Bugün ilk defa akşam yemeğinde çok yedim uzun zamandan beri,
Dün sabah: 2 yumurta 5-6 zeytin 1 dilim ekşi ekmek,
öğlen 1 tabaktan az karnıbahar 1 kase tarhana çorbası ve az yoğurt
Akşam azıcık hindi biraz haşlammış patates havuç ve yoğurt
Arada 1 muz 1 elms
Bugün sabah : 2 yumurta 3-4 ceviz 3-4 zeytin
Öğlen peynirli tost
Akşam 1 tabak barbunya, 2 küçük enginar dolma( Izmirde enginar sezonu açıldı :)) yoğurt ve maydanoz
Arada 1 avuç badem 1 sütlü türk kahvesi ve 1 parçacık bitter çikolata
afiyet olsun canım sen yeyince biz mutlu oluyoruz, topiğimizin 2. bebeği iyi beslensin
kedi senin ekşili ekmeği hemen iri puntolarla işaretlemiş buda demek tir ki aklı kaldı en kısa zamanda alacak
Evet, almak istiyorum ama nereden alacağım bilmiyorum. Maranki pazarına gitmeye üşeniyorum.Bizim memleketin simidi olur, o geldi aklıma, arada yiyebilirmiyim. Susamsız oluyor bizim simitler. Ama yazın gidersem, ya da getiren olursa.
Eki Görüntüle 976780
İşyerinde ki yumurtalar az kaldı, kendime hem hafta sonu için, belki de yarın haşlayıp götürmek için aldım. Üzerine buğday başağı koymuşlar.
Bunda 8 tanecik var, birde bu firmanın başka bir markası var, onu 30'lu olarak alıyorum, oda serbest dolaşıyor ama fiyatı daha uygun, galiba daha uygun olan özel kafes içinde rahatça dolanıyor, doğal ortamında gibi davranıyormuş, bu fotosunda eklediğimde dışarıya da çıkartıyorlar.kaç tane var içinde
ben aranıza yeni katıldım.uzun süredir okuyorum yazdıklarınızı ve sizin sayenizde Karatay diyetine başladım :)37 yaşındayım.1.62 boyum. 77.6 kilo ile başladım ve bu gün 4.gün.toplamda 1900 gr verdimkendimi iyi hissediyorum.yorgunluğum yok.Ben de sizinle paylaşırsam yaptıklarımı daha kolay olur diye düşündüm.bu gün kü menüm;
sabah :iki yumurta haşlanmış
6-7 tane ceviz
10 adet zeytin
kibrit kutusu kadar peynir (fazla yiyemedim)
şekersiz acık çay
vee bir adet portakal (meyveyi çok seviyorum bir gün durup bir gün yemeye çalışıyorum ve tabi sabahları )
öğlen: sezar salata
aralarda bol su ve yeşil çay
akşam:zeytinyağlı enginar
iki kaşık kadar hindi eti
yoğurt
gece yatmadan bir saat önce de bir bardak süt içiyorum.
ilk hedefim 65 kilo .ve henüz spora başlayamadım.ancak gün içinde kendime işler çıkarıp daha çok hareket etmeye çalışıyorum.
bu arada HEPİNİZ HARİKASINIZ.gitsin kilolar darısı başıma .SEVGİLER
ben aranıza yeni katıldım.uzun süredir okuyorum yazdıklarınızı ve sizin sayenizde Karatay diyetine başladım :)37 yaşındayım.1.62 boyum. 77.6 kilo ile başladım ve bu gün 4.gün.toplamda 1900 gr verdimkendimi iyi hissediyorum.yorgunluğum yok.Ben de sizinle paylaşırsam yaptıklarımı daha kolay olur diye düşündüm.bu gün kü menüm;
sabah :iki yumurta haşlanmış
6-7 tane ceviz
10 adet zeytin
kibrit kutusu kadar peynir (fazla yiyemedim)
şekersiz acık çay
vee bir adet portakal (meyveyi çok seviyorum bir gün durup bir gün yemeye çalışıyorum ve tabi sabahları )
öğlen: sezar salata
aralarda bol su ve yeşil çay
akşam:zeytinyağlı enginar
iki kaşık kadar hindi eti
yoğurt
gece yatmadan bir saat önce de bir bardak süt içiyorum.
ilk hedefim 65 kilo .ve henüz spora başlayamadım.ancak gün içinde kendime işler çıkarıp daha çok hareket etmeye çalışıyorum.
bu arada HEPİNİZ HARİKASINIZ.gitsin kilolar darısı başıma .SEVGİLER
bugün yediklerim
sabah kkk
öğlen dışarı çıktık ızgara balık yedim. bi de ilk defa balık çorbası içtim çok güzeldi. bol salata ve tabi ti tahin helva
akşam etli keşkek pilavı yapmıştım sadece onu yeim. turp ve soğan eşliğunde
3lt su olcak. sabah ve akşam yemekten önce karbonatlı suyumuda içtim.. bitki çaym türk kahvem de tamam.. bi tek sporum kaldı
Valla menüde bu 4 lünün hepsi bir arada olması gerekiyor sanırım öğlen akşam farketmiyor.
Ben de etli yapmıştım. Ama sıcak suyla ıslatıp yoğurmak yerine 2 kere sadece bulguru 2 kez öakinede çektim sonra eti salçası soğanı baharatını karıştırıp tekrar makinadan çektim sonra doşdurma aparatını takıp doşdurmaya başladım sanırım biraz kıru oldu acele ettim soğuk suyla yarım saat kadar ıslatıp çeksem çatlamayacaktı.
Ayşegül çoruhlu'nun alkali diyet kitabında şöyle diyor, yemeklerden en son yarım saat önce veya en erken iki saat sonra alkali su (karbonatlı su) için diyor.. Yemeklerde ya da yemeğe yakın bir zamanda alkali su içerseniz mide asidinizi nisbeten bazik yaptığı için yemek hazmınız zorlaşır diyor.
Turp, mantar, soğan, sarımsak galiba.Hangi yiyecekler protein ağırlıdır biliyorum
Yeşillik de tamam
Kırmızı da
Amam kükürt hangi yiyeceklerde vardır bilmiyorum
Turp, mantar, soğan, sarımsak galiba.
Kırmızı lahana.
Teşekkür ederim kedicim. Mantar soğan sarımsak tamam ama turp ve kırmızı lahana da kükürt gurubunda mı? Ben onları kırmızı gurubunda diye düşündürdüm.
kuruyemişi sabah tükettiğimiz için akşam tekrar tüketemeyiz çok zorda kalırsak az bişey olabilir Gİ düşük olan şeyleri çok yeyince Gİ yükselirmiş
mikserde bile 3 dkk da bir çevire çevire 20 dkk yı geçiyor olması, bi dene baklaım nasıl olacak olmazsada ayran için kullanırsın
hoca kuzu eti ni belki de bu yüzden öneriyor
AYRAN DAN TEREYAĞ yapılışı:
önce 4 bardak ayran yapiyorsunuz ama blender ile iyice karıştırıyorsunuz sonra biraz soguk su ile köpükler kucuk parça ya donusuyor toplaniyor sonra soğuk bir kase suyun icine ayranin ustundeki yağları toplayip 2 yada 3 kez yıkıyorsun ve yag hazır
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?