Popüler Konu KARATAY DİYETİ ile yiyerek aç kalmadan zayıflıyoruz ve hastalıklardan kurtuluyoruz...

arkadaşlar hepinize merhabalar... şimdi okudum da geçmişi hepiniz alemsiniz valla

hepimizin ne çok ortak şeyleri varmış paylaştıkça anlıyoruz, önce sadece beslenme şekli ile benzerliğimiz oluyor sonrada kareşlerden, evlatlardan, yaşadığımız bir çok şeyden

ekincim bu gün ye olmaz mı işkembeyi gül ablamın dediği gibi yemekle uğraşmazsın hem.. hemde canın çok çekti

canan abladan ses çıkmamış daha inşallah önemli bişi yoktur

hem prinçli sarma,hem milföy,hem meyve,hem tarhana menün süper valla bu karatay değil zehirtay olmuş

ekinciğim sopayı unutmuşsun canım

tarhanada mı yasak :18:
öğlen :karnabahar ,bir kase yoğurt ,iki küçük turp yedim
ben dayaklığım sanırım değil kesin kesin dövün siz beni:18:

sağlıklı yaşıyoruzdan alıntı

ABD’de yapılan araştırmadan D vitamininin tüp bebek tedavisinde başarıyı artırdığı sonucunun çıktığını belirten Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Halit Fırat Erden, ''Araştırmalar kısırlık sorunlarında D vitamini takviyesi ile doğal doğurganlığın artırılabileceği fikrini destekliyor'' dedi.

0
inPaylaşın

İSTANBUL - Amerika'daki Columbia Üniversitesi Üreme Sağlığı Merkezi'de yapılan çalışma yüzde 53 İspanyol, yüzde 16 Asya kökenli, yüzde 20 Kafkas ve yüzde 7 Afro-Amerikan olmak üzere 99 kadın ile gerçekleştirildi. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Halit Fırat Erden, Amerikan Doğurganlık ve Kısırlık Dergisi'nde yayınlanan haber ile ilgili şu değerlendirmede bulundu:

''Çalışma sonucunda D vitamini seviyesi yeterli düzeyde iken hamilelik oranının yüzde 78, düşük olduğunda ise yüzde 37 oranında gerçekleştiği tespit edildi. Ayrıca çalışma en uygun D vitamini düzeyinin 30 ng / olduğunu göstermektedir . Yapılan çalışmalar D vitamini rolünün endometriumun dışında da olabileceğini göstermektedir. Toplanan veriler sadece donör yumurta alıcıları için yapılmakla birlikte tüp bebek hamileliklerinde de D vitaminin önemli bir rol oynayabileceğinin kanıtıdır. Çalışma bütün infertil sorunlarında hastaların D vitamini takviyesi ile doğal doğurganlıklarının artırılabileceği fikrini destekliyor.Canlı doğum oranları D vitamini eksikliği olan hastalarda yüzde 31 iken yeterli düzeyde olanlar arasında yüzde 59'dur. Farklı ırklarda D vitamininin sonuçları farklılık göstermektedir ancak bilim bunun nedenini henüz bulamadı.''

GÜNEŞ YETERSİZSE HANGİ BESİNLER ALINMALI?
Bilimsel araştırma sonuçlarına göre D3 vitamini güneş ışığına maruz kalan vücut tarafından sentezlenebilir. Peki güneşin yetersiz kaldığı durumlarda hangi besinler alınmalı? Bu soruyu Op. Dr. Halit Fırat Erden şöyle cevaplandırıyor: ''D vitamini vücut güneşe tam maruz kaldığında sadece 30 dakikada üretilebilir. 37. derece enlem üzerindeki ülkelerde yaşayan kadınlar ne yazık ki, nisan-ekim ayları arasında D vitaminini yeterince sentez edemez. Bu durumda vücut toksisitesini engelleyen besleme döngüsü yaratılmalıdır. Ton balığı ve uskumru gibi yağlı balıklar, süt, karaciğer, tahıl ve portakal suyu gibi güçlendirilmiş besinlerle D vitamini doğal ya da kapsül şeklinde takviye olarak alınabilir. Tavsiye edilen miktar günlük farklılıklar göstermektedir. Doğurganlık artırıcı bu vitaminin vücuttaki seviyesini basit bir kan testi ile belirlemek mümkündür.''

Evet canım paylaştıkça ortak şeyleri farkediyoruz. Bugün tek başımayım, evde yemeğim var o nedenle işkembeciye gitmeyi düşünmüyorum. İşkembe hevesimi Istabulda almayı düşünüyorum.

tarhanada mı yasak :18:
öğlen :karnabahar ,bir kase yoğurt ,iki küçük turp yedim
ben dayaklığım sanırım değil kesin kesin dövün siz beni:18:

Tarhana yasak degil icinde un var digerlerinide yeyince cok fazla unlu sekerli yemissin anlaminda yazmistim...cogu arkadas de baslarda senin dedigin gibi dedi dovule dovule hata yapmamayi ogrendi gurbet te ara verdi ....

merhabalar hanımlar,inşallah iyi ve mutlusunuzdur,oğlum istanbulda okuyor,tatile gelmiş,oyüzden cok giremiyorum bura,menümü yazıyım:

kahvaltı:09 30 zeytinyağında 1 yumurta zeytınler,yoğurtlu karabugday,etlı fasulye,2 kayısı,4 cevız,cevızım bıtmış az oldu,peynir,yeşil cay.

