pes etmek yok amahepimiz incecik olucaz,gül ablanın çıtırlarıyız biz bugünlük böyle olsun yarın tekrar denersin.. onlar 10 tane yapıyosa sen 6 tane yap, sarışın kız başlangıç için yapıyor önce onu gibi yap sonra yapabilursen diğeri gibi yaparsın inan sonuçtan mutlu kalacaksın
gül abla akşamdan 1 bardak suya 1 yemek kaşığu keten tohumu 1 yemek kaşığıda çörek otu koyup sabah yoğurtla karıştırıp yemeyi düşünüyorum ne diyorsun sabaha kadar suda yumuşar
gül abla akşamdan 1 bardak suya 1 yemek kaşığu keten tohumu 1 yemek kaşığıda çörek otu koyup sabah yoğurtla karıştırıp yemeyi düşünüyorum ne diyorsun sabaha kadar suda yumuşar
keten tohumu ve çörekotu ıslatılmasını hiç duymadımben keten tohumunu öğütmediğim zaman direk koyuyorum yoğurda
gül abla nasılsın
ben 30 dk yürüyeyim yada merdiven çıktığımda dizlerim çok ağrıyo neden acaba sürekli yürürüm ve hiç asansöre binmem
ama her zaman dizlerim ağrır çok güçsüzler galiba
neden acaba:44:
gül abla nasılsın
ben 30 dk yürüyeyim yada merdiven çıktığımda dizlerim çok ağrıyo neden acaba sürekli yürürüm ve hiç asansöre binmem
ama her zaman dizlerim ağrır çok güçsüzler galiba
neden acaba:44:
bende iyiyim ablacım teşekkür ederimteşekkür ederim canım iyiyim sen nasılsın nasıl gidiyor karatay
bende de aynı sorunlar var merdiven ve yokuş çıkmakta çok zorlanıyorum ...bende dizlerde sıvı bitmesi, kist, ödem ve aşınma var
kimisinde minüsküs den , kimisinde kireçlenme den oluyor sendekinide ancak doktor anlar,,,,karatayla benim yürümem ve merdiven çıkmam biraz olsun rahatladı...
Bende de var aynı sorun. Varisli damarlardan olabiliyor yada dizini bükerek oturmak, bükerek yatmaktan olabiliyormuş, ben bilgisayar karşısında yapabiliyorum ve ağrımaya başlıyor.
bende iyiyim ablacım teşekkür ederim
karatay iyi gidiyor yanlız bugün arkadaşıma gitcez artık ne yapcam bilmiyorum pasta börek yesen olmaz yemesen olmaz
kızlar benim leptinim bozuluyo diyorum gülüyolar
doktora gittiğimde artık sararım ona :26:
dün merdiven çıkamadım ya ağır ağır çıktım çok ağryo herzaman niyese
Aaaaaa Gül abla onların yeri Ulus'ta ki hal. Kelle paça işkembe her zaman bulursunilk neden kg canım dizlere her kg en az 10 katı olarak yansıyor....ben kg vermeye başladıktan sonra biraz daha rahatladım iç yağ kelle paça sık sık yesem diz sıvısınada fayda edecek ama nerden bulup yapayım çevrede yok
nickinizden yola çıkarak soruyorum erkekmi olacak bebeğiniz.?
benim de küçüğüm erkek..Çok hareketli ve fırlama bişey
hanımefendi kızımdan sonra çok zorlanıyorum
YUMURTA HAYAT KURTARIR!
Ortalama 50-60 gr olan doğal bir yumurta sarısında, 900 mg doğal ve bozulmamış temel yağ olan Omega-3 vardır. Yumurta sarısında bulunan bu Omega-3, kan kolesterolünü düşürür. Ayrıca yumurtada bulunan ve temel bir aminoasit olan lesitin de kan kolesterolünü düşürür. İşte bu sebeple yıllardan beri lesitin tabletleri üretilip piyasalarda satılmaktadır (1).
Yumurta proteini, insan proteinlerine en yakın olan proteindir.
Lesitin temel bir aminoasit olarak yumurtada bulunan önemli yapıtaşlarından biridir. Sağlıklı bir cilt, tırnak ve saçlar için gerekli olan bir aminoasittir.
Yumurtanın temel aminoasitlerinden biri de kolindir. Kolin, karaciğer yağlanmasını önleyen, sinir iletilerini (asetilkolin olarak) kolaylaştıran ve bütün sinir sisteminin sağlıklı bir şekilde çalışması için şart olan bir aminoasittir.
