- 28 Ocak 2013
- 2.166
- 80
- 78
Olsun canım kacamak yapmamissin boşver arada calismayiversin leptin de zatiii incecik oldun..maşallah
Aynı sorun bende de var.gecen gece 3'ten 6'ya kadar ayagimda salladimcanan hoca diyor ki gece de 11,12 arası yatın ki leptin hazretleri görevini yapmak için ortam oluştursun..
mesela 12.5 ta yattık o zaman ne olcak ki?benim cimcime yatmıyor bazen gitti günün leptini diyorum..
zamanında kan hapları kilo aldırmıştı bana nasıl ocakki öylede
mydenzicim senin kantahlili sonuçlarına göre d vitamini durumun nasıl peki?
Olsun canım kacamak yapmamissin boşver arada calismayiversin leptin de zatiii incecik oldun..maşallah
hatttce33
hatice ablacım yanlış hatırlamıyorsam büyüğümsünüz..
umarım yanlışım yoktur ve abla diyebilirm
konserveyi nasıl yapıyorsun ablacım mesela domates konservesi
yada senin yazmak istediğin neler var..
canım abla da diye bilirsin,teyze de diye bilirsin,51 yaşım var,canım kızım.
domatesleri iyice yıkıyorsun kı üzerınde hıc nokta kadar da bır şey kalmasın.kirli olursa yada iyi kaynatılmazsa batulizm mikrobu ürer biliyorsun. domatesleri kabugunu soyub dograyıb derin tencereye dokuyorsun kaynamaga bırakıyorsun,kaynayıb yarıbişmiş hale geldığınde önceden yıkanmış dogranmış bıberlerı dokuyorsun,ıstersen ıcıne fesleğen ve ya maydanoz da dograyıb koya bilersin,kaynatıktan sonra elınle bakıyorsun biberlere bişmişse ve de tencerenın dibinde azcık su kalmışsa o zaman kavanozlara doldurma zamanı.kavanozları ise önceden sterıl yapıyorsun(ben turkce başara bildiğim kadarıyla dogru yazmaya çalışıyorum,ama bazı sözlerin karşılıgını bulamıyorum)nasıl steril yapacaksın, onu anlatayım,domates tenceresı kaynamağa başladiğinda üzerine cüzgec koya bılırsın yada fırınlarda oluyor tepsı diğil de tepsi buyuklukte izgara var ya onu koyuyorsun ,kavanozları ağzı tencerenın icine bakacak şekilde koyuyorsun icleri terliyor ve su damlaları akıyor ve el vuramıyorsun çok sicak oluyor,bu zaman steril olmuş demektır,domatesler iyice piştikten sonra ateşi en son az olana getırıyorsun,altını yanı tam kapatmıyorsun ki soğumasın,bir kavanoz dolduruyorsun kapağını bağlıyorsun ve diğerine geçiyorsun. sen ilk once 2 kilo kadar domates 400 gr biberle yaparsın ,oğreneceksın.
şimdi mevsimi olmadığı icin ben hepsini yazmıyım,zamanım olunca yazarım.hem domates,hem patlıcan,hem de menemenlık domates,hepsini anlatacagım.şimdi oğlumu yolçu edeceğim icin fazla zamanım yok.
nasıl yazdım,bilemiyorum,anlata bildimmi sdf cım?canlarım,hoşca kalın.
inceliyoz valla
level 2 de toplam 11 cm gitmiş.. eve geçince nerden ne kadar yazarım.. hafta sonu ölçtüm şaşırdım :) jillian neymiş yaaaa
3 bittikten sonra tekrar yapcam 1 den başlayıp.. yada önedeceğin varmı jilliandan canım. bi sürü video su var sanki
mydenizcim hiç güleceğim yoktu tabii ki önce bebeğim..Aynı sorun bende de var.gecen gece 3'ten 6'ya kadar ayagimda salladimleptin calisma saatlerinde ben ayaktaydim. Ne yapalim bebisi bi kenara atip benim leptin kaçacak diye geri mi yatalim:)) bizde böyle böyle yapacağız canim
Zamaninda kilo aldiran kan hapı değil yanlış beslenme ve yanında kan hapi icmekmis...karatay usulü beslenip kan hapi kullaninca kilo veriliyor
Canim ben bacagimdan rahatsızlanip apar topar gitmiştim doktora.aklima gelmemis d vit.ve omega 3..onlarada ilk firsatta baktiracagim ama eminim yerlerdedir
canım abla da diye bilirsin,teyze de diye bilirsin,51 yaşım var,canım kızım.