öğlen:14 00 mercımek corbası,kuru fasulye yemeyı,peynir,yeşil cay.

akşama mercımek corbam var,yanına da karatayımsı bır şeyler yaparım ınşallah.

suyu henuz tamamlamadım,egzersız yapıcam

45 dkk oğlumla gezdik

musafirleri gelen arkadaşlarımın gözü aydın,her kese mutlu,hayırlı akşamlar,boooooll leptinler,hoşca kalın arkadaşlar

ÇARŞAMBA
Sabah 5 tibet egzersizi (10 dk. sürüyor. Çakralara, endokrin bezlerine vs… etki eden egzersizlerdir)

08:00
Yoğurt, zencefil, zerdeçal, tarçın, zeytinyağı :)

KAHVALTI 11:00
Yarım portakal
Badem, ceviz, fındık
Beyaz peynir
5 Zeytin (az çünkü 4 tanesi siyah, siyahı yemekten zorlanıyorum)
Turp, maydanoz, dereotu, limon, zeytinyağı
2 ad. tavada, serbest dolaşan mutlu tavukların yumurtaları, bol baharatlı
Siyah çay

Türk Kahvesi
Melisa çayı

18:30
Nohutlu, köfteli yemek (başka yemek yoktu, mecburen yedim, pilav vardı onu zaten hiç yemiyorum)
Birkaçtane salatalık turşusu
2-3 tane yuvarlak dilim salatalık :)

Maden suyu ile ayran saat 8'i geçmişti, bitirirken.

Bir ara elimi portakal'ın poşetine attım, sonra vazgeçtim.

Son düzenleme:

afiyet olsun benimde aklım mandalinaya gitmedi değil yemekten sonra ama bende vazgeçtim

menüm
kalkar kalkmaz 2yemek kaşığı zeytin yağı içtim
sabah 7.30 havuç, roka maydanoz, 10tane zeytin, peynir, 2 tereyağında yumurta yarım çay bardaı kayısı çekirdeği( bayadır yemiyodum faazlası zararlıymış)

öğlen 13.15 bol tarçınlı yoğurt yanında sabahtan kalan kayısı çekirdeği
akşam19.45 te bitti bol etli nohut yemeği( nohuttan 3, 4kaşık anca yedim..etinden daha çok yedim ), bol turp, kuru soğan, közlenmiş iber salatası sirke ve z.yağı eşliğinde (yazdan hazırlanmıştı), bir iki kaşıkta börülce salatası kalmıştı onu bitirdim

4kupa ıhlamur içtim... su 3 olacak ve tabi ki jillian yatmadan önce

Son düzenleme:
afiyet olsun benimde aklım mandalinaya gitmedi değil yemekten sonra ama bende vazgeçtim

Teşekkür ederim. İkimizde bugün nohut yemişiz.

Tesekkur ederim canimseninde gozunaydin oglun gelmis istanbulda nerede okuyor benim kizimda istanbulda okuyor

Mutlu tavuklarin yumurtasini yerken tavuklar mutsuz oluyorlar....ayip degilmi tavuklari mutsuz ediyorsun:):):)

Afiyet olsun canim
2 yemek kasigi yag icince miden bulanmiyormu canim...kabizliga faydasi oldumu

İyi aksamkar kizlar.
Bugun oyle yarim yamalak seylerle gecirdim. Canim hicbirsey yemek istemedi. Hic yazmayim menumu Karatay'a yazik olmasin:26:
Ben bu hafta bildirim yapamayacagim haberiniz olsun. İsterseniz yarin yapayim. Kesin kilo almisimdir midemi bastirmak adina hep ise yaramaz seyler yedim.

Afiyet olsun canim
2 yemek kasigi yag icince miden bulanmiyormu canim...kabizliga faydasi oldumu

yok abla biraz zor içtim ama bulanmadı... yemeklerim, salatam hep bol z.yağlı olur onlarda yağı artırırsam eşim yemez, bende en iyisi sabah içim dedim bugün...sanki biraz işe yaradı gibi

canım benim napıcan bu ara böyle geçiştirirsin artık... biaz toparlanınca daha lağlıklı şeylerden yersin... ayrıca artık sen kilo alıcan biraz biraz

bu hafta başında 62 kiloydum.. bugün 61.8 di tartı... inşallah cumaya kadar biraz daha gider... almayımda gerçi böyle kalsada olur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…