ekincim
benim dikkatimi çeken philips gibi yabancı menşeiili bir firmada içli köfte aparaatı olması.
yoksa ben de seninle ve eşinle aynısını düşünüyorum..
mesela derin dondurucu alacağım yabancı markalar daha çok tercihim.
Günaydın,
Dün
Sabah;1 yumurta,7-8 zeytin,az peynir ,kaymak ,çay
Öğlen;mercimek çorbası,salata,yoğurt
Kabak çekirdeği,bir incir ,bir kayısı ve iki erik
Akşam üstü 1 içli köfte,oğlumun dönerinden 1 gıdım aldım.
eve gidince az kuru fasülye ,azıcık salata yedim,1 kaşık da yoğurt
Otururken 7-8 yer fıstığı,bir iki dilim meyve ve çay içtim..
Çok çeşit yemişimama az az dı hepsi..
Sabah sütçü gelmişti,2 tencerede kaynatmıştım..birini peynir yapıcaktım..altını kapattım sanıyorum..meğer kısık kalmış..tam giyiniyorum bir ses..manzara tahmin edersiniz..bir de ocak temizledim..eve gidince peynir yapıcam..yoğurt yapıcam..kaymağımız baya birikti,müsait bir zamanda oğlumla tereyağı yapıcaz,çok merak ediyor nasıl olduğunu :))) o çalkalıyacak
SDF ciğim yarın liste sırası sende listeyi görmedin galiba hiçç yorum yapmadın
içli köfte aparatı ile sucukta doldulur evlerde, ondandır belki:)
ananemler hep yaparlardı kendileri eskiden.
günaydın hanımlar,
dün içli köfte yaptığımdan bahsetmiştim.20 tane yaptım..ancak içli köfteden bana bir hatıra kaldı..
haşlarken ketıldaki su tam göbeğime geldi ve göbeğim yandı...yani diyet yapmama gerek kalmadı..diri diri haşladı beni su...
iz kalır mı acaba kırmızı olmuş orası..
ayrıca dün ilk kez yüürüyüşe çıktım bu sefer de çamaşırım pişik yaptı sanırım o da çok acıyor..iikisi de kırmızı şimdi.inşallah kalıcı olmaz geçer..
günaydın canım
sütün taştığına üzüldüm, ben bütün tencereleri kısığa getiriyorum 1 saate kadar iyic kaynıyor unutsamda hiç taşmıyor,,,taşmasın diye süt taşı almıştım 2 ay önca kaynayınca ses çıkarıyor ama kaymak olmasınıda engellediği için artık kullanmıyorum
günaydın canım
canan hanımın 5. kitabı çıktı
bilimsel gerçeklerle kg vermenin ABC si ni almalısın yada internetten e-kitap olarak indirebilirsin, yemek kitabınıda mutlaka al,bence sarı, yeşil ve kırmızı mezrolu olanları almalısın son kitabını okumadım daha okuyan vrsa tavisye edermi etmezmi yorumu o yapsın
günaydın hanımlar,
dün içli köfte yaptığımdan bahsetmiştim.20 tane yaptım..ancak içli köfteden bana bir hatıra kaldı..
haşlarken ketıldaki su tam göbeğime geldi ve göbeğim yandı...yani diyet yapmama gerek kalmadı..diri diri haşladı beni su...
ayrıca dün ilk kez yüürüyüşe çıktım bu sefer de çamaşırım pişik yaptı sanırım o da çok acıyor..iikisi de kırmızı şimdi.inşallah kalıcı olmaz geçer..
olabilir belki bir parçası vardır o işlevi gören ben ürünü hiç biliyorum
salça yapmak için ilerde böyle bişey almak isterim
Valla baya baya içli köfte aparatı koymuşlar. Hani olduda. Ben doldururken elimle biraz daha incelttim. Hatta eşim de dalga geçti koskoca pili.s içli köfte aparatı mı düşünmüş yani dediekincim
benim dikkatimi çeken philips gibi yabancı menşeiili bir firmada içli köfte aparaatı olması.
yoksa ben de seninle ve eşinle aynısını düşünüyorum..
mesela derin dondurucu alacağım yabancı markalar daha çok tercihim.
