- 16 Ağustos 2011
- 2.784
- 3.124
- 248
merhaba canım aramıza hoşgeldin
doğru karar vermişsin karataya başlamayla
tartı alana kadar idare ederiz, sen meülerini paylaş kaçamaklardan vazgeç, dışarda tartılmaya fırsat bulabilirsen her hafta aynı yerde tartılıp bildirebilirsin, spoarada fırsatın olunca başlarsın bende başlarda fırsat bulamamıştım
Merhaba ve hoş geldin topiğe :))
Felsefen sağlıklı beslenmek olduğuna göre doğru topiktesin. Menü bildirimlerine tüm arkadaşlar destek olacaklardır. Kolay gelsin.
hoşgeldiniz çok doğru bir karar verdinizbende burada yeniyim takıldığınız konularda yediğiniz içtiğiniz herşeyi yazarsanız eksik veya fazla şeyleri arkadaşlar saolsun yardımcı oluyorlar
Valla ben hayatımda sadece 1 kez yaptım içli köfte o da makinayla. Aslında el becerim fena sayılmaz ama dış kaplamanın kıvamını tutturmak deneyim istiyor sanırım. Dışı ne kadra güzel hazırlanırsa inceltmek makinada da olsa daha kolay oluyor. Makinadan ben çıkarttıklarımı kalın diye elimde incelterek doldurdum kapatırken. Ama dediğim gibi pişerken çatladı. Yorumlara baktım çatlamasın diye un irmik yazıyor. Neyse bir dahakine daha iyi olur umarım. Senin dış malzeme tarifin nasıl. Soğuk suyla mı sıcak suylamı ıslatıyorsunuz?
BENDE HAYATIMDA BİR KEZ PARDON 2 KEZ YAPTIM İÇLİ KÖFTE AMA ÇOK KALIN AÇTIM KIYMADAN ÇOK DIŞ BULGURU VARDI
BENİM ANNEM HİÇ ISLAMAZ UZUN UZUN YOĞURURDU SOĞUK SU KOYARDI İÇİNE YUMURTA İRMİK AZ UN BAZENDE KIYMA KOYARDI DIŞ HARCINA OFFF NEFİS YAPARDI İÇLİ KÖFTEYİ BENİM ANACIĞIM
Çok teşekkür ediyorum, hoşbulduk
bakalım elimden geldiğince bende buraya ayak uydurmaya çalışacağım.
Valla ben hayatımda sadece 1 kez yaptım içli köfte o da makinayla. Aslında el becerim fena sayılmaz ama dış kaplamanın kıvamını tutturmak deneyim istiyor sanırım. Dışı ne kadra güzel hazırlanırsa inceltmek makinada da olsa daha kolay oluyor. Makinadan ben çıkarttıklarımı kalın diye elimde incelterek doldurdum kapatırken. Ama dediğim gibi pişerken çatladı. Yorumlara baktım çatlamasın diye un irmik yazıyor. Neyse bir dahakine daha iyi olur umarım. Senin dış malzeme tarifin nasıl. Soğuk suyla mı sıcak suylamı ıslatıyorsunuz?
Hadi yaaaben de bakıyorum menülere de sanki en çok akşam menülerinde uyuyorlar gibi geliyor kükürt+kırmızı+yeşil+protein üçlemesine. Benim sabha kahvaltıları karatalıktan çıktı zaten. 2 yumurta yiyebiliyorum ama ceviz felan Protein alımım sıkıntılı et balık tavuk yiyemez oldum. Dün hindi haşlamıştım pates havuç ta atım içine normalde ayıla bayıla yerdim 1-2 çatal zor yedim. Salata uzun zamandır yemiyorum. Bir atlatsam şu dönemi rahatlicam ama
Valla menüde bu 4 lünün hepsi bir arada olması gerekiyor sanırım öğlen akşam farketmiyor.Benim tam da bilmediğim konu bu aslında, kırmızı , kükürt ... gibi şeylerden bahsediyordu Okan bey, ben de tam olarak anlamıyordum. Bunları günün her saatinde yesek de olur değil mi, ille de akşam yememize gerek yok?
Ben de etli yapmıştım. Ama sıcak suyla ıslatıp yoğurmak yerine 2 kere sadece bulguru 2 kez öakinede çektim sonra eti salçası soğanı baharatını karıştırıp tekrar makinadan çektim sonra doşdurma aparatını takıp doşdurmaya başladım sanırım biraz kıru oldu acele ettim soğuk suyla yarım saat kadar ıslatıp çeksem çatlamayacaktı.canım ben soğuk su ile uzunca bi süre yoğuruyorum.. önceden un koyardım ama şimdi olmaz.. annem dışını yoğururken yağsız siyah etten kıyma çekip koyardı o da çatlatmıyor.. 2 de yumurta kırılıp bolca yğxoğurmak lazım. bi de ben ıslatmıyorum direk su alarak yoğurmaya başlıyorum
inşallah en kısa sürede atlatırsınHadi yaaaben de bakıyorum menülere de sanki en çok akşam menülerinde uyuyorlar gibi geliyor kükürt+kırmızı+yeşil+protein üçlemesine. Benim sabha kahvaltıları karatalıktan çıktı zaten. 2 yumurta yiyebiliyorum ama ceviz felan Protein alımım sıkıntılı et balık tavuk yiyemez oldum. Dün hindi haşlamıştım pates havuç ta atım içine normalde ayıla bayıla yerdim 1-2 çatal zor yedim. Salata uzun zamandır yemiyorum. Bir atlatsam şu dönemi rahatlicam ama
Bu güzel, sıcak karşılamanız için çook teşekkür ediyorum
Şuan için evden işe, işten eve gidiyorum tartılmaya maalesef fırsatım yok ama eşim söz verdi fırsat bulunca iyi bir tartı alacak inş.bana...Spor içinde maalesef şuan için düzenli bir hayatım yok, muhtemelen yaza kadarda böyle gidecek.ama mesela artık asansöre binmiyorum, kendi kendime minik egzersizler yapıyorum. Bakalım baharda belki biraz açılıp hafta sonu bir şeyler yapmaya çalışırım.Sizi okuduğum birkaç gündür şunu fark ettim burası beni acayip motive ediyor, imreniyorum, daha da dikkat ediyorum, takibe devam ettikçe daha da iyi olurum diye düşünüyorum
kg alınca vücut balon misali büyüdükçe büyüyor deri genişledikçede çatlamaya başlıyor, zayıflayıncada belirginleşiyor,benim kızlarımda bile çatlaklar var kg alıp vermeler den dolayı,,,benimde karın çevremde sağda ve solda çukurlar oluşmaya başladı yağlar kenarlardan eriyor ortası kalıyor
çözüm için kremler ve aktarlarda yağlar var ama etkisi ne kadar olur bilmiyorum
Gül ablacım; mikserle Okan beyler 5 dk.da yapmışlar ,öyle yazıyorduOlmadı kayınvalidemin mikserini indiririm..benimde varda blender tipi var ...burda paylaşırım sizinle..
