- 28 Ocak 2013
- 2.166
- 80
- 78
sdf82,
Geçmiş olsun..
Yanık için yumrta akı iz bırakmazmış deniyor ama ben hiç uygulamadım..Yine de aklınızda bulunsun...
çok şaşırdım harbiden hala da çok şaşkınım hiç tanımadığım bir insanı üzdüğüm için.şaka yaptığını zannettiğim için güldüm dedim diye bu şekilde tepki vermeniz beni çok üzdü şu an yediğim yemek boğazıma dizildi yemin ederim
Proteini atmıyor aslında, et yiyince, asit oluyormuş vücutta, onu dengeliyor. Yeşillik, etten daha fazla olacakmış. :) Etin yanında mutlaka yeşillik, çiğ sebze tüketilecekmiş. Mesela küçük baş hayvanların etleri daha az asitliymiş.
kuruyemişi sabah tükettiğimiz için akşam tekrar tüketemeyiz çok zorda kalırsak az bişey olabilir Gİ düşük olan şeyleri çok yeyince Gİ yükselirmişakşam yemeği yerine bazen kuruyemiş tüketsek olurmu veğa yoğurt
mikserde bile 3 dkk da bir çevire çevire 20 dkk yı geçiyor olması, bi dene baklaım nasıl olacak olmazsada ayran için kullanırsınBenim sürahi şeklinde olan mikserim yokki ,nette de ayran çalkama sürahisinde yaparken gördüm..onda yaparım diye düşündüm..olmazmı acaba :44::44::44:
fmgenc bende uzun süredir kaymak biriktiriyorum,bakalım ilk kez yapıcam nasıl olucak..
yok canım kasaplardan etçilerden bıktım zaten,öğğğ geldi 9 yıldır..minik kıyma makinalarımızda var..kendi etimizi çekeriz,sucuk yaparız tabi...hatta kediciğe de gönderirim.
hoca kuzu eti ni belki de bu yüzden öneriyorProteini atmıyor aslında, et yiyince, asit oluyormuş vücutta, onu dengeliyor. Yeşillik, etten daha fazla olacakmış. :) Etin yanında mutlaka yeşillik, çiğ sebze tüketilecekmiş. Mesela küçük baş hayvanların etleri daha az asitliymiş.
Kemal Milar 1 su bardağına yarım çay kaşığı öneriyor, Ayşegül Çoruhlu 1 lt.'ye 1 çay kaşığı, 1,5 lt.'ye 2 çay kaşığı atabilirsin. Fmgenc'in dediği gibi, biraz uzanın.bende bugün denemek istedim karbonatlı su olayını abarttımmı acaba 1.5 lt.ye 3 çay kaşığı koydum ve şu an içiyorum ama tadı çok garip geldi ilk yudumdan itibaren sanki başım döndü nasıl bir faydası var tamda bilmiyorum ama
Tansiyonda dediğin gibi yapmak gerekiyormuş, başlarda rahatsızlık verse de, ilerleyen zamanlarda tansiyonuna faydası dokunanlarda olmuş. Egzamalara yararı var. Kemal Milar'ın sayfasında bir sürü örnek var.canım ben öyle içimedim tadından dolayı.. sabah kalkarkalkmaz ben bi tatlı kaşığı atıyorum ağzıma üstüne bi koca bardak ılık su içiyorumbaşkada içmiyorum.tansiyonunda birazcık sıkıntı olanlar otrup içsinler daha sonrada biraz uzansınlar diyordu yanlış hatırlamıyorsam kemal milar.. kedicik daha iyi biliyodur mutlaka cevap yazar görünce tansiyonla ilgili... benim biraz egzemalarım azaldı gibi oldu ilaç kullanmıyorum bence karbonatın etkisi olmuştur..
bugün bi karar aldım sabah akşam yemekten önce bi tatlı kaşığını bisu bardağı suya atıp içicem.. bakalım etkisi daha çok olacak mı:44:
geçen pc yede yorum yapmıştın ben aynı şeyden bahsediyorsun sandım
kedi den ses çıkmadı bakalım ne diyecek ben bilmem o bilir
Teşekkür ederim, beni unutmadığın için, sucuğu çok severim.Benim sürahi şeklinde olan mikserim yokki ,nette de ayran çalkama sürahisinde yaparken gördüm..onda yaparım diye düşündüm..olmazmı acaba :44::44::44:
fmgenc bende uzun süredir kaymak biriktiriyorum,bakalım ilk kez yapıcam nasıl olucak..
yok canım kasaplardan etçilerden bıktım zaten,öğğğ geldi 9 yıldır..minik kıyma makinalarımızda var..kendi etimizi çekeriz,sucuk yaparız tabi...hatta kediciğe de gönderirim.
