Popüler Konu KARATAY DİYETİ ile yiyerek aç kalmadan zayıflıyoruz ve hastalıklardan kurtuluyoruz...

gecmiş olsun ,canım.inşallah cabuk iyileşirsin,sağlığına kavuşursun.

Canim sdfcigim,guzel yavrucugunun yas gunu kutlu olsun.Nice mutlu saglikli hayirli bir omur temenni ederim canim.

sabahKKK

akşamhamsiiiiiii bitmeden aldım salata, üzümlü tahin,

sporakşama kadar mutfakta bir oyana bir buyana mekik dokudum, siz mekik çekince spordan sayılıyor da benim mekiğim niye sayılmasınki

yığınla bulaşık çıktı tencerelerden dolayı ocak altı-üstü sağ sol derken yoğurdu gece 12 de zor mayaladım....

Son düzenleme:

ben 5 yıl önce fındık yağı alıyordum eve, 5 ltsi 16 lt idi düşünün, bu fiyatı hiç unutmam.. sonra bir anda ünlendi ve zeytinyağını geçti, ben de zeytinyağına döndüm.. arkadaşımın babası gıda mühendisliği profesörü.. fındıkyağının hazırlanana kadar çok işleme tabi kaldığını ve sdfnin babasının dediği gibi, fındıktan daha ucuz kaldığını söyleyince hak vermiştim...
evde ayçiçeği yağını sadece misafirler için kızartma yapacağımda kullanırdım, artık hiç almıyorum evde kızartma vs de hiç yapılmıyor..kendim yediğim anda sivilce çıkarıyorum, mısırözü yağı evime girmedi bile sanırım..

annem tansiyon hastası hergün 1 turp tüketir, bir kase doğrar ve her yemeğin yanında bi kaç dilim yer:)

uzun zamandır kefir mayalayan ve tüketen biri olarak, ilk duyduğum şey alkol oluşumuydu...baya araştırma yaptım.. zıt görüşler var kefir konusunda..
ben de dediklerinizi diyecektim bu listeye yoğurdu da ekleyeyim.. neticede yoğurdun bikaç gün sonra ekşimesinin sebebi içinde meydana gelen fermantasyon.. o zaman yoğurdun da haram olması gerekirdi..
ancak hazır kefirler önerilmiyor, çünkü uzun süre bekliyor şişelerde.. en iyisi mayasını alıp evde mayalamak ve 24 saat içinde tüketmek.. mayalarken de kefiri sütün içinde süre olarak en fazla 36 saat tutmak..36 saatten sonra ciddi bi ekşime oluyor, 48 saat olmuşsa içmemek gerekiyor..alkol konusunda hassasiyetiniz varsa bu yolu tercih etmelisiniz..zaten karatay da paketli ürün tavsiye etmiyor..ve evde mayalanan kefirle hazır kefirin tadı oldukça farklı onu da söylemeliyim..
ben hergün mayalıyorum 24 saat tutuyorum içinde ve 24 saat içinde de tüketiyoruz.. tekrar başlayacağım baya mayam birikti.. artan kefirleri arkadaşlarınızla paylaşın, daha da fazlasını buzlukta sütün içinde bekletebilirsiniz..
maya alan olursa mayalama konusunda bilgi verebilirim, kefire hiçbi metalin değmemesi gerekiyor..

Son düzenleme:

merhaba canım
nasılsın
bende fındık yağı ilk çıktığı zamanlar almıştım ayçiçekten ucuzdu ucuz olunca acaba faydasızmı ki diye düşündüm o zamanlar bu kadar bilinmiyordu bi ara almayı bıraktım faydalarını duyunca tekrar alamak istediğimde fiat uçmuştu .....

ben arkadaşımdan alacağım alınca sana sorarım,

Çıtırlarım ben güne gidiyorum şimdi beslenme çantamı hazırlayacağım giyinip gideceğim.....beslenme çantama dün yaptığım fırında hamsilerden ve üzümlü tahinimden koyacağım orada salata mutlaka vardır ......karataya uyan ıvır zıvır varsa bir-iki de onlardan atıştırırım...bye

