Popüler Konu KARATAY DİYETİ ile yiyerek aç kalmadan zayıflıyoruz ve hastalıklardan kurtuluyoruz...

Kuru Kayısı 32
Hurma 39
Kuru elma 29
Kuru incir 61
Kuru üzüm 64
Kuru erik 29

Bir yiyeceğin glisemik indeksini azaltmanın kolay birçok yolu var.

Mesela salatalarınıza, çorbalarınıza, yemeklerinize limon suyu ilave ederseniz glisemik yükü azalır. Sirke ilavesinin de glisemik yükü azalttığı biliniyor. Salataya sirke ilavesi glisemik indeksi yüzde 30 düşürüyor.

Hazır salata sosu eklemek ise tersine yüzde 20 yükseltiyor. Sezar salatası “Gİ en yüksek salata” olarak gösteriliyor. Çünkü eklenen beyaz ekmek parçaları ve şekerli mayonez sosu onu salata olmaktan çıkarıp Gİ’si yüksek bir kalori bombası haline getiriyor.

Baharatların her türlüsü, hatta acı biberli doğal soslar (kırmızıbiber, jalapeno, karabiber) glisemik indeksi azaltabiliyor. Tarçın çok etkili bir glisemik yük azaltıcısıdır. Her gün bir veya iki çay kaşığı tarçının yiyeceklere ilavesi ciddi bir avantaj sağlayabiliyor. Özellikle sütlü tatlıların üzerine eklenen tarçının (sütlaç ve muhallebiyle mükemmeldir) glisemik yükü azaltabileceği (dolayısıyla daha az şişmanlatacağı) aklınızda olsun (babaannenizin ne kadar akıllı olduğunu anladınız mı?).

Salata yaparken çok ince doğramamayı da unutmayın, hatta şu kuralı aklınızdan hiç çıkarmayın: Bir yiyecek ne kadar çok pişirilir, haşlanır, ezilip öğütülürse, ne kadar çok inceltilip hırpalanırsa (!) glisemik yükü o oranda artar, kilo ve sağlık açısından zararlı olabilme potansiyeli o ölçüde belirginleşir.
Sıfır besinler var mı?

Şaşıracaksınız ama glisemik indeksi “sıfır” olan bazı besinler de var. Bunlar genelde en çok yüzde 5 karbonhidrat ihtiva eden taze sebzeler.

Pratik olarak yeşil soğan, sarmısak, turp, kabak, karnabahar, lahana, salatalık, marul, kıvırcık, ıspanak ve patlıcanın glisemik indeksi sıfır kabul edilebiliyor. Bu yiyecekleri sofranızdan eksik etmeyin.

Son düzenleme:
Kediciği kızdırmaya epey niyet ettik bu sefer sanırım. Şimdi hep kedi hep kedi olursa güzel listeyi görmeye alışırız kediciğin değeri kalmaz. Değil mi ama kedicik
:

gece kedicik yatmak üzereymiş pc yi kapatmış face den yazdım topiğe bak listeyi hazırladım seni çok ilgilendiriyor dedim uykum var ama bakayım dedi bakmış güldü döyle olacağını tahmin ediyordum dedi canım ya bide diyorki ben yaparım ama herkes yüzdelerini hesaplasınlar çok tatlı ya hemende olur diyor şaka şaka gerçek listeyi hazırladım dedim

Mutlu sabahlar ablacım..

Hoşgeldiniz aramıza,inşallah istediğiniz kiloya sağlıklı bir şekilde gelirsiniz..

canımmm tatlı telaş başlamış kolay gelsin güye güle içinde büyüsün küçük prens

Sağol canım,inşallah..

İyi gidiyorsun canım,geçen de demiştim ya..çok karıştırmadan yersen o kadar rahat edersin...
Bu arada ceviz yiyormusun ,ilk önce beyin geliyormuş..canın istemese bile 1-2 tane de olsa ye derim..

Sağol canım..
Sende bebekle koşturuyorsun yoruyor sanırım,ben şimdiden size özeniyorum..bebekleri o kadar özledim ki..:))

Günaydın;

Menülerimde kaçamaklar olduğu için yazmıyorum farkındaysanız..Hep annemin yüzünden neyse dünü yazabilirim :))

Sabah;
2 kuru kayısı+2 erik+kaymaklı kkk

Öğlen;
1 minik muz,döner,ayran

Akşam;
Otlu bulgurlu yayla çorbası (kayınvalidem yapmıştı,nihayet çorbalara bulgur atıyor diye diye ölmüştüm)
Mantar sote
Salata
Manda yoğurdu...yoğurdu büyük güvece yapmıştım,taş gibi olmuş harika tutmuş..birde ben sofra beziyle sarıp fırının içine koydum..önceden sütlükler vardı köylerde oralara koyarlardı nasıl güzel olurdu ,demekki sıcak kalması için kapalı bir ortam lazım..fırın geldi aklıma

