Kefir konusunda sizleri aydınlatma isterim. Kefit aynı yoğurt gibi sütten bir çelit probiyotik bakterilerin mayalanmasıyla oluşur. Maya yoğurdun aksine gözle görülebilen dışardan bakıldığında minyatür bir karnıbaharı andıran bakteri öbekleridir. Kıvamı cıvık olur ekşimsi süt tadında olur. Bakteriler süt içerisindeki şekeri (laktoz) besin olarak kullanarak kaktik asit ve daha birçok faydalı besin öğeleri sentezler ve bir miktar alkol de sentezlenir. Ancak bu şarap gibi yoğun bir alkol değil eser miktardadır. Aynı şekilde ekmek mayakanırkende alkol oluşur, sucuk fermetasyonunda da oluşur, bazı peynir türlerindede mayalanma sırasında oluşur, dalındaki meyvelerde de oluşabilir. Kefit mayalandıktan sonra içinden bakteri kolonisi sizülerek alınır ve cam şişe içindeki süt içerisinde dolaota muhafaza edilir ve bidaha bidaha kullanılır zamanla koloni üredikçe büyür. Bağışıklık sistemine, sindirime, bağırsak kolonisine çooook faydalıdır.
Birşey değilteşekkürler canım bilgiler için
Birşey değilseneler önce fermentasyon dersinde görmüş ve kefir yapmıştık. Hey gidi gençliğim hey. Okula sın sene, bidon bidon süt, üzüm, arpa buğdayla giderdik diğer bölümdeki arkadaşlar dalga geçerdi peynir mayadı bulcam diye ne uğraşmıştım üstüne birde süzmek için tülbent
Hatice abla sakıncası olmaz tuz zaten onların suyunu dişar salıcak zeytinler büzüşecek. Ben karanlıkta değil de mutfak dolabımın birine koydum elinin altında olmalı ki aklınavgeldike bidonu çalkala.
yaa sinir oluyrm şu sütlere su katıyolar yaa...
bi de benim sütçü yemin ediyr..dürüst insan yok mu bu dünyada haram olsun..
yoğurt yapaym diyrm her hafta 2 kupa su çıkartyrm yoğurttan..
vandaylen de bi yerden alıydm bu kadar olmasa da suluydu.yşne vanda bi yerden daha aldım bi kez..şansıma buraya gelene yakın keşfettim
işte dürüst sütçü..ne güzel kalıp gibi süttü..helal olsun ...
...simdi hem sen hem bizler faydalaniyoruz o bilgilerdenBirşey değilseneler önce fermentasyon dersinde görmüş ve kefir yapmıştık. Hey gidi gençliğim hey. Okula sın sene, bidon bidon süt, üzüm, arpa buğdayla giderdik diğer bölümdeki arkadaşlar dalga geçerdi peynir mayadı bulcam diye ne uğraşmıştım üstüne birde süzmek için tülbent
Ben hep ayni sutcuden aliyorum 3 seferdir benimkide oyle oluyor ...mayalaninca biraz sulu oluyor dolapta bir gun durunca sertlesiyor 1 kasik alinca yine sulanmaya basliyor
abla var ya
ben eskiden köy ürünlerini pek sevmezdim kokuyo gibi gelirdi..ama artık doğal ve sağlıklı beslenmenin bu ürünlerden geçtiğini anlaım..
kv m erzurumlu..onunla bu konuyu konuştk onlara köyden bol bol tereyağ çökelk peynir geliyrdu..ben de artık köy ürünlerini sevdiğimi söyledim.kv m de yazın erz.a githerşeyini al.tereyağ çökelek,peynir dedi..hatta ben bu yaz gidicem beraber gidelim dedi.ahh dedim keşke yakın olsa..
ne iş yaptığınızı sorsam...
selammmm
bugün temizlik filan giremedim sayfaya şimdide kayınvalidemlerdeyiz menümü yazayım
sabah 11.00 da bitti bi küçük portakal, peynir, 20ye yakın yeşil zeytin, sucuklu yumrta, bi çay ardağı yer fıstığı. bi bardak çay
akşam 19.00da bitti annem dolma yapmış benim için ayrıcabulgurlu üç tane biber dolması yedim, yoğurt, salata, kuru soğan
19.45 te çok az tuzsuz çekirdek yedim
su çok içemedim 2lt oldu..
sporumuda yapcam yatmadan önce
Gulcugum,kedicigim ekiincigim her konuda oldugu gibi kefir konusunda da yazdiginiz aydinlatici bilgiler icin cok tesekkur ederim.Hayirli geceler diliyorum hepinize.
08:00
Yoğurt, zencefil, zerdeçal, tarçın, zeytinyağı :)
KAHVALTI 12:15
Portakal, Elma
Beyaz peynir
Yeşil Zeytin
Turp, maydanoz, nane, dereotu, limon, zeytinyağı
Siyah çay
17:26
Karalahana Sarması
Turşu
Pırasa yemeği
Nane, havuç, maydanoz, dereotu, kırmızı pancar salatası (limonlu, sirkeli, zeytinyağlı)
18:20 sıralarında salatadan kalan suyu içtim.
Bol limonlu su, karbonatlı su.
Kardeşime bugün arap kurabiye yapmayı öğrettim. Çok severdim bu kurabiyeyi ama yemedim.
merhaba uzun zamandır gelemiyorum topiğe nasılsınız
bana gelince önce bilgisayarıma virüs bulaştı ve çöktü gelemedimgeçen haftada bildirim yapamadım
bu hastada pazartesi günü apandisit ameliyatı oldum evdeyim yatıyorum tahmin edersinizki diyet falan gittiserumlar vitaminler kullanılan ilaçlar veee evde durdukça yiyen ben işe döndüğümde kaç kilo olurum acaba :18::18:
şimdi evdeyim yatıyorum kalkıyorum öle işte neyse byyyy
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?