gözünaydın canımMerhaba kızlar. Kontrolden geldim bebeğim canlanmış pıtır pıtır pıtır atıyordu kalbi.
Herşey yolunda
bilmem hiç açmadım bi açıp bakayım canımGül abla;
Face'inde bir sorun mu var?
Canim haklısın sabah tuketmek lazim ben doğru bi örnek değilim, gunlerdir sindirim sistemimden rahatsizim kuruyemisi kesmistim, dun aksam azıcık iyi hissedince yedim ama hemen yine kötü yapti..bu bi kac gun menumu yazmayim bari..karataya uygun yağlı kuruyemisli beslenmeye devam edince gecmiyor rahatsızlığım. .ilacta aliyorum ama yeme seklimlede desteklemeliyim galiba...
Efendimiz'in sunnetlerinden birisini paylasmissin..tesekkurler canım... cocugumuza bebegimize yemek yedirirken asla uflememeliymisiz..hastaysak mikroplar hooop kaşıkla bebeğe. .ben cok dikkat ediyorum buna ama oturarak su içme konusunda çok sabirsizim.calisirken masa başında sorun olmuyordu ama şimdi evde bebegin kosturmacasinda unutuyorum
kızlar,Gül hanım,ben yene döndüm,KARATAYA, karatay gibisi yokalıştım artık bu menüye,kerebuğday diyeti yaparım dedim ama yapamadım,karatayda insan hiç aç kalmıyor. dünkü menümü yazıyım:
kahvaltı:2 yumurta,zeytinyagında zeytinler,yoğurtlu karabuğday,ceviz,3 kayısı 3 erik,1 tane haşlanmış kuru soğan sumaklı,yeşıl cay
öğlen:yoğürtlu karabugday,etli soğanlı köfte,yeşil cay
akşam: mercimek köftesı, bol zeytinyağlı,sirkeli üçlü salata(lahana,kırmızı pancar,havuc),yeşil cay
15 dkk egzesiz,2,5 lt su.
bu günkü menüm:1 yumurta,el ici kadar peynir,zeytinyağında 12 zeytin,yaklaşık 100 gram kadar yağ koyuyorum,ve zeytinleri yedikten sonra,yağı da içiyorum,haşlanmış karabuğday,ceviz,fındık,2 kayısı,2 erik,yeşil cay
öğlen:yoğurtlu karabuğday,mercimek corbası,7 yeşil zeytin,yeşil cay.
akşam:karabuğday ve mercimek corbası olucak ,inşallah.
sabah 1 saat yürüyüş. su tamamlanacak,egzersız akşam yapicam.
merhaba arkadaşlar,
bende bu diyeti yaparak 7 kilo kadar verdim,hala devam ediyorum hedefimde bi 5-6 kilo daha var,hepinize başarılar diliyorum diyetdaşlarım :))
merhabalar herkese,
bugün kan verdim sonuçlar yarın çıkacak..
yalnız b12 yi ve demiri unutmuşum..
dr un istediğini pek sanmam..
folat ve insülini bile istememiş.onları sonradan ben gidip işlettirdim..
demir istedş mi bilmyrm..
paket olarak istedim dedi ama..
Gül abla, sonunda geldin, nerelerdeydin.
kızlar merhaba
kötü günler geçiriyorum o nedenle kaç gündür gelemedim..
cumartesi günü ben hastaydım etkisi pazar günü de kadar devam etti.. akşam oğlumu almaya gittiğimde komşu karnında isilikler olduğunu söyledi.. zaten 2 3 gündür huysuzdu, bişey mi dokundu vs derken dışarda 10 dk dolaştık eve gittiğimizde boynuna kadar artmıştı.. doktoru aradık gittik, o arada oğlum iyice halsizleşti. doktor baktı sonra kulağından ateşini bir ölçtü 39.3 çıktı inanamadık, alnında hiç yok ateş.. dr. viral enfeksiyon dedi, bazen ateş böyle olurmuş dışa döküntü şeklinde belli edermiş.. fitil verdi hemen eve geldik kendine geldi ama gece tekrar çıktı ve sabaha kadar düşüremedik..
dün de bi çıktı bi düştü derken akşam üzerinden sonra tekrar çıkmadı ateş çokşükür atlattık derken bezini değiştirirken bi baktım pipisinin üst kısmında sol tarafta bi şişlik, baya ele gelir sertçe.. ertesi gün geçmezse gideriz dedik, gece uyandı 1 gibi felaket bi şekilde ne yediyse çıkardı.. yorgan yastık yatak, 1 saat onları yıka makineye at oğlanı yıka vs, gece yine çok geç yattım.. sabah kalktık doktoru aradık gelin dedi, ultrason çekildi, kistik hydro diyorlarmış, su toplamış kist şeklinde ama hastalıkla alakası yok dedi, korkulcak bişi yok dedi takip etcez dedi ama ben hiç güvenmiyorum burdaki doktorlara.. türkiyeye gidince götürcem..
benim hastalığım oğlanın hastalığı birbirine girdi..
benim midem daha yeni yeni düzeliyor, bu koşturmacada karatay yapmaya çalışıyorum ama daha az yiyebiliyorum, et hiç yemedim düzeleyim diye, yumurta bir akşam yedim sadece.. dün zaten felaket bir gündü, oğlan kek istedi, hasta diye yaptım peşinden bize yemek yaptım, sonra haftasonu temizlik yapamamıştım her taraf felaket toz olmuştu evi temizledim, sonra geceki olaylar derken perişan haldeyim..menü yazamıcam geçmişe bakamıcam.. beni affedin öpüyorum...