Kediciğim; ilk sana yollucam hem de :))
Benim dün üst kollar ağrıyordu, bugünde alt kollar ağrıyor, çok fena, yapabilecekmiyim bakalım. Birde boynum ağrıyor.listeyi şimdi yapmadık..10 günün sonundaki bildirime göre yapacağız.nasıl geçti kısmııı manidarhepimizin her sabah şuram ağrıyor buram ağrıyor şeklindeki söylemlerini saymazsak süpper gidiyor ama inceleceğiz inşallah..
sizde ilk 10 günden sonra başlayın isterseniz..yada şimdi başlayın level 1'i 10 gün değil 7 gün yapabilirsiniz.. tabii gerçekten toparlandıysanız başlayın derim allah korusun hastalık tekrarlamasın
5 aydır spor yapıyorum ama Jillian beni mahvetti.Ben de başlarım bu akşam, geç kalmayayım daha fazla. Listede neler olacak, ölçülerimiz mi?
Yaaa arkadaşlarım hamladı demek ki
Hoşgeldin.Herkese merhabalar...
Yaklaşık 3-4 gündür sizi takip ediyorum.10 gün önce iyice kalınlaşan belimi ve büyüyen göbeğimi fark etmekle beraber acil toparlanma kararı almış bulunuyorum. Tabii ki ilk sıramda şimdiye kadar hep dinlediğim bana söyledikleri makul gelen Canan Hoca vardı. Hocanın dediklerini 10 gündür uygulamaya çalışıyorum.
Normalde çok ekmek yiyen biri değilim sadece kahvaltıda 1 dilim yerdim yada tost yerdim.10 gündür hiç ekmek yemedim sayılır. Çikolatayı ve tatlı ıvır zıvırları çok severim 10 gündür sadece 1 tane sütlaç,2 tane lokum yedim. pirinç pilavıyla falan pek aram yoktur ama işyerinde k.fasulyenin yanına alırdım 10 gündür onu da yemiyorum. Makarnaya bayılırım ama 10 gündür onu da yemiyorumBöyle kendimce bir şeyler yapmaya çalışıyorum işte..
Şimdi sizlere sorum şu, benim evim de tartı yok, şuan için spor yapmaya çok vaktim yok. Ben de sizin aranıza katılsam, menulerimi paylaşmaya çalışsam ama bildirim yapmasam beni de aranıza alır mısınız? :18::18:
Bu arada yaşım 24, boyum 1.58 kilom 58 di en son, uzun zamandır tartılmadım. Çok kilo problemim yok, ama sağlıklı beslenmek ve dinç bir vücuda sahip olmak istiyorum
Kedicim, ben şu an mailime bakamıyorum attınmı kitabı.? MErak ettim..
Benim dün üst kollar ağrıyordu, bugünde alt kollar ağrıyor, çok fena, yapabilecekmiyim bakalım. Birde boynum ağrıyor.
5 aydır spor yapıyorum ama Jillian beni mahvetti.
Bende buraya iyi alistim .gündüz pek yoktunuz sanki kedi hanim yoklugunuz fazlasiyla hissediliyor
Bence hergun spor vücudu cok yorar allah korusun sakatlik olmasin bence bugün dinlenin:)
dünki menüm
sabahKKK ve 2 kayısı 2 erik
öğlenyoğurt içine kedi usulü tarçın, zerdeçal, zencefil, zeytinyağı
akşamtarhana çorbası, ciğer, kıvırcık salata, yoğurt
spor1.5 saat yürüyüş ve spor aletleriyle hareket
Bugün ilk defa akşam yemeğinde çok yedim uzun zamandan beri,
Dün sabah: 2 yumurta 5-6 zeytin 1 dilim ekşi ekmek,
öğlen 1 tabaktan az karnıbahar 1 kase tarhana çorbası ve az yoğurt
Akşam azıcık hindi biraz haşlammış patates havuç ve yoğurt
Arada 1 muz 1 elms
Bugün sabah : 2 yumurta 3-4 ceviz 3-4 zeytin
Öğlen peynirli tost
Akşam 1 tabak barbunya, 2 küçük enginar dolma( Izmirde enginar sezonu açıldı :)) yoğurt ve maydanoz
Arada 1 avuç badem 1 sütlü türk kahvesi ve 1 parçacık bitter çikolata
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?