Canan ablayı bir ara bende online gördüm,çok merak ediyorum ...

keten tohumunu alıp yemeden önce değirmende öğüteceksin ve 15 dkk içinde tüketeceksin
Dün Jillian beni o kadar yorduki, uyku bastırdı bir anda, baktım kapattım, yazamadım.
Yaparım, sen yeterki iste.
.

teşekkür ederim canım çok tatlısın gecede söyledim ya şaka şaka kahvaltımı yapıp listeyi ekleyeyim

İyi gidiyorsun canım,geçen de demiştim ya..çok karıştırmadan yersen o kadar rahat edersin...
Bu arada ceviz yiyormusun ,ilk önce beyin geliyormuş..canın istemese bile 1-2 tane de olsa ye derim..
Ceviz yiyemiyorum yaaa. Fındık badem yiyebiliyorum. Dün 1 tane yedim günkurusunun arasına koyarak. Bugün de yiyim bari :105: Dün köfte yapıyım dedim karnı baharın yanında yapamadım eşime yaptırdım eşimde kimyon doldurmuş içine 1 tanesini zor yuttum. :120: Et balık yiyemez oldum ben yaaaa

Evet ben de okudum onu...Ama şöyle bir gerçekte var erkeklerin metabolizması kadınlardan daha hızlı çalışıyor..
Baskülle yüzleşmem çok ağır oldu gerçekten ;(

Bunları okumadan yedim 1 adet..Ama yemem artık..

Kuru Kayısı 32
Hurma 39
Kuru elma 29
Kuru incir 61
Kuru üzüm 64
Kuru erik 29

Kuru erik te alayım...
MErsiii bilgiler için...

---

Kahvaltımı sunuyorum

2 adet yumurta
peynir
4 zeytin
yarım çay bardağı çiğ yer fıstığı ( daha fazla yiyemedim zamanla alışırım..Ayrıca geri kalanı kahvemle birlikte tüketmeyi düşünüyorum olur heralde..)
1 adet kuruincir
1 adet günkurusu
2 dilim yer elması
1 minik havuç
Yeşillik ( tere,roka,maydanoz )
Ve çayyyyy

Son düzenleme:
Hoşgeldiniz aramıza,inşallah istediğiniz kiloya sağlıklı bir şekilde gelirsiniz..

.

Hoşbuldum...Amin diyorum iyi dilekleriniz için
siz de sağlıkla bebeğinize kavuşursunuz inşallah...

1 tane de olsa yemişsin,yeter sanırım..onlar için katlanıyoruz napalım :))

Balık bende yiyemiyorum,yemeye zorladım kendimi ama sonrasını hiç anlatmayım ..bir daha yemem sanırım..yani doğuma kadar..Doktorum bir gün arayla balık hapı kullanmamı söyledi,bende kullanıyorum..

30 yıllık hayatımda yemediğim eti bu sene yedim,sabah bile yiyorum bazen..
Aylarca yemediğim olurdu çünkü ben sebzeciyim..hiç aramazdım...

3 ayın bitsin de ne yiyip ne yemediğin belli olur,ben ilk başta salata yapamazdım yiyemezdim de..şimdi deli gibi yiyorum..

canım zeytini en az 10 taneye çıkar ve yağın içinde yemeye çalış ne kadar çok yağ yersek o kadr çok yağ yakarmışız....

canım zeytini en az 10 taneye çıkar ve yağın içinde yemeye çalış ne kadar çok yağ yersek o kadr çok yağ yakarmışız....

Evet haklısın ben de okumuştum lakin alıştım tabiii ekmekle löp löp yemeye olmadı yiyemedim bir türlü..
Zeytinyağlı, kekikli,pulbiberli karışımla hazırladım güzel de oldu...
Yarın sabah daha fazla yemeye çalışırım...

Canım birşey soracağım.. 120 lerden 50 li kilolara inen bir gül daha vardı ...
farklı kişilersiniz değilmi.?
Hayranlıkla takip ederdim onu...Yanılmıyorsam hoca da kitabından ondan bahsetmiş...Artık göremiyorum onu..Keşke paylaşımı devam etse de feyz alsam ondan....