Sağol canim bu faydali paylaşım icin...buraz önce canan hocada kolin'i anlatti gulbende...şTam bir kolin deposu
Besinler içerisinde en iyi kolin kaynağı yumurtadır. Kolin yumurtanın sarısında yer alır ve sadece günde bir yumurta yemekle günlük kolin ihtiyacının üçte biri karşılanır. Kolin beyin sağlığı ve karaciğer sağlığında mükemmel görevler üstlenen bir moleküldür. Yangısal süreçlerin bastırılmasında, yani yaşlılığın yavaşlatılmasında ve yaşlılıkla ilgili hastalıkların geciktirilmesinde de kolin mükemmel görevler üstlenir.
Kilo kontrolünü kolaylaştırıyor
İşte size dördüncü bir neden daha: Bana göre yumurta kilo vermek isteyenler için de mükemmel bir besindir. Yüksek protein içeriği nedeniyle tok tutucudur. Kalori değeri oldukça sınırlıdır.
Kahvaltıda her gün bir yumurta yiyenler daha kolay kilo kaybetmekte, bel çevreleri daha hızlı incelmektedir.
Yumurta beyazının kalori içeriği ise yok denecek kadar azdır, kolesterol değeri ise sıfırdır.
Yumurta beyazı ile hazırlanmış sebzeli bir omlet hemen her kilo verme diyetinin baş tacıdır.
osman müftüoğlunun yazısından alıntıdır...
Masallah maşallahMerhaba kızlar. Kontrolden geldim bebeğim canlanmış pıtır pıtır pıtır atıyordu kalbi.
Herşey yolunda
Canlarimmmmm,hepinize butun kalbimle simsicacik aydinlik mutlu huzur dolu bir gun devami diliyorum.Ekincigim sevinciniz daim olsun,yuce rabbim tamamina erdirsin insaallah yavrum.Bluebottlecigim,cok gecmis olsun yavrum,oglununda cikan o beze icin sakin endiselenme( tabii ki bir anne olarak en dogal sekilde uzulur insan),soyleki,viral hastaliktan dolayi vucudun en hassas bolgesinde cikmis ,cunku lenf bezleri neredeyse,ya kasik bolgesinde,ya kulak alti bademcik bolgesinde ya da koltuk alti bolgesinde cikar.Bu cikan bezeler saglikli vucudun viruslere tepkisidir.Seni cok iyi anliyorum konumundan dolayi ,bu yuzden tecrubelerimide katarak nacizane teselli etmek ,yaninda olmayi hissettirebilmek istedim.Insaallah on onbir gun sonra dunyanin en mukemmel dr.lari olan Turk doktorlarimizda muayene edip kalbine su serperler.
Canim demir kesin olurda b12 istemediysen atlamis olabilir..zira en son benimde tahlillerimde b 12 yoktu doktora soylemedigim icin,ama demir muhakkak oluyor. .
yeni görüyrm sağol mydenizcim
inşallah istemiştir istemediyse tekrar randevu alıp gitmem en az 3 haftayı bulur...
devlet hastaneleri öyle
özele gidebilirm belki
Menünde sorun yokki. Ben hani şu alkaliyi okuyorum ya, kuruyemişleri tüketmemizi öneriyor, çok yararlıymış ama sabah tüketin, akşam değil diyor. Onun için akşam atıştırmayı bıraktım, yemeği yerdim ay doymamışımdır diye atardım birkaç tane ağzıma.
Üflemeyi çoğu insan yapıyor, hiç dikkat edilmiyor.
Evet menumde sorun yokta hani kuruyemisi akşam yemiyorum demissin ya bende akşam yemiyorum ve doğrusu böyle diye hatırlıyorum. .ilk zamanlarda Karatay'a alışma surecinde akşam atıştırirdim sonra bende bıraktım. .sabah yiyorum kalirsa.öğlen yogurtla yiyorum.o yüzden yanlış örnek olmayim dedim
gül abla sence de istemişler midir b12 ve demiri,,
inşallah canım
ama insülini bile istemediğine göre...
folat ve d vitaminini de ben söyledim..
dr a pek güvenemyrm..
yeni görüyrm sağol mydenizcim
inşallah istemiştir istemediyse tekrar randevu alıp gitmem en az 3 haftayı bulur...
devlet hastaneleri öyle
özele gidebilirm belki
sindirim sistemimden rahatsizim kuruyemisi kesmistim,dün bende sindirim sisteminden rahatsızlandım mide bulantısı var ama çıkmıyor kovayı aldım yanıma su içmek istiyorum mide dolu içemiyorum gece 2 ye kadar zorlandım balık yemiştim zehirlemişte olabilirim diye düşündüm kardeşim hadi hastaneye gidelim dedi biraz daha bekledim geçmedi gittik serum taktılar sbah 4.30 ta eve geldik 5 te yattım uyku yok uyuyana kadar 6 oldu 9 da uykusuz uykuszu işe geldim.....
Yaz yaz, sen yazmassan olmaz. :)
ben mecimek çorbasını rondodan geçirerek hata mı yapıyrm
gül abla..
sanki hata yapıyr ve gi lerini düşüryr muyum
öyle mi diyor karatayda
peki rondadan geçmicekse napcaz
gül ablaaaaa
hazır cadı fırsat vermiş gireym dedim..beni bu kadar uzun gördünüz mü hiç
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?