merhaba uzun zamandır gelemiyorum topiğe nasılsınız
bana gelince önce bilgisayarıma virüs bulaştı ve çöktü gelemedimgeçen haftada bildirim yapamadım
bu hastada pazartesi günü apandisit ameliyatı oldum evdeyim yatıyorum tahmin edersinizki diyet falan gittiserumlar vitaminler kullanılan ilaçlar veee evde durdukça yiyen ben işe döndüğümde kaç kilo olurum acaba :18::18:
şimdi evdeyim yatıyorum kalkıyorum öle işte neyse byyyy
Eğer üzerinde "İDEAL" yazıyorsa o ayçiçek yağı karışımıdır. Sadece Fındık yağı yazıyorsa karışım olmayan, zaten fiyat farkı var. İdeal olan 30 TL idi. Şaşırdım niye böyle dedim. Çünkü başka markette 50 TL. fiyatı. Arkasında veya yanında içeriği yazıyordu. Niye karışım yağ yapmışlar anlamış değilim ve önceden fiyatlar bu kadar pahalı değilmiş. Fındık yağı tvde önerilince galiba fiyatlar uçmuş. Ona o kadar para vereceğime gidip zeytinyağı alırım aynı fiyata daha iyi.Başta evdekilerden dolayı fındık yağı aldım, indirimliydi. (40 tl) Daha sonra Datçadan aldım ve zeytinyağı markettekilerden çok farklı, yerken boğazını yakıyor bazen ve boğazı yakması yağın kaliteli olduğunu gösteriyormuş.
[h=5]Ahmet Maranki
[/h]TURP...
"Öyle bir yiyecek olsa ki, yesek yesek kilo almasak…” diyenlerden misiniz?
. Turp katı sebzelerden biridir, kişiye çiğneme duygusunu tatmin etme açısından çok faydası olur. Canınız bir şeyler atıştırmak istediğinde turpu dilimleyip, az tuz bol limonla birlikte tüketebilirsiniz, çok yedim duygusu oluşturmaya bire birdir.
. Turpun kan şekerini yükseltme ölçeği olan glisemik indeksi düşüktür. Kan şekerinizde oynama yapmayacağı için sizi daha uzun süre tok tutar.
. Turpun lif oranı yüksektir, midede ve bağırsaklarda çözülüp tokluk hissini pekiştirir.
. Sülfürlü bileşikler açısından zenginidir, karaciğer ve safra dostudur, kansere karşı koruyucudur.
. İlaç gibi besinlerden biri olan turp, fitosterol bakımından zengin olduğu için kolesterolü dengeleyici etki gösterir.
. Potasyum açısından zengin olduğu için tansiyonu dengeler. Kalp koruyucu etki gösterir.
. Çok iyi bir C vitamini kaynağı olduğu için bağışıklık sisteminizi korumak ve grip olmamak için her gün küçük bir kase yemeye özen gösterin.
. Ülkemizde guatrın en büyük nedeni iyot eksikliğidir, turp iyot açısından zengin olduğu için tiroid hastalıklarından korur.
. Folik asit açısından zengin olduğu için hücrelerimizin DNA ve RNA onarımını sağlar. Yaşlanmayı önler.
..
Yarın Topkapı İnebolu Organik Köy Pazarı'mızda....
uzun zamandır kefir mayalayan ve tüketen biri olarak, ilk duyduğum şey alkol oluşumuydu...baya araştırma yaptım.. zıt görüşler var kefir konusunda..Kefir konusunda sizleri aydınlatma isterim. Kefit aynı yoğurt gibi sütten bir çelit probiyotik bakterilerin mayalanmasıyla oluşur. Maya yoğurdun aksine gözle görülebilen dışardan bakıldığında minyatür bir karnıbaharı andıran bakteri öbekleridir. Kıvamı cıvık olur ekşimsi süt tadında olur. Bakteriler süt içerisindeki şekeri (laktoz) besin olarak kullanarak kaktik asit ve daha birçok faydalı besin öğeleri sentezler ve bir miktar alkol de sentezlenir. Ancak bu şarap gibi yoğun bir alkol değil eser miktardadır. Aynı şekilde ekmek mayakanırkende alkol oluşur, sucuk fermetasyonunda da oluşur, bazı peynir türlerindede mayalanma sırasında oluşur, dalındaki meyvelerde de oluşabilir. Kefit mayalandıktan sonra içinden bakteri kolonisi sizülerek alınır ve cam şişe içindeki süt içerisinde dolaota muhafaza edilir ve bidaha bidaha kullanılır zamanla koloni üredikçe büyür. Bağışıklık sistemine, sindirime, bağırsak kolonisine çooook faydalıdır.
