diyanete sormama gerek kalmadı ...diyanetin sayfasına girdim orada aradım cevap varmış zaten...
İslam dininde sarhoşluk verecek derecede mayalanmamış içeceklerin içilmesi caiz; sarhoşluk verecek derecede mayalanmış içeceklerin içilmesi ise haramdır. Mayalanması kısa süren kefirin alkolsüz olup sarhoş etmediği, besleyici olduğu ve birçok hastalığın tedavisinde kullanıldığı uzmanlar tarafından açıklanmaktadır. Bu nitelikteki kefirin içilmesinde dinen bir sakınca yoktur.
[video=youtube_share;d4fylMNRq94]http://youtu.be/d4fylMNRq94[/video]
Çok güzel anlatıyor.
ben bağırsaklardan dolayı salatalara yarım çay bardağı döküyorum karatay zaten bol bol dökün ki yağlar erisin diyor.....yemeklere yağ ve tuz altını kapattıktan sonra eklenecek besin değeri ölmesin diye....ben kavrulması gerekenlere baştan kyuyorum hafif kavurup diğer malzemeleri koyuyorum.....geneldede kavurmadan yapmaya çalışıyorum...çiğden
Eğer üzerinde "İDEAL" yazıyorsa o ayçiçek yağı karışımıdır. Sadece Fındık yağı yazıyorsa karışım olmayan, zaten fiyat farkı var. İdeal olan 30 TL idi. Şaşırdım niye böyle dedim. Çünkü başka markette 50 TL. fiyatı. Arkasında veya yanında içeriği yazıyordu. Niye karışım yağ yapmışlar anlamış değilim ve önceden fiyatlar bu kadar pahalı değilmiş. Fındık yağı tvde önerilince galiba fiyatlar uçmuş. Ona o kadar para vereceğime gidip zeytinyağı alırım aynı fiyata daha iyi.Başta evdekilerden dolayı fındık yağı aldım, indirimliydi. (40 tl) Daha sonra Datçadan aldım ve zeytinyağı markettekilerden çok farklı, yerken boğazını yakıyor bazen ve boğazı yakması yağın kaliteli olduğunu gösteriyormuş.
sağol canım kedicim..
ideal yazısı pejk yerinde olmamış..adı ideal ama kendi ideal değil...
aaaaaa ben hiç öyle yapmıyrm..
klasik
önce soğanım yağda öldüryrm eyvah eyvah katil oldum..ama dikkat edicem bi daha..
daha yeni karnıbahar yaptım yeşil renkli değişik bi karnıbshar görüp almıştım pazardan beyaz karnıbahar kadar kokmadı..yağı ve tuzu en son atayım sağol abla
Canlarimmmmm,bu arada prensesimin banyosunu ve gerekli butun bakimlarinida yaptim,mis oldu binlerce sukurler olsun.O da annem bana oh yaptin dedi sarildik,simdi dinleniyorum birazdan bende girecegim.Ben bu ortami bunun icin cok seviyorum aklima en ufak birsey takildiginda aninda paylasip yardim alabiliyorum o zaman kismetse ilk firsatta bende gidip kefir alayim degisiklik olsun.Cok cok tesekkur ederim.
kavurman gerekenlerede çok yağ koyup altı kısık olarak biraz kavur yeter herşey çiğden güzel olmuyor püf noktalarına uymak yetiyor
karabuğday Karatay'da yok ama sen yurtdışında olduğun için herşeyi bulamıyorsun az miktarda kullanabilirsin başkaları örnek almasın diye açık yazdım
benim bildiğim bir hafta hergün aynı şeyleri yiyerek yapılıyor....sende bir hafta aynı şeylerimi yiyeceksin
Evet ben biliyorum siyah zeytin yapmayı. Bir keresinde evde komşum tarif etmişti yapmıştım. 1Kg zeytin için 1 çay bardağı kaya tuzu ve yarım çay bardağı zeytin ya ekliyorsun bir bidonun içine hepsini koyuyorsun. Yapılması gereken tek şey hergün o bidonu çalkalamak sallamak. Zamanla siyah suyunu bırakıyor ve acı tadı gidiyor. Sonra fazla tuzlu gelirse azar azar suyun içinde bekletip tuzunu alıyorsun.
Kefir konusunda sizleri aydınlatma isterim. Kefit aynı yoğurt gibi sütten bir çelit probiyotik bakterilerin mayalanmasıyla oluşur. Maya yoğurdun aksine gözle görülebilen dışardan bakıldığında minyatür bir karnıbaharı andıran bakteri öbekleridir. Kıvamı cıvık olur ekşimsi süt tadında olur. Bakteriler süt içerisindeki şekeri (laktoz) besin olarak kullanarak kaktik asit ve daha birçok faydalı besin öğeleri sentezler ve bir miktar alkol de sentezlenir. Ancak bu şarap gibi yoğun bir alkol değil eser miktardadır. Aynı şekilde ekmek mayakanırkende alkol oluşur, sucuk fermetasyonunda da oluşur, bazı peynir türlerindede mayalanma sırasında oluşur, dalındaki meyvelerde de oluşabilir. Kefit mayalandıktan sonra içinden bakteri kolonisi sizülerek alınır ve cam şişe içindeki süt içerisinde dolaota muhafaza edilir ve bidaha bidaha kullanılır zamanla koloni üredikçe büyür. Bağışıklık sistemine, sindirime, bağırsak kolonisine çooook faydalıdır.İzlememiştim hiç, bir bakayım, çok teşekkür ederim.Kefirle ilgili bilgim yok ama kefir sarhoşluk yapıyormu ki, yapmıyor herhalde. Sirkede o zaman tüketilmemeli yada boza, turşu gibi şeyler. Bir alakası varmı bilmiyorum gerçi. Bir sorun olmaz herhalde, ama bilmediğim bir konuda birşey söylemem de doğru olmaz. Sadece aklımda olan düşünceleri söyledim. Kefir ne ile mayalanıyordu? Bende bir bakayım sayfasını bulabilirsem.
Hatice abla sakıncası olmaz tuz zaten onların suyunu dişar salıcak zeytinler büzüşecek. Ben karanlıkta değil de mutfak dolabımın birine koydum elinin altında olmalı ki aklınavgeldike bidonu çalkala.ekincim,zeytinlerim geldi,yarın yapmağı duşunuyorum,sen zeytin koyduğun bidonları karanlıktamı beklettin?benim zeytinler bir az yumuşamış,cok sert diğil yani sakıncası olurmu,teşekkür ediyorum.
Badem; protein, yağ, kalsiyum içeriği ve yüksek alkali özellikleriyle diğer kuruyemişlerden üstündür. Sütünü yapmak zor gelirse, bbir avuç çiğ badem tüketilebilir.
Haftada birer gün ceviz ve fındık da kahvaltıya eklenmelidir.
çok sağolsaın ablacım güzelce fırsat vermiyor ki cimcimem bakayım kitaba..ama iyi ki sen vrsın
evet,yazdığım menüya bir hafta devam edicem,inşallah ,yapa bilirim.istediğiniz gibi yaza bilirsiniz,sakıncası yoktur.genelde karatayda olan her yiyecek burda da var Allaha şükür,evde de var,ama ben kilo veremedım bu hafta,o yüzden bir boyle bir kontrol yapıyım dedım kendimce
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?