domatesleri iyice yıkıyorsun kı üzerınde hıc nokta kadar da bır şey kalmasın.kirli olursa yada iyi kaynatılmazsa batulizm mikrobu ürer biliyorsun. domatesleri kabugunu soyub dograyıb derin tencereye dokuyorsun kaynamaga bırakıyorsun,kaynayıb yarıbişmiş hale geldığınde önceden yıkanmış dogranmış bıberlerı dokuyorsun,ıstersen ıcıne fesleğen ve ya maydanoz da dograyıb koya bilersin,kaynatıktan sonra elınle bakıyorsun biberlere bişmişse ve de tencerenın dibinde azcık su kalmışsa o zaman kavanozlara doldurma zamanı.kavanozları ise önceden sterıl yapıyorsun(ben turkce başara bildiğim kadarıyla dogru yazmaya çalışıyorum,ama bazı sözlerin karşılıgını bulamıyorum)nasıl steril yapacaksın, onu anlatayım,domates tenceresı kaynamağa başladiğinda üzerine cüzgec koya bılırsın yada fırınlarda oluyor tepsı diğil de tepsi buyuklukte izgara var ya onu koyuyorsun ,kavanozları ağzı tencerenın icine bakacak şekilde koyuyorsun icleri terliyor ve su damlaları akıyor ve el vuramıyorsun çok sicak oluyor,bu zaman steril olmuş demektır,domatesler iyice piştikten sonra ateşi en son az olana getırıyorsun,altını yanı tam kapatmıyorsun ki soğumasın,bir kavanoz dolduruyorsun kapağını bağlıyorsun ve diğerine geçiyorsun. sen ilk once 2 kilo kadar domates 400 gr biberle yaparsın ,oğreneceksın.
şimdi mevsimi olmadığı icin ben hepsini yazmıyım,zamanım olunca yazarım.hem domates,hem patlıcan,hem de menemenlık domates,hepsini anlatacagım.şimdi oğlumu yolçu edeceğim icin fazla zamanım yok.
nasıl yazdım,bilemiyorum,anlata bildimmi sdf cım?canlarım,hoşca kalın.
merhaba arkadaşlar, 4 aylık bı kızım var ve emziren bi anneyim. hamilelikte aldığım kilolarla da hala birlikteliğimiz devam ediyor. daha öncede karatay yapmış biri olarak tekrar geldım ama aklımda emzırırken diyet vs. gibi sorular da gelmıyor değil hani.
bide kızım daha küçük oldugu için yürüyüş yapmam sıkıntı olacak, bana önereceğiniz öneriler var mı kızlar...
teşekkürler....
mydenizcim hiç güleceğim yoktu tabii ki önce bebeğim..
onun için aldım o kadar kiloyu aynen devam büyük kızımda da aynı şeyi söylüyordum yine söylüyorum
keşke anne dese keşke yürüse keşke 2 yaşında olsaydı şimdi niye daha önce yapmadım falan filan
oooo çok güzel anlattın ablacım
ben de yaz için düşünüyordum..hem karatayın kitabınıda hem de tv programında konservelerden bahsedince merak ettim
derindondurucu almayı düşünüyorum sırf bunun için bakalım..
çooook teşekkür ederim
bu yaz karınca gibi çalışıcam bakalım.. konserveler, kurutmalar..
zaten yemek yapmayı da çok severim...
merhaba arkadaşlar, 4 aylık bı kızım var ve emziren bi anneyim. hamilelikte aldığım kilolarla da hala birlikteliğimiz devam ediyor. daha öncede karatay yapmış biri olarak tekrar geldım ama aklımda emzırırken diyet vs. gibi sorular da gelmıyor değil hani.
bide kızım daha küçük oldugu için yürüyüş yapmam sıkıntı olacak, bana önereceğiniz öneriler var mı kızlar...
teşekkürler....
Evet canan hoca kansizligi olan kilo veremez diyor.ben kan hapina basladim kilo vermem basladi..geçmiş sayfaları gorseniz benim kilo veremeyip yakinmalarimla dolu:)
Tavugun yaninda salata yogurt yiyebilirsiniz. ..Yeşil çay çok faydali zaten icmelisiniz ama tekrar söyleyim kendiniz demleyip icerseniz faydaliymis
meraba canım
hangi kan hapını tüketiyosun ismini merak ettim
bide ben kan hapı kilo aldırır diye biliyorum bendede biraz kansızlık var bende başlayım ozaman
Bende öyle biliyordum ama karatay uygularken kilo yapmadi bende, tam tersi kilo vermem durmustu ilaca başlayınca yeniden basladi:)
ortopedi doktoru yazdı bu ilaci belki daha etkilisi vardir dahiliyeye falan gitsem belki değişik ilaç verirdi bilmiyorum ama bende işe yarıyor şimdilik. .birde en büyük zevkim çayı açık ve limonlu olarak iciyorum yemekle icmiyorum..ilacin adi ferr.m fort hausmann günde iki sefer yemekten önce içiyorum. .. (nokta olan yere u gelecek)
Sabah : kkk meyveli (gunkurusu)
Ara: yogurt yarim elma ( iki günde duzenim altüst oldu oglende meyve yedim frenleyemedim kendimi)
Aksam: yalanci iskembe çorbası ( 2 tabak)
patlican güveç ( patatesini sectim) turp
Su 2.5 lt, 2 yeşilçay
Spor 400 ip atlama 10 dk mekik
Iyi geceler herkese :))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?