"Vücuda uygun kardiyo seçmek" çok önemli bir nokta.
Kendimden örnek vereyim, boyuma göre kilom epey fazla (168-83 (bu arada 168 olan boyum))
kilo verme sürecinde diyetimi mutlaka kardiyo ile desteklemem lazım. Kedinin de söylediği kardiyo; yürümek,koşmak, tenis, basketbol, step aerobik, eliptik makineler, dans etmek, kürek çekmek, bisiklet binmek, yüzmek...
Ancak bunlar arasında (kendim için söylüyorum) kilo verme aşamasında eklemlerime en az yükü bindirecek olanları seçmeliyim. Ki bunlar da yüzme ve yürüyüş. Diğerleri şimdilik eklerime zarar verir diye düşünüyorum ve eklemler bir kere yıprandı mı bir daha düzelmez diye yapmıyorum.
Ancak kas yapmak için fitness salonlarındaki ağırlık çalışmalarından başka bir şey var mıdır, bilmiyorum.
kas sıkılaştırıcı için bale yoga pilates karışımı olan callanetics'ten başka bir şey var mıdır, bilmiyorum.
Bu konuda bilgin var mı kedicim?
Herkese merhaba , sabahtan beri yazmaya firsatim olmadi. Ancak ben de bugun sabah gec kaldim kahvalti hazirlayamadim. Ben de saat 7 de 1 muzla bir bardak sut icip evden ciktim. Ama 11,30 gibi karnim cok acikti bende menemenle kahvalti yaptim acaba olmadi mi
Listeyi akşam saatlerinde düzenler ve 10 gibi yayınlarım, olur mu? Akşam oturmasına gideceğiz de :)
Listeyi görmemişim , keşke görseydim :) geçen cumadan başlardım valla, tek tek tüm arkadaşlara sorardım, verdiniz mi diye :)
Şaka bir yana kilo vermek ve bunu bununla mutlu olan sizlerle paylaşmak inanın çok güzel.
Ama sizin gül hanım anlayamadığım bir metabolizmanız var, ilk haftamdaydı sanırım çok güzel kilo vermiştiniz. Sonrasında kilonuz iki gün içinde aldım verdim yapıp ve hem sizi hem bizi şaşırtmaya başladı. Elbette normalde kaçamak yapmayan birinin kilosu bu kadar hızlı değişmez ama sanırım sizdeki bu dalgalanma menapozun ilk evresinde olmanizdan dolayı. Doktorunuz haklı, annem o dönem epey kilo almıştı. Siz en azından öyle kilolar almıyorsunuz, gramlar alıyorsunuz :))
kahvaltıdan sonra 5 saat dayanabilsen leptin 1 saat çalışmış olur,,,,uyaninca karbonatli su
11.30 kahvalti 2yumurtali yagda omlet; yesilbiber, salatalik lahana, 10 zeytin, peynir, badem ceviz karisimi, 2bardak yesil cay/3kucuk kuru kayisi
16.00 oglen sogan kiyma ile kavrulmus ispanak +1 bardak kefir+2
19.00 yine ispanak yemeginin ustunden ispanak+ 1 bardak kefir
300 ip ve Tibet egzersizi
yatmadan spor planim var ama nasip
kefiride sulandiriyorum yarim bardak keir ustune yarim bardak su ekliyorum, cok yogun icemiyorum ayran kivaminda olmali
menü iyi sporda yapılınca daha ıyı olacakAksam menumu yazayim.
Bir kepce mercimek corbasi , 5 kasik etli bamya ve bolca salata
Bugun hava cok guzeldi disarida 1 saat yurudum tabii tempolu birazdan da jilian yapicam sanirim boylece hem kardiyo hem de kas yapici hareketler yapmis olurum.