Son düzenleme:
KG BİLDİRİMLERİNİ DÜZENLEYECEK KİŞİLERİN LİSTE YAPMA TARİHLERİ

1. kedi83.............3.1.2014....yaptı
2. mydenizzz......10.1.2014....yaptı
3. Ekin06...........17.1.2014.....yaptı
4. Fmgenc..........24.1.2014....yaptı
5. prenscim........31.1.2014....yaptı
6. CANANSU60.... 7.2.2014.....kedi83 yaptı
7. sdf82 ............14.2.2014
8. niceerendiz.....21.2.2014
9. hatce33......... 28.2.2014
10. bluebottle........7.3.2014
11. cisgel2010.....14.3.2014
12. alanis1978....21.3.2014
13. Teoson.........28.3.2014
14. sevdim3737....4.4.2014
15. Ria...............11.4.2014
16.Aburcubur81..18.4.2014
17. Emriye88......25.4.2014
18. giritli38..........2.5.2014
19. BucuS............9.5.2014
20. YENA............16.5.2014

NOT: yeni gelenlerden unuttuğum olabilir, adını listeye ekletirse sevinirim
.......sırası gelenin o hafta işi varsa yapmamış olan birisiyle anlaşıp değişebilir

Son düzenleme:
Çok teşekkür ederim,inşallah..karatay bebeği olacak :))

nickinizden yola çıkarak soruyorum erkekmi olacak bebeğiniz.?

benim de küçüğüm erkek..Çok hareketli ve fırlama bişey
hanımefendi kızımdan sonra çok zorlanıyorum

NOT: yeni gelenlerden unuttuğum olabilir, adını listeye ekletirse sevinirim
.....................sırası gelenin o hafta işi varsa yapmamış olan birisiyle anlaşıp değişebilir

Son düzenleme:

evet canım farklı kişileriz onun nicki gul06 benimki gul0663 tesadüf ikimizde ankaralıyız....
ben 5 sene önce KK ya üye olmuştum 1-2 ay takıldım sonra unuttum karataya başlayınca tekrar girdim, diğer topiği gördüm baştan okumaya başladım onun nickini orada gördüm epey kg vermiş, ilk kitapta en sonlarda kg verenlerim yorumları var onları okurken adını vermeyen kişinin yorumundan o olduğunu anladım topikte yazdığı şeylerin çoğu yorumundada yazıyordu....ben haziran gibi diğer topiğe takılmaya başlamıştım o sıralar sadece menü bildirip giderdi sonra nicki kırılmış falan dediler bidaha görmedim

gül abla akşamdan 1 bardak suya 1 yemek kaşığu keten tohumu 1 yemek kaşığıda çörek otu koyup sabah yoğurtla karıştırıp yemeyi düşünüyorum ne diyorsun sabaha kadar suda yumuşar

YUMURTA HAYAT KURTARIR!

Ortalama 50-60 gr olan doğal bir yumurta sarısında, 900 mg doğal ve bozulmamış temel yağ olan Omega-3 vardır. Yumurta sarısında bulunan bu Omega-3, kan kolesterolünü düşürür. Ayrıca yumurtada bulunan ve temel bir aminoasit olan lesitin de kan kolesterolünü düşürür. İşte bu sebeple yıllardan beri lesitin tabletleri üretilip piyasalarda satılmaktadır (1).

• Yumurta proteini, insan proteinlerine en yakın olan proteindir.

• Lesitin temel bir aminoasit olarak yumurtada bulunan önemli yapıtaşlarından biridir. Sağlıklı bir cilt, tırnak ve saçlar için gerekli olan bir aminoasittir.

• Yumurtanın temel aminoasitlerinden biri de ‘kolin’dir. Kolin, karaciğer yağlanmasını önleyen, sinir iletilerini (asetilkolin olarak) kolaylaştıran ve bütün sinir sisteminin sağlıklı bir şekilde çalışması için şart olan bir aminoasittir.

• Tam bir yumurtada birçok doğal vitamin ve mineral de bulunmaktadır. Bütün bir yumurtada bulunan değerli vitamin ve minerallerin vücuda girmesi için, yumurtanın doğal bir şekilde az pişmiş olarak (trans yağlar oluşturmadan) tüketilmesi gerekmektedir.

• Rafadan veya kayısı kıvamında, suda haşlanmış olarak ya da bir tava içinde, düşük ateşte (kısa süre) saf tereyağı ile hafif karıştırıp (ateşi söndürüp ve tavanın kapağını kapatarak) kendi ısısında biraz yoğunlaşmasını bekleyerek yiyecek olursak, sağlığımız için gerekli ana besin maddelerini bozulmaksızın tüketiriz.

• Yumurtanın bağışıklık sistemini kuvvetlendirdiği de gösterilmiştir. Harvard Tıp Fakültesi Beslenme Bölümü’nde hazırlanan yeni beslenme önerilerinde de günde 2 yumurta tüketmenin sağlıklı olduğu bildirilmektedir (2).

Kaynaklar:

1. Hopkins PN. Effects of dietary cholesterol on serum cholesterol: a meta-analysis and review. Am J Clin Nutr 55,1060-1070,1992.

2. Willet W. et al. Eat, Drink and Be Healthy. Simon & Schuster Publish New York NY, 2001.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…