afyondan herkese günaydınnnnnn....
kız kardeşimin yanına geldim dün gece... topiğe de girip menümü yazamadım
dünkü menüm 1yumurtalı kkk
öğlen 13.15 yoğurt tarçın sabahtan kalan yerfıstığı
akşam 19.45 te bitti... pırasa, kırmızı közlenmix biber salatası, kurusğan ve turp
bakalım hafta sonu nasıl olacak menüaler... tek yeğenim, ilk göz ağrımın 1.yaş gününü kutlayacağız yarın.. umarım az hasarla atlatırım.. :18::18:
2 litre limon dilimli su ,3kupa ıhlamur içtim.. sporumu sabah yapmıştım jillian 2
Merhabalar herkese iyi haftasonlari dilerim hepinize. ..
Dün malum karne günüydü gezmelerdeydik ailece.hava da cok güzeldi, gece de yazamadin menümu yorulmuşum...
Sabah kkk mantarli yumurta yedim. Süt ve badem eşliğinde. ..
Öğlen yoğurt çorbası ve kalan bademim
Aksam tarhana çorbası, yoğurt salata azıcık tavuk sote
Spor yok çok gezdim tozdum halim kalmadi:))
Bu arada liste için eline saglik fmgenccim..çok güzel olmuş, emek vermissin cepten zor olmustur yapmak...
Kilo verenler Tebrikler hepinize..insallah haftaya üst sıralarda gül ablayla bende oluruzz...
Canan ablacim inşallah sende oglunla gelininle muhteşem guzellikte bi akşam gecirmissindir
Hepinize koccaman sevgiler. ..
Canlarimmm benim,hepinize saglikli,mutlu,huzurlu bir simsicacik hafta sonu diliyorum.Fmgenccigim biricik yegenine hayirli yaslar temenni ederim,ayrica liste icin de ellerine saglik.Mydenizzzcigim canim,gercekten cok guzel bir atmosfer vardi dun gece maasallah.Uzun zamandir boyle guzel anlar yasamamistim.Oglum telefon edince hemen evdeki kuru meyvalardan zencefilli tarcinli cevizli limon kabugu rendeli bir kek pisirdim.Birde canim gelinime,rahmetli annecigimden inci bir kolye vardi,artik gelinime daha cok yakisir diye onu uygun gordum,cok begendi sagolsun.Ben yine sifir kacamak cok sukur,izgara et salata ve kahve ile aksami kapattim canim baska hicbir sey cekmedi.Binlerce sukur cook guzel bir geceydi.
geçmiş olsun canım...dikkat et kendine....sanada iyi geceler
SORU:ben bal kabağı sebze diye glisemik indexinin küçük olduğunu düşünüp yemeğini yapıp rahatça yiyordum. bugün glisemik indexinin 75 olduğunu öğrendim.
CEVAP: Şekersiz bal kabağı tatlısı tarifi Karatay Mutfağı kitabında var. Tatlı olarak yendiğinde küçük bir parça yenir. Ama yemek veya çorba olduğunda çok miktar yenmiş olur ki glisemik indeksi yüksek olduğu için yememek lazım.
cook sagol,Gül hanım,öğrenmiş oldum,ben de yemeğini yapıp yerdim,bundan sora yemem.
teşekkür ediyorum ,Gül hanım,Allah razı olsun.
dün yoğurt yedim ondan oldu her halde tansiyonumu düşürdü.yoğurt yediğimde çoğü zaman tansiyonum düşüyor
dünkü menüm,karatay kahvaltısı,öğlen ve akşam mercimek köfte,lahana havuc pancar salata,süt,yoğurt.
öğünlerden sonra yeşil çay,su 2 lt kadar,40 dk yürüyüş
bu günkü menüm:karaty kahvaltısı,mercimek köfte,ceviz,3 kayısı,1 incir,yeşil cay
öğlen :mercımek köfte,salata,haşlanmış et,kaymak,yeşil cay
akşam:taze fasulye,salata,süt,yeşil cay .
30 dk egzersız,SU
Tereyagini turpami surdun :). Hoca bir video da anlatiyordu turpa tereyagi surun diye gulmustum o kadarda degil diye sen uygulamissin bile:):):)CUMARTESİ
1 saat kadar yürüyüş
Eve gelince klasik yaptığım egzersizlerim ve sonunda da 5 tibet egzersizi (10 dk. sürüyor. Çakralara, endokrin bezlerine vs etki eden egzersizlerdir)
06:00
Yoğurt, zencefil, zerdeçal, tarçın, zeytinyağı :)
KAHVALTI 10:30
1 portakal, 3 KAYISI
Kaju, kabak çekirdeği
20 Zeytin
Peynir
Turp, limon, zeytinyağı (biraz tereyağını turpların üzerine sürdüm :))
Yeşil biber, domates yağda kavrulmuş
Siyah çay
Karbonatlı su
18:30
2 tabak mercimek çorbası
Karalahana diblesi :)
Lahana turşusu
Türk Kahvesi
Bugün biberli, domatesli soslu spaghetti yapmış annem, içim gitti. Soslu çok severim ama yemedim. Sadece uzaktan baktım. Hatta kardeşim bak bir tadına diye uzattı, hayır yemeyeceğim dedim.
Tereyagini turpami surdun :). Hoca bir video da anlatiyordu turpa tereyagi surun diye gulmustum o kadarda degil diye sen uygulamissin bile:):):)
Aferim sana cepten alkis yapamiyorum,,,,kiz kardesimde sozde karatay yapiyor 1 saat kivrandi leblebi yesem dedi olmaz dedim bekledi. Bekledi gitti kraker getirdi yedi midem bulaniyor diye,,,,:)
Yeni mi başladı? Benim çok canım çekti ama yemedim.
Tebrikler güzel olur soslu makarna iyi dayanmissin dün bizdede k
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?