Popüler Konu KARATAY DİYETİ ile yiyerek aç kalmadan zayıflıyoruz ve hastalıklardan kurtuluyoruz...

merhaba canım
cevapların çok hoşuma gitti birbirimizin boşluklarını dolduruyoruz yeni arkadaşları cevapsız bırakmıyoruz
misafirlerim bugün evdeler ben çıkmayınca onlarda çıkmadılar
hazırlıklara şimdi başlayacağım henüz başlamadım
teşekkür ederim inşallah hayırlı olur, herkes bir sipariş veriyor büyük kızım dün İstanbul a gitmişti biraz önce aradı anne orada elektronik ucuzmuş bana S 5 alırmısın diye burada 2200 civarındaymış .....

dün çikolata ucuzmuş dedim kızlar sakın alma diye bağırıyorlar masanın üstü çikolata dolu çeşit çeşit kutulaar dolusu , aylardır bana gelenleri biriktirmiştim tatilde sevenler yesinler diye hepsini çıkardım masaya koydum, oturup kalktıkça yiyorlar çocuklar fondü yapıyorlar ,,,,ben onları çıkarmasam dışarıdan alacaklar yeme dedikçe gizli yiyecekler en iyisi gözleri doysunda bıksınlar gerçi bıkmışlarki alma diye bağırıyorlar küçük bir paket alayım çok lezzetliymiş dedim

Sevgili riacigim,canim yenebileceklere inanip,zararlilara inanmamak,Nasrettin hocanin tencerenin dogurduguna inaniyorsun da,oldugune mi inanmiyorsun mantigina benzedi.Oncelikle bu bilgiler Dr.j d.Amaro ya ait ve bilimsel.Eger ben zararlilarida yazmasaydim eksik ve sana zararli bilgi vermis olacaktim ki ben a grubu kan olarak birebir , zararli oldugunu bilmeden portokal yedim olumden dondum.Zararli denilmesindeki sebep yiyecegin icindeki bir enzim kana karisinca zehire donusmesi.Bizlerin bu topikteki misyonu dogru ve eksiksiz bilgiler vererek birbirimize yardimci olmaya calismaktir canim benim.

Canim Gulcugum,evet gercekten orada cok pahalli,gecen gun t.v de haberleri izlerken,kredi kartlariyla alisveriste taksit yapilmiyacagini duymustum ve magazalarda fiat etiketleri dikkatimi cekmisti olaganustu pahalli.Benim su anda elimdeki kizinin siparis verdiginden,gercekten baslibasina herseye kafi geliyor cok kompakt bir bulus,ben elektronik ansiklopedim diyorum.Seyredemedigimiz kanallardan Karatay hacamizi izliyorum en onemlisi sizlere ulasabiliyorum cok sukur.

canan ablacım kan grubuna göre beslenme şeklinden bahsetmiştin ben de sana nasıl diye soruyorum benim ce 0 rh pozitif kan grubum

hatttce33
hatice ablacım yanlış hatırlamıyorsam büyüğümsünüz..
umarım yanlışım yoktur ve abla diyebilirm
konserveyi nasıl yapıyorsun ablacım mesela domates konservesi
yada senin yazmak istediğin neler var..

Sevgili sdf cigim,memnuniyetle yazarim canim.Alinti yapmayi bilmedigim icin bilgilerime bakayim hemen bildiririm canim.

Sevgili sdf cigim,0 kan grubu beslenme,
Faydali olanlar,
Sut urunleri;peynir,yogurt,tereyag
Et urunleri;kirmizi et,dana,koyun,koy tavugu,balik,koy yumurtasi
Yaglar;zeytinyag
Kuruyemis;kavrulmamis kabak cekirdegi,ceviz
sebzeler;enginar,brokoli,marul,ispanak,roka,pazi,maydanoz,turp,kabak,bal kabagi,sogan,sarmisak
baharatlar;zencefil,kirmizi pul biber,kimyon,keten tohumu
cay-icecek;kusburnu,ihlamur,yesilcay
meyva;incir,uzum,erik,kiraz,karpuz

Zararlilar;
her turlu islenmis sarkuteri etler
bugday ve urunleri
sut,kefir
rafine yaglar
karnibahar
domates salcasi
kahve-siyah cay

AB kan grubu hakkında da bilgi verirseniz mutlu olurum:)

sen hangi grupsun
B rh (+)

Hala karbonhidrat vermiyormu diye söylüyorlar. Karatay hoca ben karbonhidrat veriyorum diye söylüyor, sayıyor karbonhidratları, işlerine gelmiyor.

Hoşgeldin.

Bende mantar enfeksiyonuna iyi gelmişti, ödemi de atıyor vücuttan. Kemal Milar'ı bende takip ediyorum. Birde şu aralar Ayşegül Çoruhlunun kitabını okudum. Karbonatı öneriyor.