Sabah 5 tibet egzersizi (10 dk. sürüyor. Çakralara, endokrin bezlerine vs… etki eden egzersizlerdir)
10:45
Yoğurt, zencefil, zerdeçal, tarçın, zeytinyağı :)
KAHVALTI 11:00
1 incur, 3 gün kurusu kayısı, 1 kuru incir
Kabak çekirdeği, badem
2 haşlanmış yumurta
Zeytin
Çeçil peynir, beyaz peynir
Turp, havuç
Siyah çay (limonlu)
Türk Kahvesi
AKŞAM YEMEĞİ 19:30
2 kase domates çorbası (un var)
Biber dolması 4 tane, ama boyları küçüktü (pirinçle)
Yoğurt
Kırmızı pancar, turp (sirke, limon, az tuz)
Jillian 1/10 olacak bu akşam
Karbonatlı Su
SU
Kayısıyı bağırsaklar içiin yedim.kahvaltıdan sonra 5 saat dayanabilsen leptin 1 saat çalışmış olur,,,,
menü iyi sporda yapılınca daha ıyı olacak
oh oh sabah incirler kayısılar, akşam unlu çorba ve 4 tane prinçli dolmabide patates yeseydin eksik kalmış bütün zararlılar yenmiş
merhaba canım
muzun yanında süt içmen iyi olmuş
öğün araları 4 saatten fazla olmalı senin de 4,5 saat olmuş o kadar az yemeye iyi dayanmışsın
zor zamanlarda karataya uygun olsun da ne olursa olsun
merhaba canım
bugün hepimiz iyiyiz bende dünki heye iptal olunca eve gittim yemek mutfak toplama dışında bişey yapmadım hep uzandim yatana kadar dizlerim şişkindi, çok şükür sabah bişey kalmamıştı işe kadar rahat yürüdüm
sen nasılsın
sevindim aşermediğine çok zor ..benim kızkardeşim geçen yıl kışın yeşil erik canı istemişti 3 tanesini 15 tl ye istanbuldan getirtmişti zorla bulmuştu anlayacağın
teşekkür ederim duaların için ALLAH herşeyi gönlümüze göre versin inşallah sağlıkla bebğini kucağına almayı nasip etsin
Çok bilgim yok ama, ben mesela kaslarım sadece güçlensim istiyorum. Kaslarımızda çok fazla hacim olmasına gerek yok, zaten amacımızda bu değil. Çoğunlukla vücut ağırlığıyla yapılan egzersizleri seçtim. (şınav, squat, lunges, burpees vs...) Tabii aşırı kas isteyenler için bir süre sonra yeterli olmaz kendi ağırlığıyla yapılan egzersizler. Evde dumbell alıp, dumbella yapılabilen hareketleri uygulayabiliriz, benim 2 kg.'lık vardı hiç kullanmadım, sevmiyordum. Jillianda kullanayım dedim, çok ağır geldi.Bende ayak bileği için aldığım 1 kg'lık ağırlıkları kullandım.
Bu egzersizleri yapıyordum ben, ama sayılarını arttırmam gerekiyordu, çok fazla arttırmadım, üşendim.
http://www.kadinlarkulubu.com/diyet...aliklardan-kurtuluyoruz-273.html#post33132856
gündüz 3 ten sonrada olur, sen nasıl ayarlarsan kendini söylersin arkadaşlar ona göre bildirim yaparlar
senın dediğin hafta 1,5 kg ya yakın vermiştim 2 gün sonra geri aldım haşimato hormonları yok ediyor metabolizma çalışmıyor nerdeyse, birde menapoz baya zorlanıyor vücut, iyi ki 11 kg yu menapoz dan önce vermişim
Cok mantikliymis kendi ağırlığını kullandığın egzersizler. Kasları güçlendirir ve egzersiz sonrası esneme hareketlerini de yaparsan kaslarını uzatırsın. Böylece geniş degil uzun kas olur, sanırım. Böyle bir mantık kurdum ama)
Sabah 10:30da
Tereyağında 3 yumurta
Çökelek
6 zeytin
Ceviz
Turp havuç yeşillik
Bir bardak süt
17:00 gibi hafif bir seyler atıştırdım
Aksam 19:30
Iki kasık taze fasulye
Iki kasık şevketi bostan
Iki kasık kerevizli bezelye (kerevizleri eşime patates diye yedirdim, patatesi cok seviyor cok mutlu oldu, ama benim yememe de şaşırdı. Sonradan söyledim tabii)
1 köfte
Salata
1 kasık keten tohumu
Maşallah.ebru sallinin Karin hareketlerini yaptim pilates videosunda birde debbinin slimpackini yaptim 10dklik. acikcasi jillian yemedi bu aksamda..
Maşallah.Hepsi kaç dk. sürdü.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?