Popüler Konu KARATAY DİYETİ ile yiyerek aç kalmadan zayıflıyoruz ve hastalıklardan kurtuluyoruz...

Canlarimmm,musaadelerinizle sizlerle bir paylasim yapmak istedim.Siz can dostlarimin arasina mudahil olmadan once diger topiklerin bir tanesinde sayin prof.Canan Karatay hocamizin sahsina oyle agir laf edilmistiki ,gerek yas gerk mevkii bakimindan kim oldugu ispatlanmis bir deger bunu haketmiyordu.Ne yaziktir ki tarihin her doneminde kendisinden birsey uretememe aczinde olanlar dogrulari hep karalama yoluyla ses getirmyeye calisip bosuna kurek cekmislerdir.Bilincsizce karalayicagina,bilincin yetebiliyorsa once kitaplari oku,beslenme tarzini yanlissiz uygula,kendi ozguvenin vasa ,once kendine sonra da cevrene ispat et.Sonra hocamiz herhangi bir zor mu kullaniyor?Tercih yapabilenindir,dogrulari ayirt edebilenindir.Kusura bakmayi gene basinizi agrittim ama boyle beyinlere yazsam elime klavyeme yazik,yazmazsam sus sus nereye kadar.Hayirli mutlu geceler canlarim.

Merhaba,

ÇARŞAMBA
Sabah 5 tibet egzersizi (10 dk. sürüyor. Çakralara, endokrin bezlerine vs… etki eden egzersizlerdir)

08:00
Yoğurt, zencefil, zerdeçal, tarçın, zeytinyağı

KAHVALTI 12:00
Bal
Yarım portakal, 3 kayısı
Kabak çekirdeği, fındık
Zeytin
Peynir
Turp, salatalık, nane limon, zeytinyağı
Siyah çay

KARBONATLI SU

19:30-20:00
Tarhana çorbası, aşırı tuzlu geldi, bitiremedim.
Karnıbahar, etli
Lahana, salatalık turşusu
Kırmızı pancar, kıvırcık, yeşil soğan salatası
Kabak çekirdeği

Sporumu yapacağım.

Son düzenleme:
Iyi akşamlar herkese:)

Bu gün kendime bir beden küçük pantolon almanin mutluluğunu yaşadım alışveriş yaptim biraz ve her alışveriş yapan bayan gibi pek bi mutlu oldum:))))

Evet gül ablacim termal'e gideceğiz. .eşimin işleri yoğun o yüzden sadece haftasonu kalacagiz..yaza inşallah daha uzun soluklu bi tatil yapabiliriz

Gül ablacim bu arada tahliller için çok iyi yapmışsın valla benimde yenilemem gerek..TSH bildigim kadariyla yiyeceklerden çok değişken cikabiliyor..iyotla ilgili yazi için teşekkürler biz zaten karatay usulü beslenince aliyormusuz iyotumuzu:))

Ekin geçmiş olsun bende de var bi teras.kapattik rahatladik..sadece çok yaginca terasin tepesi terasa akiyor buna şükür diyoruz..

Fmgenccim maşallah sana spor her daim..misafirlerle kolay gelsin:)

Yazmayı unuttuğum bir şey varsa tekrar yazarim artik.geleyim ne yedim;

Sabah; kkk (Kaşarlı omletle meyvesiz)

Ara yok alisverise dalinca acikmadim bile

Aksam; tarhana çorbası 1 kepce, kiymali yumurtali ispanak, yogurt...

Su az oldu 2 lt falan..spor yok belki gece pilates

Benim gördüğüm topikle aynıysa, çok üzülmüştüm. Gül ablada yazmıştı hatta oraya.