ben 5 yıl önce fındık yağı alıyordum eve, 5 ltsi 16 lt idi düşünün, bu fiyatı hiç unutmam.. sonra bir anda ünlendi ve zeytinyağını geçti, ben de zeytinyağına döndüm.. arkadaşımın babası gıda mühendisliği profesörü.. fındıkyağının hazırlanana kadar çok işleme tabi kaldığını ve sdfnin babasının dediği gibi, fındıktan daha ucuz kaldığını söyleyince hak vermiştim...
evde ayçiçeği yağını sadece misafirler için kızartma yapacağımda kullanırdım, artık hiç almıyorum evde kızartma vs de hiç yapılmıyor..kendim yediğim anda sivilce çıkarıyorum, mısırözü yağı evime girmedi bile sanırım..
annem tansiyon hastası hergün 1 turp tüketir, bir kase doğrar ve her yemeğin yanında bi kaç dilim yer:)
uzun zamandır kefir mayalayan ve tüketen biri olarak, ilk duyduğum şey alkol oluşumuydu...baya araştırma yaptım.. zıt görüşler var kefir konusunda..
ben de dediklerinizi diyecektim bu listeye yoğurdu da ekleyeyim.. neticede yoğurdun bikaç gün sonra ekşimesinin sebebi içinde meydana gelen fermantasyon.. o zaman yoğurdun da haram olması gerekirdi..
ancak hazır kefirler önerilmiyor, çünkü uzun süre bekliyor şişelerde.. en iyisi mayasını alıp evde mayalamak ve 24 saat içinde tüketmek.. mayalarken de kefiri sütün içinde süre olarak en fazla 36 saat tutmak..36 saatten sonra ciddi bi ekşime oluyor, 48 saat olmuşsa içmemek gerekiyor..alkol konusunda hassasiyetiniz varsa bu yolu tercih etmelisiniz..zaten karatay da paketli ürün tavsiye etmiyor..ve evde mayalanan kefirle hazır kefirin tadı oldukça farklı onu da söylemeliyim..
ben hergün mayalıyorum 24 saat tutuyorum içinde ve 24 saat içinde de tüketiyoruz.. tekrar başlayacağım baya mayam birikti.. artan kefirleri arkadaşlarınızla paylaşın, daha da fazlasını buzlukta sütün içinde bekletebilirsiniz..
maya alan olursa mayalama konusunda bilgi verebilirim, kefire hiçbi metalin değmemesi gerekiyor..
merhaba gül ablacım aslında pek iyi değilim, cuma akşamı burada güvendiğimiz bi yerden yedik söylemesi ayıp çöp şiş yedim yemez olaydım, dün baya kötü uyandım, istifra ve günün kalanını mide kramplarıyla geçirdim.. sonrasında karatay kahvaltısını oldukça eksik bi şekilde yapabildim iştahım olmadığı için.. kötübi gün geçirdim ama bugün daha iyi sayılırım yine kahvaltı yapamadım, süt ve muz yiyebildim sabah.. öğle arası eve gidince yarmalı çorbam vardı unsuz, ondan 1 kase ve 1 avuç da kuruyemiş yedim ki metabolizmam yavaşlamasın..merhaba canım
nasılsın
bende fındık yağı ilk çıktığı zamanlar almıştım ayçiçekten ucuzdu ucuz olunca acaba faydasızmı ki diye düşündüm o zamanlar bu kadar bilinmiyordu bi ara almayı bıraktım faydalarını duyunca tekrar alamak istediğimde fiat uçmuştu .....
