanii. çünkü bulgur çok masum değil hemen şişiriyor.

İlk defa duydum, güzel bir eye benziyor. Cıss da olsa yenmiş bi kere afiyet olsun :8:

esmer bulgurdan yapılmış çiğ köfteden ne olacak. Sağlıklı et ve sağlıklı yağlarla yapıldığı sürece sorun olacağını düşünmüyorum.Akşam 8den sonra yemiyoruz, un yok şeker yok, daha ne olsun:23::24:

İlk defa duydum, güzel bir eye benziyor. Cıss da olsa yenmiş bi kere afiyet olsun :8:

esmer bulgurdan yapılmış çiğ köfteden ne olacak. Sağlıklı et ve sağlıklı yağlarla yapıldığı sürece sorun olacağını düşünmüyorum.Akşam 8den sonra yemiyoruz, un yok şeker yok, daha ne olsun:23::24:

teşekkür ederim canım. :34:
evet çiğ köfte sağlıklı, ve benim asla hayır diyemeyeceğin yemeklerdendir.. buraya geldiğimde ağzıma bile almaz, yiyen insanlara şaşkınlıkla bakardım şimdi müptelası oldum :56::56:

Back
X