Popüler Konu KARATAY DİYETİ ile yiyerek aç kalmadan zayıflıyoruz ve hastalıklardan kurtuluyoruz...

Afiyet olsun...

Sevgili teosoncugum,ogle yemegin bana gore sindirim acisinndan biraz fazla karisik olmus.Su acidan soyluyorum canim ,ogunlerimizde yediklerimizi fazla cesitli yapmiyacagiz.Hele hele -ornek veriyorum- baklagiller tukettigimiz zaman yaninda sebze de tuketmiyoruz.Sebze yemegi veya corbasi,salata ,yogurt veya ayran mumemmel bir ogun.Ama et ve salata yedigimiz zaman da yogurt veya ayran tuketmiyoruz cunku et ve sut urunleri midede birlesince sindirim mahfoluyor cok sakincali.

tmm ablacım anladım birdaha yapmıycam
yedim ama dediğin gibi fazlaca şişirdi

Son düzenleme:
çok teşekkür ederim.ben sanırım sabah ve akşam yemeklerden önce bir bardak şeklinde uygulayacağım.bir deneyeyim sonra paylaşırım deneyimlerimi.
Paylaşmayı unutma sakın, merakla bekliyorum. Yararını görenleri okuyunca içmeye çalışıyorum, bazen tadından içmek istemediğim oluyor.

hakiki tereyağı olunca nasılda güzel oluyor yıllarca kandırıldık arkadaş doğal olan herşeyi unutmuşuz
Pın.. markasının tereyağını koydum bir kaseye, dışarıda 1 haftadan fazla bekledi ama hiç küflenmemiş. Gerçek tereyağı birkaç günde dışarıda bozuluyormuş. Margarini tereyağ diye satıyorlar galiba.

bende sabahlari ac karna iciyorum bir su bardagina 1 cay kasigi koyup ustune azcik sicak suyla eritip kalanina soguk su doldurup iciyorum 4 ay oldu nerdeyse. saglikli diye iciyorum ama yaglanmayi onledigini farkettim
Ödem atıyor, zayıflamaya yardımcı oluyormuş, kanser vs... bir sürü şeye faydası varmış.

M. Ali Bulut, et yiyince 8 saat ayran, süt ürünü tüketmeyin yazıyordu. Bende artık et yemeğinin yanında ayran tüketmemeye çalışıyorum. Lahmacunla iyi gidiyordu ama.

aa gerçekten mi :)) yok gülabla görmedim mesajı, özel mesajları hepsi alıntı mesajı diye sildim yaa ( acaba hangisiydi ekiptekilerden:) valla çok memnun olurum haberleşiriz nasılsa gelecekleri zaman senin de benim de haberim olur:))
evet getirdim valla keten tohumunu unutmuşum onu farkettim:) steam mop kullanıyorum ona yedek bez aldım, bir de burda ince çoraplar 20 tlye denk geliyor, bikaç aylık ihtiyacımı görecek kadar çorap aldım:))) aldığım dükkandakilerin gözleri parladı ha bir de yaptığım etamin işlemeler için topluca malzeme aldım.. 60 kg hakkımı dibine kadar kullandım napim:)) giderken de zemzem ve hurma doldurdum:)

tamam canım sen haftaya yap bu hafta gönüllü olan olursa hatce33 ün yerine sırasını atlatmış olur

çok sağol ablacım, öbür hafta bende inşallah..14 martta..

bunu öğrendiğim çok iyi oldu ben mesela dün akşam hem et hem karnabahar yedim, hem de kefir içtim akşam.. bu yanlış mı oldu o vakit :26:

bir de bu akşamki menüm barbunya (etsiz), salata ve kefir olacaktı.. salata yemeyeyim mi?

arkadaşlar Karatay diyetinde ben böyle birşeye rastlamadım.acaba benim mi gözümden kaçtı.uzun zamandır uygulayanlar bu konuda ne yapıyorlar paylaşabilirler mi ?

yani et yedik yoğurt,ayran vs yok gibi ....

dünkü menüm:

kahvaltı

1 yumurta
yarım portakal
peynir
5-6 zeytin
domates salatalık
1 çay bardağı karışık kuruyemiş

5 saat sonra salata

4,5 saat sonra
fırında karnabahar (yoğurt yumurta ve ince bulgurlu sosla) + salata+ 1 avuç kavuma+1,5 bardak kefir

spor:1 saat yürüyüş sonunda başladım çokşükür maşallah bana
su: 2 lt olmuştur en az
diğer: 1 yeşil çay + 1 şekersiz türk kahvesi+ 1 siyah çay

Sevgili bluebottle,et ve karnibahar olmus ama kefir ete uymamis.Kefir ve karnibahar olurdu.Kismetse bu aksamda barbunya ve kefir guzel olur.Cunku butun bu aciklamalar besinlerin yenildikten sonra midede birbirleriyle etkilesim hali goz onune alinarak yapiliyor.

