Canlarimmmm,hepinize kucak dolusu merhabalar.Gulcugum,senin olmadigin zamanlarda,senden ogrendiklerimle haddim dahlinde yardimci olmaya calisiyorum canim.Umarim sizler ve misafirleriniz iyisinizdir.Kismetse yarina hazirliklar bitti mi ? Cok guzel hayirli yolculuklar dilerim canim.Iyi kk Karatay beslenme tarzindayiz,yoksa o cisssslara atilan cantalar Isvicre cukulatasiyla dolarmiydi?( eskiden benimkiler dolardi da)
Eki Görüntüle 960060
......................
Sevgili sdf cigim,0 kan grubu beslenme,
Faydali olanlar,
Sut urunleri;peynir,yogurt,tereyag
Et urunleri;kirmizi et,dana,koyun,koy tavugu,balik,koy yumurtasi
Yaglar;zeytinyag
Kuruyemis;kavrulmamis kabak cekirdegi,ceviz
sebzeler;enginar,brokoli,marul,ispanak,roka,pazi,maydanoz,turp,kabak,bal kabagi,sogan,sarmisak
baharatlar;zencefil,kirmizi pul biber,kimyon,keten tohumu
cay-icecek;kusburnu,ihlamur,yesilcay
meyva;incir,uzum,erik,kiraz,karpuz
Zararlilar;
her turlu islenmis sarkuteri etler
bugday ve urunleri
sut,kefir
rafine yaglar
karnibahar
domates salcasi
kahve-siyah cay
B rh (+)sen hangi grupsun
ablacım istersen şifreli ver omega 3ü falan
maksat adminler kızmasın diğer arkadaşlarım da sebeplensin..
geçenlerde karatay hoca yine tv daydı..ne kadar cesur valla hiç korkmuyor
margarin üreticileri,tavuk üreticileri,konserve üreticileri ve daha yazmadığım pekçok yerden tepki alırım demiiyor dan dan söylüyor şte bu yüzden hayranım
meslaktaşları da kıskanıyorlar..
geçen yine kötü şeyler söylediklerini duydum..
güya karbonhidrat vermediği için hastalar gut hastalığına yaklanıyrmuş
hatta karatyın görümcesi de yakalnmış..
sinir bozucu şeyler
şarlatan diyorlamışş
kendileri şarlatan aslında
ilaç firmalarının köleleri
maddi çıkarcıllar bence..
Hoşgeldin.herkese merhabalar; aslindaeski bir kk uyesiyim ama uzun zamandir yazmiyordum. buaralar karataya basladim ve gercekten faydasini goruyorum. 2 haftada 4kg gibi bir rakam gitti diyebilirim. suaralar tr den annemler geldi cok riayet edemesemde idare ediyor. buarada bakuden yaziyorum sizlere.. gecmiside elimden geldigince okumaya gayret edecegim
Bende mantar enfeksiyonuna iyi gelmişti, ödemi de atıyor vücuttan. Kemal Milar'ı bende takip ediyorum. Birde şu aralar Ayşegül Çoruhlunun kitabını okudum. Karbonatı öneriyor.buarada ben hergun 1 ck karbnat iciyorum milarin sayfasindagordum ; yaklasik 3 aydir iciyorum sanrim yaglanmayi onluyor biara biraktim o ara istahim tavan yapti ve kilolari geri aldim yada ben oyle hissettim bilmiorum. suanda tekrar iciyorum. icen arkadaslarda bariz degisiklik varmi. benim bobrek tasimvar belki faydasi olur diye iciyorum henuz dra gorunmedim
Sevgili riacigim,canim yenebileceklere inanip,zararlilara inanmamak,Nasrettin hocanin tencerenin dogurduguna inaniyorsun da,oldugune mi inanmiyorsun mantigina benzedi.Oncelikle bu bilgiler Dr.j d.Amaro ya ait ve bilimsel.Eger ben zararlilarida yazmasaydim eksik ve sana zararli bilgi vermis olacaktim ki ben a grubu kan olarak birebir , zararli oldugunu bilmeden portokal yedim olumden dondum.Zararli denilmesindeki sebep yiyecegin icindeki bir enzim kana karisinca zehire donusmesi.Bizlerin bu topikteki misyonu dogru ve eksiksiz bilgiler vererek birbirimize yardimci olmaya calismaktir canim benim.