merhaba gül ablacım aslında pek iyi değilim, cuma akşamı burada güvendiğimiz bi yerden yedik söylemesi ayıp çöp şiş yedim yemez olaydım, dün baya kötü uyandım, istifra ve günün kalanını mide kramplarıyla geçirdim.. sonrasında karatay kahvaltısını oldukça eksik bi şekilde yapabildim iştahım olmadığı için.. kötübi gün geçirdim ama bugün daha iyi sayılırım yine kahvaltı yapamadım, süt ve muz yiyebildim sabah.. öğle arası eve gidince yarmalı çorbam vardı unsuz, ondan 1 kase ve 1 avuç da kuruyemiş yedim ki metabolizmam yavaşlamasın..
yumurtayı kesince kaşıntılar geçti, sanırım gün aşırı yemem gerekecek bundan sonra..
keşke kefir getirebilsem sana ama getirene kadar bozulur kesin

ay ne güzel:) günlere bayılırım ben ya.. arkadaş ortamı kafa dağıtıyor insan.. iyi eğlenceler ablacım, maşallah sana beslenme çantasını da götürüyorsun

çok geçmiş olsun canım...

Merhabalar canim topigim:))

Gunlerdir arada okusamda duzenli gelemedim.bu hafta beni mazur görün lütfen. . sasirdim yine birinci olmuşum. .bir acildim pir acildim aylarin acisi çıktı iki haftada...bu haftadan umudum yok regl haftam olmasi dolayisiyla...umarim haftaya herkes tartida istedigi sonucu görür. .

UMUD ve BLUEBOTTLE geçmiş olsun allah tez zamanda şifa versin arkadaslarim.

Oğlumun doğum günü için paylastiginiz güzel temenniler icin tesekkur ederim:) çok mutlu oldu begendigi bir hediye aldık..

Cuma günüde misafirlerimi agirladim yazmistim..aksamina yorgunluktan sizmisim resmen..dünde çok hastaydim.midemi usutmusum ne yesem durmadi midemde..cok kötü bi gün ve gece geçirdim. ..sabah bir sey yiyemedim eksik bi kkk yaptim..cay ve su içtim. Umarim çabucak geçer. .
Şimdilik böyle özledim sizleri..gelirim yine sevgilerrr iyi haftasonlari:)

ne iş yaptığınızı sorsam...[/QUOTE
Ben gıda mühendisiyim.

Sabah 5 tibet egzersizi (10 dk. sürüyor. Çakralara, endokrin bezlerine vs… etki eden egzersizlerdir)

06:30
Yoğurt, zencefil, zerdeçal, tarçın, zeytinyağı :)

KAHVALTI 10:30
Muz
Fındık
Çeçil peynir
2 Siyah Zeytin
Domates, salatalık limon, zeytinyağı
Siyah çay

17:20
Muz
Köfte
Nane, havuç, dereotu, kırmızı pancar, turp salatası (limonlu, sirkeli, zeytinyağlı)

Eve geldim, aklım kurabiyede kalmıştı, 1 tane yedim, aslında kaçamak yapacaksak sabaha bırakmamız daha iyiydi ama ben dayanamadım. Tadı da benim yaptığım gibi olmamış, boşuna yedim. Kardeşim olmadı mı olmadı mı derken erken çıkarttırdı kurabiyeleri. İlk defa yaptı.

SU

Gül abla, kaçamak yapınca kızmıyorsun bak ben fazlalaştırmaya başladım bu kaçamakları.

Gün bitti ama mac oldugu icin eve gidemiyoruz ......cafelerin bol oldugu bir caddede oturmanin zarari gecen sefer yine mac vardi 50 dkk park yeri aradim bulamadim 20 dkk uzaga parkedip eve kadarda yurumustum :)....ayni stresi yasamamak icin kizimla AVM geziyoruz ....evde isler bizi bekler biz maci bekler:)

Gulcugum canim,herseyde bir hayir var.Simdi eve gitseydin ya mutfaga girecektin ya da baska bi ise.Masallah ne guzel buda bi ihtiyac,ne guzel paylasim firsati olmus,rabbim ayirmasin canim.

Kiz biseyler denerken bende topige takilayim :):):)
Bu hafta fazla cikarsan kizarim ,,,,bir hafta eksi bir hafta arti cikip dengeliyorsun, bu hafta eski cikman lazim

Gecmis olsun canim...Seni zehirlemis demakki ....benim kizlar ayni yerden pide yemisler buyuk zehirlenmisti kucuge bisey olmamisti seninde oyle olmus...
Yumurtayi dedigin gibi dene bakalim yine yapacakmi arkadasin bire indirince gecti sonra yavas yavas 2 ye cikardi yine

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…