Sporumu yaptım ve yağı bol bol sürüp bitirdim, daha sürmeyi düşünmüyorum. Spor yaparken rahat hareket etmeme engel oluyor. Çokta uğraştırıcı, artık yavaş yavaş gitsin göbek yağları, yapılacak birşey yok. Sabah yoğurt karışımımı yiyeceğim zaten.

bazen akşamları bol zeytinyağlı salata yesem olurmuki ya ben karataya yeni başladım kitabını okuyorum ama acemiyim daha rahatsızlığımdan dolayı bi kulaktan giriyo diyerinden çıkıyo daha kafam almadı

okuya okuya alır canım...vakit buldukça buraya yazılanları eskileri falan oku gerekli çok bilgiler var kitaplarda yazmayan...
herşeyi bol yağlı yemen gerekir sızma veya soğuk sıkım zeytinyağı olmalı

kahvaltın ne kadar az olmuş 7.5 saat nasıl dayandınki:44:

kahvaltın ne kadar az olmuş 7.5 saat nasıl dayandınki:44:

2 yumurta vardı haşlanmış, şimdi sen söyleyince gördüm eksiği. Peynirde 2 çeşit peynir vardı. 2-3 gündür bala saldırdım resmen. Yarında yerim herhalde. :)

Son düzenleme:

süper güle güle giy canım, darısı başıma

evet bende okuyunca hesapladım yediklerimiz 150 gram iyotu geçiyor bile cuma öğleden sonraya randevu aldım sonuçlar için, doktor iyot eksik derse yediklerimin 150 yi geçtiğini söyleyeyim bakalım ne diyecek...

MS hastası bir doktor kendi hastalığını araştırırken, MS, Alzheimer, Parkinson gibi beyni küçülten hastalıklarda beyin hücrelerinin beslenmeyle korunabileceği sonucuna varmış.

Kendisi bu beslenme modeliyle iki senede tekerlekli sandalyeden kurtularak ata bile biner hale gelmiş.

Nasıl Beslenmeli?

Bu beslenme modelinde her gün 4 besin grubundan tüketiliyor:
1.Her gün 1 porsiyon yeşil sebze (Her tür yeşil yapraklı sebze.)
2.Her gün 1 porsiyon renkli sebze veya meyve (Havuç, kırmızı lahana, çilek, böğürtlen vb)
3.Her gün 1 porsiyon kükürtlü sebze (Soğan, sarımsak, mantar, lahana, pırasa, kereviz)
4.Her gün mutlaka proteinli besin
5.Haftada 1 kez organ eti (Ciğer, yürek, böbrek vb)

Peki neler asla yenmiyor?
1.İşlenmiş besinler, her türlü meşrubat ve fabrikasyon gıdalar
2.Her türlü öğütülmüş tahıl, yani unlu gıdalar

Sevgili fmgenccigimmmm,gule gule giy,iyi gunlerde giy canim benim.Ben su siralar yeni birseyler almiyorum cunku kilo almadan once cok yenilerim vardi.Cok sukur yavas yavas tekrar degerlendirebilecegim durumlara gelmek uzereyim insaallah.Gercekten alis-veris cok buyuk terapi.Ama degisik guzel takilara yok diyemiyorum.Guzel olan herseyi hak ediyoruz,canimiza saglik olsun.

Sevgili Gulcugum,iste bu baglamda aklin yolu birdir,iki iki daha dort eder.Cunku Ms parkinson epilepsi gibi rahatsizliklar tamamen sinir aglari ve beyinle ilintili oldugu icin ve en hassas hucre sistemleri oldugundan ,islenmis urunler,sekerler,trans yaglar sistemi cokertip cikmaza sokuyor.Her yeni bulus Canan hocamizi hakli cikartip dogruluyor.Birde onerdigi meyvalarda dikkatimi ceken nokta kirmizi renkli yani antioksidant icerikli meyvalar olmasi.

Son düzenleme:
okuya okuya alır canım...vakit buldukça buraya yazılanları eskileri falan oku gerekli çok bilgiler var kitaplarda yazmayan...
herşeyi bol yağlı yemen gerekir sızma veya soğuk sıkım zeytinyağı olmalı

Gül Teyze öğle yapmaya çalışıyorum ama sindirim sistemim bozuk inşallah zamanla düzelir
sabahları 2 yumurta yiyordum 3 e çıkardım
öğlenleri kuruyemiş yerken zeytinyağı teketmeme gerek varmı gül teyze

Son düzenleme:
Sabah kahvaltım saat: 07:30 - 08:05 arası
sabah aç karnına zeytinyağı içtim
tereyağında 3 yumurta
15 civarında zeytin
1 avuç dolusu kuruyemiş
bol yeşillik marul yani zeytinyağına batırıp yedim
3 kayısı ve 3 ceviz
1 tabak süzme yoğurt
kahvaltıdan önce 30 dk yürüyüş

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…