Popüler Konu KARATAY DİYETİ ile yiyerek aç kalmadan zayıflıyoruz ve hastalıklardan kurtuluyoruz...

yok canım bırakırmıyım hiç karın kaslarım ağrıdı sabaha kadar ben de mutlu oldum yaşasın yağlarım yanıyo diye zaten ben yürüyüş yaparım devamlı ve ip atlarım
jillian gerçekten zormuş

gül abla akşamdan 1 bardak suya 1 yemek kaşığu keten tohumu 1 yemek kaşığıda çörek otu koyup sabah yoğurtla karıştırıp yemeyi düşünüyorum ne diyorsun sabaha kadar suda yumuşar

1 tatlı kaşığı kullanman lazım, 1 yemek kaşığı fazla, ishal yapabilirmiş.

gül abla akşamdan 1 bardak suya 1 yemek kaşığu keten tohumu 1 yemek kaşığıda çörek otu koyup sabah yoğurtla karıştırıp yemeyi düşünüyorum ne diyorsun sabaha kadar suda yumuşar

keten tohumu ve çörekotu ıslatılmasını hiç duymadım ben keten tohumunu öğütmediğim zaman direk koyuyorum yoğurda

keten tohumu ve çörekotu ıslatılmasını hiç duymadım ben keten tohumunu öğütmediğim zaman direk koyuyorum yoğurda

gül abla nasılsın
ben 30 dk yürüyeyim yada merdiven çıktığımda dizlerim çok ağrıyo neden acaba sürekli yürürüm ve hiç asansöre binmem
ama her zaman dizlerim ağrır çok güçsüzler galiba
neden acaba:44:

teşekkür ederim canım iyiyim sen nasılsın nasıl gidiyor karatay

bende de aynı sorunlar var merdiven ve yokuş çıkmakta çok zorlanıyorum ...bende dizlerde sıvı bitmesi, kist, ödem ve aşınma var

kimisinde minüsküs den , kimisinde kireçlenme den oluyor sendekinide ancak doktor anlar,,,,karatayla benim yürümem ve merdiven çıkmam biraz olsun rahatladı...

Bende de var aynı sorun. Varisli damarlardan olabiliyor yada dizini bükerek oturmak, bükerek yatmaktan olabiliyormuş, ben bilgisayar karşısında yapabiliyorum ve ağrımaya başlıyor.

Son düzenleme:
bende iyiyim ablacım teşekkür ederim
karatay iyi gidiyor yanlız bugün arkadaşıma gitcez artık ne yapcam bilmiyorum pasta börek yesen olmaz yemesen olmaz
kızlar benim leptinim bozuluyo diyorum gülüyolar

doktora gittiğimde artık sararım ona :26:

ben her gittiğim yere kendi yemeğimi götürüyorum orada uygun varsa hatırı kırılmasın diye ondanda alıyorum...başta gülüyorlar ama sonra alışıyorlar onları alıştıracak kişide sensin....çevremdekiler benim yaptıklarını yemememe alıştılar artık bana uygun menüler da yapmaya çalışıyorlar

dün merdiven çıkamadım ya ağır ağır çıktım çok ağryo herzaman niyese

ilk neden kg canım dizlere her kg en az 10 katı olarak yansıyor....ben kg vermeye başladıktan sonra biraz daha rahatladım iç yağ kelle paça sık sık yesem diz sıvısınada fayda edecek ama nerden bulup yapayım çevrede yok

Aaaaaa Gül abla onların yeri Ulus'ta ki hal. Kelle paça işkembe her zaman bulursun

nickinizden yola çıkarak soruyorum erkekmi olacak bebeğiniz.?

benim de küçüğüm erkek..Çok hareketli ve fırlama bişey
hanımefendi kızımdan sonra çok zorlanıyorum

Bebeğim erkek :)) Ama 10 yaşında bir oğlum daha var,kk nın eski üyelerindenim o zaman almıştım nicki yeni değil yani..
Maşallah hanımefendi kızınıza,Allah bağışlasın her ikisini de..kızlar daha fena oluyor yeğenlerimden biliyorum..erkekler uslu geliyor bana..bakalım yaşayıp göreceğiz..

kedicik teşekkürler..ben bu sene karatay sayesinde yumurta yiyorum..önceden pazardan pazara yerdim..iyi ki yumurta var..

Kuru elma var bendeeeee,yazınca aklıma geldi..ekşi ekşi yarın meyve olarak yanıma alayım bari..Bugün 2 erik getirdim sadece..
Kuru elma çok güzel oluyor, ama güvenilir bulmak lazımmış. Köyden yollarlardı önceden, elma veya armuttu galiba.

Bende buğulama yemek istiyorum ama, nedense balık hep beni fazla yiyemeden baymıştır, niye acaba. Çevremdekiler 1 kg yerken ben 5-6 tane ancak. Ama memlekete gidince dere Alabalığı alıp yerdik, bir tek o balıkta midem bulanmıyordu. Gerçi oda tavada kızartma oluyordu.