ben arkadaşımdan alacağım alınca sana sorarım,
Çıtırlarım ben güne gidiyorum şimdi beslenme çantamı hazırlayacağımgiyinip gideceğim.....beslenme çantama dün yaptığım fırında hamsilerden ve üzümlü tahinimden koyacağım orada salata mutlaka vardır ......karataya uyan ıvır zıvır varsa bir-iki de onlardan atıştırırım...bye
Merhaba canim
Afiyet olsun
Massallah araliksiz devam. Ediyorsun
bana gelince önce bilgisayarıma virüs bulaştı ve çöktü gelemedimgeçen haftada bildirim yapamadım
bu hastada pazartesi günü apandisit ameliyatı oldum evdeyim yatıyorum tahmin edersinizki diyet falan gittiserumlar vitaminler kullanılan ilaçlar veee evde durdukça yiyen ben işe döndüğümde kaç kilo olurum acaba :18::18:
Çok geçmiş olsun. Toparlandıktan sonra geri dönersin diyete. Kendine iyi bak
ne iş yaptığınızı sorsam...[/QUOTE
Ben gıda mühendisiyim.
ne iş yaptığınızı sorsam...[/QUOTE
Ben gıda mühendisiyim.
Bu nasıl bir mesaj oldu böyle içiçe. Sözde Umud'a geçmiş olsun dileklerimi yazdım mesajın içine girmiş sdf82 de mesleğimi sormuş ına cevap yazmıştım
merhaba gül ablacım aslında pek iyi değilim, cuma akşamı burada güvendiğimiz bi yerden yedik söylemesi ayıp çöp şiş yedim yemez olaydım, dün baya kötü uyandım, istifra ve günün kalanını mide kramplarıyla geçirdim.. sonrasında karatay kahvaltısını oldukça eksik bi şekilde yapabildim iştahım olmadığı için.. kötübi gün geçirdim ama bugün daha iyi sayılırım yine kahvaltı yapamadım, süt ve muz yiyebildim sabah.. öğle arası eve gidince yarmalı çorbam vardı unsuz, ondan 1 kase ve 1 avuç da kuruyemiş yedim ki metabolizmam yavaşlamasın..
yumurtayı kesince kaşıntılar geçti, sanırım gün aşırı yemem gerekecek bundan sonra..
keşke kefir getirebilsem sana ama getirene kadar bozulur kesin
Çok geçmiş olsun. Gıda zehirlenmesi çok tehlikeli birşeydir. Dikkat et
Sabah 5 tibet egzersizi (10 dk. sürüyor. Çakralara, endokrin bezlerine vs etki eden egzersizlerdir)
06:30
Yoğurt, zencefil, zerdeçal, tarçın, zeytinyağı :)
KAHVALTI 10:30
Muz
Fındık
Çeçil peynir
2 Siyah Zeytin
Domates, salatalık limon, zeytinyağı
Siyah çay
17:20
Muz
Köfte
Nane, havuç, dereotu, kırmızı pancar, turp salatası (limonlu, sirkeli, zeytinyağlı)
Eve geldim, aklım kurabiyede kalmıştı, 1 tane yedim, aslında kaçamak yapacaksak sabaha bırakmamız daha iyiydi ama ben dayanamadım. Tadı da benim yaptığım gibi olmamış, boşuna yedim. Kardeşim olmadı mı olmadı mı derken erken çıkarttırdı kurabiyeleri. İlk defa yaptı.
SU
Gül abla, kaçamak yapınca kızmıyorsun bak ben fazlalaştırmaya başladım bu kaçamakları.
Gecmis olsun canim...Seni zehirlemis demakki ....benim kizlar ayni yerden pide yemisler buyuk zehirlenmisti kucuge bisey olmamisti seninde oyle olmus...merhaba gül ablacım aslında pek iyi değilim, cuma akşamı burada güvendiğimiz bi yerden yedik söylemesi ayıp çöp şiş yedim yemez olaydım, dün baya kötü uyandım, istifra ve günün kalanını mide kramplarıyla geçirdim.. sonrasında karatay kahvaltısını oldukça eksik bi şekilde yapabildim iştahım olmadığı için.. kötübi gün geçirdim ama bugün daha iyi sayılırım yine kahvaltı yapamadım, süt ve muz yiyebildim sabah.. öğle arası eve gidince yarmalı çorbam vardı unsuz, ondan 1 kase ve 1 avuç da kuruyemiş yedim ki metabolizmam yavaşlamasın..
yumurtayı kesince kaşıntılar geçti, sanırım gün aşırı yemem gerekecek bundan sonra..
keşke kefir getirebilsem sana ama getirene kadar bozulur kesin
ay ne güzel:) günlere bayılırım ben ya.. arkadaş ortamı kafa dağıtıyor insan.. iyi eğlenceler ablacım, maşallah sana beslenme çantasını da götürüyorsun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?