Son düzenleme:
Çok müdahale etmek istemiyorum Karatay'a göre yanlış değil ama M. Ali Buluta göre yemek yanında hiçbir sıvı içilmeyecek ve et yannda süt ürünleri tüketilmeyecek. Zararlı diyordu, dinimizde de böyle birşey yok diyordu, etin yanında süt ürünleri yokmuş, tam açıklayamıyorum şu an daha müsait olduğum bir zamanda yazıyı yazayım.

arkadaşlar Karatay diyetinde ben böyle birşeye rastlamadım.acaba benim mi gözümden kaçtı.uzun zamandır uygulayanlar bu konuda ne yapıyorlar paylaşabilirler mi ?

yani et yedik yoğurt,ayran vs yok gibi ....

Karatayda et yanına ayran var ama biz başka bir kitap var ondan bahsediyorduk.

sağolun canan hanım bundan sonra dikkat edeceğim inşallah..
akşam salata yemeyeceğim onun yerine kefir ve barbunya tüketeceğim..
kefir ve salata öğlen için uygun sanırım?
bir de mesela tarhana çorbası+ barbunya+kefir olur mu? pek bi sordum ama kusura bakmayın:)

olsun kedicim sen müdahale et:) sizlerden çok şey öğreniyorum, belki de yavaş kilo vermeye bu tip ufak görünen yanlışlar neden oluyordur..

Tamam o zaman.

kedicim şimdi sen hani hedefin altındasın ya, o kilodan sonra nasıl durdu kilo vermen? yani ek olarak birşey yapıyordun onu mu bıraktın?
bir de kilo verdikten sonra bulgur pilavını istediğimiz kadar tüketebiliyor muyuz?
bir de zayıflama sürecinde ev tarhanası ya da evde yapılmış erişteden yapılma çorba (az miktarda), ya da mesela yeşil mercimeğin içinde ev eriştesi tüketebiliyor muyuz?

Özel birşey yapmıyorum, hatta hedefin altında olduğum zamanda göbek yağları için olan bir yoğurt karışımı yiyordum sabah, belki kastır onlar. Yanaklarım çöktü biraz. Duruma göre hareket ediyorum, evde ne varsa yiyorum ama şu sıralar biraz fazla kaçamak yaptım, geçen hafta sonu börek ve lavaş yedim. Bu hafta sonu, 1 dereotlu poğaça ve yarım tereyağlı galeta yedim, sabah tabii. Ben sabah ekmek yesem bile kilo veriyordum. Akşam birşey yemezsem çok rahat kilo veriyorum. 43 kg'a düşmüştüm birkaç yıl önce, inşallah yine öyle olmaz, onun için Gül abla ve diğer arkadaşlar bana takılıyor hatice olacaksın diye. Evdekilerde sürekli söylüyor. (Hatice birkaç yıl önce haberlere çıkmıştı, bir hastalığı vardı, kendini kilolu zannediyordu ama kemikleri iyice görünüyordu) Allah korusun hiçbirimizin başına gelmesin, inşallah iyileşmiştir.

Sevgili bluebottle,oncelikle fikirlerime deger verdigin icin tesekkurler ediyorum.Ben cok sukur bu topigin sayesinde ogrendiklerim ve uyguladiklarimla onyedi kilo verdigim icin tabii ki bire bir yaptiklarimi seve seve paylasiyorum.Salata ve ayran veya kefir veya yogurt mukemmel bir ogle menusu.Aksam icin de tarhana corbasi,barbunya ve kefir cok guzel olur canim.Afiyet olsun.Istedigini hic cekinmeden sorabilirsin bilgim ve tecrubem dahilinde memnuniyetle yanitlarim.

Herkese merhabalar,hayırlı haftalar..
Yoğun bir hafta sonu geçirdim, kayınvalidemlerdeydim maalesef biraz karatayın dışına çıkmak zorunda kaldım Ama bu hafta telafi edeceğim inş.:18:

Bu sabah doktora gittim kontrole.Doktor çok güzel gittiğimi söyledi.Tam 20 ay olmuş tedaviye başlayalı.İlk 18 ay sabah 2 akşam 2 ilaç içiyordum,son 2 ay sabah 1 akşam 1 e düşürdük ve bugünnn doktor günde 1 tane içebilirsin dedi.O kadar mutluyum ki anlatamam :118::118:
Hepinize dualarınız ve iyi dilekleriniz için teşekkür ediyorum.Bu arada dediğim değerlerin de çok önemi yokmuş, eğer yüksek olsaymış sıkıntılıymış ama benim ki düşüktü.hatta dr çok mu su içiyorsun diye sordu direkt,sanırım böbreklerdeki azot la ilgili bir değermiş.

Geçmiş olsun. Daha mı az su içmen gerekiyormuş?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…