Aaaaaa Gül abla onların yeri Ulus'ta ki hal. Kelle paça işkembe her zaman bulursun

evet orada bulunuyor ama benim işten çıkıp oraya gidip almam çok zor,

2 ay önce hacı bayrama gidince sulhan çarşısına uğramıştım boncuk almaya boş vakitlerimde değişik takılar yapıyorum oradan çıkıncada hale uğradım kelle paçalara baktım büyük paketlerde vardı içinde en az 10 tane var bana çok gelir yarısı kadar istiyorum dedim bu şekilde abla başka yok dediler alamadım

Ben karataydan öncede yerdim, ama mutsuz tavuk yumurtası yerdim. Bazen öğlen, 3 tane haşlayıp yerdim, çok severim.

elma kurutmak çok kolay buruşmaya başlamış elmaları kesip bir tepsiye at 2-3 günde kuruyor yazın elime geçen elmaları kesip kesip balkona koydum kurudular,,,ekşi elmalara bişey olmamış tatlıların kurusu kurtlanmaya başlamış

teosan inşallah sen de ve tüm isteyenler yaşar..senin için dua edeceğim ..hayırlı,zamanında ve sağlıklı bir şekilde inşallah rabbim sizede nasip eder..

canım çok teşekkür ederim ben sıkıntılarımı çok paylaşamayan birisiyim ve bunlarla insanlarıda sıkmak istemem allah razı olsun senden yaşım 39 allah bilir ama çok vaktim kalmadı gibi

dün merdiven çıkamadım ya ağır ağır çıktım çok ağryo herzaman niyese

Ben tibet egzersizlerine başlamadan önce uzun saatler yol yürürken, gece yattığımda bacak ağrısından uyuyamazdım. Artık öyle bir sorunum yok, ama bu sıralar yanlış oturduğum içinmi, yoksa sporda birşeymi yapıyorum bende de diz ağrısı oluyor. Ayaklarımı işyerinde arada çöp kutusuna koyup oturuyorum.
Evde de alttaki videoyu yapabilirsin.

[video=youtube_share;IDDOtF7PcKQ]http://youtu.be/IDDOtF7PcKQ[/video]

Canan Efendigil Karatay

YILLARDIR SÜREGELEN TÜKETİM ALIŞKANLIKLARIMIZDAN KOLAYCA KURTULMANIN BASİT BİR FORMÜLÜ VAR MI?

Kilo vermek istiyorsak mutfağımıza, dolabımıza ve ağzımıza girmemesi gereken yiyecek ve içeceklerin bazıları şunlar...

Bu yiyecek ve içeceklerin çoğuna neredeyse bağımlı olmuş durumdayız!

• Her türlü ekmek; beyazı, kepeklisi, çavdarlısı, tam buğdayı vb
• Simit, kuru ve yaş pastalar.
• Her türlü tost!
• Ambalajında 'diyet' yazan veya yazmayan grisini, galeta ve her cins bisküvi...
• Pirinç pilavı.
• Makarna, börek, poğaça, açma vb
• Şeker, çikolata ve her tür tatlı...
• Şekerli ve şekersiz reçeller, şuruplar, bal ve pekmezler.
• Bütün suni (yapay) tatlandırıcılar.
Suni (yapay) tatlandırıcıların kilo aldırarak, şeker hastalığına neden olduğu bilimsel olarak gösterilmiştir.
• Ambalajında 'diyet' yazan bütün yiyecek ve içecekler.
• Hazır (fabrikasyon) veya taze sıkılmış her türlü meyve suları.
• Bütün gazlı içecekler (kola, gazoz vb), enerji içecekleri.
• Patates, mısır.
• Her türlü kızartma.
• Bütün hazır çorbalar.
• Sucuk, salam, sosis gibi işlem görmüş et ürünleri.
• İslenmiş, tütsülenmiş balık ve etler.
• Süt tozu, krema ve her türlü hazır soslar.
• Marketlerde satılan tavuklar.
Serbest dolaşan özgür tavuklar (köy tavuğu) yenebilir...
• Yemekler çok yüksek ısıda pişirilmeyecek, ayrıca terbiye yapılarak hazırlanmayacak!
• Karpuz ve kavun gibi doğal da olsa fazla miktarda şeker içeren, glisemik indeksi yüksek meyvelerden uzak durulacak.

Peki, yıllardır süregelen tüketim alışkanlıklarımızdan kolayca
kurtulmanın basit bir formülü var mı?

Neyi yemeyeceğimizi değil de, neleri yiyeceğimizi düşünür, planlar ve alışverişimizi ona göre yaparsak pratik uygulamamız oldukça kolaylaşır...

Prof. Dr. Canan Efendigil Karatay

Denerim belki, keşke köyden getiren olsa. Hem doğal elma olurdu. Maranki pazarına gitmek lazım birgün, belki EKŞİ EKMEK alırım, 1 defalık yerim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…