Canan abla, ben Mehmet Ali Bulut'un Can Boğazdan Çıkar e-kitabını aldım. Bilgiler aynıdır herhalde, daha okuyamadım.

Toplumda özellikle kadın ve çocuklarda en fazla görülen hastalığın kansızlık olduğunu, bunun temelinde sık doğumlar, yemeklerle birlikte içilen çay ile demir bakımından zengin yiyeceklerin tüketilmemesinin yer aldığını bildirildi.

Türkiye’de özellikle yemek sırasında aşırı çay tüketildiğini, bunun da kansızlığa neden olduğunu belirten Diyetisyen Dr. Nurten Budak, şöyle devam etti: “Yapılan araştırmalar, çayda bulunan bir takım maddelerin vücudun demir emilimini engellediğini gösteriyor. Biz de yaygın olarak sık çay içen bir toplumuz. Bu da kansızlık nedenlerinin başında gelmektedir. Bunu önleyebilmek için yemeklerden 1 saat önce ya da sonra çay içilmemelidir. Ayrıca, toplumumuzda kahvaltıda çay içme geleneği yaygındır. Çayın olumsuz etkisini önlemek için açık ya da limonlu çay içilmesi gerekir. Limonda bulunan C vitamininin, demir emilimini artırıcı etkisi vardır. Bunun yanında çayın olumsuz etkisini azaltmak için her öğünde mutlaka maydanoz, roka, yeşil biber, domates, salatalık, mevsimine göre portakal, mandalina, üzüm, şeftali gibi C vitamini açısından zengin bir sebze ve meyve tüketilmelidir.”

Sıcağın, vitaminlerin etkisini azalttığına da işaret eden Budak, “Çok sıcak, bütün vitaminler için olumsuz bir etkendir. Ancak, çay suyunun ortalama sıcaklığı 25 derece civarındadır. Üstelik bir bardak çayın tüketimi 5 dakika bile sürmemektedir. Bu nedenle limonlu çayda bulunan C vitaminin etkisinin azalması söz konusu değildir” dedi. Kansızlığın özellikle kadın ve çocuklarda en fazla görülen hastalıkların başında geldiğini ifade eden Budak, şu bilgileri verdi: “Kadınlarda görülen kansızlığın temelinde sık doğumlar yer almaktadır. Doğumlar sırasındaki kan kaybı, henüz vücut tarafından yerine konulmadan yeni bir gebelikle tekrar kan kaybı olmaktadır. Bunun yanında beslenmeye bağlı yaptığımız hatalar da var. Bunların başında da demir bakımından zengin olan et, yumurta, mercimek, pekmez ve yeşil yapraklı sebzeler ile kayısı, incir, üzüm gibi kuru meyveleri tüketmiyoruz.

Supermis uygun fiata bulursam alirim

Mutfakkarbonatı sodyum bikarbonattır. Kandaki bikarbonatla benzer yapıdadır. Bikarbonat vücudun en temel alkali tamponudur.
Tıpta pek çok yerde bikarbonat kullanılır. Faydaları şöyle sıralanabilir:
Bikarbonat, sporcularda kasta oluşan laktik asidi azaltır, sporcu dopingidir. Bazı özel sporcu içeceklerinde bikarbonat vardır. Yorulmayı geciktirir. Kısa dönem yoğun egzersiz verimini artırır. Kasta laktik asit oluşumu fazla sporun asitlenmeye katkısını gösterir, ağrı ve kramplar laktik asit mevcudiyeti yüzündendir.
Hücrelerdeki ve kandaki tüm asit tamponlama sistemlerinin temel maddesi bikarbonat ile kimyasal formülleri aynıdır. Marketlerde satılan karbonatlar saf değildir. Eczanede saf karbonat satılır. Genellikle ingiliz karbonatı diye bilinir.

Hepsini yazamıyorum, çok uzun.

Tesekkurler canim .......cok faydali bilgiler

Akşam yatarken içilen 1 bardak doğal elma sirkeli su hem sabah idrarını alkali yapar hemde idrar yollarını temizler.

Elma sirkesinin kilo vermeye etkisi, alkali özellikleriyle yağ yakımını kolaylaştırdığı ve mevcut glikozun karaciğer tarafından kullanılmasını arttırdığı içindir. Elma sirkesi kan glikozunu azaltır.

haklısın tabikide canım bende LİSTEYİ DOLABIMA YAPIŞTIRRDIM BİLE uymaya çalışacağım

Bu akşam 2 lahmacun yedim. Eve geldim mercimek çorbası içtim. Yemek yedikten sonra tartıldığımda 46.8 çıktım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…