Tam bir yumurtada birçok doğal vitamin ve mineral de bulunmaktadır. Bütün bir yumurtada bulunan değerli vitamin ve minerallerin vücuda girmesi için, yumurtanın doğal bir şekilde az pişmiş olarak (trans yağlar oluşturmadan) tüketilmesi gerekmektedir.
Rafadan veya kayısı kıvamında, suda haşlanmış olarak ya da bir tava içinde, düşük ateşte (kısa süre) saf tereyağı ile hafif karıştırıp (ateşi söndürüp ve tavanın kapağını kapatarak) kendi ısısında biraz yoğunlaşmasını bekleyerek yiyecek olursak, sağlığımız için gerekli ana besin maddelerini bozulmaksızın tüketiriz.
Yumurtanın bağışıklık sistemini kuvvetlendirdiği de gösterilmiştir. Harvard Tıp Fakültesi Beslenme Bölümünde hazırlanan yeni beslenme önerilerinde de günde 2 yumurta tüketmenin sağlıklı olduğu bildirilmektedir (2).
Kaynaklar:
1. Hopkins PN. Effects of dietary cholesterol on serum cholesterol: a meta-analysis and review. Am J Clin Nutr 55,1060-1070,1992.
2. Willet W. et al. Eat, Drink and Be Healthy. Simon & Schuster Publish New York NY, 2001.
Kuru elma çok güzel oluyor, ama güvenilir bulmak lazımmış. Köyden yollarlardı önceden, elma veya armuttu galiba.Kuru elma var bendeeeee,yazınca aklıma geldi..ekşi ekşi yarın meyve olarak yanıma alayım bari..Bugün 2 erik getirdim sadece..
Bende buğulama yemek istiyorum ama, nedense balık hep beni fazla yiyemeden baymıştır, niye acaba. Çevremdekiler 1 kg yerken ben 5-6 tane ancak. Ama memlekete gidince dere Alabalığı alıp yerdik, bir tek o balıkta midem bulanmıyordu. Gerçi oda tavada kızartma oluyordu.Ceviz yiyemiyorum yaaa. Fındık badem yiyebiliyorum. Dün 1 tane yedim günkurusunun arasına koyarak. Bugün de yiyim bari :105: Dün köfte yapıyım dedim karnı baharın yanında yapamadım eşime yaptırdım eşimde kimyon doldurmuş içine 1 tanesini zor yuttum. :120: Et balık yiyemez oldum ben yaaaa
Aaaaaa Gül abla onların yeri Ulus'ta ki hal. Kelle paça işkembe her zaman bulursun
Bebeğim erkek :)) Ama 10 yaşında bir oğlum daha var,kk nın eski üyelerindenim o zaman almıştım nicki yeni değil yani..
Maşallah hanımefendi kızınıza,Allah bağışlasın her ikisini de..kızlar daha fena oluyor yeğenlerimden biliyorum..erkekler uslu geliyor bana..bakalım yaşayıp göreceğiz..
kedicik teşekkürler..ben bu sene karatay sayesinde yumurta yiyorum..önceden pazardan pazara yerdim..iyi ki yumurta var..
Kuru elma çok güzel oluyor, ama güvenilir bulmak lazımmış. Köyden yollarlardı önceden, elma veya armuttu galiba.
Bende buğulama yemek istiyorum ama, nedense balık hep beni fazla yiyemeden baymıştır, niye acaba. Çevremdekiler 1 kg yerken ben 5-6 tane ancak. Ama memlekete gidince dere Alabalığı alıp yerdik, bir tek o balıkta midem bulanmıyordu. Gerçi oda tavada kızartma oluyordu.
teosan inşallah sen de ve tüm isteyenler yaşar..senin için dua edeceğim ..hayırlı,zamanında ve sağlıklı bir şekilde inşallah rabbim sizede nasip eder..
dün merdiven çıkamadım ya ağır ağır çıktım çok ağryo herzaman niyese
elma kurutmak çok kolay buruşmaya başlamış elmaları kesip bir tepsiye at 2-3 günde kuruyor yazın elime geçen elmaları kesip kesip balkona koydum kurudular,,,ekşi elmalara bişey olmamış tatlıların kurusu kurtlanmaya başlamış
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?