proteini böbreklerden atmak zor olurmuş ya benim akımda böyle söyledin gibi kalmış pardon canım..o gün size dediğim gibi yaptım pazardan aldığım tüm yeşillikleri yıkadım süzdürdüm ve dolapta saklama kabında muhafaza ediyorum..tupper marka daha edinemedim.satıcısıyla irtibata geçince ondan alacağım.evde büyük ağzı kapalı saklama kapları vardı onları kullanıyorum şimdilik..çok pratikmiş böyle artık hep yıkayıp kaldıracağım
Canlarimmmmm,herbirinize simsicacik merhabalar dilerim.Hepinizi ayri ayri kucaklarim.Guzel topigimiz bizim.Sdf82cigim cok gecmis olsun canim benim,yanik biraz zaman alir ama gecer.Sdfcigim topigin yasca en buyugu olarak rica ediyorum ayrilma,burada her biririmiz ayri bir renkiz.Bir cicek bahcesi dusun her cicek ayri renk,ayri tat.Sonra biz burada imla veya edebiyat imtihanina da girmedik ki yarisalim.Diyelim ki semboller cikmiyor cikmasin sorun yok,biz senin yureginin sicakligindan istedigin sembolleri gouyoruz zaten canim benim.Sevgili teoson arkadasimiz yeni oldugu icin seni daha yakindan tanimak icin oyle bir soru yoneltti.Ne olur benden sikiliyorsansaniz acikca belirtin amma gene yazacacagim,dogarken kulagimiza ezan ounuyor,vefatimizda namazimiz kiliniyor.Iste bu ezanla namaz arasinda gecen kisacik zamanda hic birseye degmez.Sadece birbirimize sarilalim canlarimmm benim.Sarilarak cogalalim.Sizleri cok seviyorummmm.
Gül ablacım; mikserle Okan beyler 5 dk.da yapmışlar ,öyle yazıyorduOlmadı kayınvalidemin mikserini indiririm..benimde varda blender tipi var ...burda paylaşırım sizinle..
Kediciğim; ilk sana yollucam hem de :))
Canlarimmmmm,herbirinize simsicacik merhabalar dilerim.Hepinizi ayri ayri kucaklarim.Guzel topigimiz bizim.Sdf82cigim cok gecmis olsun canim benim,yanik biraz zaman alir ama gecer.Sdfcigim topigin yasca en buyugu olarak rica ediyorum ayrilma,burada her biririmiz ayri bir renkiz.Bir cicek bahcesi dusun her cicek ayri renk,ayri tat.Sonra biz burada imla veya edebiyat imtihanina da girmedik ki yarisalim.Diyelim ki semboller cikmiyor cikmasin sorun yok,biz senin yureginin sicakligindan istedigin sembolleri gouyoruz zaten canim benim.Sevgili teoson arkadasimiz yeni oldugu icin seni daha yakindan tanimak icin oyle bir soru yoneltti.Ne olur benden sikiliyorsansaniz acikca belirtin amma gene yazacacagim,dogarken kulagimiza ezan ounuyor,vefatimizda namazimiz kiliniyor.Iste bu ezanla namaz arasinda gecen kisacik zamanda hic birseye degmez.Sadece birbirimize sarilalim canlarimmm benim.Sarilarak cogalalim.Sizleri cok seviyorummmm.
Canim Gulcugum,cok tesekkur ederim canim,benim de tek cekincem prensesimin hizmeti,ama baska hicbir alternatifim yok.Yuce rabbimin yardimiyla beynimi sartlamaya calisacagim,simdiden kendimi hazirlamaya calisiyorum,yikama ve giydirme olayi biraz hareket gerektiriyor acikcasi ama alti seneden sonra ilk defa ,yikiyamadim bakimini yapamadim demegi de kendime uygun gormuyorum,icime sinmeyecek insaallah dualarla ve agri kesicilere agirlik vererek altindan kalkabilirim.
Canim Gulcugum,cok tesekkur ederim canim,benim de tek cekincem prensesimin hizmeti,ama baska hicbir alternatifim yok.Yuce rabbimin yardimiyla beynimi sartlamaya calisacagim,simdiden kendimi hazirlamaya calisiyorum,yikama ve giydirme olayi biraz hareket gerektiriyor acikcasi ama alti seneden sonra ilk defa ,yikiyamadim bakimini yapamadim demegi de kendime uygun gormuyorum,icime sinmeyecek insaallah dualarla ve agri kesicilere agirlik vererek altindan kalkabilirim.
Sevgili prenscigim,cok tesekkur ederim canim benim.Ah Gulcugum,herkes durumumu biliyor ,bir teklif gelemez mi ?Her zaman gonlumde ve aklimdasin canim kendi kelini kendin kasi ,yetebiliyiyorsan diger kelleri de kasi.
Çok geçmiş olsun.Herkese merhaba, gecmışı okuyamadım ama umarım herkes iyidir. Beni cumartesiden beridir tam dört gündür yorgan döşek yatıyorum. Çok fena işütmüşüm , ağır bir nezlegeçirdim, kafamı kaldıramadım, neyse ki dün iyi oldum.
Az sonra geçmişe bakabildiğim kadar bakacağım ama geçen cumadan beri neredeyse 100 sayfa olmuş)
Herkese merhaba, gecmışı okuyamadım ama umarım herkes iyidir. Beni cumartesiden beridir tam dört gündür yorgan döşek yatıyorum. Çok fena işütmüşüm , ağır bir nezlegeçirdim, kafamı kaldıramadım, neyse ki dün iyi oldum.
Az sonra geçmişe bakabildiğim kadar bakacağım ama geçen cumadan beri neredeyse 100 sayfa olmuş)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?