Geçmiş olsun. Bepanten iyi gelir ikisine de.günaydın hanımlar,
Günaydın,
Dün
Sabah;1 yumurta,7-8 zeytin,az peynir ,kaymak ,çay
Öğlen;mercimek çorbası,salata,yoğurt
Kabak çekirdeği,bir incir ,bir kayısı ve iki erik
Akşam üstü 1 içli köfte,oğlumun dönerinden 1 gıdım aldım.
eve gidince az kuru fasülye ,azıcık salata yedim,1 kaşık da yoğurt
Otururken 7-8 yer fıstığı,bir iki dilim meyve ve çay içtim..
Çok çeşit yemişimama az az dı hepsi..
Sabah sütçü gelmişti,2 tencerede kaynatmıştım..birini peynir yapıcaktım..altını kapattım sanıyorum..meğer kısık kalmış..tam giyiniyorum bir ses..manzara tahmin edersiniz..bir de ocak temizledim..eve gidince peynir yapıcam..yoğurt yapıcam..kaymağımız baya birikti,müsait bir zamanda oğlumla tereyağı yapıcaz,çok merak ediyor nasıl olduğunu :))) o çalkalıyacak
dünkü menüm sabahh kkk
öğlen yoğurt tarçın( hafta sonu zencefil zerdeçal alıp kedi gibi yapıp yicem. Sabah yiyemem çünkü 1 saat içinde kahvaltımı yapıp hazırlanıp çıkıyorum.. 2saat bekleme sürem yok)
akşam salata, soğan, kıymalı karnıbahar yemeği, turşu
sabahları hergün mutlaka bi.çay kaşığı karbonatla bi bardak su.içiyorum. Kaç günden sonra nihayet 3lt su içtim.en az 2kupa ıhlamur ya da ada çayı içiyorum. Bi fincanda şekersiz türk kahvesi
jillian da yapılmıştır.
geçmiş olsun canımgünaydın hanımlar,
ne listesi abla biliyorsun ben teknolojiyle pek içli dışlı değilem
Yine şükür siz evden çıkmadan taşmış da farketmişsin kapatmadığını. Ya öyle bırakıp gitseydiniz. Ben bir kere çaydanlığı kısık ateşte bırakıp çıkmışım evden akşama kadar yanmı ama neyseki suyu çokmuş döndüğümde yeni yeni yanıyordu
Günaydın,geçmiş olsun ..yanık çok kötü oluyor..
kapağını kapatmasaydım taşmayacaktı ,o zaman mutfağı kapatır giderim hiç farkına varmazdım..kapadım sanıyorum altını..herşeyde bir hayır var demişler..yoksa sonucu düşünemiyorum bile..süt taşımı varmış hiç duymadım..:))
ayran sürahim eskimişti,bende bakınıyorum nasıl bişey alsam diye..tereyağını ondan yapıcam..
günaydın hanımlar,
ayran sürahisiylemi tereyağ yapacaksın:44:
süt taşı deniyor ama taş değil, 20 sene önce kare şeklindeydi ısıya dayanıklı camdan, şimdi midye şeklinde yapmışlar porselenden avuç içi kadarda büyüklüğü var
bende bugün denemek istedim karbonatlı su olayını abarttımmı acaba 1.5 lt.ye 3 çay kaşığı koydum ve şu an içiyorum ama tadı çok garip geldi ilk yudumdan itibaren sanki başım döndü nasıl bir faydası var tamda bilmiyorum ama
ayrandan nasıl tereyağı yapılıyor ki..ben hep kaymak biriktirilir ondan sonra yapılır diye biliyodum..
O makineleri alırsan kasap dükkanı açıp sucuk köfte yapman lazımEvet evet bende öyle düşündüm..çok şükür..sende şanslıymışsın valla..
Her sabah bir telaşımız var,şu halimle yine toparlayıp çıkıyorum evden..
Düşünüyorum da,benim iznim bitince iki çocuk,ev allahım iş filan napıcam ben...
İçli köfte yi oğlum istemişti,bende dün alıverdim güvenilir bir yerden ..
Aslında bende yapmayı düşünüyorum..ama elimle yaparım sanırım..
Siz profosyonel olmuşsunuz ne güzel,aparatlar makinalar v.s.
Bizde kıyma makinası yapıyoruz ama en küçüğü 20-25 kg..artık emekliye filan ayrıldığımda köy ortamına geçtiğimdeonlardan bir tane alırım koyarım..çok iyi olur..
bende bugün denemek istedim karbonatlı su olayını abarttımmı acaba 1.5 lt.ye 3 çay kaşığı koydum ve şu an içiyorum ama tadı çok garip geldi ilk yudumdan itibaren sanki başım döndü nasıl bir faydası var tamda bilmiyorum ama
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?