Supermis uygun fiata bulursam alirimCanim Gulcugum,evet gercekten orada cok pahalli,gecen gun t.v de haberleri izlerken,kredi kartlariyla alisveriste taksit yapilmiyacagini duymustum ve magazalarda fiat etiketleri dikkatimi cekmisti olaganustu pahalli.Benim su anda elimdeki kizinin siparis verdiginden,gercekten baslibasina herseye kafi geliyor cok kompakt bir bulus,ben elektronik ansiklopedim diyorum.Seyredemedigimiz kanallardan Karatay hacamizi izliyorum en onemlisi sizlere ulasabiliyorum cok sukur.
bisey degil canimgül ablacım çok sağol yine her zamanki gibi çok yardımcısın.
Benimde O rh pozitif kedi faceden gondermis sagolsun dun bakmistimcanan ablacım kan grubuna göre beslenme şeklinden bahsetmiştin ben de sana nasıl diye soruyorum benim ce 0 rh pozitif kan grubum
Toplumda özellikle kadın ve çocuklarda en fazla görülen hastalığın kansızlık olduğunu, bunun temelinde sık doğumlar, yemeklerle birlikte içilen çay ile demir bakımından zengin yiyeceklerin tüketilmemesinin yer aldığını bildirildi.
Türkiyede özellikle yemek sırasında aşırı çay tüketildiğini, bunun da kansızlığa neden olduğunu belirten Diyetisyen Dr. Nurten Budak, şöyle devam etti: Yapılan araştırmalar, çayda bulunan bir takım maddelerin vücudun demir emilimini engellediğini gösteriyor. Biz de yaygın olarak sık çay içen bir toplumuz. Bu da kansızlık nedenlerinin başında gelmektedir. Bunu önleyebilmek için yemeklerden 1 saat önce ya da sonra çay içilmemelidir. Ayrıca, toplumumuzda kahvaltıda çay içme geleneği yaygındır. Çayın olumsuz etkisini önlemek için açık ya da limonlu çay içilmesi gerekir. Limonda bulunan C vitamininin, demir emilimini artırıcı etkisi vardır. Bunun yanında çayın olumsuz etkisini azaltmak için her öğünde mutlaka maydanoz, roka, yeşil biber, domates, salatalık, mevsimine göre portakal, mandalina, üzüm, şeftali gibi C vitamini açısından zengin bir sebze ve meyve tüketilmelidir.
Sıcağın, vitaminlerin etkisini azalttığına da işaret eden Budak, Çok sıcak, bütün vitaminler için olumsuz bir etkendir. Ancak, çay suyunun ortalama sıcaklığı 25 derece civarındadır. Üstelik bir bardak çayın tüketimi 5 dakika bile sürmemektedir. Bu nedenle limonlu çayda bulunan C vitaminin etkisinin azalması söz konusu değildir dedi. Kansızlığın özellikle kadın ve çocuklarda en fazla görülen hastalıkların başında geldiğini ifade eden Budak, şu bilgileri verdi: Kadınlarda görülen kansızlığın temelinde sık doğumlar yer almaktadır. Doğumlar sırasındaki kan kaybı, henüz vücut tarafından yerine konulmadan yeni bir gebelikle tekrar kan kaybı olmaktadır. Bunun yanında beslenmeye bağlı yaptığımız hatalar da var. Bunların başında da demir bakımından zengin olan et, yumurta, mercimek, pekmez ve yeşil yapraklı sebzeler ile kayısı, incir, üzüm gibi kuru meyveleri tüketmiyoruz.
Sevgili riacigim,canim yenebileceklere inanip,zararlilara inanmamak,Nasrettin hocanin tencerenin dogurduguna inaniyorsun da,oldugune mi inanmiyorsun mantigina benzedi.Oncelikle bu bilgiler Dr.j d.Amaro ya ait ve bilimsel.Eger ben zararlilarida yazmasaydim eksik ve sana zararli bilgi vermis olacaktim ki ben a grubu kan olarak birebir , zararli oldugunu bilmeden portokal yedim olumden dondum.Zararli denilmesindeki sebep yiyecegin icindeki bir enzim kana karisinca zehire donusmesi.Bizlerin bu topikteki misyonu dogru ve eksiksiz bilgiler vererek birbirimize yardimci olmaya calismaktir canim benim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?